Μουρίκης: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι»

Μουρίκης: «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι»

Η εθνική πόλο των ανδρών πάλεψε χθες στο Γκιορ απέναντι στην Ουγγαρία, τελικά όμως γνώρισε την ήττα με 12-11, η οποία οριστικοποίησε τον αποκλεισμό της -για έβδομη συνεχόμενη χρονιά- από την τελική φάση του World League. 

Η καλή εμφάνιση της ελληνικής ομάδας αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Καζάν και των επόμενων επίσημων υποχρεώσεων, με αποκορύφωμα την προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Αυτό όμως δεν αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους διεθνείς, με τον Κώστα Μουρίκη να τονίζει χαρακτηριστικά ότι «... θέλαμε την πρόκριση, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μερικά δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας, ενόψει των διοργανώσεων που έπονται» και τον Αλέξανδρο Γούνα να συμπληρώνει ότι «... δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, παρά την εμφάνισή μας και την προσπάθεια, καθώς δεν περιοριζόμαστε σε ρόλο παθητικό».

«Ήταν ένα παιχνίδι το οποίο θέλαμε. Είχαμε καλή παρουσία, καθώς καταφέραμε να βρεθούμε κοντά στο σκορ, σ΄ ένα κρίσιμο σημείο. Παρόλα αυτά, όταν παίζεις με τέτοιο αντίπαλο, πρέπει να κάνεις όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη. Εμείς δεν εκμεταλλευτήκαμε σωστά τον παίκτη παραπάνω, υπήρχαν κάποιες στιγμές αδράνειας στην άμυνα, ενώ δεν είχαμε καλή επιθετική παρουσία στα δύο πρώτα οκτάλεπτα. Επιπλέον, όταν παίζεις με μία ομάδα του βεληνεκούς της Ουγγαρίας, στόχος είναι να κρατηθεί στο χαμηλότερο δυνατόν σκορ. Βρεθήκαμε να κυνηγάμε από νωρίς το παιχνίδι και αυτό δε μας βοήθησε», επισήμανε ο φουνταριστός του Ολυμπιακού και συνέχισε: «Θέλαμε την πρόκριση στο Σούπερ Φάιναλ του World League, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μερικά δυνατά παιχνίδια προετοιμασίας, ενόψει των διοργανώσεων που έπονται. Από τη στιγμή που δεν ήρθε επικεντρωνόμαστε στο βασικό μας στόχο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, εκεί όπου θα επιδιώξουμε να κάνουμε μία καλή εμφάνιση και να είμαστε ανταγωνιστικοί, με φόντο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην ομάδα υπάρχουν ισάξιοι παίκτες, ταλέντο και ο προπονητής έχει πάντοτε πολλές επιλογές. Η ομάδα αυτή μπορεί να κάνει την υπέρβαση».

Η εθνική δεν μπορεί να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο, επισημαίνει από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Γούνας. «Αυτή η ομάδα έχει ένα βασικό κορμό παικτών, ο οποίος μπορεί να καταφέρει πολλά. Δε μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι, παρά την εμφάνισή μας και την προσπάθεια, καθώς δεν περιοριζόμαστε σε ρόλο παθητικό. Μαζί με τους συμπαίκτες μου, έχουμε αποδείξει ότι έχουμε τα φόντα ώστε να είμαστε στην ελίτ της υδατοσφαίρισης. Έχουμε νεανικό σύνολο, αποκτάμε εμπειρίες και δουλεύοντας μεθοδικά μπορούμε να φτάσουμε στη διάκριση», δήλωσε ο περιφερειακός του Ολυμπιακού και συμπλήρωσε: «Ως σύνολο είμαστε δεμένοι, γνωριζόμαστε πολύ καλά ο ένας με τον άλλον. Έχω εμπιστοσύνη τόσο στον προπονητή, όσο και στους συμπαίκτες μου, πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Εμείς οι ίδιοι κρινόμαστε βάσει της απόδοσής μας. Ξέρουμε τι λάθη έχουμε κάνει. Στο παιχνίδι με την Ουγγαρία μας στοίχησαν κάποια "νεκρά" διαστήματα και η βιασύνη σε μερικές φάσεις, όπως και το γεγονός ότι έπρεπε να κρατήσουμε μία ομάδα όπως αυτή σε αρκετά χαμηλότερο σκορ, ώστε να ελπίζουμε σε νίκη. Κοιτάμε πια τις επόμενες διοργανώσεις, που είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Αρχής γενομένης από το Καζάν, έχουμε τη δυνατότητα να βγάλουμε το ταλέντο μας στο νερό και παράλληλα, να βρεθούμε σε μια καλή θέση, με μακροπρόθεσμη βλέψη την καλή παρουσία και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».



Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Premier League: Ιστορία με την Μόρνμουθ γράφει ο Ιραόλα
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved