Κις: «Δεν φοβήθηκα στιγμή…»

Κις: «Δεν φοβήθηκα στιγμή…»

Πολυτιμότερη παίκτρια της 7ης αγωνιστικής της Α1 βόλεϊ γυναικών αναδείχθηκε η διαγώνιος της ΑΕΚ, Κάταλιν Κις.

Η 33χρονη Ουγγαρέζα πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση και με 19 πόντους (2 άσους), 16/35 επιθέσεις και 1 μπλοκ οδήγησε - την Κυριακή (25/11) - την Ένωση στη νίκη επί του Ολυμπιακού και στην κορυφή της βαθμολογίας. Όπως αναμενόταν έτσι, η Κις αναδείχθηκε πολυτιμότερη παίκτρια της 7ης αγωνιστικής και σε δηλώσεις της στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ, επισήμανε πως δεν φοβήθηκε σε κανένα χρονικό σημείο του αγώνα πως θα «στραβώσει» το ματς για τις «κιτρινόμαυρες», τονίζοντας ότι η διάκριση ανήκει σε όλη την ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε η Κάταλιν Κις:

Για τις δυσκολίες που συνάντησε η ΑΕΚ στο παιχνίδι: «Αγχωθήκαμε λίγο από το 0-1, αλλά επειδή όλοι με ρωτούν αν φοβήθηκα, οφείλω να το ξεκαθαρίσω αυτό: Δεν φοβάμαι ποτέ όταν παίζω βόλεϊ. Και νομίζω ότι όλοι οι αθλητές και αθλήτριες αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο τους αγώνες. Τι να κάνουμε, στον αθλητισμό υπάρχει η νίκη, αλλά υπάρχει και η ήττα.

Σίγουρα για την ομάδα μας και για τον κόσμο μας θέλουμε πάντα να χαρίζουμε νίκες, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα. Από εκεί και πέρα, ήταν θετικό ότι στο δεύτερο σετ από ένα σημείο και μετά αφυπνιστήκαμε και ιδιαίτερα στο 3ο σετ κάπου στο 23-23 καταφέραμε και κάναμε το 2-1. Νομίζω ότι στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός από ένα σημείο και έπειτα το παράτησε το παιχνίδι, διαφορετικά δεν ήταν τόσο εύκολο το 3-1».

Για τη σημασία της νίκης: «Δεν ήταν τόσο σημαντικό ως τρίποντο ή επειδή περάσαμε πάνω από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, αλλά κυρίως γιατί μας βοηθάει ψυχολογικά σε μια χρονικά δύσκολη περίοδο. Είχαμε ορισμένα προβλήματα το προηγούμενο διάστημα και με τη νίκη επί του Ολυμπιακού παίρνουμε μια βαθιά ανάσα για να τα ξεπεράσουμε όλα».

Για τη δεύτερη εφετινή επικράτηση επί του κύριου αντιπάλου: «Και πέρσι πήγαμε καλά στον πρώτο γύρο, ήμασταν αήττητες και όταν πήγαμε να παίξουμε στον ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό χάσαμε. Επομένως, σε εμένα όλα αυτά που λέγονται για το 2-0 με τη νίκη στο Super Cup δεν μου λένε και πολλά. Όλα τα ματς ξεκινούν από το μηδέν και είναι διαφορετικά».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Καλό θα ήταν να γίνουν και άλλα παιχνίδια ντέρμπι και να μην πηγαίνουμε σε νίκες -ήττες 3-0. Ακόμα και εμείς οι αθλήτριες δεν θέλουμε να παίζουμε συνέχεια εύκολα ματς και να παίρνουμε εύκολες νίκες. Μακάρι να παίζουμε πιο συχνά δυνατά παιχνίδια, όπως ε τον Ολυμπιακό ή τον Ηρακλή Κηφισιάς και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Πρέπει να ανέβουν αγωνιστικά όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος για να γίνει και πιο ανταγωνιστικό».

Για το γεγονός ότι μετά την απώλεια της Ευρώπης, έμεινε ως στόχος το εγχώριο νταμπλ: «Ακόμα και η ήττα - αποκλεισμός από την Καλέ μας δίδαξε κάτι πολύ σημαντικό. Καταρχήν επιβεβαιώνεται αυτό που σας έλεγα, ότι εάν δεν έχεις υψηλό ανταγωνισμό στο πρωτάθλημα, όταν έρθει μια δύσκολη στιγμή δεν ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Όπως και να’ χει, αφού χάσαμε μέσα από τα χέρια μας την Ευρώπη, πιστεύω ότι πήραμε το μάθημά μας και πρέπει να διδαχτούμε από αυτή την ήττα και ίσως στην πορεία να μας κάνει καλό. Τώρα για τις εγχώριες διοργανώσεις, Κύπελλο και Πρωτάθλημα δεν θέλω να κοιτάζω τόσο μπροστά, είμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο…».



Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved