«Θεωρούν απαξιωμένο τον Ερασιτέχνη»

«Θεωρούν απαξιωμένο τον Ερασιτέχνη»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Νίκος Ρισβάς, μίλησε για το παρόν και το μέλλον των τμημάτων του συλλόγου, τις σχέσεις με την ΠΑΕ και τα οικονομικά προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Νίκος Ρισβάς, φιλοξενήθηκε από την εκπομπή η «Η φανέλα με το 9» με τον Γιώργο Χελάκη και τον Κώστα Ασημακόπουλο αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα του Ερασιτέχνη, αφήνοντας αιχμές για την ανύπαρκτη στήριξη των Μετόχων της ΠΑΕ. Αναλυτικά τα όσα είπε:


-για την κατάσταση του Ερασιτέχνη:
«Τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια, δεν θα πω όμως ότι δεν τα γνώριζα πριν αναλάβω. Στα 14 τμήματα του συλλόγου υπάρχει ένα άνοιγμα τριών εκατ. ευρώ. Εμείς όταν ήρθαμε στην ομάδα αποφασίσαμε να μην την χρεώσουμε ούτε με ένα ευρώ σε αυτά που ήδη χρωστάει ο σύλλογος. Πήραμε παίκτες και τα χρήματα τα βάλαμε από την τσέπη μας».

-τις κινήσεις που γίνονται για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη:
«Προσπαθούμε με διάφορα προγράμματα να δημιουργήσουμε έσοδα και γενικά κέρδη. Στόχος μας είναι να βγάλει ο ΠΑΟ Α.Ο. κέρδη και να αποπληρώνει τις οφειλές του. Όσο για την προσπάθεια που γίνεται με τα μηνύματα (ΠΑΟ στο 54242), να τονίσουμε ότι δεν έχουμε κρατήσεις και το 1.80 ευρώ πηγαίνει στην ομάδα».

-την συναυλία του Ερασιτέχνη με την Άννα Βίσση στις 15 Απριλίου:
«Έχουμε μια αρχή σαν διοίκηση. Δεν επαιτούμε, αυτή είναι η αρχή μας. Όποιος έχει διάθεση να βοηθήσει είμαστε εδώ. Θέλουμε σε αυτή τη συναυλία να έρθει η βάση του Παναθηναϊκού που είναι ο λαός του και να στηρίξει την προσπάθεια μας».

-την στάση της ΠΑΕ:
«Η αλήθεια μέχρι τώρα τουλάχιστον, είναι ότι δεν υπάρχει καμία στήριξη από τους μεγάλο-μετόχους της ΠΑΕ, αλλά είναι όλοι τους αξιοπρεπέστατοι. Ίσως θεωρούν απαξιωμένο τον Ερασιτέχνη. Ωστόσο, πρέπει να διευκρινίσω ότι διατηρώ άριστες σχέσεις με τον κ. Γόντικα που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του».

-αν αισθάνεται δυνατός και έχει διάθεση να παραμείνει στην προεδρία:
«Αισθάνομαι δυνατός γιατί έχω συνδεθεί πολύ με τον κόσμο του Παναθηναϊκού, που είναι κοντά σε όλα τα τμήματα. Για το αν θα προχωρήσω ή όχι είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων. Θέλω ένα πιο δυνατό παραγωγικό συμβούλιο. Δεν αισθάνομαι να έχω κανέναν από τους μεγαλομετόχους».

-για την βοήθεια από τους μεγαλομετόχους:
«Θέλουμε βοήθεια σε άλλα θέματα. Για παράδειγμα, δεν έχω συμπαράσταση για την εκδήλωση. Όλοι τους είναι αξιοπρεπείς άνθρωποι. Ίσως θεωρούν απαξιωμένο τον Ερασιτέχνη. Δεν είναι μόνο να πρωταγωνιστής, είναι να δεις πως κάνεις σε βάθος αθλητισμό. Θα πρέπει να γίνει μια συνεννόηση μεταξύ όλων των σωματείων να δούμε που πηγαίνουμε. Υπάρχουν συμβόλαια 100.000 ευρώ. Πώς να γίνει μετά επαγγελματικό το βόλεϊ. Εμείς θα κατεβάσουμε το μπάτζετ της επόμενης χρονιάς, κάτω από τα προβλεπόμενα έσοδα (1,2 εκατ. ευρώ- το ποσοστό που παίρνουμε από τα εισιτήρια της ΠΑΕ)».

-Τις περικοπές που ενδέχεται να γίνουν:
«Ότι προβλήματα αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός, τα αντιμετωπίζουν όλοι οι μεγάλοι σύλλογοι. Στο μυαλό όλων υπάρχει η σκέψη να μειωθούν τα μπάτζετ. Θα καλέσω τους προέδρους όλων των σωματείων, να πάρουμε αποφάσεις που θα είναι προς το συμφέρον όλων. Θέλουμε έμπρακτα να πούμε ότι ανοίγουμε το σύλλογο στον κόσμο. Έχω μία άριστη συνεργασία με τον κ. Γόντικα. Μας βοηθάει τον βοηθάμε κι εμείς, όποτε μπορούμε. Είναι αξιόλογος άνθρωπος».

-Για το γηπεδικό:
«Ελπίζαμε κι εμείς σε αυτόν τον περίφημο Βοτανικό. Δεν προχωράει το θέμα. Κάνουμε προσπάθειες να πάμε αρκετά από τα υπόλοιπα τμήματα στο ΟΑΚΑ. Δεν έχουμε την ευχέρεια, όπως οι άλλοι σύλλογοι. Όταν ένας σύλλογος δεν έχει γήπεδα και περιφέρεται από 'δω κι από 'κει ως άστεγος. Αυτό είναι πρόβλημα».

-Για τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο:
«Ο κύριος Σταθοκωστόπουλος δεν άφησε ούτε ένα ευρώ χρέος στο τμήμα. Δεν απέδωσαν οι επενδύσεις. Δεν είναι δυνατόν οι προηγούμενοι να μην σκέφτηκαν σε βάθος τα θέματα των επενδύσεων στους νέους».

-Για τον Κώστα Χριστοφιδέλη:
«Μικρή και λυπηρή ιστορία. Τιμωρήθηκε για κάτι το οποίο ο ίδιος πιστεύει ότι είναι αθώος, η ποινή του έληξε στις 23 Μαρτίου. Η ΕΣΑΠ δεν του εξέδωσε το αθλητικό του δελτίο. Κάναμε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ, εκεί μας υποσχέθηκαν ότι θα έβγαζαν μία απόφαση. Είδαμε μέχρι χθες ότι δεν βγαίνει η απόφαση. Αναγκαστήκαμε να κάνουμε μία αίτηση ασφαλιστικών μέτρων να ανασταλούν οι αγώνες του πρωταθλήματος μέχρι να εκδοθεί η απόφαση».

- Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς:
«Δεν υπάρχουν λόγια για τον Ομπράντοβιτς. Είναι τιμή για τον αθλητισμό να υπάρχουν τέτοιοι προπονητές. Είναι μία εκπληκτική προσωπικότητα, ένας απίστευτος άνθρωπος».

-Για τον κόσμο του «τριφυλλιού»:
«Να αγκαλιάσουν τα σωματεία. Να βρεθούν κοντά σε αυτούς που ασκούν διοίκηση. Αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο».

-Τέλος, έστειλε και μήνυμα στους αναγνωρίσιμους και εύρωστους οικονομικά επιχειρηματίες λέγοντας:
«Να αναλάβετε ένα από τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Μη μας δώσετε χρήματα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Οριστικό το σοκ: Πέντε μήνες εκτός ο Λουτσιάνο!
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Τρίκαλα: Φιλική νίκη με... μεταγραφή
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Γκαζιαντέπ-ΠΑΟΚ 80-66: «Καμπανάκι» κινδύνου!
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Μπήκε ο Σίνγκλετον, θεραπεία για Καλαϊτζάκη
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης