Αήττητος πρωταθλητής ο Παυλίδης!

Αήττητος πρωταθλητής ο Παυλίδης!

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σκακιστικό Πρωτάθλημα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας του 2015, το οποίο διεξήχθη το τριήμερο 25 έως 27 Μαίου στο Αεροδρόμιο Τατοΐου, στη Δεκέλεια Αττικής.

Η πολύ όμορφη εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ) και τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), με τη συνεργασία του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ), φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Ικάρων, στο Τατόι.

Συμμετείχαν σ’ αυτήν 23 αθλητές και 1 αθλήτρια από τέσσερα Επιτελεία και Σώματα Ασφαλείας : το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) και την Αστυνομία.

Το Πρωτάθλημα περιελάμβανε 9 γύρους, ενώ οι αγώνες έγιναν με κανονισμούς Γρήγορου Σκακιού και είχαν χρόνο σκέψης 15 λεπτά για κάθε παίκτη για όλη τη παρτίδα, με τη προσθήκη 10 δευτερολέπτων σε κάθε κίνηση, αρχίζοντας από τη πρώτη κίνηση.

Πρωταθλητής, σημειώνοντας 9 βαθμούς και κερδίζοντας και τους 9 αγώνες του, αναδείχθηκε ο Αναστάσιος Παυλίδης, της Αστυνομίας.  Δεύτερη με 6.5 βαθμούς αναδείχθηκε η Κατερίνα Παυλίδου, της Αστυνομίας κι αυτή, που ήταν και η μοναδική αθλήτρια των αγώνων και τρίτος με 6 βαθμούς αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Μουρούτης του ΓΕΑ. Μαζί του ισοβάθμισαν στη τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα ο Κωνσταντίνος  Νικολόπουλος του ΓΕΣ και ο Ανδρέας Νικομάνης του ΓΕΑ.

Στην Ομαδική βαθμολογία, που προέκυπτε από το άθροισμα των βαθμών των τριών (3) καλύτερων αθλητών του κάθε Σώματος,  πρώτη αναδείχθηκε η Αστυνομία με 20.5 βαθμούς, δεύτερο ήταν το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) με 17.5 βαθμούς και τρίτο το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) με 15.5 βαθμούς.

Στους νικητές απονεμήθηκαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και τιμητικά διπλώματα.

Διευθυντής των αγώνων ήταν ο Τάκης Νικολόπουλος, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Διεθνής Διαιτητής Σκακιού και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIDE),  με διαιτητές τους Ομοσπονδιακούς Διαιτητές Γιώργο Στεργιόπουλο και Αλέξανδρο Μακρυδάκη.

Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν και έκαναν τις απονομές ο Ταξίαρχος (Ι) Κωνσταντίνος Στεφανάτος, Διοικητής της ΣΤΥΑ, που ήταν η διοργανώτρια Σχολή, ο Σμήναρχος (ΜΑ) Ιωάννης Ρούγγος, Υποδιοικητής της ΣΤΥΑ, ο Αντιπλοίαρχος (Ο) Σπυρίδων Ανδριόπουλος ΠΝ, Διευθυντής ΑΣΑΕΔ, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χρυσόστομς Γάλλος, εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυυνομίας, ο Αντισμήναρχος (Ε) Παναγιώτης Φωτίου της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΓΕΑ,  ο Πλωτάρχης (Ο) Γεώργιος Μαργιολάκης ΠΝ, Τμηματάρχης Αθλητισμού του ΑΣΑΕΔ, η Σμηναγός Ανθή Μυλωνάκη του ΓΕΑ, Ολυμπιονίκης της Υδατοσφαίρισης, ο Υποσμηναγός Γεώργιος Χατζηδάκης της ΣΤΥΑ, που ήταν και ο οργανωτικός υπεύθυνος των αγώνων καθώς και εκπρόσωποι των άλλων Επιτελείων και Σωμάτων.

Πρέπει να τονιστεί ότι στο Πρωτάθλημα πήραν μέρος ισχυρώτατοι σκακιστές, αθλητές σκακιστικών Σωματείων μελών της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ). Ο νικητής των αγώνων Αναστάσιος Παυλίδης έχει αναδειχθεί στο παρελθόν Πρωταθλητής Ελλάδας στις κατηγορίες Παίδων και Εφήβων, ενώ η (αδελφή του) Κατερίνα Παυλίδου είναι μέλος της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών καθώς και η Πρωταθλήτρια Ελλάδας Γυναικών του 2015 !
Έτσι σε όλη τη διάρκεια των εννιά γύρων του πρωταθλήματος παίχτηκαν πολλές συναρπαστικές παρτίδες, αλλά κυριάρχησε η ευγενής άμιλλα και το απόλυτο ευ αγωνίζεσθαι μεταξύ των παικτών, ενώ οι συμμετέχοντες χάρηκαν την κάθε στιγμή της εξαιρετικής διοργάνωσης, που ελπίζουμε να γίνει θεσμός και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο ΑΣΑΕΔ, που ύστερα από αρκετά χρόνια συμπεριέλαβε και πάλι το Σκάκι στο πρόγραμμα των Αθλητικών Αγώνων που διοργανώνει σε ετήσια βάση, καθώς και στους υπεύθυνους της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ) για την άριστη διοργάνωση των αγώνων.



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved