Οικονόμου: «Το σηκώσαμε για τον κόσμο της ΑΕΚ»

Οικονόμου: «Το σηκώσαμε για τον κόσμο της ΑΕΚ»

Στον κόσμο της ΑΕΚ που έχει τραβήξει πολλά αφιέρωσε την κατάκτηση του Σούπερ Καπ βόλεϊ Γυναικών ο προπονητής της Ένωσης, Απόστολος Οικονόμου.

Αναλυτικά όσα είπε ο Απόστολος Οικονόμου στην εφημερίδα «SportDay»:

Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ ήταν μια όμορφη συνέχεια της περσινής επιτυχίας στο πρωτάθλημα;

«Δεν μπορώ να πω ότι το βλέπω έτσι. Είναι ο πρώτος φετινός τίτλος για την ομάδα και μάλιστα είναι μια διοργάνωση που δεν είχε γίνει στο παρελθόν, όσον αφορά το βόλεϊ Γυναικών. Είχαμε απέναντί μας μια ομάδα που είναι μαζί με τη δική μας το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Άρα ήταν ό, τι καλύτερο για εμάς αυτή η επιτυχία και για λόγους ψυχολογίας. Δείξαμε τις δυνατότητές μας και ότι στην παρούσα φάση είμαστε καλύτερη ομάδα. Θα μας δώσει ώθηση αυτός ο τίτλος, προκειμένου να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια. Επίσης μας δίνει και ηρεμία. Θα ακολουθήσουμε το πλάνο που έχουμε μέχρι τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, αλλά και τους ημιτελικούς και τους τελικούς του Κυπέλλου. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει και το γεγονός ότι το Σούπερ Καπ έγινε σε χρονικό σημείο που και οι δύο ομάδες ήταν ανέτοιμες».

Αυτός ο τελικός ήταν επίσης το πρώτο δείγμα γραφής και για τις δύο ομάδες που χαρακτήρισες ως φαβορί για τους εγχώριους τίτλους. Πώς θα σχολίαζες το ματς;

«Τα πρώτα δύο σετ ήταν κακά ποιοτικά. Και οι δύο ομάδες στάθηκαν και κέρδισαν πόντους από σέρβις και υποδοχή. Δίχως αμφιβολία για την έκβαση της αναμέτρησης ήταν κομβικό ότι γυρίσαμε το ματς στο πρώτο σετ (σ.σ.: προηγήθηκε ο Ολυμπιακός 12-2, το σετ το πήρε η ΑΕΚ). Στο τρίτο σετ παίχτηκε σχετικά καλό βόλεϊ και η εμφάνιση της ομάδας ήταν πάρα πολύ καλή, όπως και η απόδοσή της».

Αν και δεν είναι πρωτάθλημα ή Κύπελλο, σε είδαμε να τον πανηγυρίζεις με την ψυχή σου αυτόν τον τίτλο...

«Είναι μεγάλος σύλλογος η ΑΕΚ και ο κόσμος είναι πικραμένος απ' όσα συμβαίνουν στην ποδοσφαιρική ομάδα. Μας βλέπει σαν... ηλιαχτίδα εμάς. Αυτόν τον τίτλο τον θέλαμε και για εμάς αλλά πάρα πολύ και για τον κόσμο. Μας έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή οι οπαδοί της ΑΕΚ και θέλαμε να τους δώσουμε αυτή τη χαρά».

Σε ποιους τομείς θεωρείς ότι θα είναι καλύτερη η ΑΕΚ φέτος;

«Το θετικό είναι ότι ο κορμός της ομάδας είναι πάνω-κάτω ο ίδιος. Με τις κινήσεις που κάναμε θεωρώ ότι η ΑΕΚ θα είναι καλύτερη στις ακραίες. Επίσης θεωρώ ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη στην υποδοχή σε σχέση με πέρυσι».

Σε λίγες ημέρες αρχίζει το πρωτάθλημα. Σε ποιους τομείς θα πρέπει να δουλέψετε περισσότερο;

«Θεωρώ ότι δουλέψαμε πολύ καλά και φάνηκε και στο ματς στο τρίπτυχο σέρβις - μπλοκ - άμυνα. Αντίθετα έχουμε ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης σε υποδοχή και επίθεση, και πρέπει να βγάλουμε περισσότερους αυτοματισμούς. Πρέπει και πιστεύω ότι θα γίνει -μια και ακόμα είμαστε στην αρχή- να παίξουμε πιο γρήγορα στη συνέχεια. Άλλωστε είναι κάτι που κάναμε στο τέταρτο σετ. Εξάλλου είχαμε 60% στο τέταρτο σετ στην επίθεση, ποσοστό που βρίσκεις σε ομάδες Ανδρών. Αρχίζουν τώρα και όλες οι διοργανώσεις και τα συνεχή ματς θα μας βοηθήσουν».

Χαρακτήρισες τον Ολυμπιακό ως τον σημαντικότερο αντίπαλο για τους τίτλους στην Ελλάδα. Τι άποψη σχημάτισες μετά το ματς του Σούπερ Καπ;

«Είναι εμφανώς βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι. Είναι ένα νεανικό σύνολο που κάθε μέρα που περνάει θα γίνεται και καλύτερη ομάδα. Εδώ θα ήθελα να πω ότι καμία ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Ηρακλή Κηφισιάς. Αν δεν του δώσουμε τη σημασία που πρέπει, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμα και στην κατάκτηση κάποιου τίτλου. Μην παραξενευτεί κανείς αν μπει σφήνα ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό, που λέω και πάλι ότι λογικά είναι τα φαβορί».



Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Ο Ζίλε ξεπερνά τα 100 κιλά ενώ προετοιμάζεται για τελικό Champions League
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Δημοπρατήθηκε για... τρελό ποσό χαρτοπετσέτα με την υπογραφή του Μέσι
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Ισπανία: Πλήγμα με τον Ίσκο να χάνει το Euro
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
Άρης – ΠΑΟΚ: Τιμωρία από UEFA για τον «Δικέφαλο», πριν το ντέρμπι τίτλου στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved