Η κορυφαία 7άδα του Λεώνη

Η κορυφαία 7άδα του Λεώνη

Ο Αλέκος Λεώνης αναλύει την εικόνα του α΄ γύρου του πρωταθλήματος, ενώ μιλάει και για την Εθνική ομάδα.

Την αποτίμηση του α΄ γύρου της Volleyleague πραγματοποίησε ο Αλέκος Λεώνης στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ανέδειξε την κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος (Κουρνέτας, Ντουσάρμ, Νοβότνι, Νικηφορίδης, Σμαραγδής, Πετρέας, Κουζούνης) αλλά και τον προπονητή (Ζαλμάς), μίλησε για τους στόχους της Εθνικής ομάδας, ανέπτυξε το θέμα του Νίκου Ρουμελιώτη ενώ έδωσε τις προτάσεις του για ένα καλύτερο αύριο στο ελληνικό βόλεϊ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Αλέκος Λεώνης:

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ Ολυμπιακού-Ηρακλή: Νομίζω ότι ήταν καθοριστικός ο τραυματισμός του Φιλίποφ που έπαιξε μεγάλο ρόλο στην έκβαση του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πλουραλισμό στην επίθεση, το μπλοκ του Ηρακλή προσαρμόστηκε καθώς είναι μια έμπειρη ομάδα, με αποτέλεσμα να έχει περισσότερα μπλοκ. Άλλαξε η ψυχολογία και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του. Σε όλο τον πρώτο γύρο οι δύο ομάδες έχουν τα ίδια ποσοστά στην επίθεση. Ο Ολυμπιακός έχει έναν άπειρο διαγώνιο, που κάνει λάθη στις κόντρα μπάλες αλλά λογικά θα βελτιωθεί στην συνέχεια. Ο Κράβαρικ από την άλλη δεν βρέθηκε σε καλή μέρα αλλά ο Ηρακλής, όπως και ο Ολυμπιακός πέρυσι, έχει μάθει να ζει με κάποια λάθη που κάνει η ομάδα. Έτσι κι ο Ηρακλής μαθαίνει να λύνει τα προβλήματά του με διαφορετικό τρόπο. Προβλήματα όπως είναι του διαγώνιου, μια και όταν ο Κράβαρικ δεν πάει καλά, έχει πλουραλισμό στην επίθεση.

ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΚΡΑΒΑΡΙΚ: Στην Ελλάδα μπορεί να διαχειριστεί το πρόβλημα και με την είσοδο του Προύσαλη που είναι ένας γρήγορος πασαδόρος καλύπτονται τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια του παιχνιδιού με τον Κράβαρικ.

ΠΟΣΟ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΕΣΠΕΙΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Παίρνει ένα μεγάλο βάρος στην επίθεση, καλύπτει αδυναμίες του διαγώνιου παίκτη και θα διευκολύνει την ανάπτυξη παιχνιδιού του Ηρακλή. Θα δημιουργήσει κάποια προβλήματα στην υποδοχή αλλά νομίζω πως με καλούς υποδοχείς όπως ο Χριστοφιδέλης και ο Στεφάνου, αυτό καλύπτεται. Το ίδιο άλλωστε κάνει και ο Ολυμπιακός με τον Νοβότνι τον οποίο καλύπτει ο Κουζούνης που παίζει πραγματικά πολύ καλά.

ΑΝ Ο ΚΟΥΖΟΥΝΗΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: Ο Κουζούνης έχει παίξει στην Εθνική Ομάδα, έχει κληθεί. Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοικτή για όλους τους παίκτες. Αρκεί βέβαια να μην βιαζόμαστε και κρίνουμε από μία ή δύο αγωνιστικές. Θέλουμε να έχει σταθερή απόδοση και αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις θα είναι μέσα στην Εθνική Ομάδα.

ΑΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ: Κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα είναι το ζευγάρι αν και ο Παμβοχαικός με την Σύρο έχουν την δυνατότητα να χτυπήσουν αυτές τις ομάδες καθώς αν και νεοφώτιστες είναι οι εκπλήξεις του πρωταθλήματος. Αν θα βελτιωθούν εύχομαι να μην έχουμε το ζευγάρι Ολυμπιακού-Ηρακλή.

ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ Ολυμπιακό-Ηρακλή ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ: Μπορεί ν' αλλάξουν πολλά πράγματα, μπορεί ο Ολυμπιακός να ενισχυθεί, μπορεί να υπάρξουν απρόβλεπτες καταστάσεις όπως αυτές των τραυματισμών. Όπως είναι τώρα οι ομάδες υπάρχουν κάποιες διαπιστώσεις. Ο Ηρακλής χρόνια στηριζόταν στο καλό σερβίς και το μπλοκ-άμυνα λειτουργούσε καλύτερα. Φέτος δεν έχει αυτό το στοιχείο αλλά έχει πολύ καλή υποδοχή και επιθετική ανάπτυξη. Ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο τον Νοβότνι αλλά δεν ξέρω αν στους τελικούς θα μπορέσει να σηκώσει το βάρος όλης της ομάδας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΟΦ-ΑΣΠΙΩΤΗ: Θα μπορέσουμε να βγάλουμε καλύτερα συμπεράσματα για τον Φιλίποφ αλλά και για τον Ασπιώτη όταν θα σταθεροποιήσουν την απόδοσή τους. Ο Ασπιώτης το κάνει και αυτό είναι καλό για την Εθνική. Για τον Φιλίποφ πιστεύω οτι θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο στην συνέχεια, δεν ξεκίνησε τόσο καλά, αλλά ο χρόνος είναι με το μέρος του.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΤΕΣΠΕΙΝ: Είναι ένας παίκτης για τους δημοσιογράφους και την κερκίδα. Είναι ένας σόουμαν. Εγώ πιστεύω οτι ο Ηρακλής δεν θα στηριχθεί μόνο στον Ντεσπέιν γιατί έχει παίκτες καλούς και έμπειρους που ισορροπούν και καλύπτουν τα λάθη του. Πάντως είναι ένας παίκτης επιθετικό-πολυβόλο, ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας και ανατρέπει καταστάσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΗ: Κοιτάζουμε όλους τους παίκτες και μακάρι να τον έχουμε τον Χριστοφιδέλη γιατί δεν τον είχαμε στην Εθνική Ομάδα αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Για παράδειγμα θα πω και τον Προύσαλη που μέχρι τον τραυματισμό του έπαιζε πάρα πολύ καλά. Θα αναφερθώ στον Σμαραγδή που εκτός από την επίθεση φέτος τα πάει και πάρα πολύ καλά στο μπλοκ. όλα αυτά και για κάθε παίκτη μας χαροποιούν. Ο Χριστοφιδέλης βέβαια είναι ο πιο ολοκληρωμένος ακραίος παίκτης, συνδυάζοντας καλή τεχνική κατάρτιση στην επίθεση με πάρα πολύ καλή υποδοχή, πάρα πολύ καλή άμυνα, ξέρει να κάνει ζώνη-μπλοκ. Για την δύσκολη προσπάθεια πρόκρισης στο Πανευρωπαϊκό θα τον θέλαμε κοντά μας.

ΓΙΑ ΔΡΙΚΟ-ΚΑΛΜΑΖΙΔΗ: Νομίζω οτι διαχειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο το παιχνίδι και οι δύο. Δεν κρίνονται από ένα συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι δύο προπονητές που γνωρίζω πολύ καλά, αλλά και άλλοι προπονητές φέτος είναι ευχάριστη έκπληξη, δίνουν τα διαπιστευτήριά τους, φαίνεται η σφραγίδα τους και αναφέρομαι λόγου χάρη στον Ζαλμά του Παμβοχαικού που κάνει πολύ καλή δουλειά. Οι προπονητές ανταποκρίνονται πολύ καλά, κάτω από δύσκολες συνθήκες σ' ένα δύσκολο πρωτάθλημα λόγω έξω-αγωνιστικών συνθηκών. Έρχεται μια νέα φουρνιά προπονητών που θα έλεγα οτι είναι ψαγμένη, παρουσιάζουν μια διαφορετική νοοτροπία στους πάγκους και έχουν μέλλον σε υψηλό επίπεδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι συγκεκριμένοι στα ταιμ-αουτ, δεν στηρίζονται τόσο στην ψυχολογία όσο σε αγωνιστικά κομμάτια και προσπαθούν να βρουν λύσεις.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ Α' ΓΥΡΟΥ: Οι δύο νεοφώτιστες ομάδες είναι οι εκπλήξεις και αυτό φαίνεται στην βαθμολογία. Η Σύρος έκανε πολύ καλές μεταγραφές και το Βραχάτι από την αρχή είχε όλους τους παίκτες και δούλεψε προγραμματισμένα. Το Βραχάτι είναι ισορροπημένο από πλευράς απόδοσης και αυτό είναι έργο και του προπονητή. Έχουν ξένους που πιέζουν στο σερβίς, οι κεντρικοί έχουν ισορροπία, έμπειρο λίμπερο.

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΟ: Έχει μεγάλα ονόματα που έχουν διαπρέψει και σε συλλογικό επίπεδο, έχει πολυπλοκότητα στην επίθεση η οποία οφείλεται κύρια στο πασαδόρο ο οποίος είναι και έμπειρος και ποιοτικός παίκτης, οι Νικηφορίδης και Λάππας παίζουν πολύ καλά με τον πρώτο να έχει εξαιρετικά ποσοστά τόσο στην υποδοχή όσο και στην επίθεση. Παρουσιάζει κάποια προβλήματα στο μπλοκ στα άκρα με αποτέλεσμα να έχει προβλήματα και στην πίσω ζώνη στην άμυνα.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ: Πιστεύω οτι ο Παναθηναϊκός έχει τους παίκτες και στην συνέχεια θα βελτιωθεί, έχει υλικό και θα το δείξει στην συνέχεια γιατί η θέση του είναι πλασματική. Πιστεύω οτι θα παραμείνει στην κατηγορία γιατί και οι Έλληνες παίκτες είναι καλοί αλλά και με τις αλλαγές στους ξένους θα βελτιωθεί η ομάδα.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΟΜΑΔΕΣ: Η Αλεξανδρούπολη έχει έμπειρο πασαδόρο και νεαρά τεσσάρια και καλή δουλειά εκτός του Κουμεντάκη κάνει και ο Δαλακούρας, ενώ έχει και έναν πάρα πολύ καλό διαγώνιο. Η Λαμία ταλαιπωρήθηκε πολύ από προβλήματα τραυματισμών και πιστεύω οτι θα βελτιωθεί στην συνέχεια. Η Κηφισιά είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους παίκτες όπως ο Καρυπίδης, ο πασαδόρος και ο διαγώνιος της και δύσκολη έδρα και νομίζω οτι είναι για πιο ψηλά. Η Πάτρα είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα από τις άλλες χρονιές, στηρίζεται σε νέους πάικτες και μας χαροποιεί ότι ο Ασπιώτης συνεχίζει την προσπάθεια και σταθεροποιείται σαν διαγώνιος. Αυτό θα είναι κέρδος και για την Πάτρα και για το Ελληνικό βόλεϊ. Ο Άρης ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα αλλά στην συνέχεια αντιμετώπισε προβλήματα με τον διαγώνιο και την αποχώρηση παικτών και οδηγείται σε μια εντελώς διαφορετική μορφή από την ομάδα που ξεκίνησε. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με καλή υποδοχή, στηρίζεται στο παιχνίδι με τους ακραίους και πιστεύω οτι θα πάει καλύτερα.

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ: Είναι δύσκολη η επιλογή γιατί μπορεί ν' αδικήσουμε κάποιους. Σύμφωνα με το υλικό που διαθέτει η κάθε ομάδα ο Ζαλμάς είναι εκείνος που δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή. Στην πάσα θα πούμε τον Βασίλη τον Κουρνέτα και αναπληρωματικό τον Ντίμα Φιλίποφ. Στην διαγώνιο θα πάμε με δύο ξένους, τον Γκονζάλες της Αλεξανδρούπολης και τον Ντουσάρμ τους Παμβοχαικού με τον δεύτερο να έχει καλύτερα στατιστικά. Στους ακραίους θα πούμε τον Νοβότνι και τον Στέλιο Νικηφορίδη που έχει εντυπωσιακά στατιστικά και αγωνίζεται σε ομάδα μικρότερης δυναμικής απ' ότι ο Χριστοφιδέλης στον Ηρακλή. Στο κέντρο θα πούμε δύο Έλληνες, τον Νίκο Σμαραγδή και τον Γιώργο Πετρέα. Για λίμπερο επειδή είναι νέος και σε άνοδο θα πούμε τον Παύλο Κουζούνη.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ: Όταν αποχωρεί μια ομάδα δημιουργούνται προβλήματα. Ίσως η Λίγκα θα έπρεπε να σκεφτεί αν θα έπρεπε ν' αφαιρεθούν  ή να προστεθούν οι βαθμοί στις ομάδες. Οι παίκτες και οι προπονητές έχουν προσαρμοστεί στις καταστάσεις των καιρών. Θα πρέπει και οι παράγοντες να είναι πιο έτοιμοι. Στο επόμενο πρωτάθλημα θα έπρεπε να μπουν όροι και δικλίδες ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα όπως αυτό της Καλαμαριάς, γιατί είναι μαθηματικά βέβαιο οτι θα υπάρξουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη της προηγούμενης χρονιάς. Έκανα την συζήτηση με τους παίκτες είχε προγραμματιστεί και μία με την Ομοσπονδία που αναβλήθηκε δύο φορές αλλά πιστεύω οτι θα γίνει στην συνέχεια. Θα πρέπει να επικοινωνούμε καλύτερα και με επιχειρήματα να δίνουμε στον άλλο να καταλαβαίνει πως έχουμε δίκιο. Οι παίκτες το έχουν καταλάβει και μάλιστα οι ίδιοι ζήτησαν να είμαστε και στην Γιουρολίγκα στην οποία αν και το κόστος είναι μεγάλο πιστεύω οτι θα δώσουμε το παρών. Αυτό θα βοηθήσει στην προσπάθεια για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την Φιλανδία θα πρέπει να είμαστε όσο πιο έτοιμοι γίνεται. Ο προπονητής πρέπει να είναι απαιτητικός. Φυσικά και πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη βοήθεια, να λυθούν οργανωτικά προβλήματα και να λυθούν τα αυτονόητα. Να μην βάζει ο παίκτης από την τσέπη του και η Ομοσπονδία να είναι ο θεματοφύλακας του βόλεϊ. Πιστεύω οτι αξίζει να επενδύσει σε αυτή την Εθνική γιατί κερδισμένο θα βγει το Ελληνικό βόλεϊ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ: Η εμφάνιση ήταν αναμενόμενη γιατί είχαμε τραυματισμούς και ελλιπή προετοιμασία. Είχαμε αντιπάλους με μεγάλες εμπειρίες και κατά διαστήματα παίξαμε καλά εναντίον τους. Αλλά για να έχουμε σταθερότητα έπρεπε να είχαμε φιλικά με αντίστοιχους αντιπάλους. Για να πούμε οτι θα είμαστε στις καλύτερες 16 πρέπει να μπούμε στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η υπόθεση είναι δύσκολη καθώς έχουμε αντιπάλους όπως η Φιλανδία. Αλλά εμείς έχουμε την προοπτική να είμαστε στους 16 και ακόμη ψηλότερα στην Ευρώπη. Αν δοθούν αγώνες φιλικοί με δυνατές ομάδες σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτή η ομάδα μπορεί να φέρει επιτυχίες. Αν μείνουμε σε ευχολόγια δύσκολα θα μπούμε στους καλύτερους της Ευρώπης. Οι επιτυχίες είναι αυτές που καταξιώνουν και φέρνουν καλύτερη αντιμετώπιση και από τους ξένους. Η παραμονή μας στην Γαλλία ήταν ευθύνη της Γαλλικής Ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ: Επίκειται μια συνάντηση με την Ομοσπονδία όπου θα συζητηθεί και το θέμα του Ρουμελιώτη. Γνωρίζουμε ποια ήταν η εισήγηση των προπονητών στο συγκεκριμένο θέμα. Η Εθνική πρέπει να έχει στην διάθεση της όλους τους καλούς παίκτες σε κορυφαίες διοργανώσεις. Το θέμα θα μας απασχολήσει στην συνάντηση που θα έχουμε τις προσεχείς μέρες με την Ομοσπονδία. Η εισήγηση η δική μου αλλά και του Σωτήρη Δρίκου ήταν η τιμωρία να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη αλλά ο Λεώνης δεν είναι διοικητικός, είναι προπονητής.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΥΡΙΤΣ: Έχει πλούσιο ταλέντο και παίζει όπου τον χρειάζεται η ομάδα. Στο Προ-ολυμπιακό είχαμε ανάγκη τον Τζούριτς διαγώνιο. Σημασία έχει το καλό κλίμα και να μην έχει προβλήματα ο παίκτης στην Εθνική. Η μετανάστευση των παικτών θα βοηθήσει γιατί παίζουν σε ξένα πρωταθλήματα με καλή οργάνωση. Το ευχάριστο θα είναι να έχει συνέχεια αυτό, Να παίξουν αρκετά χρόνια και να βοηθήσουν την Εθνική.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Survivor: Έξαλλη η Κολιδά με πρώην παίκτη του ριάλιτι
Survivor: Έξαλλη η Κολιδά με πρώην παίκτη του ριάλιτι
Φραντσέσκο Τότι: Ο τελευταίος Αυτοκράτορας της Ρώμης
Φραντσέσκο Τότι: Ο τελευταίος Αυτοκράτορας της Ρώμης
Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κολοβέτσιος
Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κολοβέτσιος
Ψάχνει το «μπαμ» με Τσόρι ο Απόλλων Σμύρνης
Ψάχνει το «μπαμ» με Τσόρι ο Απόλλων Σμύρνης
Σεισμός στην Κρήτη
Σεισμός στην Κρήτη
«Παγιδεύτηκαν» οι ασφαλισμένοι με βαρέα - Αντιμετωπίζονται σαν να έχουν ένσημα μικτής ασφάλισης!
«Παγιδεύτηκαν» οι ασφαλισμένοι με βαρέα - Αντιμετωπίζονται σαν να έχουν ένσημα μικτής ασφάλισης!
Τρομοκρατική επίθεση κατά Λουκά Παπαδήμoυ: Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας
Τρομοκρατική επίθεση κατά Λουκά Παπαδήμoυ: Σε εξέλιξη οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας
Τρομοκρατικό χτύπημα κατά Παπαδήμου - Τι έγραφε ο παγιδευμένος φάκελος
Τρομοκρατικό χτύπημα κατά Παπαδήμου - Τι έγραφε ο παγιδευμένος φάκελος

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης