Εθνική Πόλο Νέων Γυναικών: Αφίχθησαν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης (photos)

Εθνική Πόλο Νέων Γυναικών: Αφίχθησαν οι πρωταθλήτριες Ευρώπης (photos)

Στην Ελλάδα βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες οι πολίστριες της Εθνικής Πόλο Νέων Γυναικών που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Όστια της Ρώμης της Ιταλίας.

Η Εθνική μας ομάδα Νέων Γυναικών, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο  Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που ολοκληρώθηκε στο προάστιο Όστια της Ρώμης. Με έκδηλη τη συγκίνηση , την υπερηφάνεια για το μεγάλο αυτό κατόρθωμα και μάλιστα λίγες μέρες μετά την 4η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων της Μαδρίτης, η ελληνική αποστολή επέστρεψε στη βάση της. Στο αεροδρόμιο βρέθηκαν από πλευράς ΚΟΕ η Άννα Μαρκοπούλου μέλος του Δ.Σ και τεχνική σύμβουλος της Ομοσπονδίας, αλλά και ο Βαγγέλης Πάτρας, συνεργάτης του ομοσπονδιακού προπονητή της Εθνικής ομάδα Ανδρών Σάκη Κεχαγιά, για να υποδεχτούν τα χρυσά κορίτσια των Γιώργου Μορφέση και Στέφανου Λέανδρου, με τους εκπροσώπους της Πολιτείας όμως, να λάμπουν δια της απουσίας τους. Η ελληνική ομάδα  απέδειξε ότι η γυναικεία υδατοσφαίριση, είτε σε επίπεδο ηλικιακών  κατηγοριών, είτε σε επίπεδο Γυναικών κρατά ψηλά τη σημαία της χώρας μας, η οποία παρά τα οικονομικά προβλήματα, σε τέτοιες καταθέσεις ψυχής λαμβάνει τους καρπούς των παιδιών της και στη συγκεκριμένη περίπτωση μια θέση στην κορυφή της Ευρώπης. Το μήνυμα ξεκάθαρο, η παραδοχή μία:  Έρχονται και άλλα μετάλλια γι’ αυτή τη χρυσή γενικά της ελληνικής  υδατοσφαίρισης.

Πρωτεργάτης των μεγάλων επιτυχιών, ο άνθρωπος με τα εννέα μετάλλια ως πρώτος προπονητής, με τη φαινομενική ηρεμία που στη δουλειά του γίνεται δύναμη, ο άνθρωπος που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι πάει να πει η λέξη «δυσκολίες». Ο Γιώργος Μορφέσης  μίλησε για φετινή χρονιά, η οποία έκλεισε με τον πλέον μαγικό τρόπο για αυτά τα κορίτσια, αλλά και τον ίδιο τον ομοσπονδιακό προπονητή της ομάδας: « H φετινή χρονιά σε ότι  αφορά το Γυναικείο δεν ξεκίνησε καλά στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είχαμε πολλά προβλήματα στην προετοιμασία και το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που θέλαμε. Από κει και πέρα συνεχίσαμε με τις μικρές ομάδες, οι οποίες είχαν τα ίδια και περισσότερα προβλήματα. Είχαμε αντίξοες συνθήκες, στην προετοιμασία. Παρόλα αυτά, έδειξαν ιδιαίτερη συγκέντρωση, πάθος , θέληση, αποφασιστικότητα, όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν μια ομάδα σημαντική και μεγάλη. Το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό. Αυτή η ομάδα πήγε σε δύο διοργανώσεις, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα με 2-3 αλλαγές όπου έχασε το μετάλλιο από λεπτομέρειες και ήταν αήττητη (έχασε μόνο στα πέναλτι). Στην επόμενη διοργάνωση , της Ρώμης,  ήταν επίσης αήττητη και αυτό είναι πολύ σημαντικό, το να είναι μια ομάδα σε δύο διοργανώσεις αήττητη , τόσο για τις μικρές κατηγορίες, όσο και για το Γυναικείο πόλο γενικότερα. Δε μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος».

Ατσαλένια θέληση, υπομονή και επιμονή  παρά τις αντίξοες συνθήκες της προετοιμασίας καθόλη τη διάρκεια του χρόνου χαρακτηρίζουν  τα χρυσά κορίτσια της Ευρώπης: «Κοιτάμε κάθε χρονιά ξεχωριστά. Νομίζω ότι όσο τα χρόνια περνάνε, τα πράγματα αντί να πηγαίνουν καλύτερα, πηγαίνουν χειρότερα.  Όχι στις επιτυχίες, αλλά στις συνθήκες στις οποίες προετοιμαζόμαστε. Το ξέρουν όλοι είναι γνωστό, ότι κάποια στιγμή τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των παικτριών στις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε. Τα κολυμβητήρια είναι ακατάλληλα, είναι επικίνδυνες οι εγκαταστάσεις στις οποίες είμαστε,  οι θερμοκρασίες του νερού όσον αφορά το χειμώνα είναι απαγορευτικές. Το καλοκαίρι δεν έχουμε αυτό το πρόβλημα,  αλλά αντιμετωπίζουμε εκείνο της καθαρότητας του νερού. Το βασικό πρόβλημα είναι αυτό της στέγης. Δεν έχουμε ένα προπονητικό κέντρο, στο οποίο η Εθνική θα μπορεί να προετοιμάζεται και να φέρνει επιτυχίες. Νομίζω κάθε χρόνο είναι και χειρότερα τα πράγματα, δε μπορεί να γίνει κάτι και εμείς έχουμε συνηθίσει και προχωράμε έτσι».

Θα είναι αυτή η ομάδα η βάση της Ολυμπιακής ομάδας του 2016; Δύο χρόνια έμειναν για την κορυφαία διοργάνωση, η συμμετοχή στην οποία αποτελεί όνειρο κάθε αθλητή και αθλήτριας. Ο Γιώργος Μορφέσης σημειώνει: «Αυτά τα παιδιά θέλουν πολύ δρόμο. Δείχνουν ότι έχουν όλες τις δυνατότητες και πιστεύω είναι στο χέρι τους. Εμείς τους δείχνουμε το δρόμο. Από κει και πέρα μένει ενάμισης χρόνος για το προ-Ολυμπιακό τουρνουά που είναι το σημαντικό, ίσως και σημαντικότερο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για εμάς. Είναι λίγος χρόνος, αλλά είναι στο χέρι τους να προσπαθήσουν και να παλέψουν για μία θέση στην Εθνική ομάδα, η οποία έχει φέρει αυτές τις επιτυχίες».

 Η Πολιτεία οφείλει να στέκεται κοντά στα παιδιά που χαρίζουν στη  χώρα μας τις διακρίσεις και τα μετάλλια το ένα μετά το άλλο, στο άθλημα συνολικότερα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημειώνει: «Οι άνθρωποι στην ελληνική πολιτεία είναι γνώστες της κατάστασης και από πολύ κοντά. Δεν έχω να πω κάτι, εκείνοι έχουν τις τύχες του αθλητισμού στα χέρια τους. Νομίζω είναι οι αρμόδιοι να μπορέσουν να μας διευκολύνουν τον αγώνα που κάνουμε».
«Η δουλειά ξεκινά από τα σωματεία, από την αγάπη των αθλητριών γι’ αυτό που κάνουν, από τους γονείς τους που συνδράμουν και τους παροτρύνουν να είναι στην πισίνα, οι προπονητές ων σωματείων , η Εθνική ομάδα με τα προβλήματα, ψάχνοντας να βρούμε μια λύση. Εμείς αυτά τα παιδιά τα έχουμε δύο μήνες αν και τα παρακολουθούμε όλο το χρόνο. Ουσιαστικά θρέφουμε τους καρπούς  της δουλειάς που γίνεται στα σωματεία. Βέβαια, υπάρχει και η δικιά μας η προσωπικότητα, η δουλειά μας, η εμπειρία μετά από τόσα χρόνια. Η σημαντική δουλειά όμως γίνεται στα σωματεία, από εκεί ξεκινάμε, από εκεί παίρνουμε τις παίκτριες και νομίζω ότι τους αξίζουν συγχαρητήρια».

Στέφανος Λέανδρος, συνεργάτης του Γιώργου Μορφέση: «Στον τελικό ήμασταν διαβασμένοι. Είχαμε τον έλεγχο για άλλο ένα παιχνίδι, όπως και στον ημιτελικό. Ένας τελικός είναι πάντα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Η μπάλα γυρίζει, το παιχνίδι δεν τελειώνει έως το σφύριγμα της λήξης. Δεν αγχωθήκαμε ιδιαίτερα αν και κάναμε κάποια λάθη τα οποία μας στοίχησαν κάποια γκολ. Τέλος καλό όμως, όλα καλά. Είχαμε πολύ καλή απόδοση, τόσο σε αυτό το πρωτάθλημα, όσο και στο προηγούμενο στο οποίο δεν πήραμε κάποιο μετάλλιο αν και αήττητοι. Τώρα, όσον αφορά τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα νωρίς. Βάζουμε τις βάσεις και ως ομάδα θα προσπαθήσουμε σε πρώτη φάση να προκριθούμε. Αυτά τα παιδιά είναι σε πολύ μικρή ηλικία, έχουμε από τους μικρότερους μέσους όρους ηλικίας. Ως ομάδα θα δουλέψουμε και γι’ αυτόν τον στόχο».

 «Λαμπρό μέλλον μπροστά μας»

Χρυσή Διαμαντοποπούλου: «Πιστεύω πως αυτό το χρυσό είναι η καλύτερη επιβράβευση για τους κόπους μας. Δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για τη πρώτη θέση και είναι αλήθεια πως το περιμέναμε με ανυπομονησία. Όλες οι κοπέλες ανεξαιρέτως δουλέψαμε όλο το χειμώνα και το καλοκαίρι για να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Πιστεύω πως αυτό το χρυσό μετάλλιο το αξίζαμε και είμαι βέβαιη πως θα ακολουθήσουν κι άλλες σπουδαίες διακρίσεις».
«Είναι γεγονός πως το πρόγραμμα ήταν ευνοϊκό ιδιαίτερα στην αρχή όταν και αγωνιστήκαμε με πιο βατούς αντιπάλους. Αυτές οι νίκες μας βοήθησαν να ανεβάσουμε την αυτοπεποίθηση μας αλλά και να βρεθούμε ως σύνολο. Στη συνέχεια φάνηκε η δουλειά και το ταλέντο μας, τα οποία μας έφεραν στην κορυφή».

«Ο μεγάλος στόχος είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας σε δύο χρόνια σε επίπεδο Γυναικών. Πιστεύω πως αν συνεχίσουμε έτσι, έχουμε πολύ λαμπρό μέλλον μπροστά μας και νομίζω πως αν η συνέχεια είναι εξίσου δυναμική τότε θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε περισσότερα μετάλλια».

«Αφιερώνουμε την πρώτη θέση σε όλου τους Έλληνες, που πραγματικά βιώνουν πολύ δύσκολες καταστάσεις. Θέλαμε να κάνουμε τον κόσμο υπερήφανο και χαρούμενο γιατί το χρειάζονται σε αυτές τις στιγμές».

«Όνειρο ζωής οι Ολυμπιακοί Αγώνες»

Η Ελευθερία Πλευρίτου: «Γνωρίζαμε εξ'αρχής πως ήμασταν μία πλήρης ομάδα με γεμάτο ρόστερ και πολύ ταλαντούχα παιδιά. Σαφώς και δεν ήμασταν σίγουρες για κάποιο μετάλλιο αλλά δουλέψαμε πάρα πολύ σκληρά για να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και παλέψαμε μέχρι τέλους για την κορυφή».

«Η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ένα όνειρο ζωής για όλες μας. Ελπίζω να τα καταφέρουμε και είναι τουλάχιστον σίγουρο πως θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό»

«Όλα όσα κάναμε είναι αφιερωμένα στην οικογένεια μου, στις αδερφές μου με τις οποίες πολλές φορές είμαστε συμπαίχτριες, στους προπονητές μου σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο. Οι διακρίσεις μας βοηθούν την κατάσταση στην Ελλάδα. Είναι η καλύτερη τόνωση ηθικού για όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολες και τραγικές καταστάσεις. Δε το βάζουμε κάτω και θα συνεχίζουμε να τους αναπτερώνουμε το ηθικό».

Δείτε τις φωτογραφίες:

3 PHOTOS
  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Άδεια σε Κουτρουμπή
Άδεια σε Κουτρουμπή
ΑΕΚ: Προχωράει για Ερνάνι!
ΑΕΚ: Προχωράει για Ερνάνι!
ΠΑΟΚ: Βαριά «καμπάνα» σε Μακ (photos)
ΠΑΟΚ: Βαριά «καμπάνα» σε Μακ (photos)
Άγριο ξύλο και σοβαρά επεισόδια οπαδών Ολυμπιακού με Αστυνομία! (photos)
Άγριο ξύλο και σοβαρά επεισόδια οπαδών Ολυμπιακού με Αστυνομία! (photos)
Φρίκη στην Κω: Κομμωτής κατηγορείται ότι ασελγούσε στις ανιψιές και τις ανήλικες εγγονές του
Φρίκη στην Κω: Κομμωτής κατηγορείται ότι ασελγούσε στις ανιψιές και τις ανήλικες εγγονές του
Καιρός - Έκτακτο δελτίο - ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα - Πού θα σαρώσει
Καιρός - Έκτακτο δελτίο - ΠΡΟΣΟΧΗ: Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα - Πού θα σαρώσει
Επιθέσεις με μαχαίρι στην Ολλανδία - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες
Επιθέσεις με μαχαίρι στην Ολλανδία - Ένας νεκρός, πολλοί τραυματίες
Θρήνος στη Ρόδο: Βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος Νίκος Χατζηνικολάου
Θρήνος στη Ρόδο: Βρέθηκε νεκρός ο 20χρονος Νίκος Χατζηνικολάου
Περισσότερα
Τουρνουά με… άρωμα Euroleague
Τουρνουά με… άρωμα Euroleague
Ένα δυνατό διεθνές τουρνουά πόλο γυναικών διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο…
Τουρνουά με… άρωμα Euroleague
Champions League: Πρόκριση για Γλυφάδα
Champions League: Πρόκριση για Γλυφάδα
Στην δεύτερη προκριματική φάση του Champions League προκρίθηκε η ανδρική…
Champions League: Πρόκριση για Γλυφάδα
Ελλάδα: Εκτός τετράδας οι Έφηβοι στο ευρωπαϊκό του πόλο
Ελλάδα: Εκτός τετράδας οι Έφηβοι στο ευρωπαϊκό του πόλο
Την ήττα 9-4 γνώρισε η εθνική υδατοσφαίρισης των εφήβων από…
Ελλάδα: Εκτός τετράδας οι Έφηβοι στο ευρωπαϊκό του πόλο
Ελλάδα: Περηφάνια και… δάκρυα για τις νέες γυναίκες
Ελλάδα: Περηφάνια και… δάκρυα για τις νέες γυναίκες
Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών ανέβηκε το βράδυ του…
Ελλάδα: Περηφάνια και… δάκρυα για τις νέες γυναίκες
Ολλανδία – Ελλάδα 6-7: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική Νέων Γυναικών!
Ολλανδία – Ελλάδα 6-7: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική Νέων Γυναικών!
Η Ελλάδα επικράτησε με 7-6 της Ολλανδίας στον ημιτελικό της…
Ολλανδία – Ελλάδα 6-7: Στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος η Εθνική Νέων Γυναικών!
Κορίτσια για φίλημα! Η Εθνική νέων γυναικών στους «4» του παγκοσμίου πρωταθλήματος
Κορίτσια για φίλημα! Η Εθνική νέων γυναικών στους «4» του παγκοσμίου πρωταθλήματος
Στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Βόλου προκρίθηκε η εθνική…
Κορίτσια για φίλημα! Η Εθνική νέων γυναικών στους «4» του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης