Λάιος: «Εβαλαν στόχο μόνο να σωθούνε»

Λάιος: «Εβαλαν στόχο μόνο να σωθούνε»

Για τα λάθη στην διαχείριση του Παναθηναϊκού μίλησε ο Γιάννης Λάιος, σχολιάζοντας πως η αλλαγή όλου του ρόστερ επηρέασε το επίπεδο της ομάδας.

Ο Ελληνας τεχνικός είπε χαρακτηριστικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 πως δεν ακολούθησαν τον κανόνα και μίλησε για όλο το φετινό πρωτάθλημα:

«Το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό γιατί οι διαφορές ανάμεσα στις ομάδες μίκρυναν αλλά είναι ποιοτικά χαμηλότερο διότι λείπουν οι καλοί χειριστές της μπάλας δηλαδή οι τεχνίτες με αποτέλεσμα να έχουν λιγότερη ποιοτική εκτέλεση τακτικών ιδιαίτερα, και το δεύτερο στοιχείο είναι ότι οι περισσότερες ομάδες όχι όλες ξεκίνησαν πάρα πολύ αργά τις προετοιμασίες τους και έτσι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τραυματισμών σε πολλούς παίκτες».

Για το αν ξεχωρίζει κάποια ομάδα: «Προφανώς, ο Παμβοχαϊκός είναι μια ομάδα η οποία ουσιαστικά δεν άλλαξε πολλά πράγματα από πέρυσι, ξεκίνησε από νωρίς την προετοιμασία της και γι’ αυτό έχει και αυτή την πάρα πολύ καλή πορεία. Ακολουθεί αν θέλετε και η Αλεξανδρούπολη που προώθησε δυο μικρούς ακραίους παίκτες και μέχρι στιγμής τα πάει καλά. Η Σύρος θα έλεγα επίσης γιατί έχει έμπειρους παίκτες και μπορούν και στέκονται με πολύ καλό τρόπο μέσα στο γήπεδο. Η Λαμία πάλι με πολύ μικρό μπάτζετ κινείται πάλι στα ίδια πλαίσια μια αξιόμαχη ομάδα περίπου στη μέση της βαθμολογίας με τάση προς τα επάνω, όπως κάνει κάθε χρόνο. Το αρνητικό είναι η αποδυνάμωση πολύ της Πάτρας, το σταμάτημα της Καλαμαριάς και φυσικά η αλλαγή της ομάδας του Παναθηναϊκού».

Για την χειρότερη στιγμή στην καριέρα του: «Είναι λίγο οξύμωρο αυτό που θα πω, ήταν η χρονιά του 96’ που με τον Ολυμπιακό πήραμε το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης, αλλά ήταν η πιο δύσκολη χρονιά που έζησα στη ζωή μου ως προπονητής με πάρα πολλά προβλήματα που στο τέλος δεν νομίζω ότι χάρηκα ιδιαίτερα για όλο το κομμάτι, μπορεί να ήταν καλή η στιγμή της βράβευσης και ένας τίτλος που δεν είχε ξανά έρθει στην Ελλάδα αλλά όλη η χρονιά αυτή στο σύνολό της ήταν ένα βασανιστήριο».

Για το Final 8 στη Σύρο: «Μυστικά δεν υπάρχουν, δεν είναι θέμα μυστικών. Η κάθε μια ομάδα έχει ένα είδος, ένα στυλ παιχνιδιού, συνήθως αυτό το παιχνίδι που παίζουν εδώ οι ομάδες στηρίζονται στις ικανότητες των παικτών και όχι τόσο πολύ στο τακτικό κομμάτι που αιφνιδιάζει τον αντίπαλο στην μεν επίθεση ή που είναι έτοιμη για την οποιαδήποτε άμυνα απέναντι στο σχεδιασμό του αντιπάλου. Έτσι λοιπόν οι ομάδες που θα έχουν καλή ψυχολογία και ιδιαίτερα οι παίκτες τους που είναι οι σκόρερ των ομάδων αν αυτοί βρεθούν σε καλή μέρα θα δούμε και καλά παιχνίδια.

Αυτό είναι δύσκολο να το πούμε διότι σε ένα παιχνίδι μπορούν να συμβούν πάρα πολλά, σε ένα πρωτάθλημα συμβαίνουν λιγότερα».

 

Για το αν θα «αναστηθεί» ο Παναθηναϊκός των σερί:

«Δεν είναι θέμα «τριφυλλιού» ή «κόκκινοι» ή «μπλε». Νομίζω ότι για να ξανά συμβούν αυτά με Έλληνες παίκτες γιατί μην ξεχνάτε ότι όλα αυτά συνέβησαν τα περισσότερα με την συμμετοχή σπουδαίων παικτών του εξωτερικού. Θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε λίγα χρόνια πίσω και να σκεφτούμε πώς θα ξανά ανεβάσουμε την ποιότητα των Ελλήνων παικτών αλλά σε συνάρτηση με το σύγχρονο βόλεϊ. Όχι με το βόλεϊ που είχαν παίξει οι προπονητές πριν το 2000. Το βόλεϊ έχει αλλάξει πάρα πολύ και οι Ελληνικές ομάδες δεν έχουν ακολουθήσει αυτή την αλλαγή από την πλευρά των Ελλήνων παικτών. Και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά. Δηλαδή μόλις έφυγαν οι πολύ καλοί ξένοι παίκτες αμέσως η ποιότητα πήγε προς τα πίσω. Σαφώς θα ξαναζήσουμε τέτοια πράγματα αλλά αργότερα όχι τώρα. Τώρα χρειάζεται δουλειά, να φέρει τους Έλληνες παίκτες να είναι ισότιμοι αν θέλετε ,τεχνικά καταρχήν και αθλητικά κατά δεύτερο λόγο με τους παίκτες του εξωτερικού».

 

Για τις λάθος κινήσεις του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός, απ’ ότι κατάλαβα, ξεκίνησε βάζοντας πρώτο στόχο να καλύψει τα οικονομικά του ελλείμματα ή να τα μειώσει. Στη λογική αυτή επάνω όμως, άφησε εννιά παίκτες από τους δώδεκα να φύγουν. Είναι πάρα πολύ μεγάλο το ποσοστό. Συνήθως οι ομάδες όταν κάνουν αλλαγές για να κάνουν καλύψεις, μειώνουν την ποιότητα ή την ακρίβεια των αναπληρωματικών παικτών ώστε να κρατήσουν και κάποια ομάδα ανταγωνιστική. Εδώ, ο Παναθηναϊκός έκανε μια τεράστια αλλαγή έβγαλε εννιά παίκτες έξω έβαλε άλλους εννιά μέσα, χωρίς αυτοί που είχανε να έχουν τις εμπειρίες και την ικανότητα να πρωταγωνιστήσουν στο πρωτάθλημα. Βάλανε σαν στόχο μόνο να σωθούνε. Όμως δεν πρόλαβαν γιατί ξεκίνησαν πάρα πολύ αργά. Και στη συνέχεια άλλαξαν τρεις παίκτες ξένους, αλλάξαν άλλους τέσσερις Έλληνες, σταμάτησε ένας έφυγε ένας άλλος, δηλαδή αυτό ήταν πρωτόγνωρο όχι μόνο για τον Παναθηναϊκό για οποιαδήποτε ομάδα στην Ελλάδα. Και φυσικά οι ομάδες δεν χτίζονται με τις αλλαγές των παικτών των πολλών, οι καλές ομάδες αλλάζουν το πολύ έναν παίκτη από την εξάδα. Ενισχύουν τους αναπληρωματικούς τους με τους ταλαντούχους αυτούς παίκτες που θα μπορέσουν πολύ γρήγορα να πλησιάσουν τους βασικούς. Όποιος δεν ακολουθεί τον κανόνα έχει μεγάλες μεταπτώσεις».

 

Ποια θα ήταν η κατάλληλη κίνηση για να σωθεί η ομάδα: «Τώρα είναι πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα από την προκήρυξη του πρωταθλήματος η οποία λέει ότι πρέπει να έχεις λιγότερους από έξι βαθμούς για να παίξεις με τον από πάνω από εσένα. Το να παίξουν πλέι άουτ τέσσερις ομάδες δεν υπάρχει. Η Καλαμαριά έφυγε απευθείας και η τρίτη ομάδα από τις τέσσερις επίσης έχει ξεφύγει στη βαθμολογία, άρα αν η Πάτρα δεν μεγαλώσει την διαφορά του Παναθηναϊκού θα παίξουν οι δυο ομάδες μεταξύ τους οι οποίες όμως κουβαλάνε μαζί τους και το αποτέλεσμα του πρωταθλήματος. Άρα με τους πέντε βαθμούς διαφορά η Πάτρα πάει για δυο σετ σε ένα παιχνίδι. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό. Δηλαδή δεν είναι εύκολο να πεις θα κάνω δύο νίκες με έξι πόντους απευθείας και χωρίς να πάρει τίποτα ο αντίπαλος. Δεν είναι τόσο δυνατή η ομάδα που να μπορεί να στοχεύσει σε έναν αντίπαλο. Το θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο έως απίθανο να συμβεί».

 • Αθλητικά νέα
 • Ειδήσεις
«Βασίλισσα» με... βοήθεια στο Ντόρτμουντ! - Όλα τα γκολ του Champions League
«Βασίλισσα» με... βοήθεια στο Ντόρτμουντ! - Όλα τα γκολ του Champions League
Stop σε Χαλκίδα και Ιωνικό
Stop σε Χαλκίδα και Ιωνικό
Τα… σπάνε οι νέες φανέλες του Παναθηναϊκού Superfoods (vid)
Τα… σπάνε οι νέες φανέλες του Παναθηναϊκού Superfoods (vid)
Πανιώνιος: «Καθαρός» ο Σιώπης
Πανιώνιος: «Καθαρός» ο Σιώπης
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Στην Αθήνα για σεμινάριο ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street»
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έφυγε από τη ζωή η θρυλική θεία Τζούλια από το Άκρως Οικογενειακόν
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα

 • Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017
 • Στιγμιότυπα
  01:45Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Ποδόσφαιρο: Μορεϊρένσε - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  02:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Topspin
  02:05Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • GP Confidential 2017
  02:35Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP.
 • Στιγμιότυπα
  02:50Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Μπάσκετ: Μινεσότα Λινξ - Λ.Α. Σπαρκς (Ζ)
  03:00Τελικοί NBA Γυναικών 2017. 2ος αγώνας.
 • WRC 2017
  03:05Πολωνία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Τένις: Κάιλ Έντμουντ - Νταμίρ Τζουμχούρ
  03:352017 ATP World Tour 250. Γουίνστον Σάλεμ. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Στιγμιότυπα
  03:45Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Formula E 2016-17
  04:00Νέα Υόρκη. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Λας Πάλμας - Λεγανές
  05:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάρης Τσελεπίδης.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  05:30Στιγμιότυπα.
 • RBAR World Championship 2017
  06:00Πόρτο, Πορτογαλία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Κροτόνε - Μπενεβέντο
  07:00Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Τένις: Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ - Νταμίρ Τζουμχούρ
  07:252017 ATP World Tour 250. Γουίνστον-Σάλεμ. Τελικός. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  08:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  08:05Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2017
  08:20Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Γκραν Κανάρια - Βαλένθια
  08:35Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Supercopa Endesa. Τελικός. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Moto3 2017
  08:50Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Ποδόσφαιρο: Σασουόλο - Μπολόνια
  09:00Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2017-18
  09:202ος γύρος. Στιγμιότυπα.
 • Moto2 2017
  09:45Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Νίκος Μπλούνας.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  09:50Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Ντούισμπουργκ - Χόλσταϊν Κίελo
  10:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Μπεσίκτας
  10:30TBF Τουρκικό Πρωτάθλημα 2016-17. Tελικοί. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μέγας.
 • MotoGP 2017
  10:55Gran Premio Movistar de Aragon. Αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Βιγιαρεάλ
  11:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Λεβερκούζεν - Αμβούργο
  11:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Premier League Specials
  12:00Ο Garry Neville μιλά στον John Barnes. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Αναντολού Εφές
  12:15Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • WRC 2017
  12:30SS25 Oittila 2 Power Stage, Φινλανδία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  12:50Αμβούργο. Ημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Σαχτάρ Ντονέτσκ
  13:00UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 2η μέρα αγώνων. 6ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Ποδόσφαιρο: Μορεϊρένσε - Σπόρτινγκ Λισαβόνας
  13:50Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • WRC 2017
  14:05Φινλανδία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Μινεσότα Λινξ - Λ.Α. Σπαρκς
  14:50Τελικοί NBA Γυναικών 2017. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Ποδόσφαιρο: Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης
  14:55UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 2η μέρα αγώνων. 8ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Ζιρόνα - Μπαρτσελόνα
  15:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  15:05New Hampshire ISM Connect 300. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  15:45Αμβούργο. Ημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  16:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Σπαρτάκ Μόσχας - Λίβερπουλ
  16:50UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 2η μέρα αγώνων. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μπάσκετ: Χίμκι - Παναθηναϊκός Superfoods (Ζ)
  17:00Διεθνές Τουρνουά 2017. Gomelsky Cup. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Χόφενχαϊμ - Σάλκε
  17:40Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  18:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2017-18
  18:302ος γύρος. Στιγμιότυπα.
 • MotoGP 2017
  18:35Gran Premio Movistar de Aragon. Στιγμιότυπα.
 • Στιγμιότυπα
  19:00Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E611
  19:30Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μπάγερν Μονάχου - Βόλφσμπουργκ
  19:35Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2017
  19:40Αραγκόν, Ισπανία. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Νταρουσάφακα (Ζ)
  20:00Διεθνές Τουρνουά 2017. Gomelsky Cup. 2ος ημιτελικός. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Watersports: 2017 Speed Catamarans GC32 E3
  20:30Στιγμιότυπα.
 • Red Bull MotoGP Rookies Cup 2017
  20:35Αραγκόν, Ισπανία. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Υδάτινα Σπορ: 2017 Sailing to Tokyo E5
  21:00Εκπομπή ιστιοπλοϊας.
 • Ποδόσφαιρο: Παρί Σεν Ζερμέν - Μπάγερν Μονάχου (Ζ)
  21:45UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 2η μέρα αγώνων. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Μπάσκετ: Χίμκι - Παναθηναϊκός Superfoods
  22:00Διεθνές Τουρνουά 2017. Gomelsky Cup. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • MotoGP 2017
  23:45Gran Premio Movistar de Aragon. Στιγμιότυπα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης