Θεοδωρίδης: «Ο Σαββίδης έβαλε 100 χιλιάδες στο σκάκι»

Θεοδωρίδης: «Ο Σαββίδης έβαλε 100 χιλιάδες στο σκάκι»

Μεγάλη είναι η στήριξη του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό σκάκι, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Θεοδωρίδης.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας, μίλησε στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Arena FM» και αποκάλυψε πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έδωσε 100 χιλιάδες ευρώ στην Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας, μίλησε για:

Την επιτυχία της 14χρονης Σταυρούλας: «Έγινε το παγκόσμιο τουρνουά νέων για ηλικίες από 8 έως 18 ετών στο Αλ Αϊν των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το οποίο βρίσκεται 120 χιλ από το Ντουμπάι. Η Σταυρούλα ανακηρύχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στην κατηγορία κορασίδων με εννιά βαθμούς σε έντεκα αγώνες (8 νίκες 2 ισοπαλίες μία ήττα). Έτσι βγήκε πρώτη ανάμεσα σε 126 σκακίστριες από 63 χώρες και πέτυχε μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το Ελληνικό σκάκι και γενικότερα τον Ελληνικό αθλητισμό. Το σκάκι είναι ένα πνευματικό άθλημα και χρειάζεται τεράστια προσπάθεια και υπομονή».

Το ταλέντο της Σταυρούλας: «Η αθλήτρια είναι περίπου πεντέμισι χρόνια στον Σκακιστικό όμιλο Καβάλας δηλαδή από οχτώ χρονών. Στη 2ο δημοτικού την εντόπισε ένας προπονητής μας και κατάλαβε το ταλέντο της. Όλοι οι προπονητές μας έλεγαν πως είναι ένα πολύ χαρισματικό και γνήσιο ταλέντο. Έκανε συστηματικές προπονήσεις και είναι ένα παιδί πολύ μεθοδικό ειδικά για την ηλικία του. Η επιτυχία αυτή δεν είναι πυροτέχνημα. Από δέκα χρονών είχε βγει έκτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και είχε δείξει τις ικανότητες της. Στο πανελλήνιο επίπεδο είναι πολύ μπροστά από τα άλλα κορίτσια και κλήθηκε και στην Εθνική ομάδα τον Νοέμβριο στη Πολωνία όπου είχε καταπληκτική απόδοση και έκανε και νόρμα για πάρει τον τίτλο international meter γυναικών».

Τη στήριξη από τον πατέρα της: «Ο πατέρας της την στήριξε πάρα πολύ και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι ένας ερασιτέχνης σκακιστής ο οποίος βρίσκεται σε καλό επίπεδο και την στηρίζει όσο δε πάει».

Τους αγώνες στη Θεσσαλονίκη: «Θα πάρει μέρος στην κατηγορία των 20 ετών των νεανίδων στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου θα γίνουν σήμερα οι αγώνες. Το επίπεδο είναι πολύ πιο χαμηλό από αυτό που αντιμετώπισε η Σταυρούλα ωστόσο θέλει να χαρεί την επιτυχία της και να είναι σε ένα σκακιστικό περιβάλλον, να βραβευτεί και να δεχτεί συγχαρητήρια για την επιτυχία της».

Την προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό σκάκι: «Ο Ιβάν Σαββίδης αγαπάει πολύ το σκάκι και έχει βοηθήσει το άθλημα. Ελπίζουμε με κάποιες χορηγίες να βοηθήσει τη Σταυρούλα και για τις προπονήσεις της που πρέπει να είναι σε κάποιο επίπεδο αλλά και για τα ταξίδια που θα κάνει σε διάφορες διοργανώσεις με την συνοδεία προπονητή. Έχει δώσει 100.000 χιλ ευρώ στην ομοσπονδία σκακιού που είναι τα ίδια λεφτά με την επιχορήγηση του κράτους. Πέρυσι είχε δώσει άλλες 40.000 χιλ ευρώ. Κατάγεται από μια χώρα με παράδοση στο σκάκι και είναι ευαισθητοποιημένος. Δεν είναι τυχαίο πως  ένας στους τρείς Ρώσους είναι σκακιστής. Μάλιστα λέει πως θα βάλει το σκάκι και στο ποδόσφαιρό γιατί είναι σημαντικό για το μυαλό του ποδοσφαιριστή. Εγώ δεν έχω μιλήσει με τον κ. Σαββίδη αλλά έχει μιλήσει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ο οποίος θα τον καλέσει για να κάνει κάποιες απονομές αλλά και να βραβευτεί και ο ίδιος για τη προσφορά του».

Το σκάκι στην Θεσσαλονίκη: «Το σκάκι στη Θεσσαλονίκη είναι πολύ ανεπτυγμένο. Από τα πέντε άτομα της Εθνικής τα τέσσερα είναι Θεσσαλονικείς. Υπάρχουν πολύ σημαντικοί σύλλογοι στην πόλη όπως ο Γαλαξίας, η Τριανδρία, η Ένωση σκακιστών Θεσσαλονίκης και η Πολίχνη που βγάζουν συνεχώς ταλέντα».



Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved