Κράβαρικ: «15 τίτλους ούτε στα όνειρά μου»

Κράβαρικ: «15 τίτλους ούτε στα όνειρά μου»

«Όταν ξεκινούσε η καριέρα μου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσω τους 15 τίτλους. Ούτε στα όνειρά μου δεν το έβλεπα», δήλωσε ο κεντρικός του Ηρακλή.

Ο Αντρέι Κράβαρικ μίλησε στον Sentra FM 103,3 για τους στόχους του Ηρακλή, την καριέρα του και την απόφασή του να απόφασή του να αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν:

Για τους πανηγυρισμούς της ομάδας με αφορμή την κατάκτηση του κυπέλλου: «Ήταν πάρα πολύ ωραίο το συναίσθημα, κυρίως για τους οπαδούς, που περίμεναν τρεισήμισι χρόνια, προκειμένου να γευτούν και πάλι τη χαρά ενός τίτλου. Βγήκαμε στο μπαλκόνι και ακούγαμε τα συνθήματα των φίλων της ομάδας. Περνούσε ο κόσμος και κοιτούσε που πανηγυρίζαμε».

Για τον στόχο του πρωταθλήματος και τι σημαίνει για εκείνον η κατάκτησή του: «Ο βασικός στόχος της ομάδας είναι πρωτάθλημα. Έχω πει ήδη ότι μετά από τη φετινή σεζόν σταματάω. Έτσι θέλω το νταμπλ για να φτάσω, σε ένα ωραίο στρογγυλό νούμερο που είναι οι 15 τίτλοι. Όταν ξεκινούσε η καριέρα μου, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα φτάσω τους 15 τίτλους. Ούτε στα όνειρά μου δεν το έβλεπα».

Για τα σχέδιά του μετά τη λήξη της καριέρας του: «Έχω κάποια πράγματα στο κεφάλι μου. Είμαι βοηθός στην εθνική ομάδα της Σλοβακίας, αλλά στις σκέψεις μου είναι να γίνω πρώτος προπονητής. Πρέπει να δώσω στους νέους παίκτες αυτά που έχω αποκομίσει από τα χρόνια που παίζω βόλεϊ».

Για την εξέλιξη της σεζόν για τον Ηρακλή: «Ήταν μια δύσκολη χρόνια για τον Ηρακλή όταν ξεκίνησε, άλλα δείξαμε χαρακτήρα. Θέλαμε να αποδείξουμε ότι, ακόμα και στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην Ελλάδα και τον Ηρακλή, μπορούμε να φέρουμε καλά αποτελέσματα, όταν δουλεύουμε σκληρά. Ξέραμε ότι ο Ντεσπέιν θα είναι βαρόμετρο για την ομάδα, αλλά θα μπορούσαμε να τον έχουμε από τον Ιανουάριο και μετά. Μέχρι τότε κάναμε κάποια λάθη στα ευρωπαϊκά ματς, με συνέπεια να μην καταφέρουμε να φτάσουμε εκεί που θέλαμε. Αναφέρομαι στην Ευρώπη γιατί στην καριέρα μου έχω φτάσει σε πέντε Final 4 και τρεις φορές στον τελικό, αλλά δεν κατάφερα να πάρω τρόπαιο. Αυτό είναι κάτι που μου λείπει».

Για την πίεση των οπαδών προς την ομάδα: «Αυτή τη χρονιά που το ποδόσφαιρο έχει φύγει από την πρώτη κατηγορία, ενώ το ίδιο έχει συμβεί με το μπάσκετ πριν από χρόνια, η πίεση του κόσμου για το τμήμα του βόλεϊ είναι φοβερή. Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν, τι τραβάνε τα παιδιά στις εξέδρες. Όμως και οι φίλαθλοι πρέπει να καταλάβουν ότι ένας αθλητής κάποιες φορές μπορεί να μην καταφέρει να κάνει αυτό που μπορεί. Αυτό που πρέπει να κάνουν όλοι είναι υπομονή, και σε αυτά τα παιχνίδια που πρέπει να κερδίσουμε, θα κερδίσουμε».

Για τον Ρολάντο Ντεσπέιν: «Είναι ο παίκτης που κάνει διαφορά, κάτι που φάνηκε και στους αγώνες του κυπέλλου. Άλλη ομάδα είναι ο Ηρακλής με τον Ντεσπέιν και άλλη χωρίς αυτόν. Χαίρομαι που τον «κλέψαμε» από τον Ολυμπιακό και τον φέραμε στην Ελλάδα, έστω και μετά τον Δεκέμβριο. Αυτός ο παίκτης μπορεί να μας δώσει πολλές χαρές».

Για το μέλλον του πρωταθλήματος και του ελληνικού βόλεϊ: «Φοβάμαι για τα γεγονότα στην Ελλάδα. Εύχομαι τουλάχιστον να κρατήσουμε το επίπεδο που υπάρχει φέτος. Δεν ξέρω πώς θα γίνει, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε με τα νέα παιδιά, γιατί υπάρχει μεγάλη βάση με ταλέντο, πρέπει τουλάχιστον να κρατήσουμε το επίπεδο εκεί που υπάρχει φέτος. Αν το κάνουμε, θα είμαστε νικητές».



Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
Παναθηναϊκός: «Αντίο» του Τερίμ στους παίκτες - «Θα πάρετε το Κύπελλο, συγγνώμη σε όσους αδίκησα»
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
H τελευταία αγωνιστική της Super League με αμέτρητες αγορές σε super αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved