Εθνική Πόλο Νέων Γυναικών: Στα... σύννεφα ο Μορφέσης για το χάλκινο

Εθνική Πόλο Νέων Γυναικών: Στα... σύννεφα ο Μορφέσης για το χάλκινο

Ακόμη μια επιτυχία στο ελληνικό πόλο χάρισε ο Γιώργος Μορφέσης, αυτή τη φορά σαν προπονητής της Εθνικής Πόλο Νέων Γυναικών, με την οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βόλου.

«Είναι μεγάλη χαρά. Δεν υπάρχει συνήθεια στις διακρίσεις. Κάθε φορά είναι και διαφορετική. Κι αυτή είναι ακόμα πιο ξεχωριστή περίπτωση γιατί η διοργάνωση έγινε εδώ στη χώρα μας και ειδικά σε ένα μέρος όπου όλοι οι συντελεστές και ο κόσμος μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Οι αγώνες μας έγιναν μπροστά στο ένθερμο κοινό του Βόλου, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συνετέλεσαν σε μια σπουδαία διοργάνωση. Η Περιφέρεια, ο Δήμος, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι στο κολυμβητήριο και στους ξενώνες, η ομοσπονδία μας. Τα κορίτσια, το τεχνικό τιμ και οι συνεργάτες είμαστε μια ομάδα δεμένη και αυτό θα το επαναλαμβάνω συνέχεια. Όταν έρχεται μια επιτυχία αυτή είναι καρπός πολλών παραγόντων. Μεγάλη δουλειά γίνεται και στα σωματεία απ’ όπου παίρνουμε τις παίκτριες», ήταν η αρχική τοποθέτηση του ομοσπονδιακού τεχνικού της Ελλάδας.

Για τον μικρό τελικό με τη Ρωσία: «Μπήκαμε μουδιασμένα, με λάθη και πάρα πολύ άγχος. Κάπου το καταλαβαίνω, γιατί δεν είχαν ξαναπαίξει μπροστά σε τόσους Έλληνες φιλάθλους, γι αυτό είχαν άγχος, ενώ είχε μεσολαβήσει και η βαριά ήττα στον ημιτελικό από τις ΗΠΑ. Ήμασταν, όμως, διαβασμένοι και μόλις εφαρμόσαμε την τακτική μας καταφέραμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και να το ελέγξουμε μέχρι το τέλος. Κι αν έλειπαν κάποια λάθη θα είχαμε μεγαλύτερη διαφορά. Απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, γιατί τέτοια είναι η Ρωσία. Πρόκειται, λοιπόν, για μια τεράστια επιτυχία».

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ. ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΕΣ. ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΤΥΧΗ…»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Μορφέσης ξέσπασε για όλα όσα έγιναν με τις αποχωρήσεις βασικών παικτριών αυτής της ομάδας και ήταν ιδιαίτερα καυστικός στις δηλώσεις του: «Εγώ νοιώθω λίγο περίεργα, γιατί αυτή η χρονιά ξεκίνησε με πολλές αποχωρήσεις κοριτσιών. Γύρισαν την πλάτη στην ομάδα και στην Ελλάδα. Θέλω να ξέρουν ότι παίζουμε και για αυτές. Και είμαστε δυνατοί και χωρίς αυτές. Και ουδείς αναντικατάστατος. Και καλή τους τύχη εκεί που θα πάνε…»

Ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού, Στέφανος Λέανδρος, είπε: «Συγχαρητήρια στα κορίτσια για την προσπάθεια και τη μεγάλη επιτυχία. Ξέραμε ότι η δική μας ομάδα είναι αυτή με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας και γι αυτό το μετάλλιο αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Θεωρώ ότι το αξίζαμε αυτό που πετύχαμε. Στο αποψινό ματς κάναμε ένα κακό ξεκίνημα, αλλά στη συνέχεια λειτουργήσαμε σωστά ως ομάδα και ελέγξαμε το ρυθμό μέχρι το φινάλε. Η ελληνική υδατοσφαίριση συνεχίζει να κρατάει τη σημαία ψηλά. Πρέπει να ευχαριστήσουμε για τη συμβολή τους και τους σωματειακούς προπονητές που κάνουν την παραγωγική δουλειά και απ’ αυτούς παίρνουμε τις παίκτριες που φέρνουν τις διακρίσεις σε εθνικό επίπεδο. Όσον αφορά εμένα προσωπικά, είναι ωραίο συναίσθημα να μετέχεις και να συμβάλεις σε μια τέτοια προσπάθεια, αλλά τα πολλά μπράβο αξίζουν στα κορίτσια. Αυτές είναι οι πρωταγωνίστριες».



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved