«Μπήκαμε μέσα»

«Μπήκαμε μέσα»

Για την μη ανταπόκριση του κόσμου του Παναθηναϊκού στη συναυλία του Ερασιτέχνη, και το οικονομικό έλλειμμα που δημιουργήθηκε, μίλησε ο Νίκος Πλυτάς.

Το μέλος της διοίκησης των «πρασίνων» μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό Sentra και υποστήριξε ότι τα έξοδα της συναυλίας της Άννας Βίσση ήταν μεγαλύτερα από τα έσοδα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα στον ερασιτέχνη Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, ο Νίκος Πλυτάς υποστήριξε ότι η συμμετοχή του κόσμου στο ταμείο του Ερασιτέχνη δε θα είναι σωτηρία, ενώ αναφέρθηκε γενικά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στην Ελλάδα, καθώς όπως τόνισε σε λίγα χρόνια θα είναι… είδος προς εξαφάνιση.

Για το αν το κόστος ξεπέρασε τις 200.000 ευρώ, τόνισε: «Όχι, τελικά το κόστος μαζί με το ΦΠΑ είναι στις 190.000 ευρώ. Περίπου 100.000 ευρώ κόστισε η εταιρεία της κ. Βίσση, όχι η ίδια αλλά όλα τα υπόλοιπα, οι μηχανικοί, οι ηλεκτρολόγοι κλπ. ένα μεγάλο κομμάτι ήταν της ΑΕΠΙ, το μερίδιο της εταιρείας των μουσικών. Ένα άλλο κομμάτι πήγε σε διαφημίσεις σε λεωφορεία και άλλα, ενώ το ΟΑΚΑ πήρε περίπου 40.000 ευρώ, όλο μαζί πήγε στις 190.000 ευρώ μαζί με το ΦΠΑ».

Ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εμείς βγάλαμε εισιτήρια για όλο το κλειστό του ΟΑΚΑ. Δεν περιμέναμε sold out, αλλά περιμέναμε ένα καλό νούμερο εισιτηρίων περί τις 11.000 κόσμου. Θα είχαμε περίπου 200.000 ευρώ κέρδος και θα είχαμε καλύψει όλα τα έξοδα της φετινής χρονιάς και θα μπορούσαμε να κάνουμε σχέδια για τον χρόνο. Όχι όμως μόνο δεν καταφέραμε να κάνουμε απόσβεση ή να βγάλουμε κέρδος, αλλά  μπήκαμε μέσα».

Για τη ζημία του Ερασιτέχνη, τόνισε: «Το πόσο μέσα, θα φανεί όταν θα γίνει η τελική εκκαθάριση των εισιτηρίων και θα ξέρουμε που είμαστε».

Σε ερώτηση για το ποιος θα καλύψει το ποσό, σχολίασε: «Το ποσό έχει καλυφθεί από τον κ. Ρισβά. Δεν γνωρίζω από πού προκύπτουν τα σενάρια παραίτησης του προέδρου μας. Σε εμένα που μίλησα μαζί του χθες, δεν μου είπε ότι θα παραιτηθεί στο σημερινό ΔΣ που θα γίνει στις 15:00 το μεσημέρι».

Όσο για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, πρόσθεσε: «Έχουμε προγραμματίσει δύο ακόμα προσπάθειες, μια ποδοσφαιρική και μια μπασκετική. Η ποδοσφαιρική θα γίνει είτε στο ΟΑΚΑ είτε στο γήπεδό μας, ανάλογα την ανταπόκριση που θα έχουμε. Ελπίζουμε μετά το φιάσκο της συναυλίας να πάμε καλύτερα. Θα είναι ένας ενδιαφέρον αγώνας που θα γίνει τέλη Ιουνίου, γιατί δεν υπάρχουν άλλες ημερομηνίες ελεύθερες. Πιστεύουμε να έχουμε εκεί μεγαλύτερη ανταπόκριση για να πληρώσουμε τους αθλητές μας».

Στη συνέχεια, ο Νίκος Πλυτάς ρωτήθηκε για το αν έχει απευθυνθεί ο Ερασιτέχνης στους μεγαλομέτοχους της ΠΑΕ: «Είναι δυνατόν να μην έχουμε απευθυνθεί σε αυτούς; Το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν αυτό. όταν καταλάβαμε ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση, πλην του κ. Γιαννακόπουλου που βοηθάει τον Ερασιτέχνη όλα αυτά τα χρόνια,  δεν υπάρχει καμία άλλη βοήθεια. Το πρόβλημα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι σε όλους, όχι μόνο σε εμάς».

Συνολικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην Ελλάδα: «Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός όπως τον ξέραμε τόσα χρόνια στην Ελλάδα, δεν προχωράει. Ασχολούμαι πολλά χρόνια και σας λέω ότι θα γυρίσει σελίδα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός, προς το χειρότερο όμως. Θα κρατήσουμε τα τμήματα, δε θα καταργήσουμε κανένα τμήμα, αλλά θα μειωθεί ο αριθμός των αθλητών, θα μείνουν μόνο τα απαραίτητα κλπ».

Για να προσθέσει: «Θα γυρίσει το πράγμα στα παλιά, δε θα υπάρχει ερασιτεχνικός αθλητισμός και οι αθλητές να πληρώνονται με τα χρήματα που παίρνουν τώρα»,

Ενώ για το αν είναι λύση ο κόσμος, απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι μπορούμε να πετάξουμε το μπαλάκι στον κόσμο και να πιστεύουμε ότι ο κόσμος μπορεί να συντηρεί όλα αυτά τα τμήματα που έχει ο Παναθηναϊκός. Δεν είμαστε π.χ. Βουλιαγμένη που έχει μόνο θαλάσσια σπορ. Έχουμε τμήματα από το πινγκ-πονγκ ως την πάλη, πάρα πολλά που δε μπορεί να τα συντηρεί μόνο ο κόσμος».

Για τη συνδρομή της πολιτείας στους ερασιτεχνικούς συλλόγους, υποστήριξε: «Δεν υπάρχει ελπίδα και από τον ΟΠΑΠ. Με τα τελευταία κυβερνητικά μέτρα μάλιστα αφαιρέθηκαν τα προνόμια των αθλητών και έκλεισε ένα ακόμα παράθυρο, μια πόρτα για τον αθλητισμό. Ένα παιδί που θα ήθελε να αφήσει τις σπουδές κατά μέρος για να κάνει πρωταθλητισμό, δεν μπορεί ουσιαστικά».

Και συμπλήρωσε: «Οι ομοσπονδίες δεν παίρνουν χρήματα και δεν μπορούν να δώσουν χρήματα. «Κόβουν» τα πάντα, εγώ για παράδειγμα που μιλάω συχνά με την ΚΟΕ επειδή είμαι έφορος στο πόλο, ξέρω από τον κ. Διαθεσόπουλο ότι έχουν κοπεί τα πάντα».

Τέλος, ο Νίκος Πλυτάς δήλωσε: «Θα φανούν όλα τα αρνητικά, δε θα βγουν καινούριοι αθλητές και σε λίγα χρόνια θα υπάρξει πλήρης συρρίκνωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Δεν είμαι απαισιόδοξος άνθρωπος, αλλά θέλω να βλέπω την πραγματικότητα. Εύχομαι όμως να μη βγω αληθινός».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Αλαβές: Τέλος ο Πελεγκρίνο!
Αλαβές: Τέλος ο Πελεγκρίνο!
Επικό! Γύρος θριάμβου σε αγροτικό στον Έβρο!
Επικό! Γύρος θριάμβου σε αγροτικό στον Έβρο!
Ντόρτμουντ: Επίσημο το… σοκ με Ρόις!
Ντόρτμουντ: Επίσημο το… σοκ με Ρόις!
Παναθηναϊκός: Κίνηση για Λέτο από Στραματσόνι
Παναθηναϊκός: Κίνηση για Λέτο από Στραματσόνι
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College
Καιρός: Συνεχίζονται και τη Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Καιρός: Συνεχίζονται και τη Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Πέθανε πλήρης ημερών ο πρώην πρωθυπουργός
Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Πέθανε πλήρης ημερών ο πρώην πρωθυπουργός

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης