Τσαλκάνης: «Θέλουμε τη Γερμανία για… εκδίκηση»

Τσαλκάνης: «Θέλουμε τη Γερμανία για… εκδίκηση»

Ο διεθνής τερματοφύλακας μιλά από το Αϊντχόφεν στο Onsports για την μέχρι τώρα πορεία της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών, τον αντίπαλο που επιθυμούν οι διεθνείς για τα προημιτελικά αλλά και τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Κώστας Τσαλκάνης μαζί με τον Φίλιππα Καραμπέτσο αποτελούν το δίδυμο των τερματοφυλάκων της Εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν. Οι δύο «φύλακες» της ελληνικής ομάδας έχουν κάνει καλό τουρνουά μέχρι στιγμής και δικαιούνται ένα μεγάλο μερίδιο από την επιτυχία, αφού η πρόκριση στα προημιτελικά μόνο επιτυχία μπορεί να θεωρηθεί για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο πορτιέρο της ελληνικής ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στο Onsports για την παρουσία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Υπάρχει ικανοποίηση από την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας; Ποιο είναι το στοιχείο που έχει επαναφέρει την Εθνική μας στις μεγάλες ομάδες της Ευρώπης;

Σίγουρα υπάρχει ικανοποίηση αλλά όχι εφησυχασμός. Ικανοποίηση υπάρχει γιατί πετύχαμε το βασικό μας στόχο που ήταν η πρόκριση στο προολυμπιακό αλλά δεν μένουμε εκεί. Ξέρουμε ότι μας βοήθησε σε αυτό η κλήρωση αλλά φαίνεται ότι έχουμε κάνει βήματα προς τα εμπρός και αυτό έχει γίνει με δουλεία την όποια και συνεχίζουμε.

Με την Ουγγαρία αποδείξατε ότι πλέον, βλέπετε χωρίς φόβο τα «μεγαθήρια» του ευρωπαϊκού πόλο. Αυτό σημαίνει πως μία θέση στο βάθρο δεν αποτελεί μόνο όνειρο αλλά μπορεί να γίνει πραγματικότητα;

Θεωρώ ότι πρέπει να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε που θα μας βγάλει αυτό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν οι αχτύπητες ομάδες του παρελθόντος αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και εμείς είμαστε στο επίπεδο των ομάδων του πρώτου γκρουπ. Έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας και με υπομονή πιστεύω πως θα μπορέσουμε να τα καταφέρουμε. Μέχρι στιγμής έχουμε δείξει στο χθεσινό παιχνίδι όσο και στα παιχνίδια προετοιμασίας και στο World League ότι κοιτάμε κάθε αντίπαλο στα μάτια , δεν φοβόμαστε κανένα.

Μαυροβούνιο, Γερμανία, Κροατία και αν έρθουν τα πάνω κάτω, ακόμα και η Ισπανία μπορεί να βρεθεί στο... δρόμο μας. Αν μπορούσαμε να επιλέξουμε, ποιον θα θέλαμε;

Όποια ομάδα και αν βρεθεί πρόκειται αναμφισβήτητα για δυνατή ομάδα. Άλλωστε μιλάμε για προημιτελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Για μας αυτό το παιχνίδι θα είναι μια ευκαιρία, ένα παιχνίδι-πρόκληση Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία να είμαστε στη 4αδα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Προσωπικά θα προτιμούσα τη Γερμανία. Άλλωστε θεωρώ πως αρκετά παιδιά από την ομάδα το βλέπουν και σαν «εκδίκηση» για το χαμένο παιχνίδι στο Ζάγκρεμπ..

Η άμυνα είναι το μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της ομάδας; Είναι η ομαδικότητα, το καλό κλίμα;

Όλα αυτά μαζί, άλλο περισσότερο άλλο λιγότερο. Η φιλοσοφία πλέον της ομάδας είναι η άμυνα. Σε κάθε παιχνίδι είμαστε πρωτίστως συγκεντρωμένοι σε αυτό. Σε συνδυασμό με την ομαδικότητα και το σίγουρα πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ μας πιστεύω ότι μας κάνουν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης.




Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
Europa Conference League: O Ελ Κααμπί MVP των πρώτων ημιτελικών
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved