Στράντζαλη: «Στο χέρι μας η πρόκριση»

Στράντζαλη: «Στο χέρι μας η πρόκριση»

Την αισιοδοξία της για την παρουσία της Εθνικής ομάδας βόλεϊ Κορασίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξέφρασε η Όλγα Στράντζαλη.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, η νεαρή αθλήτρια του Ηρακλή, υποστήριξε ότι η ίδια και οι συναθλήτριες της κρατούν στα χέρια τους την πρόκριση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προετοιμασία τους ενόψει των προκριματικών που θα γίνουν στο Βόλο (3-7/1/2013).

«Η προετοιμασίας μας ξεκίνησε από το καλοκαίρι με τη συμμετοχή μας στα δύο Βαλκανικά πρωταθλήματα που λάβαμε μέρος στην Τουρκία όπου παίξαμε ως Νέανιδες, αλλά και αργότερα στο Μαυροβούνιο, όπου συμμετείχαμε στην αντίστοιχη διοργάνωση των Κορασίδων. Όλοι αυτοί οι αγώνες που δώσαμε ήταν μεγάλη εμπειρία και κέρδος για εμάς. Αρχίσαμε να δένουμε σαν ομάδα και παράλληλα δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε μεγάλες δυνάμεις του βόλεϊ σε αυτές τις κατηγορίες», ήταν η αρχική τοποθέτηση της Στράντζαλη και συμπλήρωσε:

«Πλέον βρισκόμαστε στο στάδιο των προπονήσεων για να φτάσουμε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο ετοιμότητας εν όψει των φιλικών αγώνων που θα δώσουμε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα. Οι προπονήσεις που γίνονται υπό την καθοδήγηση των κ.κ. Καλμαζίδη και Φλώρου έχουν πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γιατί όλα τα κορίτσια παίρνουμε πράγματα ακόμα και από τις ομιλίες τους. Οι προπονητές μας βοηθούν πάρα πολύ και πιστεύω ότι όταν έρθει ο καιρός των επίσημων υποχρεώσεων η ομάδα θα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες των αγώνων».

Την πρόκριση παίρνουν οι δύο πρώτοι και εσείς έχετε να αντιμετωπίσετε κατά σειρά τη Δανία, το Αζερμπαϊτζάν, την Ισπανία, τη Φινλανδία και τη Γαλλία. Θεωρητικά είστε και σε εύκολο όμιλο...

«Πραγματικά, η κλήρωση μας έφερε σε έναν θεωρητικά βατό όμιλο και νομίζω ότι είναι στο χέρι μας να προκριθούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Δεν λέω ότι θα έχουμε εύκολους αγώνες, αλλά κρίνοντας συνολικά τους ομίλους, μας δίνεται η ευκαιρία να παλέψουμε στα ίσια με κάθε αντίπαλο του δικού μας γκρουπ. Πάνω απ' όλα όμως πιστεύουμε στη δική μας ομάδα και στις δυνατότητές μας και ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Με βάση τη δυναμική των ομάδων η Δανία μπορεί να είναι 'κλειδί' για να ξεκινήσουμε με νίκη, ενώ ως όνομα η Γαλλία φαντάζει η πιο δύσκολη».

Η Α1 Γυναικών έχει γεμίσει νεαρά ταλαντούχα κορίτσια. Η οικονομική κρίση που βιώνουν οι σύλλογοι ήταν ό,τι... καλύτερο μπορούσε να σας συμβεί για να πάρετε ευκαιρίες;

«Πραγματικά, ίσως τα νεαρά κορίτσια που είναι γεννημένα το 1996-1997 όπως κι εγώ, αλλά και από άλλες χρονιές, σταθούν πολύ τυχερά από τη συγκυρία αυτή. Σε κάθε αγωνιστική μαζεύουμε εμπειρίες και μας βοηθάει στην εξέλιξή μας. Μακάρι αυτό να είναι το κέρδος στο βόλεϊ Γυναικών. Για πολλά χρόνια άκουγα ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε ανάπτυξη, αλλά τώρα μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα θετικά που παρουσιάζονται μέσα από την οικονομική κρίση. Σε συνδυασμό με την καλή φουρνιά που υπάρχει στις αναπτυξιακές ηλικίες, μπορεί στο άμεσο μέλλον να βγει κερδισμένη η Εθνική Γυναικών».

Συνήθως ταξιδεύετε σε άλλες χώρες για να κυνηγήσετε το όνειρο μιας πρόκρισης. Αυτή τη φορά παίζεται εντός έδρας. Ο Βόλος θα φιλοξενήσει τον όμιλο, αυτό αλλάζει κάτι στην ψυχολογία σας;

«Προσωπικά αλλάζει την ψυχολογία μου μόνο προς το θετικό, γιατί πολλές φορές λένε ότι η έδρα αγχώνει. Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά να διεκδικήσουμε μια πρόκριση για την Ελλάδα μπροστά στο δικό μας φίλαθλο κοινό. Χαίρομαι ιδιαίτερα που θα παίξουμε σε μία πόλη όπως είναι ο Βόλος και ελπίζω ο κόσμος να έρθει και να μας υποστηρίξει. Θα είναι μία έξτρα ώθηση. Ειδικά η ελληνική περιφέρεια στηρίζει πολύ τις Εθνικές ομάδες και θέλουμε να γίνει το ίδιο και τον Γενάρη στα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Κορασίδων».



Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved