Έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος με 32 ρεκόρ στο ΟΑΚΑ

Έπεσε η αυλαία του Πανελλήνιου πρωταθλήματος με 32 ρεκόρ στο ΟΑΚΑ

Με πολλές σπουδαίες επιδόσεις και συνολικά 32 ρεκόρ, εκ των οποίων δύο παγκόσμια, έπεσε στο ΟΑΚΑ η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος στίβου αθλητών με αναπηρίες, τον προτελευταίο αγωνιστικό σταθμό πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας και φυσικά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Αναμφίβολα μεγάλες μορφές του αγώνα ο Πασχάλης Σταθελάκος και η Μαρία Σταματουλά που κατέρριψαν το ρεκόρ κόσμου στη σφαίρα, ωστόσο δεν ήταν λίγοι αυτοί οι αθλητές και οι αθλήτριες που έδειξαν με τις επιδόσεις τους ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα μετάλλιο στη διοργάνωση της βρετανικής πρωτεύουσας.

Ο Σταθελάκος μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στη σφαίρα, κατά τη διάρκεια της δεύτερης και τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ, αυτή τη φορά πανελλήνιο, στον ακοντισμό κατηγορίας 40 με επίδοση 33.66μ., ενώ στη δισκοβολία αν και κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης είχε βολές πάνω από τα 40 μέτρα, κατά τη διάρκεια του αγώνα είχε έξι άκυρες προσπάθειες με αποτέλεσμα να μείνει εκτός μεταλλίου.

Το υψηλό όριο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου επιβεβαίωσε ο Μανώλης Στεφανουδάκης, ο οποίος μετά τη σφαίρα κέρδισε τον τίτλο του πανελληνιονίκη και στον ακοντισμό κατηγορίας 54. Ο πρωταθλητής της Μεγαλονήσου εμφανίστηκε ιδιαίτερα σταθερός και στις δύο τελευταίες βολές κατάφερε να στείλει το ακόντιο πάνω από τα 25 μέτρα. Συγκεκριμένα στην 5η προσπάθεια σημείωσε επίδοση 25.49μ., ενώ στην 6η το ακόντιο «προσγειώθηκε» στα 25.46μ. Με τα 25.49 δεν δυσκολεύτηκε να κατακτήσει την πρώτη θέση του αγωνίσματος, με τον Αθανάσιο Τσιβιλή (ΠΑΣΚΑ) να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 19.14μ. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Γρηγόρης Αϊβαζίδης (Ίρις Καβάλα) με 16.80μ. Να σημειωθεί ότι στο αγώνισμα έλαβε μέρος εκτός συναγωνισμού και ο Ευάγγελος Γουζούασης (Τιτάνες), που είχε βολή στα 17.63μ.

«Άγγιξε» το ρεκόρ Ευρώπης στη σφαίρα κατηγορίας 53 ο Σε Τζον Φερνάντες. Ο αθλητής του Σπάρτακου στην τέταρτη προσπάθεια είχε επίδοση 8 μέτρα 25 εκατοστά, τέσσερα εκατοστά λιγότερα από το ρεκόρ Ευρώπης, το οποίο όπως τόνισε πάντως θα προσπαθήσει να το καταρρίψει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ολλανδίας. «Τα πέντε εκατοστά που υπολείπονται για να καταρρίψω το ρεκόρ Ευρώπης πιστεύω ότι θα έρθουν στην Ολλανδία κατά τη διάρκεια του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που αποτελεί το τελευταίο αγωνιστικό τεστ ενόψει Παραολυμπιακών Αγώνων. Το ευχάριστο είναι ότι ήμουν σταθερός στις προσπάθειές μου, κάτι που θα προσπαθήσω να επαναλάβω και στο Ευρωπαϊκό. Με τη βοήθεια και του προπονητή μου, θα συνεχίσω να δουλεύω στους ίδιους ρυθμούς ώστε να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα», είπε ο Σε Τζον Φερνάντες, ο οποίος στέφθηκε «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης στους Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στο ίδιο αγώνισμα. Τη δεύτερη θέση στη σφαίρα κατηγορίας 53 κατέκτησε ο Γεράσιμος Βρυώνης (Αετοί) με καλύτερη βολή στα 7 μέτρα 57 εκατοστά. Οι υπόλοιπες προσπάθειες ήταν: 7.31μ., 7.05μ., 7.48μ., 7.41μ., 7.29μ.

Μια θέση στη λίστα των υψηλών ορίων (σ.σ. από την 6η βρέθηκε στην 5η) του μήκους κατηγορίας 13, κέρδισε η Ανθή Καραγιάννη (Ίρις Καβάλα) χάρη στο 5.19μ. που σημείωσε στην πρώτη κιόλας προσπάθεια. Η πρωταθλήτρια από την Καβάλα είχε συνολικά τρεις έγκυρες προσπάθειες αφού εκτός από το 5.19μ, είχε έγκυρη στα 5 μέτρα και στα 5.18μ. Στο ίδιο αγώνισμα, η Παρασκευή Καντζά (ΑΣΣΤΥ) είχε επίδοση 4.13μ. στην κατηγορία 11, ενώ στην κατηγορία 46 η Στυλιανή Σμαραγδή (Ελπίδα) αν και αγωνίστηκε στις U18 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ των γυναικών με επίδοση 4.74μ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η ίδια με 4.48μ. από την αντίστοιχη διοργάνωση του 2010 στην Αθήνα. Η Σμαραγδή έπιασε και το χαμηλό όριο για τους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου στα 400μ. με επίδοση 1:07.12.

Τα πανελλήνια ρεκόρ της δεύτερης και τελευταίας ημέρας:

ΑΝΔΡΕΣ

Μήκος - Κατηγορία 44

Χρήστος Κάπελας (Ειδική Ολυμπιάδα) 5.14μ. ΝΠΡ

Δίσκος - Κατηγορία 35

Ανδρέας Μόμτσος (Ιάπετος) 30.01μ. ΝΠΡ

Δίσκος - Κατηγορία 13

Γιώργος Τρέπας (Ολυμπιακή Ιδέα) 26.87μ. ΝΠΡ

Σφαίρα - Κατηγορία 35

Ανδρέας Μόμτσος (Ιαπετος) 9.39μ. ΝΠΡ

Ακόντιο - Κατηγορία 40

Πασχάλης Σταθελάκος (Ειδική Ολυμπιάδα) 33.66μ. ΝΠΡ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σφαίρα - Κατηγορία 20

Ευαγγελία Ζίσκα (ΛΣΟ Μακεδόνας) 9.79μ. ΝΠΡ

Δίσκος - Κατηγορία 36

Πελαγία Φωτιάδου (Μέγας Αλέξανδρος) 8.38μ. ΝΠΡ

ΑΝΔΡΕΣ U20

1.500μ. - Κατηγορία 20

Ιωάννης Δεμίρης (Ελπίδα) 5:59.67 ΝΠΡ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ U20

200μ. - Κατηγορία 20

Κωνσταντίνα Βωβού (Ειδική Ολυμπιάδα) 32.22 ΝΠΡ

Δίσκος - Κατηγορία 20

Ζωή Μαντούδη (Ελπίδα) 24.63μ. ΝΠΡ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ U18

Σφαίρα - Κατηγορία 56

Δέσποινα Βουδουρίδου (ΛΣΟ Μακεδόνας) 5.11μ. ΝΠΡ

Μήκος - Κατηγορία 46

Στυλιανή Σμαραγδή (Ελπίδα) 4.74μ. ΝΠΡ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ U16

Μήκος - Κατηγορία 20

Μαγδαληνή Στεφανίδου (ΛΣΟ Μακεδόνας) 3.71μ. ΝΠΡ



Τσέλσι: Υπογράφει πενταετές συμβόλαιο ο Μαρέσκα
Τσέλσι: Υπογράφει πενταετές συμβόλαιο ο Μαρέσκα
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Έχουμε αλυσίδες και λουκέτα για τον Ελ Κααμπί»
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Έχουμε αλυσίδες και λουκέτα για τον Ελ Κααμπί»
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ για το ιστορικό ματς
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: Η αποστολή του Μεντιλίμπαρ για το ιστορικό ματς
Ολυμπιακός: Μεγάλο πλήγμα με Φαλ – Τέλος η σεζόν με κάταγμα για τον Γάλλο σέντερ
Ολυμπιακός: Μεγάλο πλήγμα με Φαλ – Τέλος η σεζόν με κάταγμα για τον Γάλλο σέντερ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved