«Σέρνει» τον Ολυμπιακό μέχρι το... Λαιμό, η Βουλιαγμένη! (photos)

«Σέρνει» τον Ολυμπιακό μέχρι το... Λαιμό, η Βουλιαγμένη! (photos)

Η Βουλιαγμένη κέρδισε με 12-10 τον Ολυμπιακό στον 4ο τελικό της Α1 πόλο ανδρών, μετά από ένα παιχνίδι - διαφήμιση για το ελληνικό πόλο, που κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι * Ο τίτλος του πρωταθλητή θα «ξεκαθαρίσει» στο κολυμβητήριο του Λαιμού την Κυριακή (3/6), με τη Βουλιαγμένη να παίρνει και πάλι το πλεονέκτημα έδρας.

Παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς ήταν αυτό που παρακολουθήσαμε νωρίτερα στο Εθνικό κολυμβητήριο του Πειραιά. Συγκλονιστικός ο 4ος τελικός του πρωταθλήματος, που μετά από ένα παιχνίδι – διαφήμιση, η Βουλιαγμένη πήρε τη νίκη με 12-10 στη διαδικασία των πέναλτι και ανέκτησε το πλεονέκτημα έδρας στο Λαιμό, απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο 5ος τελικός θα γίνει την Κυριακή στις 7 μ.μ.

Ιδανικό ξεκίνημα για τους «μπέμπηδες»

Η Βουλιαγμένη έκανε ιδανικό ξεκίνημα, εκμεταλλευόμενη τα αμυντικά κενά του Ολυμπιακού. Δύο γκολ με πανομοιότυπο τρόπο από τον Αλέξανδρο Γούνα στην αρχή, διαγώνια σουτ από την αριστερή πλευρά στη δεξιά γωνία του Φλώρου, το γκολ του Χρήστου Αφρουδάκη με ευθύβολο σουτ χωρίς να ακουμπήσει σε κανένα αμυντικό χέρι, και το γκολ του Γούνα στην κόντρα, «πάγωσαν» τον κόσμο στο κολυμβητήριο του Πειραιά, με τη Βουλιαγμένη να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα των 4 τερμάτων.

Βελτιωμένος ο Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να… ξυπνήσουν, έχοντας τη συμπαράσταση 1000 και πλέον φίλων της ομάδας τους. Το πρώτο γκολ για τον Ολυμπιακό πέτυχε ο Μάζης, ενώ μείωσε ο Κολόμβος σε 2-5 μετά την ασίστ του Σχίζα. Το 1-5 Για την ομάδα του Λοράντου είχε κάνει ο Καρούντζος.

Μίλησε η «καρδιά» του αρχηγού

Ο Τάσος Σχίζας έπαιξε εξαιρετική άμυνα και τον ακολούθησαν οι συμπαίκτες του. Το μπλοκ στο κοντινό σουτ του Γούνα, αναπτέρωσε ψυχολογικά τους «ερυθρολεύκους» που σιγά σιγά «ροκάνισαν» τη διαφορά. Μάζης – Κολόμβος τα γκολ του τρίτου οκταλέπτου και 4-5.

Χωρίς Γούνα και Ελμισιάν η Βουλιαγμένη

Ο Αλέξανδρος Γούνας και ο Αρτίν Ελμισιάν χρεώθηκαν με 3 ποινές για τη Βουλιαγμένη, που αντιμετώπισε πρόβλημα στην άμυνα στη συνέχεια. Ο Τάσος Σχίζας κράτησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό σε ένα μοιρασμένο για τις δύο ομάδες, 4ο οκτάλεπτο.

Και το παιχνίδι στην παράταση

Λες και καμία ομάδα δεν ήθελε να τελειώσει το παιχνίδι, ούτε ο Ολυμπιακός ούτε η Βουλιαγμένη μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τον παραπάνω στο πρώτο τρίλεπτο της παράτασης. Καρούντζος και Φουντούλης πέτυχαν από ένα γκολ στο δεύτερο τρίλεπτο και το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι.

Ο Τσαλκάνης πήρε το ματς

Ως γνωστόν στα πέναλτι το άγχος είναι με τους παίκτες ενώ οι τερματοφύλακες διαμορφώνονται σε... ήρωες. Και μπορεί ο Φλώρος να απέκρουσε το πέναλτι του Κουρλιάφτη αλλά ήρωας έγινε ο Τσαλκάνης, αφού το πέναλτι του Σχίζα με δική του επέμβαση σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Βουλιαγμένης, ενώ στο 10-11 απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Κόλιαλιν. Τελευταία εκτέλεση από τον Διονύση Καρούντζου που έκανε το 10-12 και έδωσε τη νίκη στη Βουλιαγμένη.

Την Κυριακή (3/6) στο Λαιμό

Αυτή ήταν η δεύτερη φετινή ήττα για τον Ολυμπιακό στην έδρα του. Η πρώτη του ήταν με την Ριέκα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Όλα πλέον θα κριθούν στον 5ο τελικό, την ερχόμενη Κυριακή (3/6) στο κολυμβητήριο του Λαιμού.

Τα 8λεπτα: 0-4, 2-1, 2-0, 3-2, (α’ 3λεπτο 0-0, β’ 3λεπτο 1-1) (4-2 πέναλτι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μάζης 3, Κολόμβος 2, Σχίζας 2, Φουντούλης 3.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Τεό Λοράντος): Γούνας 3, Αφρουδάκης 3, Καρούτζος 3, Κουλιεράκης 1, Βουλγαράκης 1, Μυλωνάκης 1.

Διαβάστε ακόμα: 

Η διαδικασία των πέναλτι στο Ολυμπιακός – ΝΟΒ (video)

Για να θυμηθείτε το LIVE:

{coveritlive}5fffa41590{/coveritlive}



Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Ολυμπιακός: Χωρίς Λαρεντζάκη η προετοιμασία για το Game 5 με την Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Η ενημέρωση του Κάτας για Μπόλντγουιν, Σόρκιν και Ντι Μπαρτολομέο
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Η ενημέρωση του Κάτας για Μπόλντγουιν, Σόρκιν και Ντι Μπαρτολομέο
Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Τένις: Θρίαμβος της Σβιάτεκ στη Μαδρίτη - Λύγισε τη Σαμπαλένκα σε... μαραθώνιο τελικό!
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
Άστον Βίλα: Πιθανή η συμμετοχή Μαρτίνες και Τίλεμανς στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved