Φλέγκας: «Οι εμπαιγμοί μας ώθησαν στις πράξεις»

Φλέγκας: «Οι εμπαιγμοί μας ώθησαν στις πράξεις»

Χείριστη ήταν η αντιμετώπιση των διοικούντων τον Πανιώνιο στους πολίστες της ομάδας, σύμφωνα με τον Κώστα Φλέγκα, αφού όπως δήλωσε ο 24χρονος τερματοφύλακας σε μία άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη στο Onsports,  ήταν ανακόλουθοι των υποχρεώσεων τους.

Πέρσι, ο γιατρός του είπε πως το πόλο έχει τελειώσει για αυτόν, ωστόσο ο Κώστας Φλέγκας τον διέψευσε κατηγορηματικά, αφού όχι μόνο ξεπέρασε τον τραυματισμό του αλλά επέστρεψε στη δράση, καλύτερος από ποτέ. Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου είχε υποστεί αποκόλληση αμφιβληστροειδούς χιτώνα και ο κίνδυνος να χάσει το μάτι του ήταν μεγάλος. Ο Κώστας Φλέγκας κατάφερε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και με σκληρή δουλειά κέρδισε και πάλι τη θέση του ως βασικός τερματοφύλακας στον Πανιώνιο. Φοιτητής της νομικής έχει θέσει πλέον ως στόχος να πάρει το πτυχίο του, ενώ στην αθλητική του καριέρα επιθυμεί να προσθέσει συμμετοχές με το σκουφάκι της Εθνικής στο ενεργητικό του, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει τη σεζόν που πέρασε λόγω των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.

Ο 24χρονος πορτιέρο που έχει βγει από τα «σπλάχνα» του Πανιωνίου, μίλησε στο Onsports για τον τραυματισμό του, την καλή φετινή πορεία της ομάδας του ενώ ήταν αποκαλυπτικός όσον αφορά στην αντιμετώπιση της διοίκησης προς τον ίδιο και τους συμπαίκτες του.

Μετά από μία ξέφρενη πορεία στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, βλέπουμε το τελευταίο χρονικό διάστημα να αντιδράτε για τα οικονομικά προβλήματα. Αυτό γιατί δεν έγινε νωρίτερα και το αποφασίσατε τη δεδομένη χρονική στιγμή;

Καταρχήν οφείλω να πω τα πράγματα από την αρχή για να γίνω σαφής και να μην υπάρξουν παρανοήσεις. Στην αρχή της χρονιάς ο κ. Βεντούρης υποσχέθηκε σε όλους τους παίκτες που έμειναν από τη περσινή ομάδα ότι κάποια χρήματα θα δοθούν από το ξεκίνημα της χρονιάς, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ. Ήταν ο πρώτος εμπαιγμός. Μέσα Οκτώβρη έρχεται ο κ. Βεντούρης με αρκετά άτομα από την καινούργια διοίκηση του ερασιτέχνη Πανιωνίου για να μας ανακοινώσουν επίσημα την αλλαγή διοίκησης και να μας διαβεβαιώσουν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στο μέλλον. Αυτός ήταν ο δεύτερος εμπαιγμός. Προς γνώση όλων πριν τον επαναληπτικό με την Σαβόνα στην Ιταλία είχαμε πληρωθεί μόνο ένα μισθό και έπειτα από πολλή πίεση μας δόθηκε ο δεύτερος στις 12 Δεκεμβρίου. Στις 4 Γενάρη η καινούργια διοίκηση ( κκ.Τσάβαλος και Κοζομπόλης ήταν οι αυτοί που μας μίλησαν) κάλεσαν τους παίκτες και πρότειναν 40% μείωση στα φετινά μας συμβόλαια, καθώς ως καινούργια διοίκηση είχαν δώσει ήδη όσα είχαμε συμφωνήσει τον Οκτώβρη με τον κ. Βεντούρη. Η δε παλαιά διοίκηση ήταν άφαντη, αφού μόνο στα πανηγύρια και στις προκρίσεις εμφανίζονταν. Δεχτήκαμε λοιπόν 40% μείωση αδιαπραγμάτευτα για να μην χαλάσει αυτό που όπως ξέρεις και εσύ, άρχισε τόσο όμορφα. Ένα πράγμα ζητήσαμε μόνο, να μας δώσουν συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής. Η πρώτη πληρωμή θα γινόταν 25 Γενάρη, ένας δηλαδή ακόμα εμπαιγμός. Ακόμη και σήμερα 16 Φλεβάρη δεν έχουμε πάρει ευρώ. Δεν υπήρξε έντονη αντίδραση νωρίτερα λόγω της Ευρώπης και λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, ωστόσο επειδή έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους αφερέγγυους που όπως αποδεικνύεται, δεν είναι ειλικρινείς σε νέους αθλητές, δεν υπήρχε άλλη επιλογή πέραν του να πράξουμε και να μην μείνουμε στα λόγια, όπως η διοίκηση.

Το ίδιο ισχύει και με τον Τζόνο Κόττεριλ, ο οποίος δεν επέστρεψε στην Ελλάδα αλλά αποφάσισε να παραμείνει στην Αυστραλία;

Εάν ο Πανιώνιος ήταν εντάξει στις οικονομικές υποχρεώσεις του απέναντι στον Τζόνο Κόττεριλ, ο οποίος, σε ένα μεγάλο συντελεστή ήταν πρωταγωνιστής στο φετινό μας επίτευγμα, τότε ο προπονητής του στην Εθνική Αυστραλίας δεν θα μπορούσε να γίνει η αιτία να σπάσει ο παίκτης το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο. 

Είχατε λοιπόν, πάρει την απόφαση να προχωρήσετε σε αποχή. Γιατί αποφασίσατε να κάνετε πίσω, μετά το ματς με τον Ολυμπιακό;

Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε τόσο καιρό και να μην αφήσουμε να πάει χαμένη μια χρονιά επειδή οι διοικούντες αποδείχτηκαν «μικροί». Δεν έχουμε πλέον να χάσουμε τίποτα, οπότε συνεχίζουμε για να διατηρήσουμε αυτή την όμορφη παρέα που φτιάξαμε φέτος. Για εμάς, τον κόσμο και το όνομα του Πανιωνίου, που κάποιοι δεν καταλαβαίνουν τι βάρος έχει τα τελευταία χρόνια στον χώρο της υδατοσφαίρισης.

Για να επιστρέψουμε στο αισιόδοξο κομμάτι της φετινής χρονιάς.  Που οφείλεται η καλή πορεία που έχει γίνει μέχρι τώρα;

Η καλή πορεία της φετινής ομάδας οφείλεται στο γεγονός ότι η ομάδα αποτελείται από νέους αθλητές, με υψηλές δυνατότητες, που «έδεσαν» πολύ γρήγορα μεταξύ τους και δημιούργησαν μια όμορφη παρέα. Σε κάθε προπόνηση και το εννοώ αυτό,  χαιρόμαστε να βλέπουμε ο ένας τον άλλο και να περνάμε χρόνο μαζί. Αυτή πιστεύω είναι η ρίζα και ο καρπός της επιτυχίας.

Προσωπικά, έχεις κάνει ένα καλό πρωτάθλημα φέτος. Θα σε ενδιέφερε να πάρεις μία μεταγραφή τη νέα χρονιά; Υπάρχει κάποια άλλη ομάδα στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό που θα ήθελες να συνεχίσεις;

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αυτή τη στιγμή όμως, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην ομάδα και κυρίως με τις εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, θα έλεγα ότι έχω την προσοχή μου στραμμένη αλλού και ιδιαίτερα στο πτυχίο μου. Δίνω μαθήματα και λογικά θα μου μείνουν τρία για να πάρω πτυχίο. Δεν έχω λοιπόν, σκεφτεί για την επόμενη χρονιά ακόμη.

Θα ήθελες να δοκιμασθείς πάλι στην Εθνική ομάδα, σου έχει κάνει κάποια συζήτηση ο Ομοσπονδιακός;

Η κλήση στην Εθνική ομάδα είναι τιμή για κάθε αθλητή. Ο κ. Άντριτς με κάλεσε φέτος όμως η κλήση που μου έγινε συνέπιπτε με τη βασική στρατιωτική εκπαίδευση και δεν μπόρεσα να δώσω το «παρών». Θα με τιμούσε το γεγονός αν με ξανακαλούσε για να δοκιμαστώ. Δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση μαζί του. Αυτό όμως που ελπίζω και εύχομαι είναι να πάνε τα πράγματα όσον το δυνατόν καλύτερα για την Εθνική ομάδα στο προολυμπιακο τουρνουά και στην Ολυμπιάδα.

Πέρσι αντιμετώπισες ένα πρόβλημα με την υγεία σου και αναφέρομαι στον τραυματισμό σου στο μάτι. Σε ποια κατάσταση ήσουν, πως κατάφερες να το ξεπεράσεις και να επανέλθεις;

Ο τραυματισμός στο μάτι με άφησε πολύ πίσω διότι υπήρξε πολύ σοβαρός, αφού κινδύνεψα να το χάσω. Μάλιστα ένας γιατρός μου είπε ότι τελείωσε το πόλο για μένα. Ο γιατρός που με χειρούργησε όμως ήταν πολύ αισιόδοξος κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας και της ταχείας ανάνηψης μετά την εγχείρηση. Οπότε έξι μήνες μετά τον τραυματισμό μου άρχισα σιγά σιγά προπονήσεις με κάποιες επιφυλάξεις οι οποίες με τον καιρό ξεπεράστηκαν. Για να επανέλθω έχασα 8-10 κιλά, αλλάζοντας σημαντικά τη διατροφή μου, για να μπορέσω να ανταπεξέλθω και να αντισταθμίσω με αυτό τον τρόπο τη διάρκεια της απουσίας. Με αρκετά κιλά λιγότερα λοιπόν η ίδια προπόνηση έγινε πιο εύκολη και ο χρόνος επανόδου σε αγωνιστικό επίπεδο μειώθηκε σημαντικά.

Και για να επιστρέψουμε και να κλείσουμε με το αγωνιστικό κομμάτι και τον Πανιώνιο, θεωρείς πως η κανονική διάρκεια μπορεί να κλείσει με την ομάδα σου να βρίσκεται στην 4η προνομιούχο θέση που οδηγεί στα πλέι οφ;

Ο Πανιώνιος αυτή τη στιγμή είναι τέταρτος και ο αγώνας που θα κρίνει την τέταρτη θέση είναι ο αγώνας ενάντια στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Αισιοδοξώ επειδή θεωρώ ότι η ομάδα παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει έχει τα φόντα να μπει στα πλέι οφ.



«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved