Φουντουλάκης: «Θα μπουκάρουμε στην Βουλή»

Φουντουλάκης: «Θα μπουκάρουμε στην Βουλή»

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία ο πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με αναπηρίες, Γιώργος Φουντουλάκης μίλησε για τις περικοπές και τον αναμενόμενο τρόπο διαμαρτυρίας τους

{textlink02}

Μιλώντας στον Sentra 103,3 έκανε έκκληση και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αναλυτικά: 

Για τις περικοπές: «Οι περικοπές που έχουν γίνει αυθαίρετα μας έχουν ισοπεδώσει τελείως… Καταλαβαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κόσμος με την ανεργία. Όμως όταν ένα κράτος αποφασίζει και δίνει κάποιο ποσό δεν πρέπει να κάνει διακρίσεις.
Η αδικία που έγινε αφορά στο ότι πριν τρεις μήνες η ΟΠΑΠ. ΑΕ έδωσε 5.000.000 στην επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων για την Ολυμπιακή προετοιμασία και καλά έκανε – και προς Θεού δεν έχω πρόβλημα κανένα με τις ομοσπονδίες, είμαστε φίλοι και συνεργαζόμαστε – και στην Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες που έχει 18 Ολυμπιακά αθλήματα, μετά από επανειλημμένες μας προτάσεις γραπτές, όχι μόνο δεν μας απάντησε αρνητικά αλλά ούτε καν μπήκε στον κόπο να μας απαντήσει.
Και προσωπικά ο υπουργός Πολιτισμού, ο κ. Γερουλάνος τηρεί μια πολιτική απέναντί μας απαράδεκτη. Την προηγούμενη φορά στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης μας είχε υποσχεθεί ότι θα λύσει το θέμα της επιχορήγησης, του έχουμε στείλει εδώ και τρεις μήνες ένα έτοιμα για ραντεβού αλλά τίποτα».

Για τις επόμενες κινήσεις της ομοσπονδίας: «Η μόνη λύση είναι και σας το δηλώνω, το επόμενο 15νθήμερο θα εισβάλλουμε βιαίως στο υπουργείο Πολιτισμού όλο το αναπηρικό αθλητικό κίνημα που είναι σε πρώτη φάση στην Αθήνα και μετά θα το κάνουμε στη Βουλή. Δεν έχουμε άλλο τρόπο. Όταν κάποιοι δεν σέβονται ούτε την ιδιαιτερότητά μας, ούτε τον αγώνα που κάνουμε. Λες και τα βάζουν από την τσέπη τους τα λεφτά ή τους ζητάμε να τους τα στερήσουμε από τους προσωπικούς τους προϋπολογισμούς ή τις τράπεζές τους. Είναι τα λεφτά του ελληνικού λαού, τουλάχιστον να τα μοιράζουν ισότιμα και να έχουμε την ίδια μεταχείριση κι εμείς, το δικαιούμαστε και δεοντολογικά και ηθικά και βάσει συντάγματος σε τελική ανάλυση.
Είμαι τόσο αγανακτισμένος γιατί όλο το χρόνο οι αθλητές μου έδωσαν μεγάλο αγώνα, έκαναν υπέρβαση για να συμμετάσχουν στους Παραολυμπιακούς του Λονδίνου και αυτή την στιγμή δεν ξέρω εάν θα πάνε καν… Και δεν είναι μόνο το οικονομικό. Εχουμε απευθυνθεί επανειλημμένα μέσω του υπουργείου Πολιτισμού να κάνουν μια εισήγηση στον υπουργό εσωτερικών που ανήκουν αυτοί που εργάζονται, που δεν έχει κανέναν οικονομικό κόστος, να τους γίνει μια διευκόλυνση ενόψει Παραολυμπιακών αγώνων με τις εργασίες τους. Να μπορούν να γυμνάζονται.
Την Ελλάδα θα πάνε να εκπροσωπήσουν, δεν θα πάνε να εκπροσωπήσουν τον εαυτό τους μόνο. Και δυστυχώς δεχόμαστε άρνηση και από κει. Αρα δεν είναι οικονομικά τα θέματα. Είναι θέμα κλειστού μυαλού και ενός ζαμανφουτισμού που δείχνουν. Δηλαδή με 60 άτομα θα πέσει το ελληνικό κράτος έξω εάν τους διευκολύνει με τις άδειες. Τους λένε `θα πάρεις ή από την κανονική σου άδεια ή άνευ αποδοχών. Μα είναι δυνατόν;
Υπήρχε παλιά μια καταστρατήγηση, είμαι ενάντια σ αυτό το κλίμα, όμως τουλάχιστον αυτοί που ασχολούνται επίσημα, πως θα πάνε μετά κουρασμένοι; Διευκόλυνση ζητάμε, δεν ζητάμε να είναι τεμπέλης να τον στέλνουμε στο σπίτι να κάθεται και να τους στέλνουμε την επιταγή. Κάνω έκκληση σε όλους τους φορείς να κάνουν μια παρέμβαση και ειδικά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που έχουμε ένα παράπονο γιατί δεν μας έχει δεχτεί παρόλο που του έχουμε στείλει επιστολή.
Ο Πρόεδρος μπορεί να κάνει μια παρέμβαση για έναν χώρο, ένα εκατομμύριο ανάπηροι είναι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αυτή λοιπόν η κατηγορία πρέπει να προσεχθεί, με τηρούμενες τις προτεραιότητες, με τις δυσκολίες που υπάρχουν, δεν θέλουμε να δίνουν λεφτά και εκατομμύρια στον αθλητισμό την ώρα που ο κόσμος πεινάει, αλλά η στοιχειώδη στήριξη πρέπει να υπάρχει και αυτή την ζητάμε και την απαιτούμε»

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία: «Είναι μέρα διαμαρτυρίας και διεκδικήσεων, διότι τυπικά έχει καθιερωθεί σαν Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία αλλά θα πρέπει αυτοί που κυβερνάνε, να κάνουν έναν απολογισμό στο τι έχουν κάνει για τα άτομα με αναπηρία. Και κατά πόσο έχουν συμβάλει στο να τους λύσουν τα προβλήματα και να τους δώσουν μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό δυστυχώς δεν έχει γίνει παρά ελάχιστα βήματα, τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα.

Για την Ομοσπονδία: «Αυτό που μπορώ να πω επειδή εκπροσωπώ το κομμάτι του αθλητισμού που είναι ένα κομμάτι ζωντανό, μετά από τόσες επιτυχίες που έχει καταφέρει να κάνει στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, να έχει το πρώτο ρεκόρ παγκοσμίως, μετά από Παραολυμπιακούς στην χώρα που θα πάει σε ξένη χώρα, να έχει πετύχει αύξηση μεταλλίων που δεν το χει κάνει καμία χώρα μέχρι στιγμής, στο Πεκίνο πήραμε 25 μετάλλια.
Δυστυχώς, τώρα τελευταία βλέπω κάποια δείγματα αδιαφορίας και ρατσισμού και από το κράτος και από φορείς, διότι για μας δεν είναι αθλητισμός μόνο τα μετάλλια, οι διακρίσεις, κάποιες αμοιβές που παίρνουμε, κάποια κίνητρα που δίνουν όπως σε όλους τους αθλητές… Για μας είναι τρόπος ζωής, είναι τρόπος να ενταχθούμε ισότιμα στην κοινωνία, γι αυτό είναι μια ημέρα πάλης για μας, ένας τρόπος να βγάλουμε όλα τα άτομα με αναπηρία από το σπίτι τους και όσες διακρίσεις έρθουν καλώς να έρθουν».



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved