Μακρόπουλος: «Εγώ είμαι αυτός που θα ηγηθώ…»

Μακρόπουλος: «Εγώ είμαι αυτός που θα ηγηθώ…»

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Αχιλλέας Μακρόπουλος εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να ηγείται των «πρασίνων» στη σημερινή Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη.

Την επιθυμία του να συνεχίσει να ηγείται του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αλλά και το γεγονός ότι η «μάνα του λόχου» βρίσκεται σε οικονομικό… τέλμα, γνωστοποίησε ο πρόεδρος Αχιλλέας Μακρόπουλος.

Αναλυτικά ο λόγος του κ. Μακρόπουλου στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, λίγο πριν τη διαδικασία των αρχαιρεσιών με στόχο την ανάδειξη νέου Δ.Σ:
«Φίλες και φίλοι μου Παναθηναϊκοί,

Έχω θητεύσει δίπλα στις μεγαλύτερες Παναθηναϊκές προσωπικότητες του αιώνα και βρίσκομαι ενώπιων σας γιατί δεν διστάζω να δεσμευτώ ότι πρόθεσή μου είναι να προχωρήσω με βάση όλα όσα έχω διδαχτεί στο διάβα της ζωής μου από τον Απόστολο Νικολαϊδη, τον Αντώνη Ματζαβελάκη, τον Γιάννη Μαλακατέ, τον Παύλο Γιαννακόπουλο κι όλα τα μυθικά «μεγαθήρια» του Τριφυλλιού με τα οποία είχα την τύχη αλλά και την τιμή να συμπορευθώ ώστε να καμαρώνουμε όλοι μια ζωή «πρώτο μάγκα» τον Παναθηναϊκό.

Δεν επιθυμώ να σας κουράσω αλλά αισθάνομαι υποχρεωμένος να καταθέσω τις σκέψεις και τις προτάσεις μου ενώπιων της Γενικής Συνέλευσης.

Έπειτα από τον ορισμό μου ως Προέδρου του Ερασιτέχνη από το Πρωτοδικείο για να σωθεί την ύστατη στιγμή από τα χειρότερα ο σύλλογος, τον ευτελισμό και την πλήρη απαξίωση, ήρθε η στιγμή να ζητήσω την ψήφο σας με μοναδικό πλοηγό της ζωής μου να συνεχίσω να πορεύομαι στην υπηρεσία του μεγάλου, του τεράστιου του μοναδικού Παναθηναϊκού.

Κι όμως, έπειτα από τόσα χρόνια βρέθηκα ενώπιον ενός σημαντικού διλλήματος προϊόν της στυγνής, της ωμής, της σκληρής οικονομικής πραγματικότητας.

Να αναλάβω την πρωτόγνωρη ευθύνη να συνεχίσω να ηγούμαι του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού με όνειρο, στόχο, κι ελπίδα την ανάκαμψή του κατ’ αρχήν κι εν συνεχεία την εκτόξευση του.  

Δεν χρειάσθηκε πολλή ώρα για να πάρω την τελική μου απόφαση. Εγώ είμαι αυτός που θα ηγηθώ της επόμενης μέρας του Παναθηναϊκού μας, και θα προσπαθήσω μαζί με τους άμεσους συνεργάτες μου να βγάλουμε το σύλλογο από το τέλμα.

Κι αυτό είναι καταρχήν η εξόφληση του δυσβάστακτου χρέους που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια με σφικτή οικονομική και παράλληλη επένδυση στις ακαδημίες, τους νεαρούς αθλητές μας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γαλουχηθούν στον πρωταθλητισμό με το τριφύλλι στο στήθος.

Βέβαια, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Μετά και τα όσα εκτυλίχθηκαν στο ΟΑΚΑ την Κυριακή που μας πέρασε και στα οποία η Αστυνομία και η Πολιτεία έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός είναι διπλά ζημιωμένος.

Αν συνεχιστεί ο μαρασμός στην ΠΑΕ, τότε οι εξελίξεις θα συμπαρασύρουν και τη «Μάνα του Λόχου», όπως ήδη έχουν αρχίσει να μας επηρεάζουν και τότε όλος ο σύλλογός μας θα βρεθεί σε δυσχερέστατη θέση.

Κι αυτή είναι η αλήθεια που πρέπει ν’ αποδεχθούμε όλοι, αν θέλουμε να επενδύσουμε με ειλικρίνεια στο παρόν αλλά κυρίως στην επόμενη μέρα του μεγαλύτερου συλλόγου της χώρας.

Ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να χρωστά ούτε ένα ευρώ σε κανέναν. Οφείλει να είναι κρυστάλλινος, αυτάρκης και παντοδύναμος.

Σ’ αυτό το πλαίσιο και δίχως ίχνος εσωστρέφειας πρέπει να σας ενημερώσω με  βάση την θλιβερή πραγματικότητα.

Χρωστάμε, κύριοι και αυτή είναι η αλήθεια αφού οι οικονομικές απαιτήσεις των παρελθόντων ετών είναι τεράστιες. Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αγαπητοί μου.

Προσωπικά, μπορώ να εγγυηθώ τη συνέχεια μαζί με τους εκλεκτούς συνεργάτες μου που αποδέχτηκαν την πρότασή μου να συμπορευτούν σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια.

Μια συνέχεια –όμως- που χρειάζεται την υποστήριξη όλης της ευρύτερης Παναθηναϊκής συμμετοχής. Προσκαλώ, όλους τους πιστούς κι εύρωστους «πράσινους» παράγοντες να συνταχθούν μαζί μας στην κοινή προσπάθεια για τη σωτηρία του Ερασιτέχνη και να βοηθήσουν οικονομικά, αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου κάποιο τμήμα της αρεσκείας τους.

Δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε καμία τέτοια περίπτωση. Αντίθετα, θα ακολουθήσω κι εγώ και είμαι σίγουρος και άλλοι!

Η μάνα του λόχου σας έχει όλους ανάγκη. Δεν γίνεται διαφορετικά! Αλλιώς, η Παναθηναϊκή συστράτευση στην οποία σας καλώ θα πάει χαμένη μια και συγκεκριμένα τμήματα θα κινδυνεύσουν –ενδεχομένως- με υποβιβασμό.

Επειδή, όμως, μου αρέσει να βαδίζω στον δρόμο της αλήθειας, οφείλω να πω πράγματα με τ’ όνομά τους. Οι αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε ως μελλοντικά εκλεγμένη διοίκηση με τη δική σας συναίνεση είναι σκληρές αλλά απαραίτητες και σίγουρα ζωτικής σημασίας για την επόμενη μέρα του Συλλόγου μας.

Θέλω όλοι σας να αντιληφθείτε τις κρίσιμες στιγμές και να σταθείτε στο πλευρό μας για να βγάλουμε από το τέλμα τον Ερασιτέχνη κι εν συνεχεία να τον παραδώσουμε πανίσχυρο στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας.

Πρόκειται για μια δύσκολη, ανηφορική, πορεία αλλά με σίγουρο αποτέλεσμα. Ο Παναθηναϊκός μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει μια ζωή ανάγκη από Σωτήρες.

Οφείλει απέναντι στην ιστορία του και την περηφάνια του να ξεπεράσει τον πρόσκαιρο Γολγοθά και να φτάσει στην Ανάσταση… Σας ευχαριστώ που με ακούσατε κι ελπίζω να μου δώσετε τη δυνατότητα με την ψήφο σας να συνεχίσω το δύσκολο έργο μου».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Προτάθηκε ο Μάξι Ροντρίγκες
Ολυμπιακός: Προτάθηκε ο Μάξι Ροντρίγκες
Survivor Πανόραμα: Σπαλιάρας-Μάριος: Δείτε πως σχολιάζουν την ένταση με τους Διάσημους
Survivor Πανόραμα: Σπαλιάρας-Μάριος: Δείτε πως σχολιάζουν την ένταση με τους Διάσημους
Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον
Κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον
Τα καλύτερα του Λεμπρόν Τζέιμς
Τα καλύτερα του Λεμπρόν Τζέιμς
Βασίλης Δήμας: «Σείστηκε» η Βέροια στη μουσική συνάντησή του επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη
Βασίλης Δήμας: «Σείστηκε» η Βέροια στη μουσική συνάντησή του επί σκηνής με τον Σταμάτη Γονίδη
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης