Απαντήσεις Σιδηρόπουλου

Απαντήσεις Σιδηρόπουλου

Ο αρχηγός του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Σιδηρόπουλος, με επιστολή του στον τοπικό τύπο του Έβρου απαντά σε σχόλια εις βάρος του και σχολιάζει οσα έγιναν τελευταία στο βόλεϊ.

Αναλυτικά η επιστολή του Γρηγόρη Σιδηρόπουλου:

«Πέρασαν περίπου είκοσι ημέρες, από τις δηλώσεις που έκανα μετά τη λήξη του εντός έδρας παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό και όπως ήταν αναμενόμενο -και για ευνόητους λόγους- επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης του ερασιτέχνη, δεν υπήρξε. Αντ’ αυτής, προτιμήθηκε, από αυτούς που έπρεπε να απαντήσουν ο κλεφτοπόλεμος και από κάποιους άλλους -προφανώς φιλικά προσκείμενους- ο ανώνυμος σχολιασμός των δηλώσεών μου, σε διάφορα blogs του διαδικτύου.

Θα σας παραθέσω λοιπόν, κάποια οικονομικά στοιχεία (όχι όλα προς το παρόν) για να έχετε μια πιο σαφή εικόνα του τι συμβαίνει στον Εθνικό, και θα το κάνω αυτό, διότι ο Εθνικός είναι ένας ιστορικός σύλλογος που ανήκει στην πόλη της Αλεξανδρούπολης και όχι σε μεμονωμένα πρόσωπα.
Την περίοδο 2010-2011, ο βασικός χορηγός του Εθνικού, τα ‘Χρυσωρυχεία Θράκης’, έδωσαν στον ερασιτέχνη 141.000€, από τα οποία το βόλεϊ, πήρε 16.000€. Αυτή τη σεζόν, δηλαδή 2011-2012, έλαβε 70.000€ και στο βόλεϊ δόθηκαν 8.000€ και αυτά ΔΑΝΕΙΚΑ, με διοικητική απόφαση. Το αν η διοίκηση, θεωρεί ότι στο βόλεϊ, αντιστοιχεί ένα ποσοστό μικρότερο του 8, είναι δικαίωμά της. Επειδή, όμως, σέβομαι απόλυτα τα υπόλοιπα αθλήματα του συλλόγου, όπως και τους αθλητές, τους προπονητές και τις διοικήσεις τους και ουδέποτε καταφέρθηκα εναντίον τους, ας δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται αυτά σήμερα.

Το ποδόσφαιρο, με την τεράστια ιστορία του και σε μια πόλη 80.000 κατοίκων, αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα, απαξιωμένο και παρατημένο από τον ερασιτέχνη. Το μπάσκετ, αγωνίζεται επίσης στο τοπικό πρωτάθλημα και επειδή προπονούμαστε στον ίδιο χώρο και βλέπω κάποια πράγματα, σας διαβεβαιώνω, πως αν δεν υπήρχαν κάποιοι αθλητές που το αγαπούν πραγματικά, ίσως να μην υπήρχε καν ομάδα. Το ίδιο συμβαίνει και στο στίβο και στα υπόλοιπα, λιγότερο δημοφιλή αθλήματα του συλλόγου. Το αν υπήρξαν κάποιες επιτυχίες, οφείλεται καθαρά και μόνο στο ταλέντο των αθλητών και στο πείσμα των ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ προπονητών τους, πάντως σίγουρα όχι σε οργανωμένη δουλειά της διοίκησης.

Ο καθένας λοιπόν, μπορεί να κρίνει αν αυτή η διοίκηση είναι επιτυχημένη και για να είμαι απόλυτα δίκαιος, πρέπει να σας πω, ότι υπάρχουν και ορισμένα άτομα μέσα σε αυτήν, που αγαπούν τον Εθνικό και θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Προσωπικά, έχω να προτείνω το εξής: να αφήσει η διοίκηση το βόλεϊ να αυτοδιοικηθεί και να δώσει μεγαλύτερη σημασία στα υπόλοιπα αθλήματα, που αυτή τη στιγμή παραπαίουν, αν και γνωρίζω εκ των προτέρων πως κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να συμβεί και θα σας εξηγήσω αμέσως το γιατί.
Η σύμβαση με τα ‘Χρυσορυχεία Θράκης’, λήγει στις 30/6/2012 και η εταιρεία έχει δηλώσει, ότι θα ασχοληθεί μόνο με το βόλεϊ. ΑΝ ασχοληθεί. Τον τελευταίο λοιπόν καιρό, ο ερασιτέχνης αναζητά 5 ‘δικά’ του άτομα, έτσι ώστε να αντικαταστήσει την τωρινή διοίκηση του βόλεϊ και να έχει με αυτό τον τρόπο τον απόλυτο έλεγχο του τμήματος. Αν δεν το καταφέρει, δε θα έχει λόγο να υπάρχει.

Το βόλεϊ του Εθνικού, θεωρώ ότι έχει μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του και θα πρέπει να την αξιοποιήσει άμεσα. Στηριζόμενος σε δικά του παιδιά (αφού ποτέ στην ιστορία του δεν έκανε μεγάλα οικονομικά ανοίγματα κι ας το πλήρωσε αυτό προ τριετίας με τον υποβιβασμό του), με μια σωστή διαχείριση χρημάτων και ένα σοβαρό διετή/τριετή προγραμματισμό, θα μπορούσε να ξεπληρώσει σταδιακά τα χρέη του (που ναι μεν υφίστανται, αλλά δεν είναι τεράστια όπως συμβαίνει σε άλλους συλλόγους) και να συνεχίσει την αξιοπρεπή του παρουσία μέσα στα γήπεδα της Α’ Εθνικής.

Σε κάποιον ιστότοπο διάβασα, πως ήταν επιτυχία του Εθνικού που μαζεύτηκαν 1500-2000 άτομα στην κοπή της πίτας! Συμφωνώ, αλλά θα το θεωρούσα πολύ μεγαλύτερη επιτυχία, αν 1500-2000 άτομα είχαν ψηφίσει στις εκλογές του συλλόγου που έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι! Αντί, όμως, για 1500-2000 άτομα, ψήφισαν περίπου… 20! Ήταν βέβαια αρκετά για να εκλεγεί αυτή η διοίκηση! Δύσκολο να καταλάβει κανείς, γιατί δεν υπήρξε η ανάλογη προβολή βέβαια.

Στον ίδιο ιστότοπο, αναφέρεται από κάποιους, πως τα ‘Χρυσωρυχεία Θράκης’, χορηγούν τον Εθνικό για τις υποδομές και όχι για τις ανδρικές ομάδες και πως το τμήμα του ποδοσφαίρου, έχει στις ακαδημίες του 200 παιδάκια. Αν λοιπόν τον χορηγούν για τις υποδομές του, γιατί η διοίκηση παίρνει 30€ συνδρομή το μήνα από τους γονείς των παιδιών; Από τα λεγόμενα λοιπόν των κυρίων αυτών και χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, μαζεύεται ένα ποσό της τάξης των 100.000€ περίπου ΜΟΝΟ από τις ακαδημίες του ποδοσφαίρου, από συνδρομές και τη χορηγία των χρυσορυχείων, χρήματα που προφανώς δαπανώνται για τις ανάγκες του τμήματος. Όταν λοιπόν η επαγγελματική ομάδα του βόλεϊ, χρειάζεται γύρω στις 200.000€ το χρόνο, από τις οποίες, οι 150.000€ περίπου, προέρχονται από επιχορηγήσεις, τη λίγκα του βόλεϊ, τηλεοπτικά δικαιώματα, τον ΟΠΑΠ, διαφημίσεις επιχειρήσεων και επαγγελματιών της πόλης, εισιτήρια διαρκείας, εισιτήρια αγώνων κ.λπ., ή τα ποσά είναι λανθασμένα, ή εγώ δεν τα υπολογίζω σωστά!

Σε άλλο σχόλιο, κάποιος μου θυμίζει το τι έχει προσφέρει η ομάδα σε μένα. Η ομάδα αυτή λοιπόν, μου έχει προσφέρει πάρα πολλά και αυτό, μαζί με την αγάπη που νιώθω χρόνια τώρα για τον Εθνικό, είναι ο κυριότερος λόγος που μιλάω και δε σωπαίνω όπως κάνουν άλλοι. Θα μου επιτρέψετε, όμως, να αντιστρέψω το ερώτημα, γιατί διακρίνω επιλεκτική μνήμη. Γνωρίζει ο εν λόγω κύριος, τι έχω προσφέρει και εγώ με τη σειρά μου σε αυτή την ομάδα; Το 1996 που πήρα μεταγραφή στον Παναθηναϊκό, ο Εθνικός έβαλε στο ταμείο του 40.000.000 δραχμές και ρουχισμό για όλα τα παιδικά τμήματα του συλλόγου για ένα χρόνο, έπειτα από δική μου απαίτηση. Αν έχει φέρει και ο ίδιος τόσα χρήματα στον Εθνικό, σε οποιοδήποτε τμήμα, ας μην κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του κι ας έρθει να σταθεί δίπλα στο Γκιούρδα, στο Δημητριάδη, στον Τερζάκη, στο Μπάεφ, στον Κίτσιο, στους αδελφούς Ναλμπάντη, σε μένα και σε όλους εκείνους που ξεχνάω αυτήν τη στιγμή να αναφέρω, αλλά και σε όλους τους αθλητές των υπολοίπων αθλημάτων του Εθνικού, που όπως είναι φυσικό δε μπορώ να απαριθμήσω και ας βγει μαζί μας μια αναμνηστική φωτογραφία, να την κορνιζάρουμε και να τη βάλουμε, στα… ανακαινισμένα πλέον γραφεία του συλλόγου!

Θέλω να προσθέσω κάτι τελευταίο όσον αφορά ένα συγκεκριμένο σχόλιο -και παρεμπιπτόντως, τα περισσότερα πικρόχολα σχόλια ‘υπογράφει’ ο ίδιος- που έχει δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο και που αναφέρεται σε λεφτά που ‘φάγαμε’ εγώ και η παρέα μου και επειδή προφανώς κάνει λόγο για συμβόλαια, θα δημοσιοποιήσω από οποιονδήποτε κι αν μου ζητηθεί, τα συμβόλαιά μου με τον Εθνικό, για να φανούν τα ‘υπέρογκα’ ποσά που… ‘φάγαμε’!

Δεν περίμενα ούτε περιμένω τη στήριξη κανενός, περιμένω όμως, την τοποθέτηση κάποιων ηχηρών ονομάτων του χώρου, οι οποίοι φυσικά και γνωρίζουν τα όσα προαναφέρω. Πολλοί θα αναρωτιέστε όπως είναι φυσικό, αν υποκινούμαι από κάποιους, αν υποκρύπτω καταστάσεις ή αν τα λέω όλα αυτά αποσκοπώντας κάπου. Σας διαβεβαιώνω, ότι δε βρίσκεται κανένας ‘πίσω’ μου, δεν ήμουν ποτέ και δε θα γίνω φερέφωνο κανενός, δεν έχω διοικητικές ή προπονητικές βλέψεις, αντιθέτως, θα βοηθήσω το τμήμα, όποτε και όπως με χρειαστεί, αφιλοκερδώς.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω ως αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Εθνικού, τους χορηγούς, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες που διαφημίστηκαν στο γήπεδο, τον κόσμο που στήριξε και στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τις προσπάθειές μας, καθώς και το Δήμο Αλεξανδρούπολης, που στάθηκε αρωγός στην ομάδα, αλλά και προσωπικά τον Δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και τον Χρήστο Ζιώγα.

Υ.Γ. Μην εκπλαγείτε, αν του χρόνου, δείτε μετονομασία ή διπλή ονομασία του Εθνικού.

Γρηγόρης Σιδηρόπουλος»

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τότι: Ειδική φανέλα από Ρόμα για το «αντίο» του!
Τότι: Ειδική φανέλα από Ρόμα για το «αντίο» του!
ΠΑΟΚ: Μήνυμα Κλάους σε Γλύκο
ΠΑΟΚ: Μήνυμα Κλάους σε Γλύκο
Παρί Σεν Ζερμέν: Ανατροπή με Έμερι
Παρί Σεν Ζερμέν: Ανατροπή με Έμερι
Άσοι από τη Νορβηγία
Άσοι από τη Νορβηγία
Καιρός EMY: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πού θα σημειωθούν τα καιρικά φαινόμενα
Καιρός EMY: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πού θα σημειωθούν τα καιρικά φαινόμενα
Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic (photos+videos)
Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic (photos+videos)
Λουκάς Παπαδήμος - ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το ενδεχόμενο το «αόρατο» τρομο-δέμα να πέρασε από τη Βουλή
Λουκάς Παπαδήμος - ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το ενδεχόμενο το «αόρατο» τρομο-δέμα να πέρασε από τη Βουλή
Γιατί δεν θα γίνει ποτέ διαγραφή χρέους
Γιατί δεν θα γίνει ποτέ διαγραφή χρέους

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης