«Δε θα σωθούμε με 40 μισθούς»

«Δε θα σωθούμε με 40 μισθούς»

Το ότι το ελληνικό κράτος δε θα… σωθεί με τη μη καταβολή μισθών στους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς αγώνες, τόνισε ο Γιώργος Σιγάλας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra 103,3» και αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν με τη μη χορήγηση αδειών αλλά και τη μη καταβολή οδοιπορικών σε αθλητές ερασιτεχνικών σωματείων που έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

«Έγινε μετά από πολλή σκέψη και συζητήσεις ότι ο ρόλος των Ολυμπιονικών είναι ότι πρέπει να βγουν μπροστά ,πρέπει να ακουστούν, πρέπει να συμμετέχουν και θα επιδιώξουμε να το κάνουμε. Όχι γιατί περιμένουμε κάποιες απολαβές ή οτιδήποτε», είπε αρχικά ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας για τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (17/02).

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Σιγάλας πρόσθεσε: «Αν μπορούσαν οι επικεφαλής να έχουν τους κατάλληλους συμβούλους σε κάποια πράγματα, θα μπορούσε ο μηχανισμός του κράτους να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Αυτό που ζητάμε είναι άμεσα με μια τροπολογία, που δεν είναι παράνομο ή παράλογο, να μπορέσουν τα παιδιά που θα οριστούν από τις ομοσπονδίες να κάνουν προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς, να την κάνουν απρόσκοπτα».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου των Ολυμπιονικών, χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για να αποδώσει καλύτερα το μέγεθος του προβλήματος, αναφέροντας μάλιστα πως ενώ υπάρχει διάθεση να βρεθεί λύση από πολλές πλευρές, το θέμα παραμένει άλυτο λόγω των νόμων και της μη ευελιξίας της Πολιτείας.

«Για παράδειγμα ο Αιμίλιος Παπαθανασίου που έχει τρέξει σε τρία-τέσσερα τουρνουά και έχει πάρει διακρίσεις, είναι στις ψηλές θέσεις της παγκόσμιας κατάταξεις και έχει τις προϋποθέσεις για να διακριθεί στην Ολυμπιάδα έχει πρόβλημα. Το πλήρωμά του είναι υπάλληλος στην νομαρχία Θεσσαλονίκης και δεν μπορεί βάση νόμου να αποσπασθεί. Δεν μπορεί να κάνει σωστή προετοιμασία. Μάλιστα ο κ. Ψωμιάδης έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει και να δώσει στον άνθρωπο τη διάθεση, αλλά δεν γίνεται τίποτα», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει αναφορικά με τη λύση που μπορεί να υπάρξει: «Είναι πέντε λεπτά υπόθεση με τους νομικου΄ς και τον γενικό γραμματέα που ξέρω ότι έχει καλή διάθεση. Δε θα σωθεί η Ελλάδα με 40 μισθούς που παίρνουν αυτά τα παιδιά. Που είναι και μισθοί βιοποριστικοί. Για εμάς σαν Ολυμπιονίκες δεν είναι αυτοσκοπός το μετάλλιο. Πάνε να την κάνουν «γυριστή» για να δικαιολογήσουν άλλα πράγματα όσοι τα κάνουν αυτά».

Ο Γιώργος Σιγάλας στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι θέλει ο Σύλλογος των Ολυμπιονικών, λέγοντας: «Θέλουμε ένα φορέα από τη ΓΓΑ που να στήσει ένα πρόγραμμα που θα προκαλέσει τους χορηγούς να βοηθήσουν την προολυμπιακή προετοιμασία. Εμείς θα το ζητήσουμε άμεσα από τη γραμματεία ή το αρμόδιο υπουργείο, να προκαλέσουμε τους χορηγούς να δημιουργηθεί ένα ταμείο στην ουσία. Να προκαλέσουμε τους επιχειρηματίες να το κάνουν και να αποδώσουμε τα ανάλογα μέσω της προβολής».

Ενώ πρόσθεσε: «Θέσαμε και ένα θέμα με το υπουργείου παιδείας σε ότι αφορά τον αθλητισμό στα σχολεία. Να βελτιωθούν τα πράγματα στα σχολικά πρωταθλήματα. Να εξαλείψουνε φαινόμενα ανταγωνισμού με όφελος μέσα στα σχολεία. Να γίνουν πρωταθλήματα που θα προκαλούν έναν υγιή ανταγωνισμό, με κίνητρο ίσως πολύ μικρό. Αθλητισμό στα σχολεία δεν έχουμε. Πρέπει να τον δημιουργήσουμε σωστά. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει και την ανάπτυξη της παιδείας, γιατί συγγνώμη αλλά ως τώρα γίνονται μόνο πρόχειρα πράγματα. Θέλουμε να κάνουμε και ένα θεσμό για να τιμήσουμε την ιστορία του συλλόγου μας, ξεκινώντας από το 1956 με τον Γιώργο Ρουμπάνη και προχωρόντας προς τα πάνω».

Ολοκληρώνοντας, αναφορικά με τα προβλήματα των Ολυμπιονικών, υποστήριξε: «Χθες (17/02) δε θέλαμε να κάνουμε κριτική, θέλαμε να κάνουμε προτάσεις. Ειπώθηκαν πράγματα που έπρεπε να ακουστούν. Είχαμε μια ωραία συζήτηση με τους δημοσιογράφους, κατάλαβαν ότι δεν το κάναμε απλά για να το κάνουμε. Μας έδωσαν το ερέθισμα για συνεργασία με τον ΠΣΑΤ και νομίζω ότι θα προχωρήσει. Θα μπορούσε να γίνει σε ευρύτερο φάσμα αυτό, για να δώσουμε κάτι ο καθένας και οι υπεύθυνοι να μας ακούσουν, δε θα τους κάνουμε κριτική».

Τέλος, ο Γιώργος Σιγάλας δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στους αγώνες Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για την Ευρωλίγκα, λέγοντας πως και οι δύο ομάδες έχουν τα πλεονεκτήματά τους που τους βοήθησαν στο να νικήσουν Κάχα Λαμποράλ και Βαλένθια αντίστοιχα.

«Είδα λίγο τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε δυνατά, τελευταία το κάνει αυτό και μπαίνει δυνατά. Θεωρώ ότι υπάρχει μια έλλειψη στην περιφέρεια. Παρόλα αυτά αν τα υπόλοιπα παιδιά, όπως χθες ο Φώτσης, όπως ο Τσαρτσαρής, ο Νίκολας, ο Μάριτας, αν δε πάρουν στις πλάτες τους ότι τους αναλογεί, ο Διαμαντίδης μόνος του δε θα μπορέσει να πάρει όλο το βάρος. Προφανώς ο προπονητής θα έχει πει σίγουρα ότι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους βάσει του ονόματός τους. Πάντως,  κάτι λείπει στην περιφέρεια», ήταν τα λόγια του για τον Παναθηναϊκό.

«Πριν το παιχνίδι, οι περισσότεροι μιλούσαν για τις τρεις νίκες που έρχονται χωρίς να έχει καταλάβει κανείς ότι αν ο Ολυμπιακός έχανε κινδίνευε. Επίσης δεν κατάλαβε κανείς ότι ο προπονητής που έχει αναλάβει την ομάδα, την έχει κάνει αντάξια του ονόματός του. Χθες η Βαλένθια ήθελε να τρέξει κι άφησε κενά στη ρακέτα. Εκεί φάνηκε η ποιότητα του Ολυμπιακού με Σπανούλη, Τεόντοσιτς και Παπαλουκά που πέρασαν την μπάλα μέσα. Πίεσε εκεί ο Ολυμπιακός και τους ανάγκασε σε λάθη. Αυτό ήταν η ποιότητα αυτής της ομάδας. Αλλά η ποιότητα σε μονάδες. Γιατί και εχθές δεν έδειξε κάτι σαν φιλοσοφία. Ήταν σημαντικά κομμάτια για να κερδίσεις το παιχνίδια, αλλά ατομικά. Αυτό δείχνει την ποιότητα των παικτών», είπε αρχικά ο Γιώργος Σιγάλας για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αυτή είναι η διαφορά με τον Παναθηναϊκό φέτος. Έχει πολλές εναλλακτικές λύσεις. Ακόμα και ο Παπαλουκάς που δεν είναι όπως παλιά, ξέρει να «διαβάζει» το παιχνίδι. Υπάρχει ο Σπανούλης, ο Τεόντοσιτς. Ο Μπουρούσης, που είναι ίσως ο μοναδικός ψηλός που να μπορεί να σηκώσει την ομάδα στην πλάτη του. πρέπει να βελτιωθεί το παιχνίδι του. έχει μονάδες, έχει λύσεις, ήταν και λίγο τυχερός αλλά πρέπει να βρει ένα τρόπο παιχνιδιού που να λες, είναι αυτός ο Ολυμπιακός».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ολυμπιακός: Επίσημη κρούση σε Ροντρίγκες
Ολυμπιακός: Επίσημη κρούση σε Ροντρίγκες
Ανεπανάληπτο tweet από Σίτι για Γιουνάιτεντ
Ανεπανάληπτο tweet από Σίτι για Γιουνάιτεντ
Χιμένεθ: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με καρδιά»
Χιμένεθ: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε με καρδιά»
Ουζουνίδης: «Μεγάλο καράβι ο Παναθηναϊκός, μην πάει στα βράχια»
Ουζουνίδης: «Μεγάλο καράβι ο Παναθηναϊκός, μην πάει στα βράχια»
Εξέλιξη - σοκ με τα απανθρακωμένα πτώματα στην Αττική
Εξέλιξη - σοκ με τα απανθρακωμένα πτώματα στην Αττική
Είδηση - βόμβα: Έρχεται «πράσινο» χαράτσι και στο νερό
Είδηση - βόμβα: Έρχεται «πράσινο» χαράτσι και στο νερό
Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Απαγορεύουν ασκήσεις σε επτά ελληνικά νησιά!
Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Απαγορεύουν ασκήσεις σε επτά ελληνικά νησιά!
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης