Ανακοίνωση της Αρτέμιδας Κορυδαλλού

Ανακοίνωση της Αρτέμιδας Κορυδαλλού

Μετά την ήττα από τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης για την τρίτη αγωνιστική των θέσεων 7-12 της Α1 βόλεϊ γυναικών ο πρόεδρος της Αρτέμιδας Κορυδαλλού εξέδωσε ανακοίνωση.

Ο Γιώργος Σαραντέας εκφράζει τα παράπονά του σχετικά με τους διαιτητές της αναμέτρησης. Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί φίλοι του βόλεϊ,

θα ήθελα να γνωρίζετε ότι μετά από 20 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στον χώρο τόσο σαν προπονητής παλιότερα, αλλά και σαν παράγοντας τα τελευταία έξι χρόνια (επειδή έτσι τα έφερε η μοίρα με τον θάνατο του πατέρα μου και όχι από προσωπική φιλοδοξία), ουδέποτε μίλησα για διαιτησία και αντίθετα, μάλιστα, έχω στείλει ακόμη και συγχαρητήριες επιστολές σε συνδέσμους για διαιτητές που μας έπαιξαν ακόμα και μετά από ήττα της ομάδας μας.

Τον τελευταίο καιρό που έχουμε μπει στη δεύτερη φάση για την προσπάθεια μας για την παραμονή μας στην Α1, νιώθω ότι πολλές συμπτώσεις συμβαίνουν γύρω μας. Σίγουρα, η Άρτεμις δεν είναι η υπερομάδα και αδιαφιλονίκητο φαβορί για την παραμονή της, αφού από την αρχή και πολιτική και δικό μας σκεπτικό και οχι από ανάγκη, αποφασίσαμε να στηριχτούμε σε δικά μας παιδιά χωρίς ξένες και δίνοντας σιγά σιγά την ευκαιρία σε νεαρά παιδιά να βγουν μπροστά, πληρώνοντας αρκετές φορές μέχρι τώρα την απειρία τους.

Αυτό, όμως, δεν μπορεί να στερήσει το όνειρο και το κίνητρο στις αθλήτριες που απλήρωτες θυσιάζουν δουλειές και προσωπική ζωή για να έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν αυτό που αγαπούν, δουλεύοντας με φιλότιμο όσο μπορούν περισσότερο.

Ξαφνικά από όλες τις ομάδες η Αρτέμιδα (παρακαλώ εξετάστε το πρόγραμμα) έχει αγωνιστεί τρεις φορές Δευτέρα, ενώ όλως τυχαίως στη δεύτερη φάση και στο ντέρμπι με τους Μακεδόνες και, ενώ η τηλεόραση την έχει δείξει την προηγούμενη εβδομάδα με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, επιλέγεται το παιχνίδι της να μεταδοθεί ξανά και από Σάββατο να γίνει Δευτέρα 15.00 το μεσημέρι καθημερινή γιατί αυτό ζήτησε η TV.

Προφανώς, η ώρα επιλέχθηκε λόγω της υψηλής τηλεθέασης (ούτε ένας αγώνας δεν έχει προγραμματιστεί πριν τις 17.00) και το συγκεκριμένο παιχνίδι, γιατί η ΤV ήθελε να δείξει και επαρχία (υποθέτω το Ανατόλια και ο Ηρακλής όταν θα παίξουν με τους Μακεδόνες δεν είναι τοπικά ντέρμπι και μάλλον θα γίνουν σε άλλο γήπεδο στην πρωτεύουσα.

Να σημειωθεί ότι και στα δύο παιχνίδια με τους Μακεδόνες μέσα σε μια εβδομάδα (λόγω κλήρωσης βέβαια, μη μας φταίνε και όλα) συναντήσαμε, πέραν της τυπικής φιλοξενίας και μια διαιτησία που μας έπαιξε τουλάχιστον 50-50 και το λέω όχι επειδή κερδίσαμε το πρώτο, αλλά έχοντας χάσει το δεύτερο.

'Όταν ετοιμαζόμασταν να παίξουμε με τον Ηρακλή ξέραμε ότι θα παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα, με τεράστια ιστορία (σχεδόν την τριπλάσια της μικρής Αρτέμιδος με τα 42 μόνο χρόνια) και με ένα παρελθόν στο βόλεϊ που θα ζήλευε ο καθένας μας και με σεβασμό μπήκαμε στο γήπεδο, επιζητώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο αγώνας έληξε 3-1 υπέρ του Ηρακλή που πιθανά έκανε ένα τεράστιο βήμα παραμονής και του το εύχομαι ολόψυχα και γιατί το αξίζει, αλλά και γιατί έχουμε άριστες σχέσεις με τον προπονητή του, τις αθλήτριες του, αλλά και γιατί ζουν υπηρετώντας με όλο τους το "είναι" το άθλημα που αγαπάμε (μπορούν να σας διαβεβαιώσουν τόσο για την εδώ φιλοξενία μας, όσο και για τη συνεχή μεταξύ μας συνεργασία σε αθλητικό επίπεδο).

Πάντα ζήταγα από τις αθλήτριες μου και όσους φορούν το σήμα της Αρτέμιδος να το τιμούν και να αγωνίζονται με γνώμονα την εμπιστοσύνη και όχι την προκατάληψη απέναντι σε θεσμούς και πρόσωπα, ασχέτως αποτελεσμάτων όσο σοβαρά και αν ήταν μέσα στην πορεία όλων αυτών των ετών.

Το ίδιο και χθες, έκανα τα αδύνατα δυνατά για να μην δυναμιτιστεί μια ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα λόγω της σημαντικότητας του αγώνα, μη διστάζοντας να έρθω σε κόντρα ακόμα και με τον προπονητή και την αρχηγό της ομάδας μου για τις αντιδράσεις τους απέναντι σε ένα διαιτητικό δίδυμο που ομολογουμένως (ακόμα και Θεσσαλονικείς θεατές ήρθαν να μας ζητήσουν συγγνώμη) έβλεπε τα πράγματα συχνά με διαφορετικό τρόπο από όλους εμάς τους υπόλοιπους.

Ακόμα και παράγοντες του Ηρακλή είχαν την ίδια άποψη, γιατί ξέρουν και υπηρετούν με την ψυχή τους το άθλημα, είμαι σίγουρος ότι ένιωθαν εκτεθειμένοι απέναντί μας και σίγουρα διευκολύνθηκαν μεν από τη νίκη, αλλά θα την προτιμούσαν ξεκάθαρη από σκιές κάθε είδους.

Θα νίκαγε η Αρτέμιδα αν δεν συνέβαιναν όσα είδαμε, ποτέ δεν θα μάθουμε. Ας βάζαμε μέσα σε τέσσερις γραμμές τα δεκάδες χαμένα σέρβις, ας κρατάγαμε την τακτική που είχαμε δουλέψει, ας τελειώναμε τις επιθέσεις μας, ας κρατάγαμε την ψυχραιμία μας απέναντι σε λανθασμένες αποφάσεις και, τότε, ίσως ήταν αλλιώς το αποτέλεσμα.

Όσο και να μην αρέσει αυτό στους ανθρώπους που με περιβάλλουν και με κάθε σεβασμό για την τεράστια προσπάθειά τους, θα προσπαθήσω να παραμείνω ο "ηλίθιος" ρομαντικός παράγοντας, που δεν θα βρίσει μέσα στο γήπεδο, δεν θα παρασύρει προπονητές, αθλητές και θεατές σε επεισόδια για λανθασμένες αποφάσεις που, ίσως, κρίνουν ακόμη και την παραμονή μας στην Α1 και, σίγουρα, δεν θα πέσω στο επίπεδο όλων αυτών που δεν σέβονται όλα τα παραπάνω, χρησιμοποιώντας γνωριμίες, επαφές και διασυνδέσεις εξυπηρετώντας μικροπρέπειες και οφέλη, ακόμα και εκθέτοντας χωρίς λόγο αυτούς που ωφελούνται εν αγνοία τους. Συγχαρητήρια, για άλλη μια φορά, στον Ηρακλή για την σταδιακή αγωνιστική του άνοδο και ευχαριστώ τον κύριο Μπερμπέρογλου για τη φιλοξενία και τη συζήτησή μας.

Σας ευχαριστώ όλους για τον χώρο και τον χρόνο σας.

Φιλικά,

Γιώργος Ευσταθίου Σαραντέας

Πρόεδρος

ΑΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ»



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν και Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Ντόρτμουντ – Παρί Σεν Ζερμέν και Euroleague
NBA: Ο Μάξεϊ «ντύθηκε» Ρέτζι Μίλερ κι οι Σίξερς απέφυγαν τον αποκλεισμό – Προβάδισμα για Καβαλίερς
NBA: Ο Μάξεϊ «ντύθηκε» Ρέτζι Μίλερ κι οι Σίξερς απέφυγαν τον αποκλεισμό – Προβάδισμα για Καβαλίερς
NBA: «Ζωντανοί» οι Μπακς! Μείωσαν σε 2-3 χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
NBA: «Ζωντανοί» οι Μπακς! Μείωσαν σε 2-3 χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
Champions League: Φαβορί η Παρί Σεν Ζερμέν, ονειρεύεται η Ντόρτμουντ – Η ώρα και το κανάλι
Champions League: Φαβορί η Παρί Σεν Ζερμέν, ονειρεύεται η Ντόρτμουντ – Η ώρα και το κανάλι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved