Ο Ντονάς, το Κύπελλο και οι άλλοι…

Ο Ντονάς, το Κύπελλο και οι άλλοι…

Τα ζητήματα του Κυπέλλου, της παραπομπής του Στάθη Ντονά και της αποχώρησης του Απόλλωνα Καλαμαριάς απασχόλησαν κυρίως τη συνάντηση του προεδρείου της ΕΣΑΠ με τους δημοσιογράφους.

Περισσότερες από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση της ΕΣΑΠ με τους εκπροσώπους του Τύπου, όπου τέθηκαν προς συζήτηση τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το ελληνικό βόλεϊ τον τελευταίο καιρό.

«Να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι με τον ΠΑΣΑΠ»
Στο ζήτημα της παραπομπής του Στάθη Ντονά και στο ενδεχόμενο ανάκλησής του, μετά και την καθολική απαίτηση των Ενώσεων των επαγγελματιών αθλητών, ο Παντελής Ταρναρότος έριξε ξανά το «μπαλάκι» στον ΠΑΣΑΠ: «Αν δε δεχθεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εμάς ο ΠΑΣΑΠ δε γίνεται τίποτα. Το όργανο των αθλητών έχει κληθεί κατ’ επανάληψη στις συζητήσεις μας, αλλά αρνείται κάθε διάλογο. Δε γίνεται να βγάζει μια απειλητική ανακοίνωση «Αν δεν κάνετε αυτό, εμείς θα…» και να περιμένουν να συμμορφωθούμε. Ο Ντονάς παραπέμφθηκε γιατί ομόφωνα (σ.σ. ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού τόνισε ότι η ομάδα απείχε από τη διαδικασία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τοποθέτηση για το θέμα) κρίθηκε πως οι δηλώσεις του ήταν υβριστικές για το άθλημα».

«Τραγελαφικές καταστάσεις στο Κύπελλο»
Σχετικά με την αλλαγή της προκήρυξης του Κυπέλλου κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή (την ημέρα της κλήρωσης!) και την εμπλοκή της ΕΣΑΠ στην υπόθεση, ο Θοδωρής Δεληγιαννάκης, εκπρόσωπος της Κηφισιάς που δεν παίρνει μέρος στο θεσμό, δήλωσε: «Η ΕΣΑΠ κατέθεσε από αρχές Δεκεμβρίου τις προτάσεις της, αλλά η ΕΟΠΕ κάθε φορά τις απέρριπτε. Η προκήρυξη για τις δηλώσεις συμμετοχής στάλθηκε στα σωματεία την Παρασκευή το απόγευμα, στην Κηφισιά την είδαμε τη Δευτέρα και την Τρίτη έληγε η προθεσμία.

Ο τρόπος χειρισμού της κατάστασης από την Ομοσπονδία ήταν τραγελαφικός, γι’ αυτό και η ΕΣΑΠ ζητάει να πάρει το Κύπελλο στα χέρια της», είπε ο Δεληγιαννάκης, που έριξε πάντως και τη… σπόντα του: «Στην πρώτη πρόταση της ΕΣΑΠ διαφώνησε μόνο ο Παναθηναϊκός και η ΕΟΠΕ δεν τη δέχθηκε γιατί δεν υπήρχε ομοφωνία. Δεν ξέρω αν είχε την ίδια άποψη αν η ομάδα που αρνούταν ήταν άλλη, πχ. η Κηφισιά»…

«Το θέμα θα είχε λυθεί σε 5’»
Αναφερόμενος με τη σειρά του στο θέμα του Κυπέλλου, ο Παντελής Ταρνατόρος πρόσθεσε: «Η ΕΟΠΕ είχε ζητήσει τις προτάσεις μας, αρκεί να τις καταθέταμε μετά από ομοφωνία όλων των μελών του ΔΣ. Στην πρώτη περίπτωση, όταν προτείναμε ομόφωνα τον χωρισμό σε ομίλους Βορά-Νότου η ΕΟΠΕ δεν το δέχθηκε, στην επόμενη περίπτωση υπήρξε διαφωνία από τον Παναθηναϊκό και στην τελευταία, την ημέρα της κλήρωσης, από τον Παναθηναϊκό και τη Λαμία, που έκαναν λόγο για αντικανονική αλλαγή της προκήρυξης και από τον Ολυμπιακό, που διαφώνησε με το σύστημα. Αν πάντως το Κύπελλο ανήκε στην ΕΣΑΠ, θα είχαμε βρει λύση σε πέντε λεπτά».

«Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για την Καλαμαριά»
Για την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ επισήμανε: «Η ΕΣΑΠ δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην περίπτωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, ο οποίος θα μπορούσε να μας έχει εκφράσει τα προβλήματα και την πιθανότητα αποχώρησής του πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος», ενώ ο νομικός σύμβουλος του Άρη, Χρήστος Γρόλιος, αρνήθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση, όπως κατηγορήθηκε από τους ανθρώπους της Καλαμαριάς: «Ο εντολέας μου, πρώην φυσικοθεραπευτής του Απόλλωνα, έκανε προσφυγή για 11.000 ευρώ; Πιστεύετε ότι εξαιτίας αυτών των χρημάτων αποχώρησε ο Απόλλωνας; Ότι για αυτό το ποσό διαλύθηκε και το εφηβικό τμήμα; Ήταν προφανώς μια ειλημμένη απόφαση από την πλευρά τους. Εγώ δεν είχα καμία σχέση κι όμως τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου δεχθήκαμε απειλές, οι οποίες μάλιστα έχουν πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης».

«Μας πρόσβαλε ο Χριστοφορίδης»
Συζήτηση έγινε και για το θέμα του Μιχάλη Χριστοφορίδη και της πρόσφατης κόντρας που «άνοιξε» με τον Φοίνικα Σύρου. Ο εκπρόσωπος των νησιωτών, Γιώργος Λεονταρίτης, τόνισε: «Ο Χριστοφορίδης μας έθιξε με τη συμπεριφορά του, μας πρόσβαλε. Όταν έφυγε από την ομάδα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για τη διοίκηση και τον κόσμο και όταν επέστρεψε έβριζε τους ίδιους ανθρώπους που αποθέωνε. Του δίνουμε ακόμα ένα μικρό χρονικό περιθώριο να ανασκευάσει, γιατί δε θέλουμε να πέσει πάνω του ο πέλεκυς της αθλητικής δικαιοσύνης, σε διαφορετική περίπτωση όμως δε μας μένει άλλη επιλογή».



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η «απάντηση» της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Super League: Πρωτάθλημα… μέσης ταχύτητας
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ - Μπριζ, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός και Στέφανο Τσιτσιπά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved