Final 4 Βόλεϊ Νεανίδων: Για τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Final 4 Βόλεϊ Νεανίδων: Για τον τίτλο ο Παναθηναϊκός

Προπονητές και αρχηγοί των συμμετεχόντων (ΓΣ Άργους, Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός, Αίας Ευόσμου, Παναθηναϊκός) μιλούν για το Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλεϊ Νεανίδων που θα γίνει το Σαββατοκύριακο (2-3/3) στο ΔΑΚ Άργους.

Αναλυτικά:

ΓΣ ΑΡΓΟΥΣ

Ο Γιώργος Μπούκουρας, προπονητής του ΓΣ Άργους, ενός συλλόγου που χρόνια τώρα επενδύει στις μικρές ηλικίες, ανέφερε για τον στόχο της ομάδας του: «Να παίξουμε και στα δύο παιχνίδια για τη νίκη. Ξέρουμε ότι ο Αίας έχει μια πολύ καλή ομάδα, αλλά έχουμε δουλέψει αρκετά και περιμένουμε να κάνουμε καλές εμφανίσεις. Η ομάδα είναι έτοιμη και αν το Σάββατο στο πρώτο παιχνίδι καταφέρουμε να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητες μας, έχουμε πιθανότητες να βρεθούμε στον τελικό. Σίγουρα έχουμε το αβαντάζ της έδρας, καθώς ο κόσμος θα μας βοηθήσει αρκετά. Δουλεύουμε πολύ στις αναπτυξιακές ηλικίες και τα αποτελέσματα μάς δικαιώνουν. Από το 2001, που η ομάδα ξεκίνησε μια νέα προσπάθεια, είμαι στον πάγκο της. Στις γυναίκες, θέλουμε απλά να σωθούμε στην πρώτη κατηγορία Πελοποννήσου και νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά παρότι παίζουμε με μικρές σε ηλικία αθλήτριες. Τέλος, εύχομαι να γίνει ένα καλό finalfor. Γίνονται πολλές προσπάθειες για άψογη διοργάνωση και πρώτη φορά έβαλαν τάραφλεξ. Οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν είναι πολύ καλές και ο κόσμος θα γεμίσει γήπεδο, όπως και τις προηγούμενες φορές. Από πλευράς φιλοξενίας ελπίζω να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Καλή διαμονή και καλή επιτυχία».

Αρχηγός της ομάδας είναι η κόρη του προπονητή, η 17χρονη ακραία Μαίρη Mπούκουρα, που σχολίασε: «Ελπίζουμε στο καλύτερο με στόχο μια θέση από την 3η έως την 1η, κάτι που δεν έχουμε καταφέρει. Φανταζόμαστε να μπορέσουμε να σηκώσουμε το κύπελλο μπροστά στον κόσμο μας που θα έρθει να μας στηρίξει και ελπίζω να τους ευχαριστήσουμε. Κάνουμε καθημερινές προπονήσεις, δουλεύουμε σκληρά και ελπίζουμε στο καλύτερο. Στο γυναικείο θέλουμε να μείνουμε στην κατηγορία και ταυτόχρονα να πάρουμε εμπειρίες για να τις αξιοποιήσουμε στα υπόλοιπα πρωταθλήματα. Χαίρομαι πολύ που έχω τον πατέρα μου προπονητή. Έχω μάθει πολλά από αυτόν και ελπίζω να πάω σε μία μεγαλύτερη ομάδα και να μπορέσω να τα αξιοποιήσω».

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΣ

Ο προπονητής του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, Βασίλης Παπαδημητρίου, τόνισε: «Όταν έχεις φτάσει σε ένα final four είσαι ήδη επιτυχημένος, άρα ως προπονητής του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού είμαι ήδη ευχαριστημένος από την πορεία της ομάδας μου. Όσον αφορά στις διοργανώσεις αυτές, δεν μπορείς να κάνεις προγνωστικά, γιατί έχουμε δει μεγάλα φαβορί να αποτυγχάνουν παταγωδώς και ομάδες αουτσάιντερ να πανηγυρίζουν τρόπαια. Και ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, όλα είναι ανοιχτά. Ο στόχος του Φιλαθλητικού στο Άργος δεν είναι άλλος από το να παίξουμε όμορφο βόλεϊ, όπως κάναμε μέχρι τώρα και εάν έχουμε και λίγη τύχη απέναντι στον Παναθηναϊκό δεν θα πούμε όχι και σε έναν τελικό. Θα πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος ότι η αυτή η ομάδα σε πολύ μεγάλο βαθμό αποτελεί και την ομάδα που μάχεται στην Α2 Γυναικών και που έφτασε στους οκτώ του Κυπέλλου Ελλάδας, οπότε καταλαβαίνεται ότι τα κορίτσια του Φιλαθλητικού φέτος έχουν μια πολύ γεμάτη και κουραστική χρονιά και ίσως να μην ήμασταν έτοιμοι για να τα αντιμετωπίσουμε όλα. Το θετικό είναι ότι πέρα από κάποιες χαμένες προπονήσεις των 95άρηδων δεν έχουμε άλλα προβλήματα και έτσι στο Άργος θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Η αρχηγός της ομάδας του Φιλαθλητικού Λαρισαϊκού, Μαρίνα Αργυροπούλου, είπε από την πλευρά της: «Αν και η ομάδα μας δεν ήταν πλήρης στις τελευταίες και πιο κρίσιμες προπονήσεις, μπορώ να πω ότι υπάρχει αρκετή αισιοδοξία γιατί πάνω απ’ όλα λειτουργούμε σαν μια οικογένεια. Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και στη δουλειά που κάνουμε και θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας για να περάσομε τον Παναθηναϊκό και να παίξουμε στον τελικό. Γνωρίζουμε ότι στην αντίπαλη ομάδα υπάρχουν αξιόλογες κοπέλες, ορισμένες εκ των οποίων διακρίνονται και στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, αλλά θεωρώ ότι κι εμείς διαθέτουμε εμπειρία και δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι. Νομίζω ότι άγχος υπάρχει σε όλες τις ομάδες και είναι φυσιολογικό και λόγω ηλικίας, αλλά όταν πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο, όπως είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τότε ξεχνάμε για λίγο και την κούραση των αγώνων, και το άγχος των διαβασμάτων και πάμε να το χαρούμε».

ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

Η προπονήτρια του Αίαντα Ευόσμου, Μαρία Γαβαλά, τόνισε: «Η εφετινή χρονιά είναι δύσκολη για εμάς, αφού έχουμε αρκετά παιδιά στην Γ’ Λυκείου και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις προπονήσεις, αλλά και σε κάποιους αγώνες. Το ξέραμε αυτό και το πρωτάθλημα των Νεανίδων δεν ήταν ο βασικός στόχος μας. Όμως, καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ γιατί μας ‘βγήκαν’ τα παιχνίδια και γιατί τα κορίτσια έδειξαν μεγάλη αγωνιστικότητα και είχαν αποκτήσει εμπειρία από τα προηγούμενα χρόνια. Το γεγονός ότι οι περισσότερες αθλήτριες κατέκτησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια ισάριθμους Πανελλήνιους τίτλους (Παγκορασίδων 2009, 2010, Κορασίδων 2011, 2012) τους δίνει αυτοπεποίθηση και τους έχει μάθει να διεκδικούν στόχους. Όσο για το εφετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο και ξέρουμε ότι θα έχουμε δύσκολους αντιπάλους όπως ο Παναθηναϊκός που είναι καλή ομάδα και ο ΓΣ Άργους που αγωνίζεται στην έδρα του».

Από την πλευρά των αθλητριών του Αίαντα, η αρχηγός, Μαρία Ξενιτιάδου, πρόσθεσε: «Είναι γεγονός ότι φέτος δεν κάνουμε πολλές προπονήσεις, λόγω των μαθημάτων, αλλά πιστεύω ότι είμαστε έτοιμες για να βάλουμε τον πήχη πιο ψηλά και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε την πρώτη θέση. Χωρίς να υποτιμούμε κανέναν αντίπαλο, που είναι όλοι δύσκολοι, πιστεύουμε στους εαυτούς μας και τη δυναμική της ομάδας μας. Είμαστε αρκετά χρόνια μαζί, έχουμε κατακτήσει Πανελλήνια πρωταθλήματα τα τέσσερα τελευταία χρόνια και έχουμε εμπειρία από αυτές τις διοργανώσεις. Το δέσιμο που έχουμε μεταξύ μας, μας βοήθησε να κερδίσουμε φέτος το πρωτάθλημα της ΕΠΕΣΘ, αφού παρότι χάναμε στον τελικό από τον Ηρακλή, ξέραμε ότι ο αγώνας δεν είχε τελειώσει και πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού, Βασίλης Βλαχονικολός, δήλωσε: «Ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει αρκετές φορές σε final four σε αυτές τις ηλικίες και αυτό από σημαίνει ότι έχουμε την υποχρέωση να συνεχίζουμε την παράδοση. Φέτος θεωρώ ότι οι τέσσερις ομάδες είναι λίγο - πολύ στο ίδιο επίπεδο, ίσως με τον Παναθηναϊκό και τον Αίαντα Ευόσμου λίγο πιο μπροστά στη γραμμή… εκκίνησης. Όμως, καμία νίκη δεν έρχεται χωρίς την καλή εμφάνιση και γι’ αυτό θα πρέπει τα κορίτσια να διαχειριστούν την ψυχολογία τους πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, να ελέγξουν την σωματική κούραση και να εφαρμόσουν σωστά την τακτική. Πολλές Νεάνιδες του Παναθηναϊκού αγωνίζονται και στην ομάδα των Γυναικών και αυτό από τη μία τους δίνει παραστάσεις και από την άλλη, κούραση και άγχος, γιατί η εφετινή χρονιά στη γυναικεία ομάδα είναι δύσκολη και τα νεαρά κορίτσια στρεσάρονται πολύ από την πίεση του κόσμου και το βάρος της φανέλας. Άρα, στο Άργος θα πρέπει να αποβάλουν αυτό το άγχος για να καταφέρουμε να λειτουργήσουμε σωστά ως ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα στηρίζεται περισσότερο στο ταλέντο των κοριτσιών παρά στην ομοιογένεια, αλλά πιστεύω πολύ στα προσόντα των αθλητριών. Θεωρώ ότι έχουμε το πιο πλούσιο ρόστερ από όλες τις άλλες ομάδες, αφού ο Παναθηναϊκός έχει συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των αθλητριών σε αυτές τις ηλικίες προκειμένου μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια, να έχει και πάλι μία πανίσχυρη ομάδα γυναικών».

Η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Αναστασία Μικρουδάκη, ανέφερε: «Είναι πολύ θετικό ότι και στην ημιτελική φάση που έγινε και πάλι στο Άργος, καταφέραμε και βγήκαμε πρώτες στον όμιλό μας και πλέον επιστρέφουμε στην πόλη της Πελοποννήσου για να πετύχουμε τον στόχο μας. Ελπίζω ότι η δουλειά στις προπονήσεις θα βγει και στο γήπεδο γιατί πιστεύω ότι είμαστε αρκετά καλά προετοιμασμένες. Γνωρίζουμε κάποια πράγματα και για τις αντιπάλους ματς, ξέρουμε λίγο - πολύ την τακτική που ακολουθούν και πιστεύω ότι εάν παίξουμε όπως πρέπει θα αποκλείσουμε τον Φιλαθλητικό και θα περάσουμε στον τελικό. Δεν μπορώ να πω ότι τα πολλά παιχνίδια μας έχουν κουράσει, είμαστε νέα κορίτσια και δεν χωράει τέτοια δικαιολογία. Εύχομαι καλούς αγώνες σε όλες τις ομάδες, αλλά ο Παναθηναϊκός να πάρει το τρόπαιο».
Το πρόγραμμα:

Σάββατο 2/3/2013
16:00 Παναθηναϊκός - Φιλαθλητικός Λαρ.
18:00 ΑΠΣ Αίας - ΓΣ Άργους

Κυριακή 3/3/2013
13:00 Αγώνας για θέσεις 3-4
15:00 Τελικός



Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Επίθεση με καυστικό οξύ: Στην εντατική 26χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής (vid)
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Οι διαιτητές του καθοριστικού Game 5
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR-Μακάμπι και Παρί Σεν Ζερμέν-Ντόρτμουντ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved