Ράιτς: «Δουλειά και καλή ατμόσφαιρα το μυστικό»

Ράιτς: «Δουλειά και καλή ατμόσφαιρα το μυστικό»

Για την επιστροφή του στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τη φετινή πορεία της ομάδας του, αλλά και τους στόχους της, μίλησε ο Ίβαν Ράιτς.

Μετά από πέντε αγωνιστικές, ο Κροάτης είναι πρώτος σκόρερ «Δεν θα μπορούσα να μπω σε σύγκριση με τον Ιβάν Μίλκοβιτς. Αυτό, όμως, που θέλω να πω είναι ότι είμαι τυχερός που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα και έχω αυτούς τους συμπαίκτες. Αν ήμουν κάπου αλλού ίσως να μην είχα καταφέρει να έχω αυτές τις επιδόσεις», τόνισε ο πρώτος σκόρερ  του πρωταθλήματος (βρίσκεται μάλιστα στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων σε κερδισμένους πόντους από μπλοκ και άσους), πριν εκφράσει την ικανοποίησή του για την πορεία της ομάδας, αποκαλύπτοντας παράλληλα τον λόγο που τον έκανε να πει το «ναι» στην πρόταση επιστροφής:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την εικόνα που έχουμε παρουσιάσει. Παίζουμε καλό βόλεϊ κι έτσι πρέπει να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Για να πω την αλήθεια, πριν ξεκινήσει η σεζόν, δεν ήμουν τόσο σίγουρος για το αν θα φτάναμε τόσο γρήγορα να έχουμε αυτή την εικόνα. Από την άλλη, όμως, όταν είχα τις πρώτες συζητήσεις με τη διοίκηση και ενημερώθηκα ότι θα είναι προπονητής ο κ. Μουστακίδης, ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα δούλευε σωστά στην προπόνηση. Κι όταν δουλεύεις σωστά, αλλά έχεις κι εξαιρετική ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, τότε έρχονται και τα αποτελέσματα».

Ερωτηθείς για το τι άλλαξε στον Εθνικό, συγκριτικά με την προηγούμενη θητεία του, απάντησε:
«Σε γενικές γραμμές, δεν άλλαξαν πολλά πράγματα. Η παρουσία, όμως, του κ. Μουστακίδη στη θέση του προπονητή είναι πολύ σημαντική διαφορά. Είναι ένας άνθρωπος που ξέρει το βόλεϊ και ξέρει πώς να χειριστεί όλη την ομάδα. Προσωπικά, μου δείχνει πράγματα, μου μαθαίνει πολλά και γενικά μας δίνει πίστη ότι μπορούμε να νικήσουμε κάθε αγώνα».

Για κάποιους συμπαίκτες του, όπως οι Κουμεντάκης, Δαλακούρας Α., που άφησε… αμούστακα παιδιά και πλέον τους βλέπει να είναι βασικοί και μαζί μ' αυτόν να αποτελούν τους πολύτιμους της ομάδας: «Τότε ήταν... μωρά, αλλά από την πρώτη στιγμή είδα ότι στο διάστημα που μεσολάβησε έχουν παρουσιάσει τρομερή βελτίωση. Όχι μόνο σε φυσική δύναμη, αλλά και στη νοοτροπία, αφού πλέον παίζουν πολύ πιο ώριμα», τόνισε και αναφερόμενος στη ‘μίξη’ παλιών και νέων παραδέχτηκε πως: «Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο να έχεις τρεις νεαρούς παίκτες και άλλους τρεις με μεγάλη διαφορά ηλικίας, αλλά σε εμάς λειτουργεί άψογα κι αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα».

Με τον Εθνικό να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας ήδη προκριθεί και στο Final 4 του League Cup, ο Ράιτς δεν έδειξε να παρασύρεται, όσον αφορά τους στόχους της ομάδας.

«Δεν θέλω να μιλήσω για στόχους, αλλά το μόνο που σκέφτομαι είναι το επόμενο παιχνίδι με τον Μίλωνα στην Αθήνα, το οποίο θέλουμε και πρέπει να νικήσουμε. Όταν έρθει η ώρα, θα δούμε που θα φτάσουμε... Ο στόχος μας είναι να παίζουμε καλό βόλεϊ και να μην έχουμε τραυματισμούς. Αν συμβεί αυτό, θα πάρουμε αυτό που μας αξίζει στο τέλος», υπογράμμισε.

Για τον ίδιο δεν υπήρξε θέμα προσαρμογής στην Αλεξανδρούπολη αφού: «Ξέρω τον κόσμο και αισθάνομαι ότι επέστρεψα σπίτι μου», ενώ αναφερόμενος γενικά στη φετινή Volleyleague τόνισε πως: «Μπορεί να μην έχει τα πολύ μεγάλα ονόματα που είχε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πλέον κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι. Παλιότερα, υπήρχαν παιχνίδια που ήξερες το νικητή μέρες πριν. Τώρα, δεν υπάρχει ματς που θα νικήσεις αν δεν παίξεις καλά κι αυτό το κάνει συναρπαστικό».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι την περυσινή σεζόν ένας τραυματισμός ανάγκασε τον Ράιτς να αποχωρήσει στα μισά της περιόδου από την ελληνική Α1 βόλεϊ των ανδρών, φέτος ωστόσο αποδεικνύει πως αν και διαγώνιος, είναι ένα τρομερό επιθετικό «όπλο» στα χέρια του Σάκη Μουστακίδη.



Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved