Προσδοκίες και θέαμα στο Volleyleague Cup!

Προσδοκίες και θέαμα στο Volleyleague Cup!

Απόντος του προέδρου της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατώρου πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Volleyleague Cup, μιας διοργάνωσης που έχει στόχο να διατηρήσει τις ομάδες στην διακοπή σε επίπεδα ανταγωνιστικά και να φέρει τον κόσμο της επαρχίας ακόμα πιο κοντά στο βόλεϊ.

Την εκδήλωση προλόγισε εκ μέρους του προέδρου της ΕΣΑΠ κ. Παντελή Ταρνατόρου, ο Διευθυντής της Ένωσης Νίκος Σοφιανός: «Βασικός στόχος για τη «γέννηση» του League Cup, ήταν η ανάγκη να καλυφθεί το κενό που δημιουργείται λόγω των υποχρεώσεων της εθνικής ομάδας. Η ΕΣΑΠ, θεωρεί ότι, μέσω του League Cup 2011 θα δοθούν περισσότερες αγωνιστικές ευκαιρίες τόσο στις ομάδες όσο και σε αθλητές οι οποίοι ίσως είχαν μικρότερο χρόνο συμμετοχής στους αγώνες της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012», είπε αρχικά ο κ. Σοφιανός και συμπλήρωσε:

«Παράλληλα με τους αγώνες, η ΕΣΑΠ αποφάσισε να «βγάλει» το βόλεϊ έξω από τους αγωνιστικούς χώρους και για αυτό, έχουν προγραμματιστεί, σε συνεργασία με τους τοπικούς συνδιοργανωτές, Παμβοχαϊκό, ΓΣ Λαμίας και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, διάφορες εκδηλώσεις ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους της περιφέρειας να έρθουν πιο κοντά με τους αθλητές του βόλεϊ. Έτσι λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν τουρνουά μίνι βόλεϊ, το πρωί του Σαββάτου 19.11.2011 και συγκεκριμένα: στον Α' Όμιλο, που θα πραγματοποιηθεί στο Βραχάτι, το τουρνουά μίνι βόλεϊ θα φιλοξενηθεί στον Δημοτικό σχολείο Ζευγολατιού που ανήκει στο Δήμο Βέλους -Βόχας.

Στον Β' Όμιλο, το τουρνουά μίνι-βόλεϊ θα φιλοξενηθεί σε κεντρική πόλη της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας, ενώ στον Γ' Όμιλο, το τουρνουά μίνι βόλεϊ, θα διεξαχθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης. Επίσης η ΕΣΑΠ και οι ομάδες- μέλη της, δείχνοντας για μια ακόμη φορά την κοινωνική τους ευαισθησία, θα επισκεφθούν το πρωϊ του Σαββάτου με αθλητές των ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες, το παράρτημα του Ιδρύματος 'Χαμόγελο του Παιδιού' στο Βραχάτι, αλλά και το ορφανοτροφείο Θηλέων της Λαμίας».Στην συνέχεια αναλύθηκε το αγωνιστικό σύστημα της διοργάνωσης, με τις 12 ομάδες να έχουν χωριστεί σε 3 ομίλους των 4 ομάδων και αγωνιζόμενοι σε ημιτελικούς και τελικούς αγώνες.

Κλείνοντας ο διευθυντής της ΕΣΑΠ τόνισε: «Το League Cup θέλουμε και είμαστε σίγουροι ότι θα εξελιχθεί σε μια γιορτή από την αρχή έως το τέλος της διοργάνωσης. Ήδη στη Σύρο έχουν ξεκινήσει η προεργασία για τη φιλοξενία του «φάιναλ - φορ» με τους ανθρώπους του Φοίνικα να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να βγει μια πολύ όμορφη εικόνα, όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και για όλο το νησί. Τα ζευγάρια των δυο ημιτελικών του «Φάιναλ - Φορ» της διοργάνωσης, θα αναδειχθούν μετά από κλήρωση, που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 21.11.2011, 12.00, στα γραφεία της ΕΣΑΠ».

Καλμαζίδης: «Κίνητρο για τις ομάδες»

«Θα ήθελα να πω ένα μπράβο στη Λίγκα που διοργανώνει το League Cup, κάτι που είναι καλό για όλους μας. Ιδιαίτερα σε μια περίοδο που δεν έχουμε αγώνες κι είναι ένα μικρό κίνητρο για τις ομάδες και τους παίκτες. Εγώ θα πρότεινα πάντως, εφόσον  διοργανωθεί ξανά, είτε να μειώναμε τους ξένους είτε να μην έπαιζαν καθόλου ξένοι και να ήταν αμιγώς ελληνικά τα «ρόστερ».Όλοι τώρα έχουν κάνει προετοιμασία και θα μπορούσαμε να δοκιμάσουμε περισσότερους Έλληνες αθλητές σε συνθήκες αγώνα. Κι αυτό το λέω εγώ που μου λείπουν 4 Έλληνες κι έχω όλους τους ξένους, αλλά επαναλαμβάνω θα ήταν κίνητρο και καλή σκέψη για το μέλλον. Ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά, αφού  στις πόλεις που θα γίνουν οι όμιλοι όλοι ξέρουμε ότι εκεί αγαπούν το βόλεϊ», είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιάννης Καλμαζίδης.

Αρσενιάδης: «Η προσπάθεια θα δικαιωθεί με την προσέλευση του κόσμου»

Ο τεχνικός του ΑΟ Κηφισιάς, Κώστας Αρσενιάδης τόνισε: «Το League Cup είναι μια ευχάριστη αλλαγή από την πίεση του πρωταθλήματος, μια αρκετά ενδιαφέρουσα διοργάνωση, η οποία δεν θα υποτιμηθεί από καμία ομάδα, παρόλες τις ελλείψεις που θα έχουν. Είναι ένα κίνητρο, ειδικά το χρηματικό έπαθλο που υπάρχει, αλλά θεωρώ ότι ο μεγάλος στόχος δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε το Κύπελλο, αλλά η ίδια η προσπάθεια που θα δικαιωθεί με την προσέλευση του κόσμου. Οι φίλαθλοι και των 4 πόλεων θα έχουν την ευκαιρία να δουν όμορφο θέαμα και ειδικά στη Σύρο στους τελικούς θα δουν και την ομάδα τους να πρωταγωνιστεί και γιατί όχι να κερδίζει ένα τίτλο. Μόνο κέρδη θα έχουμε,  είτε με την προσέλευση κόσμου, είτε με την ανάδειξη νέων παιδιών, ενώ εμείς οι ομάδες, που θα είχαμε απραξία 30 ημέρες, θα μας δώσει μεγάλη βοήθεια παίζοντας τουλάχιστον 2 ματς υψηλού επιπέδου.Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και είμαι σίγουρα για την επιτυχία της διοργάνωσης».

Δρίκος: «Να επεκτείνουμε τις αγωνιστικές περιόδους»

Ο προπονητής Ηρακλή σημείωσε με τη σειρά του: «Η δική μου η αίσθηση είναι ότι, γενικά ο αθλητισμός και το βόλεϊ, έχει ανάγκη από παράλληλες διοργανώσεις. Έχουμε συνηθίσει τη σεζόν να υπάρχει ένα πρωτάθλημα, το κύπελλο, για να φτάσουμε σε ένα σύνολο αγώνων που δύσκολα ξεπερνά τους 150. Αν υπολογίσουμε το συνολικό κόστος του πρωταθλήματος (συμβόλαια, μετακινήσεις, κ.λ.π) έχουμε ένα πολύ υψηλό κόστος ανά αγώνα. Γίνεται πολύ δουλειά, ξοδεύουμε αρκετά για να παίζουμε λίγο. Πρέπει να παίζουμε λίγο παραπάνω και τέτοιες διοργανώσεις είναι σημαντικές και πρέπει όσο μπορούμε να τις επεκτείνουμε για να μεγαλώνει η αγωνιστική περίοδος.

Τα οφέλη είναι προφανή. Σε 4 επαρχιακές πόλεις, όπου υπάρχει ο «σπόρος του βόλεϊ», θα χαρούν οι φίλοι του αθλήματος, θα υπάρχει δραστηριότητα στις ομάδες που θα αναλωνόντουσαν σε φιλικά. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής σε νεαρούς Έλληνες αθλητές, που μπορούν να παίξουν με τις ανδρικές ομάδες, έχοντας ως κέρδος και την εμπειρία μιας αποστολής υψηλού επιπέδου. Αν μπορούμε να πούμε κάτι για τα επόμενα χρόνια, είναι να διατηρηθεί μια παράλληλη διοργάνωση και να καθιερωθεί ανεξάρτητα αν υπάρχει κάποιο κενό ή όχι. Όσο για τον Ηρακλή, θα παρουσιαστεί με ένα σύνολο έμπειρων αθλητών και κάποιων νεότερων από την εφηβική ομάδα και οστόχος είναι, τα νέα παιδιά που έχουμε, να πάρουν εμπειρίες από υψηλό επίπεδο και να διατηρηθεί η καλή αγωνιστική κατάσταση όλης της ομάδας».

Νεόφυτος: «Σας περιμένουμε όλους στη Σύρο»

Τέλος, ο Νίκος Νεόφυτος είπε για λογαριασμό του Φοίνικα Σύρου: «Δεν θα ήθελα να επαναλάβω ότι, είναι κάτι πολύ καλό βόλεϊ, αλλά θα πρέπει να ευχηθούμε και στην Εθνική καλή επιτυχία. Πιστεύω έφτασε η ώρα να πετύχουμε κάτι καλό με την Εθνική ομάδα και το εύχομαι.Είμαι «εξουσιοδοτημένος» να σας πω ότι, στη Σύρο περιμένουν πως και πως για να φιλοξενήσουν το φάιναλ φορ. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο και η φιλοξενία κάτι παραπάνω από καλή. Η δική μας ομάδα είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει τον τίτλο. Είναι η μοίρα μας φέτος να είμαστε στην πίεση αλλά είναι ευχάριστο,. Πρέπει να συνεχιστεί ο θεσμός αφού είναι λίγα τα παιχνίδια, και θα μπορούσαμε να βρούμε ένα ευέλικτο σχήμα, ίσως να γίνεται το League Cup τα Χριστούγεννα και θα μπορούσε να δίνεται, ως κίνητρο, και ένα εισιτήριο για Ευρώπη. Σας περιμένουμε όλους στη Σύρο».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης