Χιονοδρομία: Πρωταθλητής ο Αγγέλης

Χιονοδρομία: Πρωταθλητής ο Αγγέλης

Νικητής και πρωταθλητής στο σπριντ της Χιονοδρομίας αναδείχθηκε ο Απόστολος Αγγέλης του Ε.Ο.Σ. Μετσόβου. Ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Χιονοδρομίας Σκι Αντοχής.

Μια από τις καλύτερες χιονοδρομικές εκδηλώσεις των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (28/02-01/03) στο Μέτσοβο. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα χιονοδρομίας Σκι Αντοχής πρόσφερε πολύ θέαμα και είχε έντονο συναγωνισμό.

Για μια ακόμα φορά τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στο αγώνισμα του σπριντ της κατηγορίας αντρών. Στην προκριματική φάση ο Αθανάσιος Τσακίρης είχε τον καλύτερο χρόνο, αλλά στον τελικό τα πράγματα είχαν «αγριέψει» με τους Απόστολο Αγγέλη και Κλεάνθη Καραμίχα να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από το Κύπελλο Ελλάδος. Νικητής και πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε τελικά ο Απόστολος Αγγέλης του ΕΟΣ Μετσόβου.

«Όλα λειτούργησαν άψογα και νοιώθουμε πολύ καλά που βοηθήσαμε στο να ολοκληρωθεί μια σημαντική διοργάνωση της ΕΟΧ. Το Μέτσοβο ήταν και είναι πάντα κοντά στην χιονοδρομία και οργανωτικά αλλά και με σημαντική παράδοση ειδικά στους δρόμους αντοχής, έχοντας “βγάλει” σημαντικούς αθλητές, κάτι που συνεχίζει να κάνει. Αυτή την φορά είχαμε και σημαντική βοήθεια από έναν πολύ καλό χιονοστρωτήρα που βοήθησε να ολοκληρώσουμε σωστά την διοργάνωση».

Λόγια του Στέργιου Κασσάρου, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Μετσόβου, μέλος της εταιρίας Χιονοδρομικά ΑΕ που έχει μέρος της ευθύνης λειτουργίας των Χιονοδρομικών Κέντρων της περιοχής (Πολιτσιές, Καρακόλι, Ανήλιο), με έντονη παρουσία στον χώρο του τουρισμού, στην περιοχή του Μετσόβου.

Επίσης στο σπριντ, νικητές ήταν: στους εφήβους ο Γεώργιος Παπάσης (ΜΕΤ) και στους Παίδες ο Νικόλαος Τσουρέκας (ΜΕΤ) που ήταν και τρίτος άντρας στην κατάταξη του διεθνή αγώνα. Στις γυναίκες η Μαρία Τσακίρη (ΔΡΑ) και στις κορασίδες η Ελισάβετ Αναστασιάδη (ΝΑΟ) δεν είχαν αντίπαλο τόσο στο σπριντ όσο και στην ατομική χρονομέτρηση και διπλασίασαν τα χρυσά μετάλλια.

Στο αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης τόσο στους άνδρες όσο και στους εφήβους είχαμε εκπλήξεις με τους Γεώργιο Νάκα (ΜΕΤ) και Νικόλαο Μαυρίδη (ΔΡΑ) να κερδίζουν καλύτερους βαθμολογικά αθλητές και να παίρνουν τον τίτλο του Πρωταθλητή Ελλάδος. Ειδικά για τον 37χρόνο αθλητή του ΕΟΣ Μετσόβου (σ.σ. Νάκας) η πρώτη θέση αποτελεί μια δικαίωση πολλών ετών προσπάθειας και του άξιζε ο τίτλος.

Στον Μέτσοβο την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα πραγματοποιήθηκε και το αγώνισμα του ομαδικού σπριντ αντρών – γυναικών με τις ομάδες του ΕΟΣ Μετσόβου (Α. Αγγέλης, Ν. Τσουρέκας) και ΕΟΣ Νάουσας (Ε. Αναστασιάδου, Ε. Γιαννακοβίτη) να δικαιώνουν τον τίτλο των φαβορί και να συνεχίζουν τη δική τους παράδοση στα ομαδικά αγωνίσματα, αντίστοιχα.

Τέλος πραγματοποιήθηκε και αγώνας για τις κατηγορίες Παμπαίδων και Παγκορασίδων 1200 μέτρων με τους Νεφέλη Τίτα και Βασίλη Σαρακίνη του ΑΟ Φλώρινας να κερδίζουν τον τίτλο των Κυπελλούχων Ελλάδος.



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved