Φοίνικας Σύρου: «Τρένο» και με Παμβοχαϊκό

Φοίνικας Σύρου: «Τρένο» και με Παμβοχαϊκό

Την 11η νίκη του στη Volleyleague, 4η συνεχόμενη εντός έδρας, σημείωσε ο Φοίνικας Σύρου, με 3-0 επί του Παμβοχαϊκού, παραμένοντας σε τροχιά τετράδας.

Η ομάδα του Ράτκο Παβλίσεβιτς έδειξε σε άριστη κατάσταση μία εβδομάδα πριν από τον ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο Φάιναλ Φορ που θα γίνει 14-15/3 στο «Δημήτριος Βικέλας». Αντίθετα, ο Παμβοχαϊκός γνώρισε μία σχετικά ανώδυνη ήττα που τον διατηρεί στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι νησιώτες δυσκολεύτηκαν μόνο για ένα σετ, στο 2ο, αλλά εκεί μίλησε η εμπειρία και η ικανότητα του Νίκου Σμαραγδή, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι και με καθοριστικούς πόντους βοήθησε να γίνει η ανατροπή. Στα άλλα δύο σετ (1ο και 3ο) το έργο του Φοίνικα ήταν ακόμα πιο εύκολο εξαιτίας και των πολλών λαθών που έκαναν οι φιλοξενούμενοι.
 
Τα σετ: 3-0 (25-17, 25-23, 25-18).
 
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 2 (1/3 επ., 1 μπλοκ), Ντάμποβιτς 4 (1/2 επ., 3 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χ. 6 (1 άσσος, 4/11 επ., 1 μπλοκ), Ντόκιτς 15 (2 άσσοι, 11/23 επ., 2 μπλοκ), Λάππας 7 (5/9 επ., 2 μπλοκ, υπ 22% - 22% αρ.), Μιγιαήλοβιτς 11 (2 άσσοι, 8/13 επ., 1 μπλοκ υπ. 76% - 47% αρ.) / Εφραιμίδης (λ - 80% υπ. - 40% αρ.), Σμαραγδής 6 (1 άσσος, 2/2 επ., 3 μπλοκ).
 
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ (Μέρτεν): Τερζής, Ρόου 3 (1 άσσος, 2/3 επ.), Κανέλλος 3 (3/9), Νέμεθ 13 (2 άσσοι, 10/23 επ., 1 μπλοκ 55% υπ. - 18% αρ.), Σαρικεΐσογλου 10 (1 άσσος, 8/14 επ., 1 μπλοκ 55% υπ. 27% αρ.), Ντουσάρμ 3 (3/13) / Ζήσης (λ - 67% υπ. 24% αρ.), Μακρυγιάννης, Δρογκάρης, Στεφάνοβιτς 3 (3/5 επ., 40% υπ. - 20% αρ.), Παπαδόπουλος 5 (5/6 επ.).

Ο προπονητής του Φοίνικα Ράτκο Παβλίσεβιτς δήλωσε: «Δεν θεωρώ ότι η ήττα στη Λαμία είναι κακό αποτέλεσμα, όλοι περίμεναν να νικούσουμε αλλά δεν είναι έτσι εύκολο. Σήμερα δείξαμε καλό πρόσωπο, είχαμε συγκέντρωση, κάναμε αρκετά πράγματα σωστά και πήραμε σημαντική νίκη. Θέλω να απευθύνω κάλεσμα στον κόσμο να είναι κοντά μας την επόμενη εβδομάδα στο Κύπελλο, όπως κάνει σε όλα τα παιχνίδια. Εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε ότι θα δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας για να περάσει η ομάδα στον τελικό».

Ο κεντρικος του Φοίνικα Νίκος Σμαραγδής είπε: «Η νίκη όπως και ήττα είναι ομαδικό αποτέλεσμα, δεν οφείλεται ποτέ σε κάποιον προσωπικά. Εγώ απλά είμαι χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα να φτάσει στη νίκη και πλέον η προσοχή μας στρέφεται στο Κύπελλο και τον ΠΑΟΚ».

Ο Γερμανός προπονητής του Φοίνικα Μίκαελ Μέρτεν είπε: «Είναι ένα κακό αποτέλεσμα και μία κακή εμφάνιση. Με τόσα εύκολα λάθη που κάναμε δεν δικαιούμαστε κάτι παραπάνω σήμερα και η νίκη του Φοίνικα είναι απόλυτα δίκαιη. Πλέον πρέπει να κοιτάξουμε να κλειδώσουμε την 7η θέση και μετά στα πλέι-οφ να διεκδικήσουμε την 5η θέση».

Ο ακραίος του Παμβοχαϊκού Μιχάλης Σαρικεΐσογλου δήλωσε: «Όταν χάνεις 15 σερβίς και παίρνεις 5 άσους σε τρία σετ τότε δύσκολα δικαιούσαι κάτι παραπάνω απ' αυτό που πήραμε. Με άλλους στόχους ξεκινήσαμε τη χρονιά, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν πήγαν όπως θα θέλαμε. Πλέον πρέπει να κλείσουμε την κανονική διάρκεια με καλές εμφανίσεις για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας και να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε στα πλέι-οφ».



Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved