Πανναξιακός: Μεγάλη πρόκριση στην Ευρώπη

Πανναξιακός: Μεγάλη πρόκριση στην Ευρώπη

Ιστορικές στιγμές ζει ο Πανναξιακός, ο οποίος επικράτησε 3-0 σετ της Μινχάνσκα στη Νάξο και ισοφάρισε την ήττα του πρώτου αγώνα στο Μίνσκ.

Έτσι, παίχθηκε το «χρυσό σετ», όπου επικράτησε με 15-10 και πανηγύρισε την πρόκρισή του στους «32» του Τσάλεντζ Καπ Χάντμπολ Γυναικών.

Επόμενος αντίπαλος των νησιωτών είναι ο ηττημένος του ζευγαριού του CEV Cup Νοσατέλ (Ελβετία) – Μάριμπορ (Σλοβενία) με τις Σλοβένες να έχουν κερδίσει με 3-2 στο πρώτο ματς και τον επαναληπτικό να διεξάγεται σήμερα στις 21.30 στην Ελβετία.

Το σερβίς, ο περιορισμός της υποδοχής της αντιπάλους και καθοριστικές αποφάσεις του προπονητή «οδήγησαν» την ομάδα του Ζόραν Κόβαζιτς στη νίκη.

«Είμαι ευχαριστημένος από τη νίκη και την πρόκριση μας. Είναι μια ιστορική νίκη για τη Νάξο, τις Κυκλάδες και το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ γενικότερα. Είχαμε σημαντική βοήθεια από τον κόσμο που έδινε ρυθμό με τις φωνές του. Γενικά είχαμε σταθερή απόδοση σε όλο το ματς κι αυτό μας βοήθησε να φτάσουμε στο στόχο μας. Συγχαρητήρια στα κορίτσια και σε όλους όσους μας στήριξαν για να φτάσουμε σ’ αυτή την επιτυχία», δήλωσε ο Ζόραν Κόβαζιτς, ενώ η αρχηγός του Πανναξιακού Σία Τοτσίδου πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την ιστορική βραδιά. Είμαστε πολύ χαρούμενες για τη νίκη. Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός και έτσι θέλουμε να είναι σε κάθε παιχνίδι για να μας δίνει ρυθμό. Νομίζω ότι κάναμε μια εξαιρετική εμφάνιση και το πάθος ξεχείλιζε σε όλη την ομάδα».

Στην αντίπερα όχθη επικρατεί μεγάλη απογοήτευση: «Σήμερα η εικόνα είναι απλή. Η Νάξος είχε ελάχιστα λάθη, είχε μια εξαιρετική ανάπτυξη από την πασαδόρο της και αποτελεσματική στην επίθεση με τις ακραίες και τη διαγώνιο. Εμείς αντιθέτως παίζαμε χωρίς καλή υποδοχή και δεν μπορέσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας» παραδέχθηκε ο τεχνικός της Μινχάνσκα Άλεχ Χούλεβιτς ενώ η Βόλια Ράχμαν πρόσθεσε: «Η Νάξος ήταν καλύτερη και δίκαια προκρίθηκε. Είχε περισσότερο πάθος και θέληση ενώ εμείς κάναμε πολλά λάθη και οι επιθετικές μας δεν έδειξαν τίποτα από την αξία τους».

Τα σετ: 25-19. 25-20, 25-17.

Χρυσό σετ: 15-10.

Πανναξιακός (Κόβαζιτς): Σαλούστρου 2 (1/1 επ., 1 άσο), Διώτη 12 (11/33 επ., 1 άσο, 27% υπ. – 09% άριστες), Τσέσλιαρ 1 (1 άσο), Τοτσίδου 9 (8/25 επ., 4 μπλοκ, 53% υπ. – 26% άριστες), Εμμανουηλίδου 14 (7/10 επ., 3 άσοι, 4 μπλοκ), Τσβετάνοβα 31 (29/61 επ., 2 άσοι), Κελεσίδου –λ (45% υπ. – 20% άριστες) / Κιουτσούκη 1 (1 άσο), Γιόβιτς, Πασσιά.

Μινχάνκσα (Χούλεβιτς): Γκαλκίνα, Ραχμάν 13 (11/37 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ, 26% υπ. – 16% άριστες), Σιλαντσίγειβα 13 (13/33 επ., 31% υπ. – 08% άριστες), Μπαρίσεβιτς 11 (6/13 επ., 4 μπλοκ), Κούτσκο 11 (8/24 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Χαρνάβετς 6 (3/8 επ., 3 μπλοκ), Μαρκουσκάγια –λ (35% υπ. – 14% άριστες) / Τουπίκινα, Κανάνοβιτς, Σεβτσένκο.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved