Ψάρρας: «Θέλουμε επαγγελματικό βόλεϊ χωρίς κακοπληρωτές»

Ψάρρας: «Θέλουμε επαγγελματικό βόλεϊ χωρίς κακοπληρωτές»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΑΠ, Σάκης Ψάρρας, μιλάει για όλα τα θέματα που απασχολούν το ελληνικό βόλεϊ.

Για την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ, τον Παναθηναϊκό, τις σχέσεις του ΠΑΣΑΠ με την ΕΣΑΠ και την ΕΟΠΕ αλλά και για την καριέρα του μίλησε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» της Nova ο Σάκης Ψάρρας.

Ο 39χρονος πασαδόρος αποκάλυψε ότι στο τέλος της χρονιάς θα αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό ενώ για πρώτη φορά αναφέρθηκε και στο ενδιαφέρον του Ηρακλή προς το πρόσωπό του. Ο Ψάρρας επέρριψε ευθύνες στην διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος για την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, μίλησε για τα λάθη που έχουν κάνει στο παρελθόν και οι ίδιοι οι παίκτες, ενώ επισήμανε το πρόβλημα των συσσωρευμένων προσφυγών που παραμένουν στα ντουλάπια των δικαστικών αιθουσών. Αναλυτικά η συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΑΠ έχει ως εξής:

Για την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς από το πρωτάθλημα: «Όσο άσχημα τελείωσε το 2011 για το ελληνικό βόλεϊ και ιδιαίτερα για τη Volleyleague, το ίδιο άσχημα άρχισε και το 2012. Είχαμε αυτό το πλήγμα, την αποχώρηση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που θεωρώ ότι είναι ό,τι χειρότερο μπορούσε να συμβεί. Πλήττει το κύρος, την αξιοπιστία του πρωταθλήματος κι όσοι θέλουμε να έχουμε ένα ισχυρό πρωτάθλημα δεν πρέπει να επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Δυστυχώς όμως, ήταν αναπόφευκτο κακό μετά από τα προβλήματα που έχουν αρκετά σωματεία και τα οποία έχουμε επισημάνει πολλές φορές και δημοσίως σαν σύνδεσμος και στις κουβέντες μας με τους παράγοντες. Αυτές οι καταστάσεις θα είχαν αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό αν εισακούγονταν οι προτάσεις του ΠΑΣΑΠ και μερικά από αυτά που λέμε τόσο δυνατά και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο όλο αυτόν τον καιρό».

Για τις κινήσεις του ΠΑΣΑΠ για τους αθλητές του Απόλλωνα Καλαμαριάς, που έμειναν χωρίς ομάδα: «Έχουμε κάνει ήδη την πρότασή μας, την έχουμε μεταβιβάσει με επίσημο έγγραφο στην ΕΣΑΠ και έχει δύο σκέλη. Παράταση της μεταγραφικής περιόδου για είκοσι μέρες τουλάχιστον για τα παιδιά του Απόλλωνα και για όσους δεν μπορέσουν να βρουν ομάδα ν' αναλάβει η ΕΣΑΠ να πληρώσει το υπόλοιπο των συμβολαίων τους μέχρι τις 31 Μαϊου του 2012».

Για τις θέσεις του ΠΑΣΑΠ: «Εδώ και 2-2,5 χρόνια, από την στιγμή που επαναλειτούργησε ο ΠΑΣΑΠ και επαναδραστηριοποιήθηκε είναι σταθερός στις θέσεις του. Έχει καταθέσει μία σειρά από προτάσεις, οι οποίες είναι και ρεαλιστικές και αντικειμενικές και προσαρμόζονται αν θέλετε στα καινούργια οικονομικά δεδομένα. Είχαμε μιλήσει λοιπόν για αυστηρή αδειοδότηση των ομάδων. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο ο Απόλλων Καλαμαριάς δεν θα συμμετείχε από το καλοκαίρι στο πρωτάθλημα. Θα είχαμε έτσι πολλούς αθλητές οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν συμβόλαια σε άλλες ομάδες, μία άλλη ομάδα, η οποία υγειώς ενεργούσα θα μπορούσε να μετάσχει στη Volleyleague, άρα θα είχαν αποφευχθεί τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως της αποχώρησης της Καλαμαριάς. Έχουμε μιλήσει για απαγόρευση μεταγραφών σε ομάδες που χρωστάνε, έχουμε μιλήσει για εξορθολογισμό δαπανών, έχουμε μιλήσει για αποκέντρωση, έχουμε μιλήσει για άνοιγμα του αθλήματος στην επαρχία. Χρόνια το λέμε ότι το μέλλον του βόλεϊ είναι η επαρχία, είναι η ομάδα-πόλη. Και βέβαια, χρόνια λέμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κρατικοδίαιτος αθλητισμός. Τώρα ξαφνικά ανακαλύπτουμε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και προσπαθούμε να βρούμε πόρους από εκεί που δεν ήμασταν οργανωμένοι να το κάνουμε».

Για το αν έχουν μερίδιο ευθύνης οι αθλητές: «Σαφέστατα και φέρουν μερίδιο ευθύνης. Δεν θ' ακούσετε από μένα ότι εμείς τα κάνουμε όλα καλά και είναι όλα αγγελικά πλασμένα στον χώρο των αθλητών. Σαφέστατα έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης που άφησαν πολύ καιρό τώρα πολλούς παράγοντες να ζουν στις πλάτες μας και να κάνουν παιχνίδια στις πλάτες μας που πηγαίναμε και υπογράφαμε συμβόλαια σε ομάδες, οι οποίες δεν ήταν φερέγγυες. Όταν δεν είχαμε σύνδεσμο για μία δεκαετία δεν φταίμε; Τώρα όμως είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες, κάνουμε την αυτοκριτική μας και κάνουμε τις προτάσεις μας με γνώμονα το καλό του ελληνικού βόλεϊ και όχι με ιδιοτελή συμφέροντα όπως πολλοί νομίζουν. Κι αυτό ας το καταλάβουν κάποιοι».

Για τους Έλληνες αθλητές, που επιλέγουν να παίξουν στο εξωτερικό: «Είναι φυσιολογικό. Είναι μία απάντηση στην κριτική που γινόταν πριν κάποια χρόνια ότι οι Έλληνες δεν τολμούν, δεν βγαίνουν στο εξωτερικό, είναι βολεμένοι στην Ελλάδα. Από την στιγμή που στην Ελλάδα το πρωτάθλημα υποβαθμίζεται, τα συμβόλαια πέφτουν, οι περισσότεροι είναι απλήρωτοι, είναι φυσικό επακόλουθο να ζητάνε την τύχη τους στο εξωτερικό. Ήδη έχουμε πολλούς που διαπρέπουν στα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης και θα δείτε κι άλλους. Το λέγαμε 2,5 χρόνια πριν ότι οι Έλληνες δεν επαναπαύονται, είναι επαγγελματίες. Απλά ήταν κάπως καλύτερες οι συνθήκες, αμείβονταν κάπως καλύτερα στην Ελλάδα κι έμεναν. Από την στιγμή που άλλαξε αυτό έφυγαν έξω και θα φύγουν ακόμα περισσότεροι. Να είστε σίγουροι γι' αυτό».

Για το πρωτάθλημα και την ευκαιρία που χάθηκε για την αναβάθμισή του με την παρουσία σπουδαίων παικτών: «Καταπληκτικοί παίκτες πέρασαν από τις ελληνικές σάλες, όμως ήταν όλα χάρτινος πύργος. Δεν είχαμε την κατάλληλη υποδομή ούτε να το εκμεταλλευτούμε, ούτε αν θέλετε να το πάμε κι ένα βήμα παραπέρα. Όταν οι ομάδες δεν είχαν γήπεδα, όταν ομάδες δεν πλήρωναν και δεν ασφάλιζαν τους αθλητές τους, όταν δεν υπήρχε η στοιχειώδης οργάνωση στις υποδομές, όταν όλοι βρίσκαμε την εύκολη λύση τέσσερις ξένους-πέντε ξένους, όταν δεν υπήρχε η φωνή των Ελλήνων παικτών -για να ξανακάνουμε την αυτοκριτική μας- τότε ήταν φυσικό κι επόμενο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, που είμαστε τώρα».

Για το γεγονός ότι οι παίκτες υπογράφουν συμβόλαια σε κάθε αρχή της χρονιάς παρότι ξέρουν ότι τα σωματεία δεν πληρώνουν: «Οι αθλητές έκαναν τρομερή μείωση στα συμβόλαιά τους. Θεωρούσαν ότι με μείωση του 60%, του 70%, του 80%, έστω αυτά τα λίγα χρήματα θα τα έπαιρναν. Τελικά δεν γίνεται ούτε αυτό. Αυτό είναι το πρόβλημα».

Για το ότι υπάρχουν εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ετών για οφειλόμενα προς τους παίκτες: «Τώρα θίγετε ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, που μας απασχολεί έντονα ως σύνδεσμο. Αυτή την στιγμή οι πρωτοβάθμιες επιτροπές επίλυσης οικονομικών διαφορών δεν λειτουργούν, εξαιτίας του ότι οι δικαστές είναι απλήρωτοι εδώ και πολύ καιρό και δεν κάνουν συνεδριάσεις. Αυτό σημαίνει ότι κανένας αθλητής δεν μπορεί να πάει να κάνει την προσφυγή του, να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του. Άρα οι ομάδες δεν έχουν βεβαιωμένες τελεσίδικες προσφυγές, άρα η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού τους δίνει το καλοκαίρι το πιστοποιητικό να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα γιατί δεν βλέπει τελεσίδικες αποφάσεις και όλα αυτά είναι ένας φαύλος κύκλος. Προσπαθούμε να βρούμε λύση σε αυτό, αγωνιζόμαστε πάρα πολύ, να το ξέρουν οι αθλητές. Έχουμε κάνει προτάσεις στην ΕΣΑΠ να χρηματοδοτήσουμε εμείς τους δικαστές από τα παράβολα των προσφυγών, έχουμε στείλει εδώ και πολύ καιρό έγγραφο, περιμένουμε την απάντησή τους, αλλά ακόμα δεν έχουμε δει φως»

Για το αν πρέπει να συνεχίσει στον επαγγελματικό δρόμο το βόλεϊ ή είναι καλύτερο να γυρίσει στα ερασιτεχνικά επίπεδα: «Επιμένω στο επαγγελματικό βόλεϊ, αλλά με κανόνες όπως τους έχουμε οριοθετήσει κι όπως τους έχουμε προτείνει, όχι αυτό που γίνεται τώρα. Με ισχυρούς κανόνες που θα διέπουν το πρωτάθλημα και δεν θα επιτρέπουν στους κακοπληρωτές και τους κακοπροαίρετα σκεπτόμενους να εισχωρούν στο άθλημά μας».

Για το θέμα που ξέσπασε με τις δηλώσεις του Στάθη Ντονά: «Εμείς σαν διοικητικό συμβούλιο έχουμε επιλέξει όλο αυτό τον καιρό να κρατήσουμε συγκεκριμένη στάση, που είναι και ήπια και συναινετική. Δεν έχουμε έρθει σε έντονη αντιπαράθεση, με οξείς χαρακτηρισμούς εναντίον κανενός. Είμαστε πολύ ήπιοι, παρότι έχουμε τραβήξει πολλά και από παράγοντες και από ομάδες και μπορούσαμε να είμαστε πιο επιθετικοί. Για τις δηλώσεις του καθενός αθλητή δεν μπορεί ν' απολογηθεί το Δ.Σ. του ΠΑΣΑΠ. Το Δ.Σ. του συνδέσμου εκφράζεται μόνο μέσω των επίσημων ανακοινώσεών του. Βέβαια οι απόψεις του αθλητή μπορεί ν' απηχούν και τις απόψεις πολλών άλλων. Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να πω ούτε υιοθετώ, ούτε δεν υιοθετώ. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του και τα λόγια του».

Για τις κακές σχέσεις του ΠΑΣΑΠ με την ΕΣΑΠ: «Δεν έχει γίνει κάτι, που να έχει φτάσει τα πράγματα στα άκρα. Μιλάμε. Διάλογος υπάρχει μέσω της ΕΟΠΕ. Έχουμε να τα πούμε από το καλοκαίρι, αλλά εμείς στέλνουμε συνεχή έγγραφα στην ομοσπονδία και στην ΕΣΑΠ ζητώντας να τελειώσουμε πια με αυτόν τον διάλογο και δεν εισπράττουμε καμία απάντηση. Τι να κάνουμε από κει και πέρα; Και σε αυτό βέβαια είναι συνυπεύθυνη και η ΕΟΠΕ που της έχουμε ζητήσει επανειλημμένα να συγκαλέσει διάλογο και σήμερα έρχεται μετά από όλα αυτά και μας καλεί σε διάλογο την επόμενη εβδομάδα. Αυτό είναι ένα θετικό βήμα. Ολοκληρώνω λέγοντας ότι μας βρίσκει κάθετα αντίθετους η παραπομπή συναθλητή μας σε δικαιοδοτικά όργανα και στην Επιτροπή Φιλάθλου Ιδιότητας. Νομίζω ότι τα πράγματα πάνε στα άκρα, πρέπει να δείξουμε σύνεση απ' όλες τις πλευρές και καλώ και τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ και όλο το διοικητικό συμβούλιο να σκεφτούν ξανά την απόφαση και να την πάρουν πίσω. Γιατί και ο ΠΑΣΑΠ αν θέλει έχει πολλούς τρόπους να ενεργήσει και να είναι το ίδιο επιθετικός».

Για την περσινή καυστική ανακοίνωση του συνδέσμου κατά της ΕΣΑΠ: «Δεν κάναμε ποτέ προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Μιλήσαμε απλά για ανικανότητα στη διαχείριση καταστάσεων. Δεν θίξαμε κανέναν προσωπικά και θεωρήσαμε καλό να βγούμε έτσι έξω και να πούμε "κύριοι αν δεν μπορείτε ή αν δεν θέλετε υπάρχουν κι άλλοι". Προσωπικά δεν μιλήσαμε για κανέναν».

Για το τι θα κάνει ο ΠΑΣΑΠ με την ΕΟΠΕ: «Η ΕΟΠΕ πρέπει κι αυτή κάποια στιγμή ν' αναλάβει τις ευθύνες της. Έχουμε συγκεκριμένα παράπονα. Έχουμε ζητήσει να συγκαλέσει σύσκεψη για να βρούμε λύση στα προβλήματα, που μας απασχολούν και το περίεργο είναι ότι έχουμε συμφωνήσει σε πολλά με την ΕΣΑΠ. Δεν κάνουμε όμως το επόμενο βήμα να τα οριστικοποιήσουμε, γιατί προφανώς δεν θέλουν να τα οριστικοποιήσουμε».

Για το αν έχει λυθεί το θέμα της ασφάλισης των παικτών: «Το ασφαλιστικό δεν έχει λυθεί. Πολλοί αθλητές υπογράφουν συμβάσεις μερικής απασχόλησης. Εμείς είμαστε αντίθετοι, αλλά δεν μπορούμε να πούμε και στον καθένα τι να υπογράφει. Τώρα υπάρχουν αθλητές, που δεν έχουν ασφάλιση κι αυτό πρέπει να το δούμε. Τώρα που μας κάλεσε η ΕΟΠΕ, μετά απ' όλα αυτά τα γεγονότα, θα πάμε να βρούμε μία λύση».

Για το κακό ξεκίνημα στην χρονιά από τον Παναθηναϊκό: «Είχαμε κάκιστη χρονιά το 2011. Και η περσινή αγωνιστική περίοδος δεν τελείωσε καλά και η φετινή ξεκίνησε πολύ άσχημα, με τα γνωστά προβλήματα, οργανωτικά και διοικητικά. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση ερασιτέχνη όλο το καλοκαίρι. Τελευταία στιγμή συγκροτήθηκε μία ομάδα, οι επιλογές των παικτών ήταν της τελευταίας στιγμής, προετοιμασία δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει και νομίζω πως ήταν αναμενόμενο να έχουμε άσχημα αποτελέσματα. Τώρα η ομάδα είναι καλύτερα προετοιμασμένη, βελτιώσαμε τη βαθμολογική μας θέση, αλλά πρέπει σιγά-σιγά να συνειδητοποιήσουμε κιόλας ότι πρέπει ν' αλλάξει η ψυχολογία μας και οι στόχοι μας γιατί όλοι είχαμε συνηθίσει να παίζουμε για τον Παναθηναϊκό πρώτο. Όλα αυτά ήθελαν λίγο χρόνο και ελπίζω το 2012 να είναι καλύτερο, αν και πιστεύω ότι θα είναι δύσκολη χρονιά για την ομάδα».

Για το ότι αυτό συνέβη τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς νωρίτερα η ομάδα είχε πολύ καλό όνομα χάρη στον Βλάση Σταθοκωστόπουλο και άλλους παράγοντες που βοήθησαν οικονομικά όπως ο Γιαννακόπουλος και ο Έλληνας: «Ναι, και χρειάζεται ειδική μνεία στον Βλάση Σταθοκωστόπουλο. Τον διώξαμε αυτόν από τον χώρο κι αυτά πρέπει να δούμε σαν βόλεϊ. Γιατί καταφέρνουμε να διώχνουμε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι βοηθούν; Οι οποίοι έδωσαν στήριγμα, οι οποίοι ανέβασαν τα κασέ, ανέβασαν το όνομα του Παναθηναϊκού και του ελληνικού βόλεϊ γενικότερα; Γιατί το κάνουμε αυτό; Μήπως το βόλεϊ τρώει τους ανθρώπους του; Και δεν είναι μόνο το παράδειγμα του Σταθοκωστόπουλου. Είναι ο κ. Μαρινάκης, οι Αγγελόπουλοι…Τώρα πια δεν βλέπω να ξανάρχονται τέτοιοι άνθρωποι στο βόλεϊ. Εγώ δεν βλέπω κανέναν σωτήρα πια, πρέπει να μπούμε σε άλλο μοντέλο, πιο τεχνοκρατικό. Όπως στην Ιταλία, όπου δεν υπάρχει κανένας ισχυρός οικονομικά παράγοντας και μεγάλος επιχειρηματίας. Υπάρχουν χωριά, πόλεις μικρές, που έχουν πολλούς χορηγούς στις φανέλες στα γήπεδα και συντηρούνται και με τα εισιτήρια τούς και με τους χορηγούς. Αυτό είναι πια το μοντέλο που πρέπει να επικρατήσει το φωνάζουμε χρόνια δεν μας ακούν αλλά έτσι πρέπει να γίνει».

Για το πώς αισθάνεται που έχει άλλους στόχους η ομάδα όταν ο ίδιος έχει συνηθίσει στον πρωταθλητισμό: «Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο άσχημο είναι. Πραγματικά δίνω μεγάλη μάχη μέσα μου ό,τι πιο δύσκολο έχω ζήσει μέχρι στιγμής στην πολύχρονη καριέρα μου».

Για το αν θα κινδυνεύσει με υποβιβασμό ο Παναθηναϊκός: «Ε, αν έχουμε τέτοια απαισιοδοξία τι να πω, καλύτερα να σταματήσουμε. Πιστεύω ότι θα μείνουμε αλλά δεν μπορώ να προβλέψω αν θα γλιτώσουμε τα πλέι άουτ. Θα είναι πάντως, δύσκολη χρονιά μέχρι το τέλος».

Για το αν έφταιξε ο τέως προπονητής Νίκος Μπουτσουρής για τις συνεχείς ήττες του Παναθηναϊκού στο ξεκίνημα: «Δεν είμαι από αυτούς που θα ρίξουν το ανάθεμα σε κανέναν. Ίσα-ίσα ο Νίκος Μπουτσουρής έκανε τεράστια προσπάθεια. Προσπάθησε να συγκροτήσει την ομάδα με τα όπλα που είχε τέλη Αυγούστου, έδωσε την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών του για να σταθεί η ομάδα αξιοπρεπώς, παίξαμε χωρίς προετοιμασία, άρα θεωρώ ότι δεν είχε μερίδιο ευθύνης. Δεν προχώρησε η συνεργασία, εντάξει. Ίσως χρειαζόταν ένα ηλεκτροσόκ κι ως εκεί. Με τον νέο προπονητή που συνεχίζει να δουλεύει καλά, νομίζω ότι έχουμε αποκτήσει άλλη αυτοπεποίθηση»

Για τον θόρυβο που προκάλεσε το ενδιαφέρον του Ηρακλή για αυτόν: «Υπήρξε ενδιαφέρον αλλά δεν προχώρησε. Εγώ έμεινα στον Παναθηναϊκό όπως έμεινα τα τελευταία 2.5 χρόνια όπου δεν αμείβομαι όπως θα έπρεπε. Η θέληση μου και η βούληση μου λοιπόν είναι δεδομένη. Η πρώτη μου επιλογή λοιπόν είναι ο Παναθηναϊκός. Το καλοκαίρι δέχθηκα να μείνω με ένα πολύ χαμηλό συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό αλλά με την προϋπόθεση ότι θα γινόταν διακανονισμός των οφειλών. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα. Έφθασα λοιπόν τώρα σε ένα σημείο να χαρίζω στον Παναθηναϊκό το 50% των δεδουλευμένων. Σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε δεν ξέρω πολλούς να χαρίζουν χρήματα. Αυτό και μόνο δείχνει τα αισθήματά μου για αυτή την ομάδα και τις προθέσεις μου. Ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε να με αφήσει ελεύθερο, συνεπώς μένω στην ομάδα. Ευχαριστώ όμως και τον Ηρακλή για το ενδιαφέρον του».

Για το αν είναι η τελευταία του χρονιά στον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι το πιο πιθανό είναι αυτό. Πιστεύω ότι θα συνεχίσω σε άλλη ομάδα, αφού στο 39ο έτος της ηλικίας μου μπορώ ν' αντεπεξέλθω. Κάνω καλή ζωή, αθλητική ζωή για χρόνια κι επίσης είμαι αφοσιωμένος εκατό τοις εκατό στο βόλεϊ, καθώς δεν έχω εισοδήματα πέρα από το άθλημα. Αυτό με κάνει να προσπαθώ και να δουλεύω ακόμα περισσότερο»
Για το τι θα κάνει όταν ολοκληρώσει την καριέρα του: «Δεν θα γίνω σίγουρα πολιτικός. Θα παραμείνω σίγουρα στον χώρο του βόλεϊ, από κάποια άλλη θέση. Όταν σταματήσω θα μιλήσω πιο ξεκάθαρα, υπάρχουν κάποιες σκέψεις, πάντως σίγουρα δεν θα γίνω προπονητής».

Για τον Ντεσπέιν και τον Ηρακλή: «Θεωρώ ότι ο Ντεσπέιν είναι πάρα πολύ καλός παίκτης, δίνει μεγάλη δύναμη στην ομάδα του Ηρακλή και την κάνει ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Με την επιστροφή του Προύσαλη συν το γεγονός ότι έχει τους καλύτερους Έλληνες παίκτες και τον Ντεσπέιν που θα κάνει τη διαφορά πιστεύω ότι δύσκολα ο Ηρακλής θα χάσει τους φετινούς τίτλους. Συνυπολογίστε ότι έχει και πολύ καλό προπονητή».

Για το ντέρμπι κορυφής Ολυμπιακού-Ηρακλή το Σάββατο: «Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, αλλά επί της ουσίας δεν θα κρίνει πολλά. Νομίζω για το γόητρο είναι πιο πολύ, καθώς τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ».

 • Αθλητικά νέα
 • Ειδήσεις
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα

 • Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017
 • Τένις: Στιβ Τζόνσον - Κάιλ Έντμουντ
  01:102017 ATP World Tour 250. Γουίνστον Σάλεμ. Προημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • SportShow
  01:15Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης
  01:25Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2016 - 2017. Tελικοί. 4ος αγώνας. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Ποδόσφαιρο: Έβερτον - Μπόρνμουθ
  02:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Κάλιαρι - Κιέβο
  02:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • GP Confidential 2017
  03:30Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2017 - Magazine
  04:00Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Βιγιαρεάλ
  04:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Formula E 2016-17
  05:00Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  05:30Στιγμιότυπα.
 • RBAR World Championship 2017
  06:00Καζάν, Ρωσία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Βερόνα - Λάτσιο
  06:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Τένις: Κάιλ Έντμουντ - Νταμίρ Τζουμχούρ
  07:202017 ATP World Tour 250. Γουίνστον Σάλεμ. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Μπάσκετ: Γκραν Κανάρια - Ρεάλ Μαδρίτης
  07:55Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Supercopa Endesa. 2ος ημιτελικός. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  08:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017
  08:20Τρίπολη. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Κάλιαρι - Κιέβο
  08:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • Ποδόσφαιρο: Ουνιόν Βερολίνου - Καϊζερσλάουτερν
  08:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Topspin
  09:15Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Μπεσίκτας
  09:50TBF Τουρκικό Πρωτάθλημα 2016-17. Tελικοί. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • UEFA Champions League Magazine 2017-18 E4
  10:00Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • GP Confidential 2017
  10:25Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γουέστ Χαμ - Τότεναμ
  10:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  10:45Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Formula E 2016-17
  10:55Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Βενέτσια - Τρέντο
  11:45Ιταλικό Πρωτάθλημα 2016 - 2017. Τελικοί. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Μέγας.
 • RBAR World Championship 2017
  11:55Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2017
  12:25SS15 Baranowo 2, Πολωνία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Σπαλ - Νάπολι
  12:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • WRC 2017
  13:25SS23 Paprotki 2 Power Stage, Πολωνία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Πορτιμονένσε
  13:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  13:35Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια
  13:50Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2016 - 2017. Tελικοί. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Χαράλαμπος Σαραντινάκης.
 • UEFA Champions League Magazine 2017-18 E4
  14:25Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Αλαβές - Ρεάλ Μαδρίτης
  14:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ
  14:55Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • WRC 2017
  15:00Πολωνία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Άουγκσμπουργκ
  15:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μάλαγα
  15:35Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Supercopa Endesa. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Χαράλαμπος Σαραντινάκης.
 • RBAR 2017 - Magazine
  16:00Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  16:10Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλη
  16:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017-18 - Ανασκόπηση της Δευτέρας
  16:506η αγωνιστική. Παρακολουθήστε την αγωνιστική δράση της Δευτέρας στο Αγγλικό Πρωτάθλημα.
 • Formula E 2016-17
  17:00Μόντρεαλ. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Αρμάνι Μιλάνο - Τρέντο
  17:30Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. Supercoppa. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας
  17:50Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Serie A TIM 2017-18 - Στιγμιότυπα
  18:256η αγωνιστική.
 • Χάντμπολ: Λειψία - Ανόβερο
  18:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • GP Confidential 2017
  19:00Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2017 - Magazine
  19:30Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λέστερ - Λίβερπουλ
  19:45Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • UEFA Champions League Show 2017-18 (Ζ)
  20:00Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  20:30New Hampshire ISM Connect 300. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2017-18
  21:002ος γύρος. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Σαχτάρ Ντονέτσκ (Ζ)
  21:45UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 2η μέρα αγώνων. 6ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Formula 1 2017
  23:45Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στη πίστα του Marina Bay Street, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης