Φοίνικας Σύρου: Άνετα τον Εθνικό

Φοίνικας Σύρου: Άνετα τον Εθνικό

Σχετικά εύκολα ο Φοίνικας Σύρου επικράτησε 3-0 σετ του Εθνικού Αλεξανδρούπολης για την 11η αγωνιστική της Volleyleague, στο ντέρμπι στο οποίο οι Θρακιώτες κατέβηκαν χωρίς πασαδόρους.

Το πρώτο και το δεύτερο σετ ήταν αρκετά ανταγωνιστικά, με τον Γιώργο Παπάζογλου να εκτελεί χρέη πασαδόρου για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όμως δεν άντεξαν στο τρίτο σετ και παραδόθηκαν.

Τα σετ: 3-0 (25-23, 25-19, 25-10).

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Χαραλαμπίδης 9 (6/9 επ, 1 άσσος, 2 μπλοκ), Πέκμανς 5 (3/11 επ, 2 μπλοκ, 33% υπ - 33% άριστες), Ντάμποβιτς 2 (2 μπλοκ), Παπαδόπουλος Χρ. 5 (4/8 επ, 1 μπλοκ), Ντόκιτς 176 (11/24 επ, 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Παπαδόπουλος Π. 6 (4/13 επ, 2 μπλοκ, 54% υπ - 15% άριστες) / Εφραιμίδης (λ, 88% υπ - 29% άριστες), Μουρούτης 1 (1 άσσος), Ρούσσης 1 (1/1 επ), Λάππας 3 (2/9 επ, 1 μπλοκ, 78% υπ - 56% άριστες).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Κ. Δαλακούρας 6 (5/12 επ, 1 μπλοκ, 31% υπ - 13% άριστες), Μιχάλ 1 (1 μπλοκ), Παπάζογλου 1 (1 μπλοκ), Τσουκ 21 (18/46 επ, 3 μπλοκ), Κιόσης 2 (1/2 επ, 1 μπλοκ), Αν. Δαλακούρας 8 (7/16 επ, 1 μπλοκ, 29% υπ - 14% άριστες) / Δαρίδης (λ, 56% υπ - 19% άριστες), Δημητριάδης 1 (1 άσσος), Κοντοστάθης.

Ο Σέρβος προπονητής του Φοίνικα Σύρου Ράτκο Παβλίσεβιτς είπε: «Ο Εθνικός είναι πολύ καλή ομάδα αλλα είχε πολλά προβλήματα. Λυπάμαι για αυτό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια γιατί ήρθε και πάλεψε το παιχνίδι. Κρατάμε τους 3 βαθμούς αλλά θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα».

Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης είπε: «Συγχαρητήρια στα παιδιά που έπαιξαν όσο καλύτερα μπορούσαν. Δεν περίμενα ότι θα έπαιζα χωρίς πασαδόρο. Είμαι θλιμμένος και απογοητευμένος από την ομοσπονδία. Δεν αρνηθήκαμε στον Σταύρο Κασαμπαλή να παίξει στην Εθνική ομάδα, αλλά δεν μπορεί να λείπει ο παίκτης από αγώνα πρωταθλήματος για να κάνει μια προπόνηση με την Εθνική. Δεν σέβονται ότι τα σωματεία είναι αυτά που γυμνάζουν τους αθλητές για να τους πάρει η Εθνική ομάδα. Στην αρχή το κλίμα ήταν θετικό για να δώσουν άδεια στον Κασαμπαλή. Μίλησα με τον κύριο Μαυρομάτη και είχα συμφωνήσει μαζί μου. Μετά από μερικές ώρες με πήρε τηλέφωνο να μου πει ότι δεν μπορεί να αφήσει τον παίκτη γιατί οι προπονητές αρνούνται και “δεν ήθελε να τους χάσει”.

Αυτός ο εγωισμός είναι άσχημος. Δεν αγαπάνε την Εθνική ομάδα περισσότερο από εμάς. Αυτό που έγινε είναι τελείως αντισυναδελφικό. Μίλησα με τον κύριο Σωτήρη Δρίκο και μου είπε ότι θα έπρεπε να φροντίσω για να έχω περισσότερους παίκτες στην Εθνική προκειμένου να δικαιούμαι αναβολή. Ο κύριος Περικλής Μπακοδήμος είναι πολλά χρόνια παράγοντας και έχει αντιμετωπίσει πιο δύσκολες καταστάσεις, αλλά εκεί που σταματάει η λογική, αρχίζει η ομοσπονδία του βόλεϊ.

Αυτή τη στιγμή ο Εθνικός τιμωρείται γιατί παράγει παίκτες και τροφοδοτεί τις εθνικές ομάδες. Δώσαμε 7.000 Ευρώ για να έρθουμε στη Σύρο. Για πιο λόγο; Σκέφτηκα να βγάλω δελτίο για να παίξω, αλλά δεν το έκανα για να μην ξεφτιλίσω το άθλημα.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Αχιλλέας Μαυρομάτης έπρεπε να σταθεί στο ύψος του. Αυτά δεν θα γίνονταν ποτέ στο βόλεϊ ούτε επί Μπελιγράτη, ούτε επί Προσαλίκα. Είναι μια μελανή μέρα για το βόλεϊ και θα μείνει στην ιστορία. Ο Σταύρος είναι 19 χρονών παιδί και δεν φταίει σε τίποτα να τον βάζουμε στη μέση. Ντροπή για το ελληνικό βόλεϊ».

Ο κεντρικός του Εθνικού, Γιώργος Παπάζογλου, δήλωσε: «Σήμερα ζήσαμε μια παρωδία του αθλήματος. Είναι αδιανόητο για τους παράγοντες της ΕΟΠΕ να μην μπορούν να πείσουν τον προπονητή να αφήσει τον παίκτη να αγωνιστεί για την ομάδα του. Θα μπορούσαν να έχουν τραυματιστεί, αλλά αυτό θα ήταν μέσα στο παιχνίδι, είναι κάτι διαφορετικό».



«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved