«Αγκαλιάζει» το βόλεϊ η Λευκάδα

«Αγκαλιάζει» το βόλεϊ η Λευκάδα

Η ανάπτυξη του βόλεϊ στην επαρχία και η ικανοποίηση αθλητριών και προπονητών ήταν τα πρωταγωνιστικά στοιχεία στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε για το Champion All Star Day 2012.

Αποστολή στη Λευκάδα: Έφη Χρυσανθοπούλου

Η Λευκάδα άνοιξε την «αγκαλιά» της και υποδέχτηκε τις κορυφαίες αθλήτριες βόλεϊ του ελληνικού πρωταθλήματος για να λάβει μέρος στο Champion All Star Day 2012. Στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στο νησί του Ιονίου, όλοι δήλωσαν την ικανοποίησή τους που η συγκεκριμένη διοργάνωση γίνεται στην επαρχία.

Αναλυτικά όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη:

Η αντιδήμαρχος Λευκάδας, Ζωή Σκιαδά, δήλωσε: «Να σας καλωσορίσω στο νησί, τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΕ, τις αθλήτριες, τους προπονητές, τους δημοσιογράφους και όλους όσοι συμμετέχουν στη γιορτή του αθλητισμού. Ήταν μια πρωτοβουλία της ΕΟΠΕ που βρήκε σύμφωνο τον Δήμο, που παρά τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, έδωσε τον καλύτερο εαυτό και πιστεύουμε να τα καταφέρουμε. Θα είναι μια γιορτή και μια αρχή για άλλες τέτοιες διοργανώσεις στον μέλλον και αν γίνει θεσμός ό,τι καλύτερο. Συνεργάτες μας είναι ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων που έχει προσφέρει τα μέγιστα και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ που ειλικρινά χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα μπορούσε να γίνει η διοργάνωση. Ο Δήμαρχος λείπει εκτός Λευκάδας λόγω οικογενειακού θέματος, αλλά αύριο θα είναι μαζί μας. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ήταν ομόφωνη να στηρίξουμε το γεγονός και αυτό είναι σημαντικό. Μας ενδιαφέρει να στηρίξουμε τον αθλητισμό, μας αρέσει που έχουμε καινούρια ομάδα βόλεϊ. Πρέπει να προσφέρουμε ευκαιρίες στα παιδιά μας να γνωρίσουν τον αθλητισμό και να προβάλουμε και τον τόπο μας με αυτόν τον τρόπο. Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές, αλλά τέτοια γεγονότα μπορούν να προσφέρουν μια ελπίδα χαράς και αισιοδοξίας και την άλλη όψη της ζωής που λέει πως πρέπει να αγωνιζόμαστε και όταν αγωνιζόμαστε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε ο μικρότερος νομός της Ελλάδας αλλά έχουμε την πρωτοπορία τα παιδιά μας να διακρίνονται στον αθλητισμό και τη μουσική. Έχουμε τον Τηλυκράτη στη Γ΄ εθνική ποδοσφαίρου, τη Δόξα και τη Νίκη στο μπάσκετ και ελπίζουμε σύντομα και στο βόλεϊ. Συμπαραστάτης μας είναι και ο Ευτύχης Ζουριδάκης, άνθρωπος πρώτης γραμμής, που χωρίς την παρουσία του δεν θα είχαμε πετύχει και αυτό δεν είναι τυπικό, είναι ουσιαστικό».

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης από την πλευρά του, είπε: «Νιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στη Λευκάδα. Όταν αναλάβαμε τη διοίκηση της ομοσπονδία πριν από ενάμιση χρόνο, κύριος στόχος μας ήταν η ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια και είχαμε πλάνο με μια σειρά ενεργειών που θέλουμε να κάνουμε. Η διοργάνωση εκδηλώσεων στην περιφέρεια συνδυάστηκε με το πλάνο στοχευόμενης ανάπτυξης. Αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λευκάδα είναι χαρακτηριστικό και υπόδειγμα. Με ιδιαίτερη έκπληξη διαπιστώσαμε κάποια στιγμή, μελετώντας την κατανομή των σωματείων, πως η Λευκάδα είναι ο μοναδικός νομός που δεν είχε ομάδα βόλεϊ. Θέσαμε στόχο να στηρίξουμε την προσπάθεια και να μπει το άθλημα στην περιοχή. Βρήκαμε ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα συνεργασίας με τον δήμο και την τοπική κοινωνία και να τους ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το All Star είναι ένα κομμάτι ενός σχεδίου για να έρθει το άθλημα στο νησί σας. Η ανταπόκριση των μαθητών στην επίσκεψη των αθλητριών τις προηγούμενες μέρες ήταν εξαιρετική. Μέσα σε λίγους μήνες φτιάχτηκε ομάδα βόλεϊ και την καλωσορίζουμε και η σημερινή εκδήλωση θα είναι μόνο μία, κεντρική μεν, αλλά η αρχή μίας σειράς εκδηλώσεων που θέλουμε να φέρουμε στο νησί σας. Δείχνει το δρόμο πώς θα πρέπει να αντιμετωπίσει η ομοσπονδία την ανάπτυξη του αθλήματος στην περιφέρεια. Το πλάνο δεν έχει ολοκληρωθεί, τροποποιείται με το πέρασμα του χρόνου και ελπίζουμε ότι μετά από μερικά χρόνια, γιατί η ανάπτυξη δεν τελειώνει σε έναν χρόνο, θα αποδώσει καρπούς με ενασχόληση πολλών νέων παιδιών της Λευκάδας. Λόγω οικονομικής κρίσης είναι εξαιρετικά δύσκολες οι συνθήκες για όλους, αλλά αυτό δεν εμποδίζει να γίνει μια διοργάνωση, με χαμηλό μπάτζετ και συνεργασία πολλών φορέων. Αν κάναμε τη διοργάνωση στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη θα κόστιζε κάποια χρήματα παραπάνω, αλλά στην τοπική κοινωνία η κατανομή εξόδων είναι μεγάλη και όλοι οι φορείς συμβάλουμε και κάνουμε κάτι όχι προκλητικό, αλλά ουσιαστικό για την ανάπτυξη».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Γιάννης Λιβιτσάνος σημείωσε: «Ευχαριστούμε την ομοσπονδία, τον δήμο, την ΕΣΠΕΔΕ και την Iframe. Ως Ένωση προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες όλου του νησιού. Προσδοκάμε διαφήμιση και να βάλουμε τα θεμέλια για άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις για να προβάλουμε το αθλητικό προϊόν που είναι πλούσιο παρότι είμαστε σε μικρό νησί. Είμαστε μικρός δήμος, αλλά επενδύουμε. Το All Star είναι η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση που έχει φιλοξενηθεί στην πόλη μας και θα κάνουμε τα πάντα για να πετύχει η διοργάνωση και να έχει και συνέχεια. Ακόμα και με μπιτς βόλεϊ το καλοκαίρι. Αθλητές, μαθητές και τοπική κοινωνία θα γεμίσουν το γήπεδο. Η Ένωση είναι ο καλύτερος πρεσβευτής και ξεναγός της Λευκάδας, που εκτός από καλές παραλίες έχει και διάθεση να αποδείξει πως δεν υστερεί σε τίποτα. Ευχόμαστε να είναι σταθμός και αφετηρία αυτή η διοργάνωση για άλλες τέτοιες εκδηλώσεις. Καλούμε όλους τους εκλεκτούς μας γείτονες για να δώσουμε τη χαρά στις αθλήτριες να παίζουν σε γεμάτες εξέδρες. Αποδείξαμε πως όταν έχουμε συνεργασία τα καταφέρνουμε».

Ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΔΕ, μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και μέλος της επιτροπής ανάπτυξης της ομοσπονδίας, Απόστολος Βέτσας είπε με τη σειρά του: «Χαιρόμαστε που είμαστε οικοδεσπότες στο όμορφο νησί της Λευκάδας. Φευγαλέα μας πέρασε από το μυαλό η σκέψη τι να κάνουμε για να μην είναι τετριμμένη διοργάνωση, αλλά να είναι πρωτοποριακή και να την συνδέσουμε με πολλούς στόχους. Αντιστρέψαμε λοιπόν το αρνητικό κλίμα και πιστέψαμε πράγματι πως μπορεί να δώσει κάτι διαφορετικό. Τα μηνύματα είναι πολύ πιο ηχηρά και έτσι πήραμε μεγάλο κουράγιο να παλέψουμε. Βλέπουμε πρωτόγνωρη πολυσύνθεση φορέων που στηρίζουν τη διοργάνωση, σε αντίθεση με άλλα μέρη, όπου επιβαρύνεται ένας δήμος ή κάποιος συγκεκριμένος φορέας. Επιχειρήσαμε με την εταιρία Ιframe και θα φανεί και επόμενες διοργανώσεις για την περιοχή. Θέλουμε φεύγοντας να μείνουν πράγματα στο νησί. Δώσαμε μια άλλη διάσταση και βλέπουμε τον αθλητισμό μέσα από μια γιορτή που θα αφήσει κέρδη. Στόχος μας είναι και η επόμενη μέρα. Στην ανάπτυξη η ομοσπονδία έχει δώσει βαρύτητα στην περιοχή μας και μας αξίζει κάτι περισσότερο. Θα παλέψουμε, θα το κάνουμε, ασχέτως οικονομικών δυσχερειών, καθώς πιστεύουμε στη συμμετοχή και τη διάθεση των ανθρώπων. Έχουμε και το πρόγραμμα «Παίζω βόλεϊ» με επισκέψεις στα σχολεία, που γίνεται με επιτυχία στην πόλη. Οι κοπέλες ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά και πέρασαν μηνύματα. Ευχαριστώ όλους όσοι μας στηρίζουν και επιφυλασσόμαστε για ό,τι καλύτερο στο μέλλον».

Ο Ζόραν Κόβαζιτς, προπονητής των επίλεκτων Ξένων All Stars τόνισε: «Ευχαριστώ την ομοσπονδία που με επέλεξαν για να συμμετέχω σε μια τόσο ωραία διοργάνωση. Ευχαριστώ πολύ και τον κόσμο στην Λευκάδα που διοργανώνει το All Star. Σε συνεργασία με την ομοσπονδία έχουν το βόλεϊ διαφήμιση για την περιοχή και για την ανάπτυξη του αθλητισμού και του τουρισμού. Εδώ είναι η αφρόκρεμα του ελληνικού γυναικείου βόλεϊ και χαίρομαι πολύ που έχετε καινούρια ομάδα βόλεϊ στην περιοχή. Όλοι είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και κάθε χρόνο το βόλεϊ να πηγαίνει όλο και καλύτερα».

Ο Τάκης Φλώρος, προπονητής των Ελληνίδων All Stars σημείωσε: «Τις περισσότερες φορές όταν μαζευόμαστε, μιλάμε τυπικά. Τώρα δεν είναι έτσι. Μιλάμε ουσιαστικά. Όντως σας ευχαριστούμε κυρίως γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Είναι ένα σημαντικό γεγονός και πραγματικά ευχαριστούμε την ομοσπονδία και όλους φορείς για τη φιλοξενία και το δικαίωμα να είμαστε σε μια γιορτή που εύχομαι να μην είναι η τελευταία. Επίσης, είναι ενθαρρυντικό που υπάρχει πλέον σύλλογος, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει καμιά γωνιά που να μην έχει κύτταρο για να μπορεί να αθληθεί το παιδί. Αύριο θα δείτε ιδιαίτερο θέαμα, από ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Ελλάδα και τα κορίτσια θα παίξουν υψηλό επίπεδο και προτείνω όλες οι οικογένειες να έρθουν».

Η Κάταλιν Κις εκπροσωπώντας τις ξένες All Stars, είπε στις δηλώσεις της: «Αποτελεί πολύ καλή διαφήμιση για το ελληνικό βόλεϊ και τον αθλητισμό, που είναι σε δύσκολη θέση λόγω κρίσης. Σημαντικό επίσης να γίνονται τέτοιες διοργανώσεις και εκτός Αθήνας γιατί τα παιδιά πρέπει να βλέπουνε και από κοντά υψηλό επίπεδο βόλεϊ. Και για εμάς μια γιορτή, να ξεφύγουμε λίγο από το άγχος, να γνωριστούμε λίγο καλύτερα, να παίξουμε για… πλάκα. Θα περάσουμε καλά και ελπίζω να προλάβουμε να δούμε την Λευκάδα».

Τις Ελληνίδες εκπροσώπησε η Τζίνα Λαμπρούση που είπε: «Είμαστε χαρούμενες που είμαστε σε μια όμορφη πόλη. Η φιλοξενία είναι υπέροχη. Στηρίζουμε την απόφαση της ομοσπονδίας να φέρει τις διοργανώσεις εκτός Αθηνών. Είναι πολύ καλή προβολή στο βόλεϊ και θα ήθελα να μαζευτεί κόσμος, να περάσουμε καλά».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Βόμβα με τη… νέα ομάδα του Μαζουακού!
Βόμβα με τη… νέα ομάδα του Μαζουακού!
Παναθηναϊκός: Δεν κρατιέται για Λεωφόρο ο Σισέ!
Παναθηναϊκός: Δεν κρατιέται για Λεωφόρο ο Σισέ!
Super League: Ανατροπή! Μένει ο Λεβαδειακός!
Super League: Ανατροπή! Μένει ο Λεβαδειακός!
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Νέες κλήσεις σε απολογία!
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Νέες κλήσεις σε απολογία!
Είδηση - βόμβα: Έρχεται «πράσινο» χαράτσι και στο νερό
Είδηση - βόμβα: Έρχεται «πράσινο» χαράτσι και στο νερό
Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Απαγορεύουν ασκήσεις σε επτά ελληνικά νησιά!
Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Απαγορεύουν ασκήσεις σε επτά ελληνικά νησιά!
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ
Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης