Αποχώρησε ο Ρισβάς

Αποχώρησε ο Ρισβάς

Την παραίτησή του από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού ανακοίνωσε στο ΔΣ ο Νίκος Ρισβάς.

Πράξη έκανε την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο ο Νίκος Ρισβάς, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, στο ΔΣ της Μ. Τετάρτης (20/4).

Ο Ρισβάς εμφανίστηκε ιδιαίτερα απογοητευμένος από την αποτυχία της συναυλίας της Άννας Βίσση στο ΟΑΚΑ και δήλωσε παραίτηση. Τα μέλη του ΔΣ προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη, ο ίδιος ωστόσο εμφανίζεται αμετάπειστος. Μάλιστα, τα περισσότερα μέλη αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο του τέως πλέον προέδρου και αποχώρησαν με τη σειρά τους από το σύλλογο.

Στο διοικητικό συμβούλιο παρέμειναν οι Κρεζίας, Μακρόπουλος, Πλυτάς και Παπαδάτος, οι οποίοι θα ηγηθούν των εκλογών του Ερασιτέχνη στις 16 Μαΐου.

Μετά την παραίτησή του, ο Νίκος Ρισβάς εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:

«Ανέλαβα τη Διοίκηση του Σωματείου, ύστερα από Εκλογές που έγιναν στα τέλη Δεκεμβρίου 2010. Η θητεία του Δ.Σ. ήταν ευθύς εξ αρχής καθορισμένη και περιορισμένη έως τα τέλη Ιουνίου 2011 και ο ρόλος μας σαφής και ξεκάθαρος: να κρατήσουμε σταθερά το τιμόνι του Συλλόγου με τα 14 τμήματα και τους 1.500 αθλουμένους, λύνοντας όσα περισσότερα από τα χρονίζοντα προβλήματα, ρυθμίζοντας, έστω, μέρος του συνόλου των συσσωρευμένων οφειλών, πληρώνοντας μισθούς παικτών-παικτριών κλπ., σύμφωνα με τα BUDGET που παραλάβαμε διαμορφωμένα από την προηγούμενη Διοίκηση.
Αυτές ήταν οι υποχρεώσεις μας.
Εγώ, όμως, και οι συνεργάτες μου θέσαμε και ένα ΟΡΑΜΑ: να εργαστούμε σκληρά στην προοπτική της δημιουργίας ενός οικονομικά ανεξάρτητου, απαλλαγμένου από συμπλέγματα και δεσμεύσεις.

Στα πλαίσια αυτά:
1)Ανοίξαμε διάπλατα το Σύλλογο στους φιλάθλους μας, κατεβάζοντας τη συνδρομή εγγραφής μέλους στα €50 μόλις, με όλες τις τυπικές διαδικασίες (ποινικά Μητρώα κλπ) να διεκπεραιώνονται από τον Σύλλογο, με την υπογραφή μίας (1) μόνο εξουσιοδότησης.
2)Κάναμε πραγματικότητα το σύνθημα: «Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο λαό του», καλώντας κοντά μας τους οπαδούς, οργανωμένους και μη, συζητώντας μαζί τους, ζητώντας τη γνώμη τους, δίνοντάς τους χώρο και δικαίωμα συμμετοχής στα Δ.Σ.

3)Προσδιορίσαμε άμεσα τις πρωτοβουλίες που θα έβγαζαν το Σύλλογο από το τέλμα των συσσωρευμένων χρεών του:
α) Το SMS PAO στο 54242 με κέρδος €2,00 για κάθε μήνυμα. Την αναβίωση του SMS με συνέντευξη τύπου (το κόστος της οποίας καλύφθηκε εξ ιδίων, χωρίς χρέωση του Συλλόγου) με αθλητές του Π.Α.Ο και έκτοτε έχουν σταλεί περίπου 12.000 SMS.
β) Την προετοιμασία μιας μεγάλης συναυλίας στο κλειστό του Ο.Α.Κ.Α.
γ) Τη διοργάνωση ενός φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στα πλαίσια του εορτασμού των 40 χρόνων από το Wembley, σε συνεργασία μάλιστα με την Ουγγρική Πρεσβεία στην Αθήνα, για την τοποθέτηση ενός αγάλματος του αειμνήστου Ferenz Pouskas μπροστά στο γήπεδο.
Παράλληλα, ετοιμάσαμε σχέδια για τη σε βάθος ανάπλαση των Ακαδημιών Κολύμβησης στους χώρους του Ο.Α.Κ.Α., την ανάπτυξη του baby swimming κλπ. Με πρότυπο αυτή την ανάπτυξη θα επεκτεινόταν και στις υπόλοιπες Ακαδημίες από το καλοκαίρι.

δ) Σχεδιάσαμε την επάνοδο του βόλεϊ γυναικών στον Τάφο του Ινδού, με την πραγματοποίηση των απαραίτητων εργασιών ανακαίνισης-διαμόρφωσης του αγωνιστικού χώρου σύμφωνα με τα ζητούμενα της Ομοσπονδίας. Όλα αυτά με επιβάρυνση, φυσικά, δική μου και του κ. Μ. Κρεζία.
ε) Ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος ζήτησε και ανέλαβε να κατασκευάσει – ανακαινίσει με δικά του έξοδα την αίθουσα ξιφασκίας και είχε επίσης εκφράσει την επιθυμία να ανακαινίσει και άλλες αίθουσες της Λεωφόρου.
στ) Διώξαμε απ' την πισίνα της Λεωφόρου οριστικά και αμετάκλητα τον κ. Ξηντάρα, ο οποίος χρωστάει πάνω από 100.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό και ετοιμάζουμε διαγωνισμό για την πλήρη ανακαίνιση και επαναλειτουργία του Κολυμβητηρίου προς όφελος, φυσικά, του Συλλόγου.
ζ) Υποβάλαμε αίτηση για την επαναλειτουργία του τμήματος της Ενόργανης Γυμναστικής και κ. Νίκος Τσίλης είναι έτοιμος για την επαναλειτουργία του τμήματος Σκάκι.
η) Παράλληλα φροντίσαμε για τις άμεσες αγωνιστικές υποχρεώσεις των τμημάτων:

- Βόλεϊ Γυναικών: με προσωπική μου οικονομική επιβάρυνση επανήλθε στην αγωνιστική δράση η Ελευθερία Χατζηνίκου, της οποίας το Συμβόλαιο πληρώνω εγώ χωρίς να χρεώνω ούτε 1€ το Σύλλογο, ρυθμίζοντας μάλιστα και την προϋπάρχουσα οφειλή του Σωματείου προς την παίκτρια, για την οποία είχε ήδη ασκηθεί προσφυγή. Η παίκτρια αγωνίστηκε και προσέφερε στην κατάκτηση του τίτλου.
- Βόλεϊ Ανδρών: Με εισήγηση του τότε προπονητή κ. Καζάζη πήραμε τον Βραζιλιάνο αθλητή Σάκι από την Κηφισιά. Το συμβόλαιό του πληρώνεται αποκλειστικά από εμένα. Πάλι με εισήγηση του προπονητή, ρυθμίσαμε τα της δικαστικής δικαίωσης του Χριστοφιδέλη, ενώ ετοιμάσαμε προς κατάθεση το Συμβόλαιο του παίκτη με το Σύλλογο, την οικονομική επιβάρυνση για την πληρωμή του οποίου ανέλαβα πάλι εγώ.

- Πόλο Ανδρών: Μέλος του Δ.Σ πλήρωσε την αμοιβή για τον ξένο πολίστα Σάριτς. -Με προσωπικά μου έξοδα τακτοποιήθηκαν οφειλές προς τα Τμήματα Στίβου-Πυγμαχίας, στα πλαίσια πάντα της σφιχτής οικονομικής πολιτικής και της παντελούς ανυπαρξίας πόρων.
Επίσης, δόθηκε ένα ποσό στην ποδηλασία από μέλος του Δ.Σ.
Αξίζει, εδώ, να σημειωθεί ότι, εξαιτίας των γνωστών τιμωριών της έδρας και της αγωνιστικής πορείας της Ποδοσφαιρικής Ομάδας, τα φετινά μας έσοδα από τα εισιτήρια της ΠΑΕ είναι - σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά - μειωμένα κατά € 300.000,00.

θ) Τέλος, αντιμετωπίσαμε δικαστικά δεκάδες προσφυγών που άσκησαν εναντίον του Συλλόγου πρώην αθλητές, προπονητές, managers κλπ. και πληθώρα αγωγών από πιστωτές μας, που διεκδικούν εκατοντάδες χιλιάδων Ευρώ από μισθώματα, προμήθειες υλικού, ταξίδια, μετακινήσεις κ.α. (Στο σημείο αυτό πρέπει να εξάρω την αμέριστη βοήθεια του συναδέλφου μου Δικηγόρου – πρώην μέλους της προηγούμενης Διοίκησης κ. Βασίλη Παυλόπουλου, ο οποίος ανέλαβε την υπεράσπιση των θέσεων του Συλλόγου σε δεκάδες περιπτώσεων, αμισθί).
Στους τέσσερις (4) σχεδόν μήνες της Διοίκησής μας, το Δ.Σ έβαλε από συνεισφορές των μελών του πάνω από τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (€ 350.000,00) χωρίς να υπολογίζονται σ' αυτά τα έξοδα της Συναυλίας, για τα οποία θα αναφερθώ παρακάτω.
Προκειμένου, λοιπόν, να υλοποιήσουμε τους στόχους μας, τις πρωτοβουλίες μας, ενημερώσαμε τον Ενιαίο Φορέα Συνδέσμων Θ13 (βλέπετε σχετική ανακοίνωση 7/4/2011) ενώ ήμασταν σε συνεχή επαφή με την ηγεσία τους, πράγμα που και τα ίδια τα παιδιά μπορούν να επιβεβαιώσουν. Παραμονές της συναυλίας κάλεσα σε σύσκεψη τα παιδιά του Ενιαίου Φορέα.

Προσωπικά, με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, τόνισα παθιασμένα και προς κάθε κατεύθυνση, ότι πέρα από την Οικονομική επιτυχία (που είναι πάντα το ζητούμενο, αφού από τα κέρδη της Εκδήλωσης θα καταβάλλονταν οφειλές κυρίως προς αθλητές-τριες κλπ) με ενδιέφερε κύρια η ΠΑΡΟΥΣΙΑ του ΚΟΣΜΟΥ μας, σαν μια μορφή ειρηνικής διαδήλωσης, σαν ένα μήνυμα προς όλους, ότι ο Παναθηναϊκός είναι εδώ ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει «πτωχεύσει» ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι απαξιωμένος, ότι ο λαός του στηρίζει το αγνό κομμάτι που λέγεται Ερασιτέχνης.
Στην κατεύθυνση αυτή, εγώ και ο κ. Κρεζίας αγοράσαμε πακέτα εισιτηρίων και τα προσφέραμε για να δοθούν δωρεάν σε φιλάθλους μας που δεν είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν. Πήραμε, μάλιστα, την πρωτοβουλία να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την προπώληση, δίνοντας δωρεάν ένα επιπλεόν εισιτήριο με την αγορά ενός, έτσι ώστε αυτός που δίνει χρήματα, 15 ευρώ για ν' αγοράσει ένα, να παίρνει δωρεάν ακόμα 1 εισιτήριο των 15 ευρώ, για να έρθει με τον φίλο του, τη φίλη του, την παρέα του.

ΘΕΛΑΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΕΜΑΤΟ. ΕΝΑ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΝΑ ΔΟΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΑΛΜΟ!!
Εργάστηκα σκληρά για την επιτυχία της εκδήλωσης: Κάλυψα από δικά μου χρήματα παραπάνω από το ½ των δαπανών (διέθεσα 99.200 ευρώ) που έπρεπε να προκαταβληθούν για να γίνει η συναυλία. Το υπόλοιπο μέρος κατέβαλε εξ ιδίων πάλι χρημάτων, ο εκλεκτός κ. Μάνος Κρεζίας, ο μοναδικός, ίσως (μαζί με τον κ. Αλέξανδρο Λέανδρο και τον κ. Ιω. Παπαδάτο) που πίστεψε μαζί μου στο Σκοπό!
Διέθεσα σε φίλους μου εισιτήρια της τάξεως των 18.000 ευρώ, ποσό που απέδωσα στο Ταμείο του Συλλόγου.
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΩΘΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ (1) CENT! ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΛΗΘΗΚΑΝ - ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ - ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ κ. ΜΑΝΟ ΚΡΕΖΙΑ. (ΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟ). ΣΥΝΕΠΩΣ, είναι ΝΤΡΟΠΗ και ΑΙΣΧΟΣ να γράφεται ότι τάχα… «Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ!». ΔΥΟ ΑΝΘΡΩΠΟΙ «ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ». Αυτοί που πλήρωσαν τα ΠΑΝΤΑ για να γίνει η εκδήλωση! Αντίθετα, Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΔΕΝ «ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ» διότι ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΥΤΕ ΕΝΑ (1) CENT!! ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ ΓΙΑ ΝΑ… ΠΛΗΡΩΣΕΙ;;;
ΑΡΑ, ΔΕΝ ΖΗΜΙΩΘΗΚΕ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ! ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΥΟ ΖΗΜΙΩΘΗΚΑΜΕ: ΡΙΣΒΑΣ – ΚΡΕΖΙΑΣ.

Η αλήθεια είναι ότι Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΧΑΣΕ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΕΣΟΔΑ ΔΙΟΤΙ, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ, ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ!!!
Η συναυλία, εν τέλει, πραγματοποιήθηκε. Οργανωτικά πήραμε από όλους ΑΡΙΣΤΑ! Αποδείχθηκε, δηλαδή, ότι όταν υπάρχει υγιής πρωτοβουλία και θέληση, όταν υπάρχει ΠΙΣΤΗ στο ΣΚΟΠΟ, τότε μπορούν να γίνουν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑ! Από οικονομικής, όμως πλευράς και κυρίως από πλευράς συμμετοχής του ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ, υπήρξε ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.
Γιατί;;; Όλοι τώρα ξέρετε!
Είναι κρίμα, διότι ο Σύλλογος θα μπορούσε να ωφεληθεί πολλά αν κάποιοι (εκτός από εμάς) πίστευαν στην Ιδέα και τον Σκοπό. Ας είναι καλά!!
- ΔΕΝ ΖΗΤΩ από κανέναν ευθύνες! Τις αναλαμβάνω όλες εγώ.
- ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΩ κανέναν! Το εύκολο είναι να κατηγορείς και να στοχοποιείς! Δεν θα το κάνω!
- ΔΕΝ ΨΑΧΝΩ για δικαιολογίες! Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του και λογοδοτεί πρώτα στον εαυτό του.

Ας κάνουν ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ τους απέναντι σ' αυτό που λέγεται ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.
Παραιτούμαι από Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ του Α.Ο.
Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, περήφανος γιατί:
δεν ικέτεψα,
δεν διαίρεσα τον Κόσμο μας,
δεν έκανα «Πολιτική» με τους οπαδούς,
δεν αδιαφόρησα. Πληγώθηκα, όμως, από την αδιαφορία.
Ήμουν έτοιμος και για άλλες θυσίες, είχαμε σχεδιάσει δράσεις, πρωτοβουλίες και έργα πνοής, που θα έβγαζαν τον Σύλλογο απ' τη μιζέρια του. Για όλα αυτά η ηγεσία του Ενιαίου Φορέα είναι ενήμερη.

Ευτυχώς, όμως, είναι Ιστορικά αποδεδειγμένο, ότι ο Παναθηναϊκός (κι' αυτό είναι το μεγαλείο του) βρίσκεται πάνω από ανθρώπους, πάνω από ηγέτες, πάνω από μικρότητες.
Δεν έχει ανάγκη από κανέναν μας και κανένας δεν επιτρέπεται να εμφανίζεται ως ΜΕΣΣΙΑΣ ή ΣΩΤΗΡΑΣ του.
Γι' αυτό είμαι βέβαιος ότι κάποιος άλλος, πιο άξιος από εμένα, θα αναλάβει και θα προχωρήσει τον Σύλλογο στο πεπρωμένο του. Θα βρεθώ σύμμαχος και αρωγός στη προσπάθειά του. Τέλος, θέλω να Σας ευχαριστήσω όλους διότι με εμπιστευτήκατε και με στηρίξατε. Παραμένω φίλος, φίλαθλος και οπαδός του Παναθηναϊκού της καρδιάς μου, του Παναθηναϊκού των παιδιών μου, της ζωής μου ολόκληρης».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ατρόμητος: Προσέχει για να… έχει ο Κάναντι!
Ατρόμητος: Προσέχει για να… έχει ο Κάναντι!
Το απόλαυσαν!
Το απόλαυσαν!
Συναγερμός εν όψει ΑΕΚ – Τι γίνεται με Φορτούνη
Συναγερμός εν όψει ΑΕΚ – Τι γίνεται με Φορτούνη
Παναθηναϊκός: Δήλωσε συμμετοχή… και βλέπουμε
Παναθηναϊκός: Δήλωσε συμμετοχή… και βλέπουμε
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
ΣΟΚ: Πυροβόλησαν 10χρονο μαθητή σε σχολείο στο Γαλάτσι
Mediterranean College Employability Fair 2017
Mediterranean College Employability Fair 2017

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης