Παλιόπορτας: «Δεν μπορούσα να οδηγήσω την ομάδα στη σφαγή»

Παλιόπορτας: «Δεν μπορούσα να οδηγήσω την ομάδα στη σφαγή»

Για την πικρή γεύση στο φινάλε ενός γλυκού πρωταθλήματος με την αναβολή του 5ου τελικού της Μίκρας και όσων αποφάσεων ακολούθησαν, μίλησαν οι παίκτες του Φοίνικα Σύρου.

Σε μια άτυπη φιέστα για την επιτυχμένη πορεία του Φοίνικα στην Volleyball League, ο πρόεδρος Δημήτρης Παλιόπορτας, σε συζητήσεις με φιλους της ομάδας είπε: «Δεν μπορούσα να οδηγήσω την ομάδα σε αυτή τη σφαγή. Του χρόνου ευελπιστώ ότι η ομάδα θα έχει καλύτερη θέση από αυτή που είχε φέτος»

O αρχηγός της oμάδας Βίκτωρ Κουρούπης είπε: «Εκ μέρους όλων των παικτών, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν και ήταν δίπλα μας αυτή τη χρονιά, ειδικά όμως την διοίκηση και τον πρόεδρό μας Δημήτρη Παλιόπορτα. Μας έκαναν να νιώθουμε ασφαλείς, σ’ ένα υγιές εργασιακό περιβάλλον και να ανταποδώσουμε την αγάπη που παίρναμε. Για εμάς, αυτή η χρονιά θα μείνει ως μία πολύ ωραία ανάμνηση, άσχετα με το πως τελείωσε...»

Ο πασαδόρος Βασίλης Κουρνέτας συμφώνησε με τον αρχηγό του: «Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο Βίκτωρας και προσθέσω ότι ο Φοίνικας εδώ και δύο χρόνια είναι ότι καλύτερο υπάρχει στο ελληνικό βόλεϊ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, δουλέψαμε σκληρά, είχαμε πολύ καλή συνεργασία και πετύχαμε αυτά που πετύχαμε. Μας μένει όμως μία... γλυκόπικρη γεύση, γιατί η ομάδα αδικήθηκε στο τέλος που δεν τις επέτρεψαν να αγωνιστεί. Εμείς μπήκαμε δύο φορές για ζέσταμα, ήμασταν εκεί και την επόμενη μέρα όπως προβλέπεται, οποιοδήποτε άλλη μέρα γινόταν το ματς θα ήταν αλλοίωση αποτελέσματος. Κλείνοντας, θέλω να αναφερθώ στον κόσμο της Σύρου η βοήθεια του οποίου ήταν εκπληκτική. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γι’ αυτά που έζησα εδώ όλη τη χρονιά, ειδικά όμως στον 3ο και τον 4ο τελικό».

Ο προπονητής των Συριανών Νίκος Νεόφυτος στάθηκε στον κόσμο : «Αρχικά να πω ότι για μένα πρωταθλητής είναι ο κόσμος μας! Παράλληλα, εκτός από τους ευχαριστίες που προανέφεραν οι υπόλοιποι, θα ήθελα να σταθώ σε κάποιους ανθρώπους πίσω από μένα που έκαναν σπουδαία δουλειά. Τον βοηθό μου Γιώργο Αλτουβά, τον στατιστικολόγο Αντώνη Βουρδέρη, τον αθλίατρο κ. Γιαννακόπουλο και έναν άνθρωπο που πιθανότατα δεν γνωρίζει κανείς, τον γυμναστή κ. Βαβέτση με τον οποίο σχεδιάσαμε όλη την προετοιμασία. Με όλους αυτούς δουλέψαμε υπομονετικά για να πετύχουμε όσα πετύχαμε. Όλοι οι παίκτες έβαλαν τον καλύτερό τους εαυτό και είμαι περήφανος που συνεργάστηκα μαζί τους. Υπήρξε μία περίοδος που αμφισβητηθήκαμε, άδικα πιστεύω, αλλά τελικά μάλλον μας έκανε καλό, γυάλισε το… μάτι μας και κάναμε αυτό που κάναμε. Είμαστε η πρώτη νεοφώτιστη ομάδα που φτάνει σε τελικό, η πιο μικρή πληθυσμιακά περιοχή και μόλις το τρίτο νησί που κερδίζει μία θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ, η πρώτη ομάδα εκτός ΠΑΟ, Ηρακλή και Ολυμπιακού που βγαίνει Τσάμπιονς Λιγκ. Κατακτήσαμε το Λιγκ Καπ, στο πρωτάθλημα βγάλαμε 5 φορές MVP της αγωνιστικής και σε κάθε αγωνιστική είχαμε παίκτη στην καλύτερη εξάδα. Είχαμε μόνο μία αποτυχία, το Κύπελλο εδώ στη Σύρο που αποκλειστήκαμε πρόωρα και στεναχωρήσαμε τον κόσμο μας. Μακάρι να παίρναμε και το πρωτάθλημα…Παρόλα αυτά όμως, είμαστε λίγο στεναχωρημένοι, μένει η αμφιβολία τι θα μπορούσε να γίνει. Εγώ πιστεύω ότι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή ήμασταν καλύτεροι και είχα την βεβαιότητα ότι θα το παίρναμε. Το μομέντουμ μας αδίκησε, αν παίζαμε 15 μέρες μετά θα ήταν πλασματικό το αποτέλεσμα. Πριν δύο χρόνια αυτοί οι άνθρωποι που ασχολούνται με τον Φοίνικα, δεν άφησαν το βόλεϊ της Σύρου να πεθάνει. Όποτε είμαστε εδώ, νιώθουμε σαν στο σπίτι μας».

Τέλος σε συζητήσεις με φιλους της ομάδας ο πρόεδρος Δημήτρης Παλιόπορτας είπε: «Δεν μπορούσα να οδηγήσω την ομάδα σε αυτή τη σφαγή. Του χρόνου ευελπιστώ ότι η ομάδα θα έχει καλύτερη θέση από αυτή που είχε φέτος»



Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Η τραγωδία της Superga που διέλυσε τη μεγάλη Τορίνο (videos+photos)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Euroleague: Το κάρφωμα του Λεσόρ και η ασίστ του Ουίλιαμς Γκος στο Top 10 των Game 4 (video)
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Ολυμπιακός: Άμεση «προσγείωση» από Μεντιλίμπαρ - «Το μυαλό στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved