Εκδήλωση μνήμης για τον Μαστρανδρέα

Εκδήλωση μνήμης για τον Μαστρανδρέα

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Μιχάλη Μαστρανδρέα πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Μεγάλες προσωπικότητες του βόλεϊ αλλά και του αθλητισμού γενικότερα έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση για τον Μιχάλη Μαστρανδρέα, με αφορμή την απόφαση της αδελφής του «Μάικ», Έμιλι Μαστρανδρέα, να δωρίσει στην Ομοσπονδία το προσωπικό αρχείο του αείμνηστου επίτιμου πρόεδρου της ΕΟΠΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης προλόγισε την εκδήλωση λέγοντας: «Εγώ δεν είχα την τύχη να συνυπάρξω με τον Μιχάλη Μαστρανδρέα στην Ομοσπονδία καθώς όταν πήγα εγώ εκείνος αποχωρούσε. Τον γνώρισα όμως ως παράγοντας του Πειραματικού όταν είχα την τιμή να μου δώσει το έπαθλο ανόδου στη Β΄ εθνική. Σήμερα έχω να πω ότι επί των ημερών του το ελληνικό βόλεϊ βγήκε εκτός συνόρων και πως ακόμα και τώρα ενώνει πολλές γενιές.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω από την καρδιά μου την Έμιλι για την χειρονομία και ευχαριστώ και τον ίδιο τον Μιχάλη Μαστρανδρέα για όσα πρόσφερε στο βόλεϊ. Είμαι σίγουρος ότι από κάπου εκεί ψηλά μας βλέπει και χαίρεται...».

Καπράλος: «Ξεχώρισε πρώτα από όλα για το ήθος του»
Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, που ως αθλητής του πόλο είχε γνωρίσει τον Μιχάλη Μαστρανδρέα, δήλωσε: «Τιμάμε τον άνθρωπο που για μισό αιώνα ενέπνευσε γενιές αθλητών και παραγόντων και πρόσφερε τα μέγιστα από κάθε θέση. Είναι τόσα πολλά που έχουμε να θυμηθούμε από τον Μάικ. Ήταν άψογη η ηγεσία του ως αρχηγός αποστολής στου Μεσογειακούς Αγώνες της Καζαμπλάνκα το 1983, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 1984.

Ο Μάικ ξεχώριζε πρώτα από όλα για το ήθος του. Περισσότερο παρά ποτέ, σήμερα είναι πολύτιμη η παρακαταθήκη που μας άφησε».

Πάλλη – Πετραλιά: «Ο Μαστρανδρέας ήταν παντού»
Η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, σημαίνον μέλος του Διεθνούς Ολυμπιακού Κινήματος, ανέφερε: «Το να θυμόμαστε ανθρώπους όπως ο Μαστρανδρέας, δεν είναι απλά μια τιμητική πράξη. Στις μέρες μας είναι μια παρηγοριά, μια ενθάρρυνση για το μέλλον.

Όταν με προσκάλεσαν στην εκδήλωση προσπαθούσα να θυμηθώ από πότε γνωρίζω τον Μιχάλη Μαστρανδρέα. Τελικά κατάλαβα πως τον ήξερα από πάντα, από τον καιρό που γεννήθηκα. Στη μεγάλη οικογένεια του αθλητισμού, που εγώ ήμουν με τον πατέρα μου, ο Μαστρανδρέας ήταν παντού.

Ως υφυπουργός αθλητισμού το 1990 κληθήκαμε να διοργανώσουμε μαζί τους Μεσογειακούς Αγώνες του 1991. Και εκείνοι οι Αγώνες ήταν ιδιαίτερα σημαντικοί. Έγιναν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω του πολέμου στον Κόλπο. Κάναμε όμως τους καλύτερους Μεσογειακούς και έχει τιμηθεί η χώρα μας με βραβείο της γαλλικής Ακαδημίας. Και πάνω από όλα οι Μεσογειακοί του ‘91 ήταν εκείνοι που αναβάθμισαν τον θεσμό των Αγώνων, που έφθινε εκείνη την εποχή.

Υπήρξε πολύτιμη η συνεργασία και η προσφορά του Μιχάλη Μαστρανδρέα. Ήταν ένας ευπατρίδης και δεν περίμενε τον αθλητισμό να του δώσει καταξίωση. Το δικό του κοινωνικό στάτους, οι δυνατότητές του και το πάθος του έδιναν στον αθλητισμό το γόητρο σε μια Ελλάδα που τότε ξεκινούσε τον αθλητισμό».

Μπελιγράτης: «Θα χαίρεται με την αγάπη μας»
Ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΠΕ και στενός συνεργάτης του Μιχάλη Μαστρανδρέα, Θανάσης Μπελιγράτης, είπε: «Σήμερα είναι εδώ όλοι οι εκπρόσωποι του βόλεϊ. Συνεργάτες του Μάικ, παλιοί αθλητές, προπονητές, διαιτητές. Όλοι ήρθαν να τον τιμήσουν. Μετά την μεταπολίτευση ανέλαβε την προεδρία κι εγώ ήμουν άμεσος συνεργάτης του. Ήταν δύσκολα χρόνια, αλλά η διοίκηση είχε μια αγάπη. Και αν αγαπάς κάτι με πάθος, τα προβλήματα λύνονται.

Θυμάμαι μια κουβέντα που είχε πει σε έναν υπουργό παλιά: «Εάν ήθελες να αμείψεις τους ανθρώπους που ανιδιοτελώς καταβάλλουν προσπάθεια και χρήματα, δεν σε έφτανε ο προϋπολογισμός της χώρας». Σήμερα είμαι σίγουρος ότι θα χαίρεται που οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί του τον τίμησαν».

Γόντικας: «Θα μείνει παντοτινός»
Εκ μέρους της ομάδας του ’87 που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας θυμήθηκε... «Σε διάφορες στιγμές της αθλητικής και επαγγελματικής μου καριέρας μου έδινε συμβουλές και κατευθύνσεις. Στη Γάνδη, μετά το χάλκινο μετάλλιο και ενώ ήμασταν σε έναν πανζουρλισμό στα αποδυτήρια, ήρθε και έκατσε πλάι μου. Τον είδα σκεφτικό και μου λέει… «Σε τι μπελά μπήκαμε... Τώρα με βάση αυτό πρέπει να χτίσουμε, να το διαχειριστούμε και να κάνουμε το κάτι παραπάνω». Εμείς από τη χαρά μας δεν μπορούσαμε να σκεφτούμε ούτε το αύριο και εκείνος έκανε τέτοιες σκέψεις.

Επίσης, όταν διοργανώσαμε το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1994 και ήμουν στο τρέξιμο η συμβουλή που μου έδωσε ήταν: «κάν’ το όπως νομίζεις και όσο καλύτερα μπορείς και μην σε νοιάζει». Και αυτή η συμβουλή αποδείχθηκε πολύτιμη σε όλη μου τη ζωή. Κλείνοντας θέλω να προσθέσω πως ο άνθρωπος χάνεται όταν χαθούν οι αναμνήσεις του. Ο Μαστρανδρέας λοιπόν θα μείνει παντοτινός».

Αφού διαβάστηκαν οι χαιρετισμοί των Αντρέ Μέγερ, Θεοφάνη Τσιόκρη, Ελένης Ζέτου και Ανδρέα Σταύρου, η αδερφή του Μιχάλη Μαστρανδρέα, Έμιλι πήρε τον λόγο λέγοντας: «Ευχαριστώ για την τιμή που κάνετε στον αδερφό μου. Όλοι σας έχετε γνωρίσει την ανθρώπινη ζεστασιά του. Σας διαβεβαιώνω για το ενδιαφέρον του για καθέναν από εσάς και ιδίως για παιδιά. Το βόλεϊ ήταν το καθημερινό βίωμα του Μάικ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την Έμιλι Μαστρανδρέα να παραδίδει στον Αχιλλέα Μαυρομάτη μία από τις πολλές τιμητικές πλακέτες που έλαβε στην καριέρα του ο Μιχάλης Μαστρανδρέας, ενώ η ΕΟΠΕ με τον πρόεδρό της τίμησε την Έμιλι Μαστρανδρέα για την προσφορά της.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΑΕΚ: «Αν πιστεύει πως αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ ας ξαναγίνει το παιχνίδι!»
ΑΕΚ: «Αν πιστεύει πως αδικήθηκε ο ΠΑΟΚ ας ξαναγίνει το παιχνίδι!»
Σφαιρόπουλος: Δεν υπάρχει εύκολος τελικός
Σφαιρόπουλος: Δεν υπάρχει εύκολος τελικός
Σοκ για την Ντόρτμουντ με Ρόις
Σοκ για την Ντόρτμουντ με Ρόις
ΠΑΟΚ: «Ώρα να τελειώσει το παραμύθι του ευνοημένου»
ΠΑΟΚ: «Ώρα να τελειώσει το παραμύθι του ευνοημένου»
Τρία συστατικά με αντικαρκινική δράση & σε ποιες τροφές θα τα βρείτε
Τρία συστατικά με αντικαρκινική δράση & σε ποιες τροφές θα τα βρείτε
Καιρός EMY: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πού θα σημειωθούν τα καιρικά φαινόμενα
Καιρός EMY: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα - Πού θα σημειωθούν τα καιρικά φαινόμενα
Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic (photos+videos)
Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic (photos+videos)
Λουκάς Παπαδήμος - ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το ενδεχόμενο το «αόρατο» τρομο-δέμα να πέρασε από τη Βουλή
Λουκάς Παπαδήμος - ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το ενδεχόμενο το «αόρατο» τρομο-δέμα να πέρασε από τη Βουλή

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης