ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Φένια - Σοφία... τσουγκρίζουν κούπες εν όψει Super Cup

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Φένια - Σοφία... τσουγκρίζουν κούπες εν όψει Super Cup

Για τον τελικό του Σούπερ Καπ στο βόλεϊ Γυναικών ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό την Κυριακή (7/10) στην Ελασσόνα μίλησαν Φένια Παπαγεωργίου και Σοφία Κοσμά.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός μοιράστηκαν πέρυσι τους τίτλους. Η Ένωση πήρε το πρωτάθλημα, οι «ερυθρόλευκες» το Κύπελλο και η μεταξύ τους κόντρα έληξε στο «Χ». Εφέτος όμως, δύσκολα θα έχουμε… ισοπαλία, καθώς οι τίτλοι που διεκδικούν οι δύο ομάδες, αρχής γενομένης από το Super Cup της Ελασσόνας, είναι τρεις! Η Ε.Ο.ΠΕ. διοργανώνει για πρώτη φορά τον τελικό μεταξύ Πρωταθλητή και Κυπελλούχου και η Φένια Παπαγεωργίου και η Σοφία Κοσμά μιλούν για την... κουπάτη σεζόν που ξεκινά.

ΑΕΚ και Ολυμπιακός έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι. Στην Ελασσόνα είναι η καλύτερη ευκαιρία για να λύσετε τις εντός γηπέδου... διαφορές σας;

Φ.Π.: Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα... τίτλου, που αν και δεν έχει την ίδια βαρύτητα με το πρωτάθλημα ή το Κύπελλο, δεν παύει να είναι τίτλος και η ΑΕΚ μπαίνει στη σεζόν για να κάνει το τρία στα τρία! Σε περίπτωση νίκης εξάλλου, παίρνεις και ψυχολογικό αβαντάζ και δείχνεις μια ανωτερότητα και μια ετοιμότητα απέναντι στον αντίπαλό σου.
Σ.Κ.: Είναι μια σημαντική διοργάνωση που γίνεται πρώτη φορά και σίγουρα θέλουμε να την κατακτήσουμε. Πιστεύω πως θα κριθεί στη μέρα που θα βρεθεί κάθε ομάδα και στον τρόπο που θα διαχειριστεί τις συνθήκες του παιχνιδιού, καθώς σίγουρα θα υπάρχει πολλή πίεση. Πιστεύω στην ομάδα μου καθώς έχουμε τις δυνατότητες.

Το γεγονός ότι ένα πρώτο μεγάλο ντέρμπι γίνεται τόσο νωρίς και με δεδομένο ότι είναι ένας τελικός, σας φοβίζει;

Φ.Π.: Σίγουρα είναι δύσκολο να παίζεις πρώτο αγώνα με τον πιο δυνατό αντίπαλο που έχεις. Είμαι όμως θετική και αισιόδοξη πως θα είμαστε έτοιμες. Στην κλήρωση του πρωταθλήματος εύχεσαι να σου τύχει μια αδύναμη ομάδα στην πρεμιέρα. Αν θέλουμε όμως, να λεγόμαστε μεγάλη ομάδα, εκεί που πρέπει να αποδώσεις πρέπει να αποδώσεις.
Σ.Κ.: Είναι δύσκολο να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα της σεζόν. Είναι λίγο παράξενο να παίζουμε για έναν τίτλο μια περίοδο που πέρυσι ακόμα κάναμε προετοιμασία και δίναμε φιλικά. Πάντα το παιχνίδι πρεμιέρας είναι λίγο αναγνωριστικό, αλλά τώρα δεν έχουμε περιθώρια να πούμε δεν μπορούμε. Πάμε για να πάρουμε τον τίτλο. Όπως είπε και η Φένια πρέπει να λειτουργούμε υπό πίεση και δεν ψάχνουμε δικαιολογίες.

Σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν αλλαγές στα ρόστερ σας. Τι διαφορετικό να περιμένουμε από ΑΕΚ και Ολυμπιακό;

Σ.Κ.: Είμαστε πολύ καινούρια ομάδα με αρκετές νεαρές παίκτριες. Αυτό είναι θετικό καθώς υπάρχει περισσότερη όρεξη για δουλειά, ενώ έχουμε και άγνοια κινδύνου. Το αρνητικό είναι πως δεν έχουμε εμπειρία, αν και κάποιες παίκτριες που έμειναν, όπως οι Γιακουμή και Τένεβα, οι οποίες έχουν εμπειρία χρόνων και θα μας βοηθήσουνε για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα.
Φ.Π.: Σίγουρα ξέρουμε που υπερτερούμε και που πονάμε, αλλά μην γελιόμαστε, πάνω κάτω ξέρουμε και τις άλλες ομάδες καθώς οι Ελληνίδες αθλήτριες γνωριζόμαστε πολύ καλά. Μόνο οι ξένες μπορούν να κάνουν κάποια διαφορά. Εμείς βέβαια θα έχουμε μια σημαντική αλλαγή, καθώς εγώ θα παίξω λίμπερο. Νέα θέση που μου δίνει κίνητρο, αν και στην ουσία την ξέρω καλά καθώς ως λίμπερο έχω κατακτήσει δύο πρωταθλήματα στον Πανελλήνιο!

Δύο προπονητές που παρέμειναν στο πόστο τους. Τι σημαίνει Απόστολος Οικονόμου για την ΑΕΚ και Τέλης Σωτήρχος για τον Ολυμπιακό;

Φ.Π.: Ο Αποστόλης αν και νέος, τα κατάφερε πολύ καλά. Κέρδισε και τις μικρές και τις μεγάλες σε ηλικία και του βγάζω το καπέλο. Πήρε το πρωτάθλημα άρα ήταν η καλύτερη λύση να συνεχίσει και φέτος. Βέβαια έχει πιο δύσκολο έργο καθώς καλείται να διατηρήσει την πρωτιά. Μου αρέσει η δυναμική του, η διάθεσή του και παρακινεί και εμάς. Με έχει κερδίσει....
Σ.Κ.: Η περσινή χρονιά κρίνεται επιτυχημένη στον Ολυμπιακό, αν σκεφτεί κανείς πως πρώτος στόχος μας ήταν η εξάδα. Συνεχίζουμε λοιπόν με τον κύριο Σωτήρχο του οποίου η εμπειρία μάς βοηθάει πάρα πολύ.

Τα δύο τελευταία χρόνια Ολυμπιακός και ΑΕΚ «έσπασαν» την απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού. Φέτος ο καλός Παναθηναϊκός θα σας λείψει; Ποιες άλλες ομάδες μπορούν να αποτελέσουν την ευχάριστη έκπληξη και να σας βάλουν τα δύσκολα;

Σ.Κ.: Είναι στενάχωρο ό,τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Για εμάς στον Ολυμπιακό είναι άσχημο επίσης γιατί χάνεται το ντέρμπι των «αιωνίων» (γέλια). Εμείς και η ΑΕΚ είμαστε θεωρητικά οι καλύτερες ομάδες, αλλά πιστεύω πως ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί και θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Φ.Π.: Είναι δυσάρεστη η θέση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, αλλά καλά κάνει. Όσο προχωράς και δεν λειτουργείς σωστά δημιουργούνται κι άλλα προβλήματα. Κάνει λοιπόν τώρα ανανέωση και όταν μπορέσει θα ξαναπάρει μπροστά… Όσο για εμάς, εγώ χάρηκα που η ΑΕΚ, η οποία δεν πρωταγωνιστούσε στο γυναικείο βόλεϊ, πήρε την απόφαση να στηρίξει το τμήμα και εξακολουθούν να το κάνουν.
Όσο για το πρωτάθλημα πιστεύω ότι ο Ηρακλής Κηφισιάς θα είναι επικίνδυνος αντίπαλος. Έχει ωραίο σύνολο, με κοπέλες που παίζουν αρκετό καιρό μαζί, μια καλή έδρα, έναν πολύ έμπειρο προπονητή και φυσικά την Γκλιγκόροβιτς. Θα έχει δύσκολα παιχνίδια όμως και με άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα με το Ρέθυμνο.

Η Ε.Ο.ΠΕ. επέλεξε την Ελασσόνα για το Super Cup, συνεχίζοντας την «αποκέντρωση». Για εσάς τις αθλήτριες ποιο είναι το συναίσθημα να παίζετε βόλεϊ σε γήπεδα γεμάτα από πιο... αγνό φίλαθλο κοινό;

Φ.Π.: Είναι θετική κίνηση η «αποκέντρωση». Φέτος βλέπουμε πως έχουν ωραίες ιδέες για το γυναικείο βόλεϊ. Κάνουν Super Cup, επαναφέρουν τα play off. Όσο για την επαρχία, πάντα μου αρέσει να παίζουμε εκτός Αθηνών και μάλιστα εγώ την έχω συνδυάσει με τίτλους, όπως στην Ιεράπετρα και το Ρέθυμνο πριν από λίγα χρόνια.
Σ.Κ.: Εγώ το έζησα πέρυσι πρώτη φορά στον τελικό Κυπέλλου στην Πρέβεζα και ήταν πανέμορφα. Σίγουρα προτιμάμε τέτοιες ατμόσφαιρες. Ένα γεμάτο γήπεδο και κόσμο χωρίς οπαδικά συμφέροντα που έρχεται είτε γιατί αγαπά το βόλεϊ είτε γιατί θέλει να γνωρίσει το άθλημα μάς. Και περιμένουμε ανάλογη «υποδοχή» και στην Ελασσόνα.



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved