Run Greece: Τα στατιστικά και το πρόγραμμα του 2015

Run Greece: Τα στατιστικά και το πρόγραμμα του 2015

Σημαντικά ρεκόρ πέτυχε ο δεύτερος κύκλος του Run Greece και στις έξι πόλεις, από τις οποίες πέρασε.

Φέτος, συμμετείχαν περισσότεροι από 15.000 δρομείς όλων των ηλικιών σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 65% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Η Λάρισα, το Ηράκλειο, τα Ιωάννινα, η Καστοριά, η Αλεξανδρούπολη που προστέθηκε φέτος στην «οικογένεια» του Run Greece και η Πάτρα είχαν επιτυχία.

Η χορηγός εταιρεία προσέφερε σε κοινωνικά ιδρύματα και φορείς των έξι αυτών πόλεων περισσότερα από 30.000 ευρώ χαρίζοντας λίγα χαμόγελα παραπάνω σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Αυτά ήταν τα ρεκόρ που πέτυχαν συνολικά οι έξι πόλεις του φετινού Run Greece. Ωστόσο και ξεχωριστά η κάθε μία έχει τους δικούς της λόγους να γραφτεί στο βιβλίο των μεγάλων επιδόσεων για το 2014.

Τα στοιχεία για κάθε πόλη ξεκινώντας αντίστροφα:

Η Πάτρα που φιλοξένησε το τελευταίο Run Greece στις 12 Οκτωβρίου συγκέντρωσε 3.700 δρομείς αυξάνοντας κατά 60% τον αριθμό σε σχέση με πέρυσι. Η Αλεξανδρούπολη (28/9) που έκανε την παρθενική της εμφάνιση φέτος στο θεσμό κατέγραψε την μεγαλύτερη συμμετοχή ξένων οργανωμένων δρομέων. Στην Καστοριά (21/9) οι 1.814 δρομείς που πήραν μέρος αποτέλεσαν την καλύτερη αναλογία συμμετεχόντων σε σχέση με τον πληθυσμό της πόλης η οποία ανήλθε σε ποσοστό 5,2% των κατοίκων της μακεδονικής πόλης.

Στα Ιωάννινα (11/5) καταγράφηκε ο καλύτερος χρόνος που έγινε από δρομέα στα 10.000μ -και τις δύο σεζόν- και ανήκει στον Μιχάλη Παρμάκη με χρόνο 32.58, αλλά και η μαζικότερη παρουσία του απλού κόσμου κατά μήκος της διαδρομής. Στο Ηράκλειο της Κρήτης (27/4) είχαμε την μαζικότερη υποστήριξη φορέων που έγινε από όλες τις πόλεις για τον εκεί αγώνα και τη δεύτερη μεγαλύτερη συμμετοχή δρομέων.

Ρεκόρ διετίας σημειώθηκαν και στη Λάρισα από όπου ξεκίνησε το φετινό Run Greece στις 30 του περασμένου Μαρτίου. Στα 10 χλμ γυναικών η Καρακατσάνη τερμάτισε σε 35.17 και στα 5 χλμ. ανδρών και γυναικών ο Ιωαννίδης πέτυχε 15.39 και η Ζωγραφάκη 19.01 αντίστοιχα.

Οι αγώνες Run Greece αποτελούν την ιδανική ευκαιρία για δρομείς όλων των ηλικιών να συμμετάσχουν σε μια αθλητική δραστηριότητα. Αποτελούν όμως και εξαιρετικό αγωνιστικό τεστ για τους Ελληνες πρωταθλητές μεγάλων αποστάσεων. Ολο και περισσότεροι πρωταθλητές μας επιλέγουν να συμμετάσχουν στους αγώνες, ανεβάζοντας με την παρουσία τους το αγωνιστικό επίπεδο.

Το 2ο Run Greece μόλις πέρασε στην ιστορία και την ερχόμενη άνοιξη το 3ο θα ανοίξει τον δικό του κύκλο. Για να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερους δρομείς, ακόμη περισσότερους απλούς ανθρώπους που θέλουν να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το καλαντάρι του 2015

29/3 Run Greece, Λάρισα

26 /4Run Greece, Ηράκλειο

10/5 Run Greece Γιάννενα

17/5 Run Greece – Ημιμαραθώνιος Καστοριάς

27/9 Run Greece, Αλεξανδρούπολη

11/10 Run Greece, Πάτρα



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (04/05) - «Δέος» για τον Ολυμπιακό
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Άννα Κορακάκη: Εκτός τελικού στο αεροβόλο πιστόλι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Αντσελότι:« Αύριο ο Κουρτουά, με Μπάγερν θα παίξει ο Λούνιν»
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved