Η ανάλυση του αγώνα της Ελλάδας από τον Βαμβακάρη

Η ανάλυση του αγώνα της Ελλάδας από τον Βαμβακάρη

Όπως κάθε… ξημέρωμα, έτσι και σήμερα, ο Κώστας Βαμβακάρης αναλύει από το Έντμοντον για το Onsports την εμφάνιση της Εθνικής μας ομάδας πόλο των ανδρών, αυτήν την φορά απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Το Onsports «ξενυχτάει» μαζί σας, με live μεταδόσεις των αγώνων της Εθνικής Ελλάδας στο πόλο ανδρών, που βρίσκεται στο Έντμοντον και δίνει τη μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Και όπως κάθε «ξημέρωμα», έτσι και σήμερα ακολουθεί ανάλυση. Φυσικά, ποιος θα μπορούσε να είναι πιο ειδικός στο συγκεκριμένο ζήτημα, πέραν από τον άνθρωπο που βρίσκεται ολημερίς με τους αθλητές και στο πλευρό του Ομοσπονδιακού προπονητή Ντράγκαν Άντριτς;

Ο λόγος για τον βοηθό προπονητή της Εθνικής Ελλάδας, Κώστα Βαμβακάρη που αναλύει σήμερα, την εμφάνιση και τους λόγους της ήττας των διεθνών μας από το Μαυροβούνιο, ενώ εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν στην κρίσιμη αυριανή «μάχη» με τους Γερμανούς.

«Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι από την αρχή και με όπλο την άμυνα μας ελέγχαμε το ρυθμό του αγώνα. Όπως, είπαμε και χθες, το μεγάλο μας όπλο είναι η άμυνα. Αν ήμαστε πειθαρχημένοι και έχουμε «καθαρό» μυαλό δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο.

Τα παιδιά έδειξαν χαρακτήρα μετά τη χθεσινή «σφαλιάρα» από τη Ρουμανία, που τελικά μας έκανε καλό, έτσι όπως ήρθε. Νομίζω ότι αύριο στο σπουδαιότερο παιχνίδι μας στο Έντμοντον απέναντι στη Γερμανία, πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του αγώνα», δήλωσε αρχικά ο νεαρός τεχνικός.

Όσον αφορά στα λάθη που έγιναν στην επίθεση, τόσο στο ματς με τη Ρουμανία όσο και σε αυτό με το Μαυροβούνιο, ο Κώστας Βαμβακάρης είπε: «Στην επίθεση, όποτε έχουμε υπομονή και καθαρό μυαλό τελειώνουμε σωστά τις φάσεις, όταν όμως βιαζόμαστε, τότε κάνουμε πολλά λάθη, όπως λάθος πάσες ή σουτ από λάθος θέση ή σε λάθος χρόνο».

Ωστόσο, όπως είπε: «Νομίζω πως αυτή η εμφάνιση μας έδειξε ότι η ομάδα είναι σε καλό επίπεδο και σίγουρα, καλύτερο από τη Γερμανία. Πιστεύω εξάλλου πως αυτό θα φανεί και μέσα στο νερό. Τα παιδιά θα μπουν δυνατά από την αρχή και αποφασισμένα για τη νίκη. Εάν η εμφάνισή μας υπάρξει ανάλογη της σημερινής, τότε όλα θα πάνε καλά και θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Και συμπλήρωσε: «Η Γερμανία δεν είναι κανένα φόβητρο είναι μια ομάδα που παίζει πολύ δυνατά έως και αντιαθλητικά κάποιες φορές, σουτάρουν πολύ καλά αλλά δεν έχουν καθαρόαιμο φουνταριστό. Για αυτό το λόγο παίζουν ένα άναρχο πόλο με πολλά μπασίματα όπου εκεί πρέπει να δώσουμε λίγο προσοχή».

Ο Κώστας Βαμβακάρης που ήταν «σκασμένος» μετά την ήττα από το Μαυροβούνιο, όπως όλη η ελληνική αποστολή, αφού έδειξε πως μπορεί να κοντράρει στα ίσα μια ομάδα όπως το Μαυροβούνιο, κατέληξε: «Αύριο με τους Γερμανούς θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη και μάλιστα, θέλουμε και τη διαφορά».



Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Πόλο: Στα ημιτελικά ο Εθνικός, 11-10 τη Γλυφάδα σε ματς - θρίλερ
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Champions League: Ο Βινίσιους κράτησε όρθια τη Ρεάλ στο Μόναχο!
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 80-82 (71-71 κ.α.): Ο Πάρκερ τον… ξέρανε στην εκπνοή
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
Το ιστιοφόρο Pytheas, το οποίο συνοδεύει την ολυμπιακή φλόγα, έφτασε στην Κάτω Ιταλία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved