Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου Πράγας: Τρομερά ρεκόρ στο Ο2 Αρένα

Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου Πράγας: Τρομερά ρεκόρ στο Ο2 Αρένα

Εκπληκτικά πράγματα συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κλειστού Στίβου Πράγας, όπου ίνουν τη μάχη τους και αρκετοί Έλληνες αθλητές.

Η Ιβάνα Σπάνοβιτς ήταν από τα κυρίαρχα πρόσωπα της σημερινής ημέρας (Σάββατο 7/3), στο Ο2 Αρένα, στην Πράγα.

Η αθλήτρια από την Σερβία προσγειώθηκε στα 6,98 μ. στο μήκος, βελτίωσε την κορυφαία επίδοση στην Ευρώπη και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Η Σπάνοβιτς είχε ακόμη άλματα στα 6,80 μ., 6,89 μ., 6,71 μ. και 6,81 μέτρα.  Φετινό ρεκόρ και ασημένιο μετάλλιο για την Σόθεν Μαγουενάρα (Γερμανία) με 6,83 μέτρα. Τρίτη με ρεκόρ Ευρώπης στην κατηγορία Νεανίδων ήταν η Φιορεντίνα Μαριντσού (Ρουμανία). Η 19χρονη πέτυχε δύο φορές ρεκόρ με 6,70 μ. και 6,79 μ. και βελτίωσε το 6,70 μ., που έχει η ίδια από πέρυσι. Τα ρεκόρ Ευρώπης στην κατηγορία καθιερώθηκαν από την ΕΑΑ το 2012, χρονιά από την οποία και άρχισαν να καταγράφονται οι επιδόσεις. Αυτό βέβαια έχει ως συνέπεια σε αρκετά αγωνίσματα να υπάρχουν καλύτερες επιδόσεις πριν από αυτή την ημερομηνία, όπως συμβαίνει στο μήκος, όπου το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 6,88 μ. και ανήκει στην Χάικε Ντρέσλερ (Γερμανία).

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε πριν δύο χρόνια στο Γκέτεμποργκ, κατάφερε να υπερασπιστεί ο Πάβελ Μάσλακ. Ο Τσέχος ήταν νικητής στα 400 μ. με το εντυπωσιακό 45.33, που είναι νέο ρεκόρ διοργάνωσης. Οπως ήταν φυσιολογικό ο 24χρονος απέσπασε το έντονο χειροκρότημα των συμπατριωτών του, που βρέθηκαν στις εξέδρες του Ο2 Αρένα. Ενα νέο όνομα της οικογένειας Μπορλε, ο Ντίλαν, έκανε την εμφάνιση του και διατήρησε την παράδοση των αδελφών του στο αγώνισμα. Ο 22χρονος κατέλαβε την δεύτερη θέση στο αγώνισμα με 46.23, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ του. Τον εαυτό του ξεπέρασε και ο τρίτος του βάθρου, Ράφαλ Ομέλκο (Πολωνία- 46.26).

Τη φήμη και το όνομα του επιβεβαίωσε ο Νέλσον Εβόρα, που κατέκτησε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Ο Πορτογάλος ολυμπιονίκης του 2008 ειχε καλύτερο άλμα στα 17,21 μ. και άφησε δεύτερο τον Πάμπλο Τορίγιος (Ισπανία) με 17,04 μ. και νέο εθνικό ρεκόρ και τρίτο τον ολυμπιονίκη της Αθήνας, Μάριαν Οπρέα με 16,91 μέτρα.

Μια παλιά γνώριμη του ευρωπαϊκού στίβου, η 34χρονη Ναταλία Πίχιντα (Ουκρανία) δεν άφησε κανένα περιθώριο στις υπόλοιπες μετέχουσες στα 400 μ. και πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού με 51.63. Δεύτερη πάνω στο νήμα η Ιντίρα Τερέρο (Ισπανία- 52.63), που έκανε εκπληκτικό φίνις και κατάφερε στα τελευταία 70 μέτρα να ξεπεράσει αρκετές αθλήτριες και τρίτη η 20χρονη Σέρεν Ντέιβις Μπάουντι (Μ. Βρετανία) με 52.64, η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη.

Ρεκόρ αγώνων σημείωσε στα 3.000 μ. των ανδρών, ο πολιτογραφημένος Τούρκος, Αλί Καγιά, που διένυσε την απόσταση σε 7.38.42, δεύτερος με ατομικό ρεκόρ ο Βρετανός Λι Εμανουέλ και τρίτος με εθνικό ο Νορβηγός Χένρικ Ινγκεμπριγκτσεν (7.45.54).



Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Premier League: Συνέχεια στο… μαρτύριο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Serie A: Βήμα Champions League η Αταλάντα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Πονοκέφαλος με Ορτέγκα ενόψει Άστον Βίλα
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
Το ξεχωριστό Q&A του Σαντιάγκο Έσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved