Εξομολόγηση Μαυρομάτη

Εξομολόγηση Μαυρομάτη

Για τα ζητήματα που απασχολούν την ΕΟΠΕ, την τιμωρία του Ρουμελιώτη και τις σχέσεις με τους διεθνείς μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά από τον Παντελή Λώλη στην εκπομπή της Nova «Στο φιλέ» και μίλησε για την Εθνική ομάδα, τα προβλήματα που υπήρξαν, το νέο ξεκίνημα και την τιμωρία του Νίκου Ρουμελιώτη.
Αναλυτικά όσα είπε...

«Όλα όσα συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι, δικαιολογημένα γιατί αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα ή αδικαιολόγητα στο πού φτάσαμε, νομίζω ότι δεν τιμούν κανέναν, ούτε το ελληνικό βόλεϊ, ούτε τους παίκτες, ούτε την ομοσπονδία. Βεβαίως υπήρξε μία ένταση, θεωρώ ότι στο μεγάλο ζήτημα με την άρνηση των παιδιών να πάνε στη Σερβία, που προσωπικά το θεωρώ ένα σημαντικό λάθος, έχουν πολλά δίκια σε θέματα οργανωτικά κυρίως λόγω των οικονομικών προβλημάτων της ομοσπονδίας. Και αν θέλετε, έκανε και λάθη η ομοσπονδία οργανωτικά.

Είτε λόγω των οικονομικών είτε μη σωστών επιλογών σε κάποια ζητήματα, είναι γεγονός ότι οργανωτικά δεν πήγαμε καλά. Εξάλλου αυτός είναι ο λόγος που μετά τους αγώνες στα Τρίκαλα η πρώτη απόφαση που πήραμε ήταν η αναβάθμιση του Περικλή Μπακοδήμου που ανέλαβε έναν πιο συντονιστικό ρόλο. Η ομοσπονδία έχει αναγνωρίσει ήδη εμπράκτως πως κάπου δεν πήγαμε καλά εμείς.

Το δικό μας παράπονο από τα παιδιά ήταν ότι διαμαρτυρόμενοι σε κάποια θέματα που είτε είχαν δίκιο ή άδικο ήταν θέμα συζήτησης μεταξύ μας, προκάλεσαν μία βλάβη στην εικόνα του ελληνικού βόλεϊ διεθνώς με το να αρνηθούμε να πάμε προσκεκλημένοι από μία χώρα που κατά σύμπτωση πήρε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν τιμά κανέναν μας. Δεν θέλω να σας περιγράψω πώς αισθάνθηκα όταν υποχρεώθηκα να μιλήσω με τον πρόεδρο της σέρβικης ομοσπονδίας να του πω πως δεν μπορούμε γιατί έχουμε σοβαρό πρόβλημα.

Είπα και στα παιδιά ότι θα μπορούσαν να μην προπονηθούν μία μέρα και να μιλήσουμε, ή να εκφράσουν και δημοσιεύοντας, γιατί δεν έχω πρόβλημα να δημοσιοποιούνται κάποια πράγματα, να εκφράσουν την αντίρρησή τους με όποιον τρόπο κρίνουν αυτοί. Το να μην πάμε σε φιλικά παιχνίδια, μια υποχρέωση που ανέλαβε, σε συνεννόηση με τους προπονητές, η ομοσπονδία, αντιλαμβάνεστε ότι μας προσβάλλει όλους.

Λέτε πως οι παίκτες έλαβαν μόνο υποσχέσεις γιατί η ομοσπονδία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί απέναντί τους, αλλά ίδιο είναι το πρόβλημα που έχει η ομοσπονδία με την πολιτεία γιατί δεν μπορούσε να εισπράξει αυτά που δικαιούταν. Παρόλα αυτά και παρά το γεγονός πως αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου έβαλαν το χέρι στην τσέπη για να αντιμετωπίσουμε κάποια ζητήματα, και δεν συνηθίζεται σε ομοσπονδίες αυτό, προσπαθήσαμε να διοργανώσουμε φιλικούς αγώνες και όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία.

Δεν συγκρίνονται οι συνθήκες της χώρας μας του 2011 με το 2004 ακόμα και με το 2009, είναι προφανές πως είναι άλλες εποχές. Είναι δεδομένο πως έγινε μία προσπάθεια με λάθη εκατέρωθεν. Σε αυτό το πλαίσιο τα λάθη τα αναγνωρίσαμε και οι δύο πλευρές. Σε συζήτηση με τους παίκτες ήταν πολύ ειλικρινείς και το χαίρομαι και λυπάμαι που δεν είχα την ευχέρεια ή την καθαρότητα της σκέψης να το κάνω νωρίτερα.

Υπάρχει μία διάθεση από την ομοσπονδία συνολικής αντιμετώπισης των πραγμάτων, σε μια καταιγίδα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός και το βόλεϊ, χρειάζεται να είμαστε περισσότερο ενωμένοι. Ο ίδιος ο Νίκος Ρουμελιώτης μάς έδωσε και με χαρά το υποδέχθηκα, μία επιστολή του, στην οποία και αυτός λέει τα ίδια που σας λέω κι εγώ τώρα.

Λέει ότι στην ένταση και δικαιολογημένα λόγω των δύσκολων συνθηκών έγιναν λάθη και από πλευράς μου λέει ο Νίκος και από πλευράς ΕΟΠΕ και το αποδέχομαι σας λέω κι εγώ και μας έδωσε τη δυνατότητα, γιατί μέχρι τώρα, όταν κλήθηκε σε απολογία δεν έστειλε καν υπόμνημα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί είναι λίγο λεπτά τα ζητήματα, η ομοσπονδία προχθές ανέπεμψε την υπόθεση στη δικαστική επιτροπή η οποία εξέδωσε την τιμωρία των δύο ετών, προκειμένου να επανεξεταστεί το θέμα, υπό το πρίσμα πρώτον της επιστολής του Νίκου Ρουμελιώτη και δεύτερον του κλίματος που επικρατεί στο διοικητικό συμβούλιο πως πρέπει να πάμε όλοι μαζί και να καταλαγιάσουν τα πράγματα.

Είναι λοιπόν σαφές πως στέλνουμε κάποιο μήνυμα στη δικαστική επιτροπή περιμένοντας κι εμείς να δούμε τι θα γίνει. Δεν μπορώ να ξέρω πως θα εξελιχθεί, αλλά είναι δεδομένο πως θα εξελιχθεί σε διαφορετικό κλίμα, πιθανόν να κληθεί να συζητήσει και με τα μέλη της δικαστικής επιτροπής. Η ποινή ήταν μεγάλη, αλλά δεν βοήθησε ο ίδιος ο Νίκος.

Όταν καλείς κάποιον σε απολογία και δεν στέλνεις καν να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, είναι προφανές ότι ο κριτής δεν μπορεί να λάβει υπόψη του κανένα ελαφρυντικό. Αυτό θεωρώ πως έπαιξε ρόλο στην ποινή. Αν επέβαλα εγώ ποινή, θα ήταν μικρότερη πιθανότατα.

Βεβαίως δημιουργήθηκε η εικόνα πως η ομοσπονδία έφταιγε μονόπλευρα σε αυτή την ιστορία και τώρα που αναλαμβάνουν όλοι το μερίδιο ευθύνης τους, έχουμε τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε αυτά τα ζητήματα και να επανεξετάσουμε τα πράγματα από την αρχή».


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Συνεχίζει να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης ο Ρονάλντο
Συνεχίζει να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης ο Ρονάλντο
Ολυμπιακός: Περιμένει πρόταση για να πουλήσει τον Κασάμι
Ολυμπιακός: Περιμένει πρόταση για να πουλήσει τον Κασάμι
Και τώρα οι δυο τους
Και τώρα οι δυο τους
AEK: Μένει τελικά ο Πατίτο
AEK: Μένει τελικά ο Πατίτο
Λουκάς Παπαδήμος - ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το ενδεχόμενο το «αόρατο» τρομο-δέμα να πέρασε από τη Βουλή
Λουκάς Παπαδήμος - ΕΛ.ΑΣ.: Εξετάζεται το ενδεχόμενο το «αόρατο» τρομο-δέμα να πέρασε από τη Βουλή
Γιατί δεν θα γίνει ποτέ διαγραφή χρέους
Γιατί δεν θα γίνει ποτέ διαγραφή χρέους
Λουκάς Παπαδήμος: Παραμένει στην Εντατική - Εξιτήριο πήραν οι συνοδοί του
Λουκάς Παπαδήμος: Παραμένει στην Εντατική - Εξιτήριο πήραν οι συνοδοί του
Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες – Δεκατέσσερις τραυματίες
Ανατροπή λεωφορείου με μαθητές στις Σέρρες – Δεκατέσσερις τραυματίες

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης