Εθνική Πόλο Γυναικών: Ασημάκη, Κούβδου και Ζάντου για την ήττα από την Ισπανία

Εθνική Πόλο Γυναικών: Ασημάκη, Κούβδου και Ζάντου για την ήττα από την Ισπανία

Αλεξάνδρα Ασημάκη, Έλενα Κούβδου και Κατερίνα Ζάντου μίλησαν για την ήττα από την Ισπανία στη Βαρκελώνη που έθεσε την Εθνική Πόλο Γυναικών εκτός των τελικών του Γουόρλντ Λιγκ.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν οι τρεις πολίστριες στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

Αλεξάνδρα Ασημάκη

«Υπάρχει μια σχετική πικρία για την χθεσινή ήττα. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει. Δε χρειάζεται όμως η επόμενη μέρα στην ομάδα να μας βρει απογοητευμένες. Είχαμε λίγο χρόνο προετοιμασίας γι’ αυτά τα παιχνίδια και είναι λογικό να μην μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα.

Πρέπει να δείξουμε υπομονή και μέσα από πολύ δουλειά και προπόνηση να παρουσιάσουμε καλύτερο πρόσωπο στη συνέχεια. Επόμενος μας στόχος είναι το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης το καλοκαίρι. Εκεί θέλουμε να πάμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης στην ομάδα και έχοντας χρόνο να προετοιμαστούμε κατάλληλα μέχρι τον Ιούλιο, πιστεύω πως θα δείξουμε πολύ καλύτερο πρόσωπο.

Είμαστε μια πολύ νεανική ομάδα πια. Την Εθνική Γυναικών τη στελεχώνουν πολλά νέα κορίτσια, που έχουν όλα τα φόντα να φτάσουν πολύ ψηλά. Απόδειξη αυτού, οι επιτυχίες τους, καθώς δεν είναι καθόλου μικρή υπόθεση το Παγκόσμιο των νεανίδων στο Πέρθ. Με υπομονή και επιμονή θα αποκτήσουν τις κατάλληλες εμπειρίες και σε συνδυασμό με το ταλέντο που είναι περίσσιο, θα μπορέσουν να δέσουν καλύτερα με τις παλαιότερες στην ομάδα».

Έλενα Κούβδου

«Είμαστε λίγο στενοχωρημένες για τον αποκλεισμό από τα τελικά του Γουόρλντ Λιγκ. Σίγουρα δε μας αρέσει να χάνουμε, αλλά δεν υπήρχε κάποια μεγάλη απαίτηση. Πρέπει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, ώστε να βελτιωθούμε μέχρι το Παγκόσμιο της Βαρκελώνης.

Έχουμε μπροστά μας πολύ χρόνο να δουλέψουμε κατάλληλα και νομίζω πως θα δείξουμε ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο το καλοκαίρι. Σ’ αυτούς τους αγώνες που προηγήθηκαν, είχαμε κάνει πολύ μικρή προετοιμασία, με αποτέλεσμα οι πολλές νέες παίκτριες να μην έχουν προλάβει να δεθούν με τις παλαιότερες στην ομάδα.

Τα κορίτσια αυτά όμως, με το ταλέντο και την όρεξη που έχουν, είμαι σίγουρη πως αποκτώντας εμπειρίες και παραστάσεις, θα φτάσουν πολύ ψηλά. Αυτό είναι το μέλλον του γυναικείου ελληνικού πόλο και σ’ αυτές πρέπει να χτίσει η Εθνική ομάδα».

Κατερίνα Ζάντου

«Σίγουρα υπάρχει πικρία στην ομάδα για τη χθεσινή ήττα. Θέλαμε πολύ να νικήσουμε και να προκριθούμε στο Πεκίνο, και περισσότερο είμαστε απογοητευμένες για το γεγονός ότι αρχίσαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια… «χάσαμε τη μπάλα» και μαζί τη νίκη.

Πρέπει να αφήσουμε όμως πίσω αυτή την ήττα και να κοιτάξουμε τη συνέχεια. Έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης τον Ιούλιο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να αποκτήσουμε ομοιογένεια και παρουσιάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερο πρόσωπο το καλοκαίρι.

Αυτό που λείπει από εμάς, τα νέα κορίτσια στην ομάδα, είναι η εμπειρία και οι παραστάσεις, αλλά με τον καιρό θα έρθουν κι αυτά. Μέσα από τις επιτυχίες μας μέχρι στιγμής έχουμε δείξει πως έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε ψηλά».



Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Euroleague: Παναθηναϊκός AKTOR κι Εργκίν Αταμάν τιμωρήθηκαν με «βαρύ» πρόστιμο λόγω Game 1
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Παναθηναϊκός AKTOR: Προπονήθηκε στη Stark Arena
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
Super League 2: Η Athens Kallithea είναι με το… ένα πόδι στη «μεγάλη» κατηγορία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved