«Δεν του έκοψε τα πόδια»

«Δεν του έκοψε τα πόδια»

Για τη θέση της πολιτείας απέναντι στο ντόπινγκ μετά το 2004 και την πλευρά των αθλητών για την χρήση απαγορευμένων ουσιών μίλησε ο Γιώργος Μαυρωτάς.

Ο βετεράνος πολίστας, Γιώργος Μαυρωτάς που είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει λάβει μέρος σε πέντε Ολυμπιάδες γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τι πάει να πει Ελληνικός αθλητισμός. Σε συνέντευξή του μάλιστα, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» μίλησε για το ντόπινγκ ενώ δεν δίστασε να πει πως η Πολιτεία έκανε τα στραβά μάτια.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Οι περισσότεροι σας γνωρίζουν ως κορυφαίο αθλητή, αλλά αγνοούν τη συμμετοχή της στο σαφάρι ενάντια στα αναβολικά

.Ασχολήθηκα πρώτη φορά με το ντόπινγκ το 2003, όταν συστάθηκε το ΕΣΚΑΝ με πρώτη πρόεδρο τη Δήμητρα Κουτσούκη. Εξαρχής ήμουν ο εκπρόσωπος των αθλητών με εισήγηση της ΕΟΕ. Το ΕΣΚΑΝ άρχισε να λειτουργεί ουσιαστικά από τον Μάιο του 2005, οπότε και απέκτησε τη δικαιοδοσία των αιφνιδιαστικών ελέγχων κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Από το 2006 ήμουν μέλος της επιστημονικής επιτροπής, λόγω της εμπειρίας που είχα αποκτήσει στα θέματα των διαδικασιών για τους ελέγχους.

Και συνεχίζετε μέχρι σήμερα, σωστά;

Όχι, παραιτήθηκα τον Ιούνιο του 2010, οπότε η λειτουργία του ΕΣΚΑΝ είχε αρχίσει να γίνεται προβληματική. Το Κέντρο αντιμετώπιζε προβλήματα οικονομικά και γραφειοκρατικά, απεργίες δειγματοληπτών και άλλα.

Ποια ακριβώς ήταν τα καθήκοντά σας, τα χρόνια των μεγάλων σκανδάλων;

Από το 2006, μαζί με τον Στάθη Κουκέα είχαμε την ευθύνη των εκτός αγώνων ελέγχων. Αυτό σημαίνει ότι έπρεπε να καταρτίζουμε τον Κατάλογο Ελεγχομένων Αθλητών για την Ελλάδα, να σχεδιάζουμε το πρόγραμμα ελέγχων και να είμαστε σε επαφή με διεθνείς οργανισμούς όπως η IAAF.

Και δούλευε σωστά το σύστημα;

Από το 2005 ώς το 2009 το ΕΣΚΑΝ λειτούργησε πολύ ικανοποιητικά με βάση τα διεθνή στάνταρ. Οι ξένοι στην αρχή δεν έπαιρναν πολύ στα σοβαρά το ΕΣΚΑΝ, αφού είχε προηγηθεί το φιάσκο του 2004. Όταν είδαν όμως τα πρώτα δείγματα γραφής, άρχισαν να μας εμπιστεύονται.

Οι Έλληνες αθλητές ήταν συνεργάσιμοι; Χρειάστηκε κυνηγητό;

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η διαχείριση των whereabouts. Έπρεπε να εκπαιδευτούν οι Έλληνες αθλητές να τα συμπληρώνουν σωστά και να τα υποβάλουν έγκαιρα. Σήμερα πλέον το καθεστώς των whereabouts έχει γίνει πολύ αυστηρό για να ελαχιστοποιήσει τα φαινόμενα ελλιπών ή λανθασμένων πληροφοριών που υπήρχαν στο παρελθόν.

Υποθέτω ότι υπήρξαν παρατράγουδα σε κρίσιμες υποθέσεις.

Η αλήθεια είναι όμως ότι δεν είχαμε πολιτικές παρεμβάσεις. Κυρίως μας «κυνηγούσαν» συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, ενώ οι ομοσπονδίες μάς έβλεπαν πάντα επιφυλακτικά.

Ισχύει αυτό και για την ομοσπονδία του στίβου;

Από το ΣΕΓΑΣ είχαμε πολύ καλή συνεργασία με τον πρόωρα χαμένο Κώστα Σπανίδη, ο οποίος πραγματικά ενδιαφερόταν να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Κάναμε και αρκετές ημερίδες ενημέρωσης σε αθλητές, προπονητές ακόμα και δημοσιογράφους έπειτα από πρόσκληση του ΠΣΑΤ. Το ντόπινγκ είναι πρωτίστως θέμα ενημέρωσης και μετά καταστολής.Το ΕΣΚΑΝ βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα τις μέρες των Αγώνων του 2004, όταν η πολιτεία ζητούσε μετάλλια με κάθε κόστος.Κάθε φορά η διοργανώτρια χώρα επιδιώκει διακρίσεις. Το θέμα είναι ότι δεν νομίζω ότι υπήρχε καμιά στρατηγική της ελληνικής πολιτείας για το θέμα του ντόπινγκ, ούτε να το ενθαρρύνει ούτε όμως και να του κόψει τα πόδια όσο ήταν νωρίς. Απλώς μιμήθηκε τα περίφημα τρία μαϊμουδάκια που το ένα κλείνει τα αφτιά, το άλλο τα μάτια και το άλλο το στόμα. Προσευχόταν να μη γίνει η στραβή, που τελικά έγινε.

Ο ελληνικός αθλητισμός παρουσιάζει εικόνα διάλυσης μετά το 2004.

Εγώ τον αθλητισμό δεν τον μετράω κοιτώντας τον πίνακα των ολυμπιακών μεταλλίων. Κοιτάζω πόσο γεμάτοι είναι οι αγωνιστικοί χώροι από αθλητές. Η ελληνική κοινωνία θα γίνει πολύ καλύτερη αν αυξήσουμε τον αθλητισμό που κάνουμε σε σχέση με αυτόν που καταναλώνουμε. Οι πρωταθλητές πρέπει να γίνουν οι κράχτες που θα σηκώσουν εμάς από τον καναπέ και τα παιδιά από το playstation.

Όπως έγινε μετά το Ευρωμπάσκετ του 1987, όταν γέμισε η Ελλάδα με μπασκέτες.

Τελικά το πραγματικό κέρδος δεν ήταν το κύπελλο που πήραμε, αλλά αυτό που επακολούθησε. Ο αθλητισμός πρέπει να πάψει να είναι το εθνικό μας Viagra και να τον βλέπουμε στις σωστές του διαστάσεις, ως όχημα κοινωνικής και προσωπικής βελτίωσης. Κι επειδή η πολιτεία πρέπει να οδηγεί την κοινωνία σε ευεργετικές συμπεριφορές, πρέπει να μην πάψει να βοηθά τον αθλητισμό αλλά να στρέφει τα παιδιά προς αυτόν.

Εσείς ως αθλητής βρεθήκατε ποτέ αντιμέτωπος με τον πειρασμό;

Η αλήθεια είναι ότι στην καριέρα μου δεν είχα έρθει σε επαφή με το πρόβλημα ούτε είχα πονηρευτεί ποτέ από κάποιο περιστατικό στον αθλητικό μου περίγυρο. Στο πόλο υπήρχε μια απαξίωση απέναντι όχι μόνο στο ντόπινγκ, αλλά και απέναντι σε καθιερωμένες μεθόδους βελτίωσης της αθλητικής επίδοσης. Διατροφή, εργοφυσιολογική παρακολούθηση κ.λπ. Ισως γι' αυτό δεν μας πλησίασε ποτέ κανένας επιτήδειος.

Το βασανιστικό δίλημμα που αντιμετωπίζουν πολλοί αθλητές είναι: να πάρω φάρμακα ή να μείνω για πάντα αθλητής δεύτερης διαλογής;

Για μένα αυτό το δίλημμα είναι τεχνητό και είναι ένας από τους δύο μύθους στους οποίους στηρίζεται το ντόπινγκ.

Ο δεύτερος ποιος είναι;

Ότι υπάρχουν ουσίες και μέθοδοι που δεν ανιχνεύονται! Κατά τη γνώμη μου, μπορεί κάποιος να είναι αθλητής πρώτης διαλογής χωρίς ντόπινγκ. Δεν είναι ανάγκη να γίνεις ολυμπιονίκης. Πρώτης διαλογής είναι για μένα ένας αθλητής που εξαντλεί τις δυνατότητές του και φτάνει εκεί που μπορεί. Ας είναι πέμπτος, έκτος, δέκατος. Η διάρκεια για μένα μετράει περισσότερο από τη στιγμιαία λάμψη.

Τα λέτε και στο βιβλίο σας αυτά.

Στο «Θεώρημα της επτάδας» έχω αφιερώσει αρκετές σελίδες σε τέτοια ζητήματα μέσα από τα μάτια των ηρώων του βιβλίου σχετικά με τη δεοντολογία και το ντόπινγκ, επειδή ακριβώς είναι θέματα τα οποία θεωρώ πρώτιστης σημασίας. Οι βασικές αιτίες του ντόπινγκ λέω πάντα ότι είναι τα τρία άλφα: άγνοια, ανασφάλεια, απληστία.

Θα στέλνατε τα παιδιά σας στον αθλητισμό;

Ασφαλώς ναι. Στον αθλητισμό τα παιδιά μαθαίνουν πράγματα που ούτε στο σχολείο ούτε στην οικογένεια μπορούν να μάθουν. Είναι κι ο αθλητισμός σχολείο. Πουθενά αλλού δεν μαθαίνεις καλύτερα την αξιοκρατία. Η μεζούρα και το χρονόμετρο δεν λένε ψέματα. Δεν μπορείς να διοριστείς πρωταθλητής ή να γίνεις ρέκορντμαν με μέσο. Το σημαντικότερο μάθημα που σου δίνει ο αθλητισμός, δηλαδή το «πέφτω και ξανασηκώνομαι», ένα παιδί θα το έχει προίκα για όλη του τη ζωή.

Τα κρούσματα της άρσης βαρών και του στίβου αμαύρωσαν δύο αθλήματα που είχαν μπει στην καρδιά του έλληνα φιλάθλου.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όσοι συμμετέχουν στους αγώνες είναι και ντοπαρισμένοι. Νομίζω ότι κι εκεί υπάρχουν αυτοί που αντιστέκονται στην εύκολη λύση και αυτούς θα πάω να δω στο στάδιο. Ως πρώην αθλητής, δεν πάω σε αγώνες μόνο για να δω ποιος θα κερδίσει. Με συγκινεί εξίσου να βλέπω και την προσπάθεια του 7ου και του 8ου. Δυστυχώς όμως με τα κρούσματα ντόπινγκ τούς παίρνει όλους η μπάλα και άντε να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες.

Υπάρχει ντόπινγκ στα ομαδικά σπορ;

Αυτά με συγκινούν περισσότερο γιατί θέλω να βλέπω παίκτες που παίζουν για την ομάδα κι όχι μόνο για τον εαυτό τους. Εδώ νομίζω ότι το ντόπινγκ είναι πραγματική αυτοκτονία. Πρέπει να είναι κάποιος πολύ αφελής για να ρισκάρει τόσα πολλά για να κερδίσει τόσα λίγα.

Είναι όμως πολυάριθμοι οι αφελείς.

Δεν μπορεί το ντόπινγκ να σου βελτιώσει την τεχνική, την αντίληψη του παιχνιδιού, την κρίση στην κατάλληλη στιγμή, το τάιμινγκ, πράγματα που είναι το Α και το Ω στα ομαδικά αθλήματα. Η φυσική κατάσταση και η δύναμη ενός παίκτη παίζουν τελικά μικρό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Εκτός λοιπόν από την ηθική και την υγεία το ντόπινγκ είναι και ενάντια στη λογική στα ομαδικά αθλήματα.

Οι φήμες για ομαδικό ντοπάρισμα οργιάζουν τελευταία, ειδικά στην Ισπανία...

Εγώ δεν τις πιστεύω. Είναι πολύ εύκολο να σπάσει ένας κρίκος στην αλυσίδα της σιωπής. Καμία ομάδα δεν θα το ρίσκαρε.

Τι θα λέγατε σε έναν ατιμασμένο αθλητή, αν τον συναντούσατε σήμερα;

Θεωρώ ότι οι αθλητές είναι τα θύματα της υπόθεσης, αν και όχι αθώα θύματα. Είναι οι μόνοι από ένα ευρύτερο κύκλωμα που υφίστανται τις συνέπειες, τουλάχιστον μέχρι τώρα. Το κακό είναι όμως ότι δεν βλάπτουν μόνο τους εαυτούς τους, αλλά δημιουργούν ένα σύννεφο αμφιβολίας που πλανάται επί δικαίων και αδίκων, βλάπτοντας τον ίδιο τον αθλητισμό.

Και όταν πιάνονται, προκαλούν τη νοημοσύνη της κοινής γνώμης.

Θα ήταν παλικαρίσια η στάση τους αν αναγνώριζαν την ευθύνη των πράξεών τους, αντί να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους ακολουθώντας συμβουλές ακριβοπληρωμένων δικηγόρων. Η δική μου συμβουλή είναι, αντί να κλείσουν την καριέρα τους με το στίγμα του ντοπαρισμένου, να πρωταγωνιστήσουν στην καταπολέμηση αυτού που τους «έκαψε». Να γίνουν δηλαδή σταυροφόροι στην καταπολέμηση των αναβολικών.

Είναι ορθή τακτική η ποινικοποίηση του ντόπινγκ;

Το ντόπινγκ είναι ευρύτερο κοινωνικό θέμα. Δεν νομίζω ότι λύνεται μόνο από τις αθλητικές αρχές. Δεν είμαι υπέρ της ποινικής δίωξης των αθλητών, των χρηστών δηλαδή, νομίζω ότι είναι αρκετή η πειθαρχική δίωξη και η απώλεια προνομίων. Είμαι όμως υπέρ της εμπλοκής των διωκτικών αρχών σε θέματα διακίνησης απαγορευμένων ουσιών όπως γίνεται σε όλες τις χώρες. Και εκεί ναι, είμαι υπέρ των ποινικών διώξεων.

 • Αθλητικά νέα
 • Ειδήσεις
Απόλλων Σμύρνης: Υπογράφει ο Δέλλας
Απόλλων Σμύρνης: Υπογράφει ο Δέλλας
Παναθηναϊκός: Δεν τα παρατάει ο Ουζουνίδης
Παναθηναϊκός: Δεν τα παρατάει ο Ουζουνίδης
ΑΕΚ: Τρελό πριμ Μελισσανίδη για την επική ανατροπή! (video)
ΑΕΚ: Τρελό πριμ Μελισσανίδη για την επική ανατροπή! (video)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/9)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/9)
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.


 • Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μάλαγα
  09:00Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Supercopa Endesa. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Χαράλαμπος Σαραντινάκης.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2017 E9
  09:20Αθλητική εκπομπή.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  09:50Αμβούργο. Προκριματικά. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Έβερτον - Μπόρνμουθ
  10:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  10:25New Hampshire ISM Connect 300. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • UEFA Champions League Magazine 2017-18 E4
  10:45Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Μπάσκετ: Μινεσότα Λινξ - Λ.Α. Σπαρκς
  11:00Τελικοί NBA Γυναικών 2017. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • SportShow
  11:15Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  11:30Αμβούργο. Προκριματικά. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Φέγενορντ - Μάντσεστερ Σίτι
  12:00UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 1η μέρα αγώνων. 6ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Αναντολού Εφές
  13:00Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  13:30Αμβούργο. Προκριματικά. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • GP Confidential 2017
  13:55Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ανόβερο - Κολονία
  14:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Αποστόλης Πάνος.
 • RBAR World Championship 2017
  14:25Λάουζιτζρινγκ, Γερμανία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας
  14:55Διεθνές Τουρνουά 2017. 2ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ στο Ηράκλειο της Κρήτης. 2ος ημιτελικός. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Λας Πάλμας - Λεγανές
  15:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  15:45Αμβούργο. Προκριματικά. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  16:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • WRC 2017
  16:45Γερμανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Διεθνές Τουρνουά 2017
  16:552ο Διεθνές Τουρνουά Μπάσκετ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τελικός. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  17:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • ERC 2017 - Magazine
  17:45Rally di Roma Capitale.
 • Bundesliga 2017-18 - Στιγμιότυπα
  18:006η αγωνιστική.
 • Moto3 2017
  18:15Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Χάντμπολ: Κιέλτσε - Κίελο
  18:25EHF Champions League Ανδρών 2017-18. Φάση ομίλων. 2η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Μπάσκετ: Μινεσότα Λινξ - Λ.Α. Σπαρκς
  18:55Τελικοί NBA Γυναικών 2017. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Ποδόσφαιρο: Ο Καλύτερος Αγώνας της Εβδομάδας
  19:00Παρακολουθήστε τους καλύτερους αγώνες.
 • Moto2 2017
  19:35Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Topspin (Ζ)
  20:00Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • MotoGP 2017
  20:55Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • UEFA Champions League Magazine 2017-18 E4
  21:00Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Υδάτινα Σπορ: 2017 Icarus Action E9
  21:15Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Ουνιόν Βερολίνου - Καϊζερσλάουτερν (Ζ)
  21:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ (Ζ)
  22:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • SportShow (Ζ)
  22:30Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • RBAR World Championship 2017
  22:40Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018
  22:55Supercoppa. Τελικός. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  23:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  23:40New Hampshire ISM Connect 300. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017
 • COSMOTE SPORT 8HD
  00:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Βαλένθια
  00:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  00:55Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Στιβ Τζόνσον - Κάιλ Έντμουντ
  01:102017 ATP World Tour 250. Γουίνστον Σάλεμ. Προημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • SportShow
  01:15Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης
  01:25Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2016 - 2017. Tελικοί. 4ος αγώνας. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Ποδόσφαιρο: Έβερτον - Μπόρνμουθ
  02:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Κάλιαρι - Κιέβο
  02:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • GP Confidential 2017
  03:30Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2017 - Magazine
  04:00Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Βιγιαρεάλ
  04:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Formula E 2016-17
  05:00Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  05:30Στιγμιότυπα.
 • RBAR World Championship 2017
  06:00Καζάν, Ρωσία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Βερόνα - Λάτσιο
  06:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Τένις: Κάιλ Έντμουντ - Νταμίρ Τζουμχούρ
  07:202017 ATP World Tour 250. Γουίνστον Σάλεμ. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Μπάσκετ: Γκραν Κανάρια - Ρεάλ Μαδρίτης
  07:55Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Supercopa Endesa. 2ος ημιτελικός. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  08:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017
  08:20Τρίπολη. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Κάλιαρι - Κιέβο
  08:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • Ποδόσφαιρο: Ουνιόν Βερολίνου - Καϊζερσλάουτερν
  08:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Topspin
  09:15Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Μπεσίκτας
  09:50TBF Τουρκικό Πρωτάθλημα 2016-17. Tελικοί. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • UEFA Champions League Magazine 2017-18 E4
  10:00Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • GP Confidential 2017
  10:25Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γουέστ Χαμ - Τότεναμ
  10:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  10:45Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Formula E 2016-17
  10:55Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Βενέτσια - Τρέντο
  11:45Ιταλικό Πρωτάθλημα 2016 - 2017. Τελικοί. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Μέγας.
 • RBAR World Championship 2017
  11:55Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2017
  12:25SS15 Baranowo 2, Πολωνία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Σπαλ - Νάπολι
  12:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • WRC 2017
  13:25SS23 Paprotki 2 Power Stage, Πολωνία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Πορτιμονένσε
  13:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  13:35Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια
  13:50Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2016 - 2017. Tελικοί. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Χαράλαμπος Σαραντινάκης.
 • UEFA Champions League Magazine 2017-18 E4
  14:25Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Αλαβές - Ρεάλ Μαδρίτης
  14:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ
  14:55Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • WRC 2017
  15:00Πολωνία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Άουγκσμπουργκ
  15:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μάλαγα
  15:35Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Supercopa Endesa. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Χαράλαμπος Σαραντινάκης.
 • RBAR 2017 - Magazine
  16:00Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  16:10Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλη
  16:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017-18 - Ανασκόπηση της Δευτέρας
  16:506η αγωνιστική. Παρακολουθήστε την αγωνιστική δράση της Δευτέρας στο Αγγλικό Πρωτάθλημα.
 • Formula E 2016-17
  17:00Μόντρεαλ. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Αρμάνι Μιλάνο - Τρέντο
  17:30Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. Supercoppa. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας
  17:50Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Serie A TIM 2017-18 - Στιγμιότυπα
  18:256η αγωνιστική.
 • Χάντμπολ: Λειψία - Ανόβερο
  18:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • GP Confidential 2017
  19:00Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2017 - Magazine
  19:30Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λέστερ - Λίβερπουλ
  19:45Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • UEFA Champions League Show 2017-18 (Ζ)
  20:00Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  20:30New Hampshire ISM Connect 300. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2017-18
  21:002ος γύρος. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Σαχτάρ Ντονέτσκ (Ζ)
  21:45UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 2η μέρα αγώνων. 6ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Formula 1 2017
  23:45Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στη πίστα του Marina Bay Street, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης