Στη Βουλή η ΕΣΑΠ

Στη Βουλή η ΕΣΑΠ

Οι θέσεις της ΕΣΑΠ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στη συζήτηση των διατάξεων του νέου αθλητικού νομοσχεδίου, που πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, παραβρέθηκε και η ΕΣΑΠ, μέσω του προέδρου της, Παντελή Ταρνατόρου, παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις της Ένωσης σε διάφορα άρθρα του νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα:

1.Για το θέμα της επιχορήγησης ΟΛΑ τα κόμματα συμφωνήσαν ότι πρέπει να δοθεί το ποσό της επιχορήγησης και θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφει ένα ποσό στο νομοσχέδιο, έστω και κατά λίγο μειωμένο, πάρα να υπάρχει ασάφεια για το μέλλον.

2.Οσον αφορά την επιχορήγηση τονίσθηκε από μέρους μας, ότι όλα τα χρήματα θα δοθούν στους αθλητές και ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνέπεια και ηρεμία στον χώρο μας, όταν λόγω της Πολιτείας υπάρχουν οφειλές των ΤΑ προς τους αθλητές συνολικού ποσού 1.200.000 ευρώ με ευθύνη της Πολιτείας.

3.Συμφωνησαμε με τον ΠΑΣΑΠ τα χρήματα της επιχορήγησης να μπορούν να εκχωρηθούν.

4.Εαν δεν μπορεί η Πολιτεία να επιχορηγήσει τα ΤΑΑ τότε να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας τους. Δεν είναι δυνατόν να αποψιλώνουμε τα Σωματεία και τα ΤΑΑ από δικαιώματα και να αφήνει η Πολιτεία μόνον τις υποχρεώσεις.

5.Ολα τα κόμματα συμφωνήσαν ότι η αμειβομένη πετοσφαίριση δεν μπορεί να τύχει της ιδίας μεταχείρισης με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ σε σχέση με τα πρόστιμα και υπήρξε καταρχήν μια συμφωνία να προταθεί η αναλογία 1 προς 10 σε σχέση με τα πρόστιμα που αναφέρονται στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο και απευθύνονται προς τις ΠΑΕ και ΚΑΕ περιλαμβάνει όμως και τα ΤΑΑ.

6.Εγινε παρέμβαση από μέρους της ΕΣΑΠ θέτοντας πλέον σε αμφισβήτηση την διαδικασία συγγραφής κάθε αθλητικού νομοσχεδίου διότι βασίζονται στο άθλημα του ποδόσφαιρου αφήνοντας τα αλλά αθλήματα στην μοίρα τους. Προτάθηκε να γίνει επιτέλους ουσιαστική διαβούλευση ανά άθλημα και να ψηφιστεί ένα αθλητικό νομοσχέδιο που θα πραγματεύεται τα θέματα που απασχολούν το κάθε άθλημα.

7.Τονίσθηκε ότι δεν μπορεί πλέον να συνεχίσουν τα ΤΑΑ με τις υπάρχουσες συνθήκες και ζητήσαμε να γίνει διαβούλευση προκειμένου να αποφασιστεί από όλους τους φορείς το μοντέλο βιωσιμότητας των σωματείων πετοσφαίρισης που αγωνίζονται στην Α1.

8.Η ΕΣΑΠ συμφώνησε να μπουν όροι και προϋποθέσεις στις μεταγραφές των ΤΑΑ με την προϋπόθεση ότι η ρύθμιση αυτή θα αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου βιωσιμότητας των ΤΑΑ που θα επιλεχθεί από τους φορείς και θα αποδεχτεί η Πολιτεία. Αποσπασματικές ρυθμίσεις μόνον προβλήματα δημιουργούν.

9.Η ΕΣΑΠ συμφώνησε με τον ΠΑΣΑΠ ότι πρέπει να λειτουργήσουν οι Επιτροπές Επίλυσης Οικονομικών Διαφόρων και επιτέλους έγινε και παραδοχή από τον ΠΑΣΑΠ ότι η χρηματοδότηση τους δεν είναι θέμα ΕΣΑΠ αλλά της Πολιτείας .Όλα τα κόμματα συμφωνήσαν ότι πρέπει να χρηματοδοτηθεί η συγκεκριμένη επιτροπή από την Πολιτεία.

10.Η ΕΣΑΠ έθεσε το δίλλημα σε όλους τους φορείς «εάν πρέπει οι παράγοντες των ΤΑΑ και των Σωματείων να ευθύνονται με την προσωπική τους περιουσία για οφειλές αθλητών;». Είναι ένα θέμα που η Πολιτεία οφείλει να το απαντήσει διότι πλέον οι διοικούντες των ΤΑΑ και των Σωματείων δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν όταν η ισχύουσα νομοθεσία θέτει μόνον υποχρεώσεις στα ΤΑΑ και τα Σωματεία και η Πολιτεία τους έχει στερήσει έστω και την ελάχιστη επιχορήγηση που παρείχε.

11.Η ΕΣΑΠ ζητεί από την Πολιτεία να θεσπίσει καθεστώς δόσεων, όπως γίνεται κατά τεκμήριον τον τελευταίο καιρό σε όλα τα φορολογικά νομοσχέδια και επιτέλους όλα τα ΤΑΑ να μπουν σε μια ρύθμιση με τους αθλητές και να ολοκληρωθεί ο κύκλος οφειλών παλαιοτέρων ετών που ο τζίρος χρημάτων του αθλήματος ήταν δυσανάλογος του προϊόντος που παρείχαμε ΑΠΑΝΤΕΣ .
Μόνον με τον τρόπο αυτόν θα βρεθεί λύση και θα αρχίσουμε από την φετινή σεζόν μια νέα περίοδο για την αμειβόμενη πετοσφαίριση.

12.Η ΕΣΑΠ θεωρεί ότι πλέον δεν υπάρχει κάποιος λόγος και δυνατότητα για ελάχιστους μισθούς και υποχρεώσεις. Επιθυμούμε ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ χωρίς προαπαιτούμενα χρονικής διάρκειας, μισθών και όρων. Το ΤΑΑ με κάθε αθλητή να συνάπτει μια συμφωνία που θα προέρχεται από την ελεύθερη βούληση των μερών. Ξεκάθαρες σχέσεις χωρίς περιορισμούς από τον νόμο.

13.Οσον αφορά το θέμα που αναφέρεται στο υπό ψήφισην νομοσχέδιο για την προσωρινή εκτελεστοτητα των αποφάσεων με ποινή την απαγόρευση των μεταγραφών, είναι ανέφικτο να υλοποιηθεί με τα σημερινά δεδομένα και αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι βούληση της Πολιτείας είναι να θέσει ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ δεσμεύσεις για τα ΤΑΑ και τα Σωματεία έναντι των αθλητών, χωρίς παράλληλα να είναι συνεπής σε αυτά που έχει υποσχεθεί και δικαιούμαστε.
Στο συγκεκριμένο θέμα θέσαμε ως εναλλακτική πρόταση ένα ποσοστό 20% να μπορεί να κριθεί από την Επιτροπή ως προσωρινώς εκτελεστό.

14.Όσον αφορά το θέμα αναλήψεως του Πρωταθλήματος από την Ομοσπονδία εφόσον κριθεί από την ΓΣ αυτής (άρθρο 22) η άποψη μας είναι ξεκάθαρη ότι δεν είναι δυνατόν η Ομοσπονδία να αποφασίζει από μόνη της για τις τύχες της Αμειβόμενης Πετοσφαίρισης και αντιπροτείναμε ή να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη ή να υλοποιείται μόνον όταν τα 2/3 των μελών της ΓΣ της ΕΣΑΠ αποφασίσει να δώσει το Πρωτάθλημα στην Ομοσπονδία.
Στο θέμα αυτό συμφώνησε η πλειοψηφία των βουλευτών που περιίσταντο.

15.Οσον αφορά τα άρθρα 7,8,9 και 25 του σχεδίου τονίσαμε ότι αφορούν καθαρά το ποδόσφαιρο και εμάς δεν μας αγγίζουν ως άθλημα, όποτε και πρέπει να εξαιρεθούμε από τις συγκεκριμένες διατάξεις, οι οποίες πλέον όλων των άλλων επισύρουν ποινές και ατομικά για κάθε μέλος του ΤΑΑ, για πράξεις που δεν μπορεί να γνωρίζει ή έστω να έχει την δυνατότητα να ελέγξει.

17.Η ΕΣΑΠ είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε διάταξη που αναφέρεται σε προσωπική ευθύνη των διοικούντων ενός ΤΑΑ ή Σωματείου διότι με βάση τα τωρινά δεδομένα το μόνον που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι η Πολιτεία προσπαθεί να αφανίσει τα Σωματεία ή τα ΤΑΑ διότι άπλα δεν θα βρίσκονται άνθρωποι να αναλαμβάνουν τις τύχες των Σωματείων και ως εκ τούτου και οι αθλητές δεν θα έχουν την δυνατότητα να αγωνισθούν λόγω ελλείψεως Σωματείων.

18.Τελος η ΕΣΑΠ συμφώνησε με τον ΠΑΣΑΠ ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις ώστε οι αθλητές να πάρουν τα οφειλόμενα χρήματα με μια βασική προϋπόθεση από μέρους μας: ότι η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει την βιωσιμότητα των Σωματείων ή ΤΑΑ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
ΑΕΚ: Έκπληξη στα Σπάτα!
ΑΕΚ: Έκπληξη στα Σπάτα!
Επίθεση Μάντσεστερ: Ρίγη συγκίνησης στο Γουέμπλεϊ για τα θύματα!
Επίθεση Μάντσεστερ: Ρίγη συγκίνησης στο Γουέμπλεϊ για τα θύματα!
Νταμπλ για Παρτιζάν (video)
Νταμπλ για Παρτιζάν (video)
Ιδανικό φινάλε με Κιν! (video)
Ιδανικό φινάλε με Κιν! (video)
Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic (photos+videos)
Συναγερμός στο Λονδίνο: Εκκενώθηκε το θέατρο Old Vic (photos+videos)
Λουκάς Παπαδήμος - ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το ενδεχόμενο το «αόρατο» τρομο-δέμα να πέρασε από τη Βουλή
Λουκάς Παπαδήμος - ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το ενδεχόμενο το «αόρατο» τρομο-δέμα να πέρασε από τη Βουλή
Γιατί δεν θα γίνει ποτέ διαγραφή χρέους
Γιατί δεν θα γίνει ποτέ διαγραφή χρέους
Λουκάς Παπαδήμος: Παραμένει στην Εντατική - Εξιτήριο πήραν οι συνοδοί του
Λουκάς Παπαδήμος: Παραμένει στην Εντατική - Εξιτήριο πήραν οι συνοδοί του

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης