Λαμπρούση – Διώτη: η ευκαιρία τους

Λαμπρούση – Διώτη: η ευκαιρία τους

Οι διεθνείς αθλήτριες του Ηρακλή Κηφισιάς μιλούν για τους στόχους τους, την Εθνική και την κατάσταση στο ελληνικό βόλεϊ.

Συνέντευξη στο LefkadaPress παραχώρησαν οι παίκτριες του Ηρακλή Κηφισιάς Τζίνα Λαμπρούση και Γιώτα Διώτη, που μίλησαν για την φετινή πορεία της ομάδας τους, την Εθνική ομάδα, το ελληνικό γυναικείο Βόλεϊ, αλλά και το φετινό Αll Star Day των γυναικών.

Αναλυτικά η συνέντευξη των κοριτσιών του Ηρακλή Κηφισιάς:

Το ξεκίνημα του Ηρακλή Κηφισιάς στο πρωτάθλημα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, λόγω και των γνωστών τιμωριών. Στη συνέχεια όμως πετύχατε 6 σερί νίκες. Πού πιστεύετε ότι οφείλεται αυτή η καλή πορεία της ομάδας σας και ποιο είναι το μυστικό;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ:  Πράγματι το ξεκίνημα μας στο πρωτάθλημα δεν ήταν και το καλύτερο. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε δύο καλές ομάδες, που ήταν καλά δουλεμένες. Δυστυχώς όμως είχαμε τις άδικες τιμωρίες των συμπαικτριών μου και έτσι το έργο μας ήταν πολύ δύσκολο. Πιστεύω ότι αυτή η καλή πορεία της ομάδας οφείλεται στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην προπόνηση και από την πλευρά του προπονητή μας αλλά και από την πλευρά την δική μας.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Η δουλειά που γίνεται με τους προπονητές μας Ζόραν Κόβαζιτς και Σίλβια Ιβάνοβα είναι πολύ καλή γι αυτό συνεχίζουμε για το καλύτερο και θα φανεί στη πορεία του πρωταθλήματος.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν ήδη για τετράδα. Πιστεύετε ότι είναι εφικτός αυτός ο στόχος για την ομάδα σας;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για θέσεις. Τον αρχικό μας στόχο τον πετύχαμε. Δηλαδή να είμαστε στις έξι πρώτες ομάδες , από εκεί και πέρα συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά για να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Πρώτος μας στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα και να κρατήσουμε την ίδια θέση όπως στο περσινό πρωτάθλημα. Είναι νωρίς ακόμη για προβλέψεις.

Θεωρείτε ότι το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να αποτελέσει «σκαλοπάτι» για κάτι καλύτερο στην καριέρα σας;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Ναι , πιστεύω ότι το ελληνικό πρωτάθλημα αποτελεί σκαλοπάτι για την καριέρα μου ειδικά αν συνεχίσω να δουλεύω με τον ίδιο προπονητή. Χρειάζομαι όμως πολύ δουλειά ακόμα.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Με πολύ καλή δουλειά και ανταγωνισμό μπορεί να αποτελέσει σκαλοπάτι γιατί αρκετές αθλήτριες από την Ελλάδα έχουν φύγει στο εξωτερικό.

Τι είναι για εσάς ο Ηρακλής Κηφισιάς;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Ο Ηρακλής Κηφισιάς είναι για εμένα το σωματείο που με ανέδειξε. Μου έχει σταθεί σε δύσκολες στιγμές , σε έναν σοβαρό τραυματισμό που είχα πριν 2 χρόνια , αλλά επίσης με βοήθησε να επανέλθω και πάλι σε αγωνιστικούς ρυθμούς α’ Εθνικής. Τους ευχαριστώ πολύ όλους.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Αρχικά είναι  μια οικογένεια. Είμαστε πολύ δεμένοι  όλοι στην ομάδα,  και όλες οι παίκτριες μαζί γιατί είμαστε ηλικιακά κοντά και αντιμετωπίζουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις με πάθος  και ενθουσιασμό.

Πώς βλέπετε το άθλημα στην χώρα μας;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Το άθλημα στη χώρα μας αυτή τη στιγμή διέρχεται μια κάμψη , αλλά πιστεύω ότι στο μέλλον θα έχει ανοδική πορεία.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Τα τελευταία χρόνια θεωρώ πως το επίπεδο αρχίζει και πέφτει.

Η Εθνική μπορεί να καταφέρει πράγματα;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Η Εθνική θεωρώ πως μπορεί να καταφέρει πράγματα. Έχουμε νέες αθλήτριες που έχουν ταλέντο. Έχει αποδειχθεί άλλωστε με τις εθνικές ομάδες κορασίδων και νεανίδων, με τις οποίες έχουμε καταφέρει σε πολλές διοργανώσεις να φέρουμε πολύ καλά αποτελέσματα , ακόμη και μετάλλια.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Η Εθνική Ελλάδος με πολλή όρεξη και μεράκι μπορεί να καταφέρει και να πετύχει πολλά, διότι υπάρχουν πολλές καλές παίκτριες στην Ελλάδα!

Τα περιορισμένα μπάτζετ θεωρείτε ότι έχουν «μικρύνει» το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Είναι γεγονός ότι η οικονομική κατάσταση στη χώρα μας έχει επηρεάσει κατά πολύ και τον αθλητισμό. Οι προϋπολογισμοί είναι μικρότεροι γεγονός το οποίο δεν προσελκύει πολλές και καλές ξένες παίκτριες όπως το παρελθόν. Θεωρώ ότι αυτό από τη μια μεριά έχει επηρεάσει την ποιότητα του ελληνικού πρωταθλήματος αλλά και εμείς σαν νέες παίκτριες δεν έχουμε τόσες παραστάσεις από καλύτερες αθλήτριες όπως είχαμε τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη μεριά όμως δίνεται ευκαιρία σε νέες Ελληνίδες αθλήτριες να αναδείξουν το ταλέντο τους και στις ομάδες να επενδύσουν σε Ελληνίδες (έστω και αναγκαστικά...) γεγονός που μακροχρόνια θα ωφελήσει το ελληνικό βόλεϊ.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Με την οικονομική κρίση που υπάρχει στην πατρίδα μας λογικό είναι πλέον τα μπάτζετ των συλλόγων να είναι περιορισμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύω όμως αυτό είναι καλό για το ελληνικό Βόλεϊ, γιατί φέτος τα ρόστερ των περισσότερων ομάδων είναι με Ελληνίδες  παίκτριες, κάτι που σημαίνει ότι τα κορίτσια έχουν την δυνατότητα να παίζουν πολλά παιχνίδια, που είναι και το πιο σημαντικό κομμάτι για την ανάδειξη  της κάθε αθλήτριας και αποκτούν εμπειρίες.

Υπάρχει κάποια παίκτρια που θαυμάζετε και με την οποία θα θέλατε να γίνετε συμπαίκτριες;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη παίκτρια που να θαυμάζω. Είμαι ικανοποιημένη με τις συμπαίκτριες μου , με τις οποίες παίζουμε χρόνια μαζί.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Φέτος έτυχε να γνωρίσω μια παίκτρια πολύ υψηλού επιπέδου την Ανέτα Γκερμάνοβα όπου πήρα αρκετά στοιχεία παίζοντας δίπλα  της και τα χρησιμοποιώ και εγώ. Γενικώς βλέπω πολλούς παίκτες και παίκτριες και παίρνω τα καλά στοιχεία τους!

Κάποιος προπονητής που σας έχει «σημαδέψει»;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Προπονητής ο οποίος με έχει «σημαδέψει» είναι ο προπονητής που έχω τώρα , ο Ζόραν Κόβαζιτς. Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να βελτιωθώ και να μπορώ να παίξω καλύτερο βόλεϊ. Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι από μόνος του σχολή του βόλλεϊ και χαίρεσαι να κάνεις προπόνηση μαζί του.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Έχω δουλέψει με πολλούς προπονητές που μου έδωσαν πολλά μου έμαθαν και πολλά,  αλλά πιο τρανταχτοί για μένα ήταν ο Τζιοβάνι Καπράρα και ο Ζόραν Κόβαζιτς που κάνουν εξαιρετική δουλειά!

Ποια ήταν η καλύτερη και ποια η χειρότερη στιγμή στην καριέρα σας;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν υπέστην ένα σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Η καλύτερη τώρα... είναι πολλές. Πανελλήνια πρωταθλήματα με την ομάδα μου στις κορασίδες και στις νεάνιδες , αλλά και μετάλλια με την εθνική ομάδα. Το καθένα από αυτά είναι ξεχωριστά για μένα.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Δεν υπήρχε  χειρότερη. Βασικά δεν μου έρχεται τώρα και ούτε θέλω να θυμάμαι! Καλύτερες ζω κάθε χρόνο  με την ομάδα μου!

Τι σκέφτεστε για το μέλλον σας;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Να ολοκληρώσω με επιτυχία τις σπουδές μου και να ανέβω όσο πιο ψηλά μπορώ με την ομάδα μου τον Ηρακλή Κηφισιάς.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Να παίξουμε  ένα πολύ καλό και υψηλού επιπέδου βόλεϊ και να τελειώσουμε και τη σχολή μας.

Ο κόσμος  ανταποκρίνεται, είναι κοντά στην ομάδα.
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Ναι , αυτό είναι αλήθεια. Έχουμε την υποστήριξη του κόσμου και αυτό είναι πολύ θετικό. Μας τονώνει την ψυχολογία και την θέληση για νίκες.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Ο κόσμος έρχεται στους αγώνες και μας στηρίζει ανάλογα!

Φέτος για πρώτη φορά το ALL STAR DAY των γυναικών θα γίνει εκτός Αττικής, και συγκεκριμένα στη Λευκάδα. Πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι είναι για το άθλημα, που αυτή η γιορτή του Βόλεϊ θα γίνει στην Επαρχία και σε ένα Νησί που δεν έχει ομάδα Βόλεϊ;
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Συγχαρητήρια σε όσους το σκέφτηκαν και θα το υλοποιήσουν. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για το άθλημα , διότι θα διαφημιστεί περισσότερο , αλλά επίσης θα γνωρίσει και ο κόσμος της Λευκάδας το άθλημά  μας. Και που ξέρετε , ίσως αυτό γίνει το κίνητρο για να δημιουργηθεί μια ομάδα βόλεϊ και στην Λευκάδα.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: Είναι  πολύ καλό που για πρώτη φορά θα γίνει εκτός Αττικής. Ο κόσμος στην Επαρχία διψά για μεγάλες διοργανώσεις και είμαι σίγουρη ότι θα το παρακολουθήσει πολύς κόσμος, που θα έχει και την ευκαιρία να δει από κοντά κορυφαίες αθλήτριες του Ελληνικού Βόλεϊ. Το all Star Day γυναικών είναι μια γιορτή που εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.

Και να κλείσουμε με ευχές για το νέο έτος.
ΓΙΩΤΑ ΔΙΩΤΗ: Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά , καλή χρονιά και ευτυχισμένο το 2012. Ελπίζω το νέο έτος να μας βρει όλους υγιείς πάνω απ' όλα , να έχουμε αγάπη , ευτυχία, υπομονή και επιμονή για να ξεπεράσουμε όλες τις δυσκολίες. Καλή Χρονιά.
ΤΖΙΝΑ ΛΑΜΠΡΟΥΣΗ: ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ . Η νέα χρονιά να είναι για όλους καλύτερη από την προηγούμενη. Προσωπικά εύχομαι να έχουμε ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα χωρίς τραυματισμούς σε όλες τις ομάδες. ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2012!



Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
Ποδοσφαιριστής της χρονιάς στην Premier League ο Φόντεν
Premier League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζει σε… θαύμα η Άρσεναλ
Premier League: «Αγκαλιά» με τον τίτλο η Μάντσεστερ Σίτι, ελπίζει σε… θαύμα η Άρσεναλ
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
Κλοπ: Άνοιξε Instagram με συγκινητικό μήνυμα προς τον κόσμο της Λίβερπουλ - «Ήταν μια ερωτική σχέση»
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved