Μελιδώνη: «Να ξεχάσουμε τη χρονιά που πέρασε»

Μελιδώνη: «Να ξεχάσουμε τη χρονιά που πέρασε»

Η πολίστρια της Βουλιαγμένης, Άντυ Μελιδώνη, μίλησε στο «Sentra 103,3» για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας πόλο ενόψει του Πανευρωπαϊκού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Για το ματς με τη Ρωσία στο οποίο η Εθνική μας ηττήθηκε με 16-12: «Παίξαμε πάρα πολύ άσχημη άμυνα, μάλλον, γι' αυτό δεχθήκαμε 16 γκολ. Αμα φας 16 για να κερδίσεις πρέπει να βάλεις 17.Τα 17 είναι παρά πολλά, είναι πολύ δύσκολο πια».

Για την πορεία της προετοιμασίας: «Νομίζω ότι τώρα πια είμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας. Μια βδομάδα μας έχει μείνει, την άλλη εβδομάδα φεύγουμε για το Πανευρωπαϊκό. Σε αυτό το τουρνουά ήταν τα πρώτα μας επίσημα δύσκολα παιχνίδια που παίξαμε. Η προετοιμασία μας έτσι κι αλλιώς δεν ήταν και πολύ μεγάλη φέτος. Είχε και κάποιες δυσκολίες, ήταν τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά στη μέση, ο Ολυμπιακός είχε και κάποιες άλλες υποχρεώσεις, δεν ξεκίνησε μαζί μας, αφού είχε αγώνες για το Len Trophy. Εντάξει η προετοιμασία αυτή ήταν λίγο δύσκολη φέτος και μικρή, αλλά νομίζω ότι όλα θα πάνε καλά φέτος.

Πέρσι είχαμε χάσει από την Αγγλία, που πρέπει να κάνεις μεγάλη προσπάθεια για να χάσεις. Εκτός αυτού και στο Θετις Καπ, πάλι πέρσι τρίτη θέση είχαμε πάρει, μόνο την Ιταλία είχαμε κερδίσει όπως φέτος. Εντάξει τα τουρνουά νομίζω ότι δεν είναι και τόσο σημαντικά. Δεν είναι λόγος για να στενοχωριόμαστε. Είναι πιο πολύ να δούμε κάποια πράγματα, να καταλάβουμε σε τι θέση βρισκόμαστε και να τα διορθώσουμε».

Για τις δυνατότητες της ομάδας μας: «Νομίζω ότι αυτό που πρέπει να κάνουμε κατ' αρχήν είναι να ξεχάσουμε την περσινή χρονιά. Να συνειδητοποιήσουμε ότι πάμε σε κάτι καινούργιο, ότι ο στόχος είναι πολύ μεγάλος και δεν είναι το Πανευρωπαϊκό ο στόχος. Έχει μέλλον ακόμη και είναι ο πιο σοβαρός από όλους. Να ξεχάσουμε την περσινή χρονιά, να καταλάβουμε ότι έχουμε τις δυνατότητες, και μόνο αυτό να κρατήσουμε, να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα και από εκεί και πέρα να συγκεντρωθούμε σε αυτά που έχουμε μπροστά μας».

Για ποιο λόγο υποστηρίζει ότι πρέπει να ξεχάσουμε την περσινή χρονιά: «Για πολλούς λόγους. Και για να μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα. Εντάξει είμαστε παγκόσμιες πρωταθλήτριες ναι, αλλά αυτό έγινε στο 2011, τώρα είμαστε στο 2012. Και για το άγχος, τώρα όλοι θα μας περιμένουν στην γωνία με την… καραμπίνα (σ.σ. γέλια)».

Για την πρεμιέρα με την Ιταλία και τις υποχρεώσεις σε Πανευρωπαϊκό και: «Το ματς με την Ιταλία είναι το πρώτο παιχνίδι και το πιο σημαντικό. Για να περάσεις στο Προολυμπιακό πρέπει να φτάσεις στην 4άδα του Πανευρωπαϊκού».

Για το αν είναι άδικο μια Παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει αυτομάτως στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Και βέβαια είναι άδικο. Κατ' αρχήν γιατί αυτό ίσχυε μέχρι τα προηγούμενα Πακγόσμια, Τώρα ξαφνικά το αποφασίσανε. Και δεύτερον στους άνδρες το σύστημα είναι τελείως διαφορετικό. Από τους άντρες περνάνε και ο πρώτος του Γουόρλντ Λιγκ και ο πρώτος του Παγκοσμίου και από το Πανευρωπαϊκό περνάνε στην Ολυμπιάδα. Μόνο σε μας έχει γίνει αυτό το πράγμα».

Για το αν υπάρχει ελπίδα να δουν το «χρώμα του χρώματος»: «Αχ τώρα, αυτή είναι μια άγνωστη λέξη πλέον στο λεξιλόγιο μας. 2012 ήρθε, ο Αγιος Βασίλης ήρθε μεγάλη η χάρη του, ελπίζω να φέρει και σε μας ένα δώρο».

Για τις συνεχείς υποχρεώσεις και αν μπορούν να ανταπεξέλθουν: «Τώρα πια οι περισσότερες κοπέλες έχουνε περάσει από αυτά τα πράγματα πάρα πολλές φορές. Και Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια, είμαστε συνηθισμένες σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό είναι και το ωραίο του πράγματος, έτσι κι αλλιώς. Να υπάρχει και λίγο πίεση. Αυτή η ομάδα, δεν θέλω να είμαι υπερβολική, αλλά νομίζω ότι είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που έχει κάνει ο ελληνικός αθλητισμός τα τελευταία χρόνια. Κάποια στιγμή πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. Όπως πήραμε και Ολυμπιακό μετάλλιο. Αυτή η ομάδα έχει δώσει πολλά και έχει και μέλλον να δώσει ακόμη περισσότερα».



Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved