Στα ημιτελικά η Πάτρα

Στα ημιτελικά η Πάτρα

Η ΕΑΠ επικράτησε με 3-2 της εσθονικής Ταλίν στην Πάτρα και πέρασε στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ.

Στην ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ προκρίθηκε η ΕΑΠ, η οποία διπλασίασε τις νίκες της απέναντι στην Ταλίν, μετά και τη σημερινή (9/2) της επικράτηση στο «Δ. Τόφαλος» με 3-2.

Οι Πατρινοί, που την περασμένη εβδομάδα είχαν φύγει νικητές από την Εσθονία με 3-1, θα αντιμετωπίσουν στα παιχνίδια της τετράδας (22 ή 23/2 το πρώτο ματς) τη νικήτρια του ζευγαριού Ματσεράτα – Σούργκουτ.

Κορυφαίοι σκόρερ για τους γηπεδούχους ήταν οι Ντορνέλας, Ντέιβινσον και Σουλτανόπουλος, ενώ άξια αναφοράς είναι η απόδοση του 20χρονου Μακρυγιάννη, που έπεσε ξαφνικά στα βαθιά, αλλά… βρήκε το δρόμο να βγει στη στεριά.

Τα σετ: 25-22, 21-25, 25-23, 23-25, 15-10.

ΕΑΠ (Χριστόπουλος): Κουρνέτας 4 (4 μπλοκ), Μακρυγιάννης 10 (4 μπλοκ), Σουλτανόπουλος 18 , Ντορνέλας 23 (4 άσοι), Ντέιβινσον 20, Μαντέκας 6, Στεφάνου (λ, 84%) / Παπαδόπουλος, Σικέιρα 1.

ΤΑΛΙΝ (Κέελ): Μέρεσααρ 18, Πετρόβς 6, Λοφτενσές 3, Πασίτσκι 11, Κιβισίλντ 16, Κουέκαλλας 17, Έσνα (λ, 62%) / Ρόσεβνμπλατ 10, Κέελ, Πουλκ.

«Κάνουμε ηρωική προσπάθεια»

Μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό βόλεϊ χαρακτήρισε την πρόκριση της ομάδας του ο προπονητής της ΕΑΠ, Γιώργος Χριστόπουλος: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία γα την Πάτρα και το ελληνικό βόλεϊ αυτή η πρόκριση στους 4 και θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε σήμερα μαζί μας και μας συμπαραστάθηκε. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες μου για τη μάχη που έδωσαν σήμερα και ειδικά στο νεαρό Μακρυγιάννη ο οποίος πέρυσι έπαιζε στο εφηβικό και αγωνίστηκε σήμερα σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάνουμε μια ηρωική προσπάθεια φέτος, έχουμε ένα Γολγοθά σε Ελλάδα και Ευρώπη και οι τραυματισμοί μας έχουν στοιχίσει. αλλά κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό στη συνέχεια».

Παρών στο «Δ. Τόφαλος», μαζί με τους περίπου 1200 φίλους της πατρινής ομάδας, ήταν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, που συνεχάρη την ΕΑΠ για την πρόκριση: «Μόνο συγχαρητήρια μπορώ να δώσω στην ομάδα της ΕΑΠ,  η διοίκηση της οποίας φέτος κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση που έφτασε στους 4 του Τσάλεντζ Καπ. Στόχος της ομοσπονδίας είναι να τονώσει το βόλεϊ της περιφέρειας και εύχομαι η ΕΑΠ να έχει καλή συνέχεια και στην συνέχεια της διοργάνωσης».



Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved