Αφρουδάκης: «Έχουμε πετύχει το στόχο μας»

Αφρουδάκης: «Έχουμε πετύχει το στόχο μας»

Ο έμπειρος φουνταριστός μιλά στο Onsports για τον σημερινό αγώνα με τη Γερμανία και τη συνολική πορεία της ελληνικής ομάδας στο ευρωπαϊκό.

«Σε γενικές γραμμές έχουμε πετύχει το στόχο μας, που ήταν οι τρεις πρώτες νίκες για να μπούμε στην εξάδα. Στη συνέχεια παίξαμε με καλύτερες ομάδες από εμάς και μπορεί να μην φέραμε κάποιο θετικό αποτέλεσμα αλλά αποδείξαμε πως δεν απέχουμε πολύ από αυτές τις ομάδες», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Αφρουδάκης.


Και συνέχισε: «Σε ματς όπως αυτό με το Μαυροβούνιο, μαθαίνεις να είσαι πιο δυνατός. Το σημαντικό είναι πως παίξαμε σαν ομάδα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία μας γιατί τα παιδιά έδειξαν τρομερή θέληση, κάτι που δεν είχαμε δει στα ματς με Ουγγαρία και Ιταλία και αυτό είναι μετρά σε μεγάλα παιχνίδια. Αν υπάρχει θέληση και όρεξη, μπορούν να έρθουν τα θετικά αποτελέσματα».

Ο έμπειρος φουνταριστός στάθηκε στο ματς με το Μαυροβούνιο, αφού η ήττα στέρησε από την ελληνική ομάδα την πρόκριση στα ημιτελικά. «Είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε, αλλά υπήρξαν κάποια νεκρά διαστήματα Πιστεύω ότι τέτοιου είδους παιχνίδια μόνο καλό μας έκαναν, αφού έλειπαν από την εθνική. Τα τρία χρόνια που απουσιάζαμε από τις μεγάλες διοργανώσεις μας επηρεάζουν ακόμα, αφού μας λείπουν μεγάλα παιχνίδια. Ωστόσο, το ευρωπαϊκό δεν έχει τελειώσει ακόμα. Σήμερα έχουμε το ματς με τη Γερμανία στο οποίο θα παίξουμε δυνατά με ψυχή για να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα. Θέλουμε την 5η θέση για πολλούς και διάφορους λόγους. Τη Γερμανία θα την βρούμε μπροστά μας στο Προλυμπιακό τουρνουά, ενώ η 5η θέση δεν θα είναι καθόλου άσχημη, αν την κατακτήση».

Κλείνοντας, ο Γιώργος Αφρουδάκης είπε: «Σε αυτό το ευρωπαϊκό χτίζουμε τις βάσεις για να προχωρήσουμε. Επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το Προολυμπιακό τουρνουά που θα έχει παιχνίδια χωρίς αύριο. Στα παιχνίδια όπως αυτό με το Μαυροβούνιο πήραμε εμπειρίες που θα μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε καλύτερα τις μεγάλες ομάδες. Αποδείξαμε πως έχουμε μικρύνει την απόσταση από τα «μεγαθήρια» και αναγκάσαμε κορυφαίες ομάδες να μας κερδίζουν με την ψυχή στο… στόμα».



Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την «κούπα» στο «γήπεδο» του Novasports!
Ο ΠΑΟΚ σήκωσε την «κούπα» στο «γήπεδο» του Novasports!
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Ιστιοπλοΐα: Φινάλε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula Kite του Ιέρ
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Τένις: Πτώση για Τσιτσιπά
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
Κηφισιά: Τέλος ο Μπράτσος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved