Χατζηθεοδώρου: «Ο Ολυμπιακός απάντησε μόνο στην ιστορία του»

Χατζηθεοδώρου: «Ο Ολυμπιακός απάντησε μόνο στην ιστορία του»

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου βρέθηκε στο «μάτι του κυκλώνα» στον σημερινό (13/5) ημιτελικό με τον Ολυμπιακό και δίνει τις δικές του απαντήσεις μέσω του Onsports.

Αν και ποτέ δεν «σπάω» το off the record, στην περίπτωση του Θοδωρή Χατζηθεοδώρου θα δείξω μία μικρή… ασέβεια! «Δεν σε εκνευρίζει που η προσφορά σου όλα αυτά τα χρόνια, μπορεί να «σβηστεί» με μία κακή εμφάνιση, γιατί εμένα με εξοργίζει», του λέω. «Δυστυχώς έτσι είναι στην Ελλάδα», σχολιάζει στη συνέχεια ο έμπειρος πολίστας.

Σήμερα θα «σπάσω» και έναν επιπλέον δημοσιογραφικό κανόνα. Αν και η συνέντευξη είναι στο πλαίσιο του ρεπορτάζ, οπότε θα έπρεπε να υπάρχει μόνο η καταγραφή όσων ειπώθηκαν, θεωρώ πως πρέπει να πάρω θέση, όπως είθισται να λέμε.

Ω εκπρόσωπος μιας γενιάς –θέλω να πιστεύω νεοτάτης- κρίνω άσχημο, να «καίμε» σημαίες του αθλητισμού -για να δικαιολογήσω τη λέξη «εξοργίζει» που χρησιμοποίησα νωρίτερα- και μία στιγμή να διαγράφει επιτυχίες χρόνων.

Στην προκειμένη περίπτωση μιας και μιλάμε για τον Χατζηθεοδώρου, οι 31 τίτλοι που έχει πανηγυρίσει, που τον φέρνουν στην πρώτη θέση αθλητών σε ομαδικό επίπεδο στον ελληνικό αθλητισμό, δεν γίνεται να «διαγράφονται» επειδή η Χίος δεν πήγε τελικό ή επειδή έκανε δηλώσεις μη αρεστές σε όλον τον φίλαθλο κόσμο – σωστές ή μη, είναι άλλη συζήτηση.

Κλείνοντας λοιπόν, την παρένθεση, που περισσότερο έγινε για να μαθαίνουν οι νεότεροι σωστή αθλητική ιστορία και επιστρέφοντας στο διάλογο με τον Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, ο έμπειρος πολίστας παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός κέρδισε δίκαια την ομάδα του και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Α1 πόλο ανδρών.

«Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, κέρδισε δίκαια. Μετά το 2ο οκτάλεπτο μας κέρδισε κατά κράτος σε άμυνα και επίθεση. Χάσαμε το μυαλό μας και ήταν θέμα χρόνου να σφυρίξει ο διαιτητής για να πανηγυρίσει ο Ολυμπιακός την πρόκριση. Πρέπει να κοιτάξουμε το Κύπελλο, είμαστε απογοητευμένοι γιατί παραδώσαμε τα… όπλα αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, άλλοτε κερδίζεις και άλλοτε χάνεις. Στόχος μας πλέον, είναι να κυνηγήσουμε το Κύπελλο, να ανασυγκροτηθούμε προκειμένου να πάρουμε αρχικά την πρόκριση στον τελικό και στη συνέχεια να κυνηγήσουμε το τρόπαιο», δήλωσε ο Χατζηθεοδώρου.

Και συνέχισε: «Δεν ψάχνω δικαιολογίες. Υπάρχουν δεδομένα όλη αυτήν την σεζόν, οι τραυματισμοί, το πρόγραμμα με τις συνεχείς διακοπές, το πρόβλημα με το κολυμβητήριο ήταν λόγοι που δεν παίξαμε καθόλου καλά φέτος. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα, παίξαμε καλό πόλο αλλά δεν έφτανε».

Όσον αφορά στις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην Χίο ενόψει του Final 4 του Κυπέλλου, ο «Τεό» είπε: «Η Χίος δεν έχει να αλλάξει πολλά πράγματα, εξάλλου ο χρόνος δεν βοηθά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτά που κάνουμε στην προπόνηση για να κερδίσουμε αυτοπεποίθηση και να πάμε να πάρουμε τον ημιτελικό και την πρόκριση στον τελικό».

Όσον αφορά στις «βολές» που δέχτηκε μετά τον δεύτερο ημιτελικό στην Χίο και τις δηλώσεις που έκανε εναντίον του προπονητή, Θοδωρή Βλάχου, ο έμπειρος πολίστας είπε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι προσωποποιούν τα πράγματα. Όσα συνέβησαν στην Χίο, διαστρεβλώθηκαν, έγραψαν ότι εμείς κάναμε «ντου». Μπορούν να γράψουν και να πουν ό,τι θέλουν, προσωπικά δεν θέλω να διαστρεβλώνω την αλήθεια. Ίσως να έχουν προσωπικά απωθημένα με εμένα, δικαίωμα τους, καλά κάνουν. Εγώ είμαι αυτός που ήμουν, δεν αλλοιώνομαι σαν άνθρωπος. Η πρόκριση του Ολυμπιακού δεν ήταν απάντηση στον Χατζηθεοδώρου, ο Ολυμπιακός είναι νταμπλούχος και έδωσε την απάντηση πως δύσκολα θα χάσει τα πρωτεία και φέτος. Με το λαό που έχει και την έδρα, είναι δύσκολο».

«Εμείς την πατήσαμε επειδή όλοι μας θεωρούσαν φαβορί και είχαμε το άγχος να αποδείξουμε ότι θα είμαστε πρωταθλητές», κατέληξε.



Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Γιαννακόπουλος: Mην υπάρξουν αντιδράσεις για τη διαιτησία - Δική μου δουλειά να διασφαλίσω το 50-50
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Αλλαγή έδρας για τα ματς με τον Παναθηναϊκό AKTOR και με περισσότερους φιλάθλους
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved