Αθλητισμός χωρίς αναβολικά

Αθλητισμός χωρίς αναβολικά

Ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών και γνωστός ανά το Πανελλήνιο για την διαχρονική προσπάθεια του να στηρίξει και να προάξει τον υγιή αθλητισμό, Γιώργος Κατσιμπάρδης, έχει αναλωθεί το τελευταίο διάστημα σε μία αξιέπαινη κίνηση, που καλό θα ήταν να βρει μιμητές και υποστηρικτές, προκειμένου να εξαπλωθεί όσο γίνεται περισσότερο.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ Κατσιμπάρδης ηγείται της εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά», η οποία στο πλαίσιο της δράσης της, διοργανώνει στην Ακαδημία της Αρχαίας Ολυμπίας, τριήμερο διεθνές Συνέδριο, με θέμα «Η κρίση που μαστίζει την Ολυμπιακή ιδέα από τη χρήση βίας και αναβολικών. Τρόποι αντιμετώπισής τους».

Η συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς και η δράση της εν λόγω εταιρείας στο σύνολο της, τυγχάνει της απόλυτης στήριξης του πρωθυπουργού, Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος σε μία μικροσκελή αλλά συνάμα ουσιαστική επιστολή προς τον κ Κατσιμπάρδη, αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Γιώργο,

Ευχαριστώ πολύ για την αποστολή του τόμου «Άφθαρτες Αξίες», με παρεμβατικές ομιλίες σου που αναδεικνύουν τη συλλογική προσπάθεια ενεργών πολιτών για έναν αθλητισμό χωρίς αναβολικά. Με φιλικούς χαιρετισμούς Γιώργος Α. Παπανδρέου».

Αφορμή στάθηκε η επίσημη πρόταση του κ. Κατσιμπάρδη προς τον πρωθυπουργό, προκειμένου ο κ.Παπανδρέου να θέσει υπό την αιγίδα του το διεθνές Συνέδριο που θα διεξαχθεί στην Αρχαία Ολυμπία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιστολή αυτή ενθάρρυνε τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» να συντάξουν μακροσκελή επιστολή, με την οποία προσκαλούν τον πρωθυπουργό στο προαναφερόμενο Διεθνές Συνέδριο που προετοιμάζουν. Και παράλληλα, θέτουν θέματα συνεργασίας με τους εκπροσώπους της Πολιτείας και των μαζικών φορέων, με στόχο την προώθηση του αγώνα που διεξάγουν για την αναβάθμιση της Ολυμπιακής ιδέας και την πάταξη της βίας και της μάστιγας των αναβολικών.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Αγαπητέ Γιώργο,

Ως πρόεδρος της εταιρείας «Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά» αισθάνομαι την ανάγκη και το χρέος να σε ευχαριστήσω θερμά για την επιστολή που είχες την καλοσύνη να μου στείλεις η οποία, όπως ήταν φυσικό, χαροποίησε όλους τους συνεργάτες μου που μετέχουν στον αγώνα κατά της μάστιγας των αναβολικών και βέβαια, όλα τα ιδρυτικά μας μέλη, που ήδη αισθάνονται ικανοποίηση από την αυθόρμητη και ειλικρινή υποστήριξη της προσπάθειάς μας την οποία μας παρέχουν ο μακαριότατος αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος.

Όπως διαπίστωσες οι παρεμβατικές ομιλίες μου, που περιέχονται στο βιβλίο μου «Άφθαρτες Αξίες», πραγματοποιήθηκαν σε τρεις εκδηλώσεις που οργάνωσε, με μεγάλη επιτυχία, η εταιρεία μας κατά τον πρώτο χρόνο δραστηριοποίησής της:

Στην «ΑΙΓΛΗ» Ζαππείου, όπου η εκδήλωση τελέστηκε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Καρόλου Παπούλια (2/3/2010), σε εκπροσώπησε δε επάξια, μιλώντας θετικά, ο Γ.Γ.Α. Πάνος Μπιτσαξής, στο Ηράκλειο της Κρήτης (6/5/2010), όπου είχαμε την υποστήριξη του δημάρχου Γιάννη Κουράκη, του αρχιεπισκόπου Κρήτης κυρίου Ειρηναίου, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης και πολλών πανεπιστημιακών και άλλων στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού, και στη Θεσσαλονίκη (9/10/2010), όπου επίσης είχαμε την υποστήριξη του τότε δημάρχου της πόλης και πρωταθλητή Ευρώπης στα 100μ. Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου, του πρώην υφυπουργού Μάρκου Μπόλαρη, του πρύτανη Α.Π.Θ. Γιάννη Μυλόπουλου, του βουλευτή της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη και πολλών άλλων από τους χώρους που προανέφερα.Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Με βάση τις παραπάνω επισημάνσεις του προέδρου μας, οι οποίες μας εκφράζουν απόλυτα ως Διοικητικός Συμβούλιο, θεωρούμε χρέος μας να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Πρώτον να ζητήσουμε να σας συναντήσουμε εφόσον βέβαια, και όταν, το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις σας, ώστε να σας δώσουμε μια ακόμη καλύτερη εικόνα του αγώνα που έχουμε αναλάβει και διεξάγουμε εθελοντικά, προκειμένου να αναδείξουμε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας ενεργών πολιτών, η οποία κατατείνει στην αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και την πάταξη της μάστιγας των αναβολικών, και βέβαια να σας ενημερώσουμε για τον προγραμματισμό δράσης μας κατά την διετίας 2011-2012, τις ενημερωτικές εκδόσεις που ετοιμάζουμε κ.α.

Δεύτερον να σας καλέσουμε να κηρύξετε την έναρξη της ενημερωτικής «Ημερίδας», γύρω από τα θέματα που προαναφέραμε (την έχουμε προγραμματίσει για την Πάτρα στις 9 Απριλίου 2011), για την επιτυχία της οποίας συμβάλουν οι πρόεδροι των μεγαλύτερων Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, έχουμε δε πάρει τη διαβεβαίωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη ότι θα την υποστηρίξει και θα παραστεί και ο ίδιος και,

Τρίτον να σας παρακαλέσουμε να θέσετε υπό την Αιγίδα της Κυβέρνησής σας το τριήμερο Διεθνές Συνέδριο, που επιδιώκουμε να διοργανώσουμε σε συνεργασία με τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας της Αρχαίας Ολυμπίας, στις αρχές του 2012 (είναι, όπως γνωρίζετε, ολυμπιακή χρονιά). Στο Συνέδριο αυτό θα κληθούν να μετάσχουν και να τοποθετηθούν διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι πανεπιστημιακοί, αθλητίατροι, στελέχη της WADA, πρόεδροι Διεθνών και Ελληνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, ολυμπιονίκες και βέβαια εκπρόσωποι μαζικών φορέων αλλά και απλοί πολίτες από όλη την Ελλάδα που δραστηριοποιούνται με βάση τους κανόνες και τους στόχους του αγώνα τον οποίο διεξάγουμε. Κεντρική επιδίωξή μας θα είναι να πετύχουμε μια γενική συμφωνία ότι επιτέλους χρειάζεται βαθιά τομή στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα, προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση της ολυμπιακής ιδέας και η πάταξη της μάστιγας των αναβολικών. Για την υλοποίηση, μάλιστα, της προσπάθειάς μας αυτής έχουμε τη διαβεβαίωση του καθ' ύλην αρμόδιου υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου ότι θα σταθεί αρωγός μας.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς

Γιώργος Κατσιμπάρδης Έλενα Κουντουρά

πρόεδρος της εταιρείας Α.ΧΩ.Α. αντιπρόεδρος της εταιρείας Α.ΧΩ.Α

πρώην υφυπουργός Εσωτερικών πρώην βουλευτής Α΄ Αθήνας

Βαλκανιονίκης πρωταθλήτρια Ελλάδας

στο Στίβο»Αξίζει να σημειωθεί ότι συγχαρητήρια επιστολή έστειλε προς τον κ. Κατσιμπάρδη και ο πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βασίλης Σεβαστής, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ Γιώργο,

Θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., και εγώ προσωπικά, είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε σένα και τους συνεργάτες σου, στην προσπάθεια που κάνετε για να προβάλετε προς την ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα τη νεολαία, όχι μόνο την απαξία αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η χρήση απαγορευμένων φαρμακευτικών ουσιών, ιδιαίτερα στο χώρο του αθλητισμού. Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. στήριξε από την πρώτη στιγμή και θα εξακολουθήσει να στηρίζει ηθικά και υλικά τις πρωτοβουλίες σας, στο τομέα της ενημέρωσης και της διάδοσης των ιδεών σας, γιατί καλύπτετε, μεταξύ άλλων, και το μεγάλο κενό της πολιτείας στην κατεύθυνση της πρόληψης και ενημέρωσης στο σημαντικό αυτό ζήτημα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η συζήτηση Γιαννακόπουλου - Ζοτς το 2012, που εκθέτει τον Σέρβο τεχνικό
Η συζήτηση Γιαννακόπουλου - Ζοτς το 2012, που εκθέτει τον Σέρβο τεχνικό
Άρης: Μόνο με θαύμα ο Τζάκσον!
Άρης: Μόνο με θαύμα ο Τζάκσον!
Πανιώνιος: «Μισός» με ΠΑΟΚ
Πανιώνιος: «Μισός» με ΠΑΟΚ
Κατέρρευσε κομμάτι από την επικάλυψη της σκεπής του κολυμβητηρίου Κατερίνης!
Κατέρρευσε κομμάτι από την επικάλυψη της σκεπής του κολυμβητηρίου Κατερίνης!
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ
Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ
Οι διαδρομές του Nike+ Run Club συνεχίζονται παρέα με τον Yatzer, στις 24/5 στο Κολωνάκι
Οι διαδρομές του Nike+ Run Club συνεχίζονται παρέα με τον Yatzer, στις 24/5 στο Κολωνάκι
Έκρηξη Μάντσεστερ - Θρήνος στην Κύπρο: Νεκρή βρέθηκε η 8χρονη Saffie Rose Roussos
Έκρηξη Μάντσεστερ - Θρήνος στην Κύπρο: Νεκρή βρέθηκε η 8χρονη Saffie Rose Roussos

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης