Πύρρος, 20 χρόνια μετά (video)

Πύρρος, 20 χρόνια μετά (video)

Ολυμπιονίκης, πατέρας, πρόεδρος... Ο Πύρρος Δήμας μοιράζεται με το Onsports τις στιγμές που σημάδεψαν τη ζωή και την καριέρα του.

Υπάρχουν στη ζωή ημερομηνίες που δεν λησμονούνται εύκολα. Μέσα σε κατακτήσεις –ολυμπιακών και πιο… καθημερινών- μεταλλίων, γεννήσεις τεσσάρων παιδιών και προσωπικές επετείους, ο Πύρρος Δήμας έχει μία ακόμα ημερομηνία σημειωμένη στο ημερολόγιό του, αλλά κυρίως χαραγμένη στη μνήμη του: τον ερχομό του στην Ελλάδα, 20 χρόνια πριν, στις 7 Φεβρουαρίου 1991, την ημέρα που του άλλαξε τη ζωή.

Σχεδόν επτά χρόνια από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, τότε που ως αθλητής αποχαιρέτησε το ελληνικό κοινό με δάκρυα κι ένα χάλκινο μετάλλιο κι εκείνο του ανταπέδωσε με τρόπο συγκλονιστικό, τον Πύρρο δεν θα τον βρεις στα ταπί, αλλά στα γραφεία της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.
Με πρόεδρο πάντως δεν τον… μπερδεύεις. Ούτε στα ρούχα ούτε στη γλώσσα. «Σαν… ντολμαδάκι νιώθω με το κουστούμι», παραδέχεται γελώντας, πριν αναπολήσει στιγμές παρελθόντος σε ουκ ολίγους δύσκολους, αλλά ευχάριστους ρόλους της ζωής του: αθλητής, μετανάστης, πατέρας, Ολυμπιονίκης, πρόεδρος, απόφοιτος Παιδαγωγικού.

Θυμάστε την ημέρα που ήρθατε στην Ελλάδα, 20 χρόνια πριν;

«Ξημερώματα 7 Φεβρουαρίου, στις 2, έφτασα στην Κακαβιά, όπου ο Γιάννης ο Σγουρός, πρόεδρος της Ομοσπονδίας τότε και του Μίλωνα, είχε στείλει ταξί. Με περίμεναν εκεί ο αδερφός μου και ο προπονητής του Μίλωνα, οι οποίοι με πήραν και με έφεραν στην Αθήνα. Με τον Σγουρό είχαμε βρεθεί πρώτη φορά σε ένα Ευρωπαϊκό στη Δανία. Τότε δε με ήξερε, εγώ του είπα ότι είμαι Έλληνας από τη Βόρεια Ήπειρο και με ενδιαφέρει να έρθω στην Ελλάδα. Μου είπε «για ό,τι χρειαστείς, εγώ είμαι εδώ».
Τον Αύγουστο συναντηθήκαμε σε ένα Βαλκανικό στην Κορυτσά και είπαμε να έρθω νόμιμα, με χαρτιά. Έτσι κι έγινε. Ήρθε πρώτα ο αδερφός μου, μετά εγώ κι ένα μήνα αργότερα οι γονείς μου».

Υπήρξε ποτέ στιγμή που γυρίσατε στο παρελθόν και σκεφτήκατε «Μήπως να μην είχα έρθει»;

«Δεν το μετάνιωσα ποτέ, ούτε στιγμή. Μου άρεσε όμως που είδα την Ελλάδα και από τη μία πλευρά και από την άλλη και μπορώ να έχω άποψη. Η μία πλευρά, την οποία έζησα τον πρώτο καιρό, ήταν να σε αντιμετωπίζουν σαν ξένο. Και στην Αλβανία μια ζωή σαν ξένο με αντιμετώπιζαν. Έπειτα ήρθα σε μία χώρα, στην οποία πίστευα ότι ανήκα και πάλι ένιωσα περίεργα».

 

«Το μόνο κακό που έκανα είναι ότι γεννήθηκα στην Αλβανία»


Πόσος καιρός χρειάστηκε να περάσει για να αλλάξει αυτή η αντιμετώπιση;
«Τον πρώτο καιρό με κοιτούσαν περίεργα. Ειδικά εκείνοι που δεν ήξεραν Ιστορία, που δεν ξέρουν πού πέφτει η Χειμάρρα, που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει Βόρεια Ήπειρος. Αυτοί που ήξεραν, με κατάλαβαν και με βοήθησαν κιόλας.
Το μόνο κακό που έκανα είναι ότι γεννήθηκα στην Αλβανία και όχι στη Λάρισα ή το Βόλο. Ότι δεν ήμουν ο Γκάλης, που γεννήθηκε στην Αμερική. Αυτή είναι η διαφορά. Δε με ενοχλεί όμως πια. Νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου, με τον κόσμο που μου μιλάει στο δρόμο. Τώρα, αν υπάρχουν και δέκα που με κοιτάζουν αλλιώς, πρόβλημά τους»…

Κι όμως, λίγο καιρό μετά γίνατε εκ των αγαπημένων αθλητών της Ελλάδας…

«Νομίζω ότι κέρδισα τον κόσμο με τη συμπεριφορά μου. Αυτό πιστεύω ότι  αγάπησε σε μένα, μαζί με την αγωνιστικότητά μου».

Θα σας αγαπούσε δηλαδή και χωρίς τα μετάλλια;

«Ναι, το πιστεύω. Ό,τι δίνεις, παίρνεις. Εγώ νιώθω σαν να μην πέρασε μια μέρα από το 2004, που έφυγα από την άρση βαρών. Δεν έχω νιώσει ποτέ τη μοναξιά των αθλητών που σταματούν την καριέρα τους και ο κόσμος τους ξεχνάει».

Πρόσφατα αποφοιτήσατε από το Παιδαγωγικό. Πώς ήταν η στιγμή της ορκωμοσίας;

«Φοβερό συναίσθημα, ήταν και τα παιδιά μου εκεί και το έζησαν από κοντά. Ήταν μία πολύ όμορφη μέρα. Το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης δεν ήταν τα 5,5 χρόνια της σχολής, αλλά η πρακτική που κάναμε μετά σε μαθητές δημοτικού».

Πιο δύσκολο από το να σηκώνεις την μπάρα;

«Το καλό ήταν ότι επειδή ήθελαν αυτόγραφο, κάθονταν σούζα! Τους είπα «αν είστε καλά παιδιά, στο τέλος θα σας δώσω αυτόγραφο». Δεν ήταν όμως κάτι ξένο για μένα. Ο Ολυμπιονίκης είναι ένας άνθρωπος πρότυπο. Από το 1992 δεν έχει υπάρξει εβδομάδα που να μην έχω επισκεφθεί σχολείο για να μιλήσω σε παιδιά: για τον αθλητισμό, το τσιγάρο, τα ναρκωτικά, το ντόπινγκ. Είναι ο πιο αυστηρός κριτής, κάνουν ερωτήσεις που δεν κάνουν ούτε οι δημοσιογράφοι».
 

 

«Δεν έγινα Ολυμπιονίκης από το πουθενά»

 

Το σκάνδαλο ντόπινγκ, που ξέσπασε στην άρση βαρών, σας βάρυνε;
«Πάρα πολύ. Για να μην μπερδευόμαστε, όμως, η ομάδα που έφερε τα μετάλλια δεν ήταν αυτή που πιάστηκε ντοπέ. Η dream team δεν υπήρχε το 2008, ήταν τα παιδιά της νέας γενιάς που έμπλεξαν. Υπήρξε βέβαια πολύς κόσμος που σκέφτηκε «καλά, αυτοί έπαιρναν, οι άλλοι δεν έπαιρναν;».
Εγώ ξεκίνησα προπόνηση 7,5 χρονών και στα 11 προπονούμουν πρωί - απόγευμα. Δεν έγινα Ολυμπιονίκης από το πουθενά, από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μετά από προσπάθεια 14 χρόνων. Όπως και τα υπόλοιπα μέλη της dream team, όλοι είχαν μία συνεχόμενη και σταθερή πορεία προς την κορυφή.
Αυτό που λέω και στα παιδιά στα σχολεία είναι ότι το ντόπινγκ είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει για μια στιγμή, αλλά θα βλάψει τα ζωτικά σου όργανα και ίσως σε σκοτώσει μετά από χρόνια. Μπορεί να κερδίσεις ένα μετάλλιο, αλλά θα χάσεις τη ζωή σου».
 

Πώς σας βρήκε η επόμενη ημέρα;
«Προσωπικά δεν είχα πρόβλημα. Ο κόσμος την επόμενη μέρα μου έλεγε «Πύρρο, μπες μπροστά». Είχε την απαίτηση να μπω στα πράγματα και να «φτιάξω» την άρση βαρών. Κάπως έτσι μπήκα στην ομοσπονδία. Μετά από παρότρυνση του κόσμου και των φίλων μου. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν το είχα σκεφτεί ποτέ. Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν να κάνω κάτι από κάποιο πόστο για να αλλάξω τα πράγματα σε αυτό το άθλημα, που μου πρόσφερε τόσα πολλά».

Είναι εφικτή η αλλαγή;

«Επειδή δεν περνούν όλα από το χέρι σου, όχι. Με αυτά που έχεις, προσπαθείς. Το άθλημα συρρικνώνεται, όπως και ο ελληνικός αθλητισμός γενικότερα. Πρέπει να σταματήσει το παραμύθι ότι μας κόβουν τα λεφτά λόγω ντόπας. Η χώρα περνάει κρίση, αλλά ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη για οποιαδήποτε κοινωνία, ανεξάρτητα από τα προβλήματα. Είναι τραγικό λάθος να κόβεις από τον αθλητισμό, από την παιδεία και όχι από οπουδήποτε αλλού».

 

«Η επόμενη μέρα δε θα έρθει ούτε το 2026»

 

Θα βγει η άρση βαρών από την κρίση;

«Η άρση βαρών δεν περνάει κρίση, την κρίση την ξεπεράσαμε. Υπάρχουν παιδιά, αλλά για να τα ετοιμάσεις, πρέπει να πάρουν μέρος σε αγώνες που δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη στιγμή. Ημερίδες, στις οποίες πρέπει να συμμετέχουν, για να μαθαίνουν τη χαρά του αγώνα, δεν μπορούν να γίνουν. Προπονούνται σε άθλιες συνθήκες, σε αίθουσες με υγρασία, χωρίς θέρμανση. Εγώ το παιδί μου δεν θα το έστελνα να κάνει αθλητισμό σε αυτές τις συνθήκες.
Αν θες να κάνεις ανάπτυξη και να δεις τα αποτελέσματα της επόμενης μέρας, δεν κόβεις. Δίνεις, για να πάρεις. Κάνεις επένδυση, για να την πάρεις πίσω. Ακόμα και τη Νίκαια, την έδωσαν στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Αυτή τη στιγμή δε λειτουργούμε, υπολειτουργούμε.
Για να έρθει η επόμενη ημέρα της  Άρσης Βαρών θα περάσουν πολλά χρόνια. Εγώ υπολόγιζα το 2016, αλλά δεν το βλέπω ούτε το 2026»…

Μιλάμε δηλαδή για μία φυσιολογική αγωνιστική πτώση βάσει των συνθηκών;

«Ακριβώς. Η άρση βαρών δεν τέλειωσε, απλώς δεν της δίνουν τη δυνατότητα να κάνει αυτό που πρέπει. Αν οι συνθήκες παραμείνουν ίδιες, θα υπάρχουμε απλώς ως άθλημα. Θα μένουμε ζωντανοί και θα επιβιώνουμε για να επιβεβαιώνουμε την ύπαρξή μας».

 

«Όσοι ήθελαν να βοηθήσουν είναι δίπλα μου»

 

Διατηρείτε επαφές με τα μέλη της dream team;
«Με όλα τα παιδιά μιλάω. Και μάλιστα τους κάλεσα όλους, όταν μπήκα στον ομοσπονδία, για να διερευνήσω τις προθέσεις τους. Είχα το χρέος να μιλήσω με όλους και να τους ρωτήσω τι σκέφτονται και αν ενδιαφέρονται να βοηθήσουν από κάποιο πόστο. Αυτοί που ήθελαν να βοηθήσουν είναι δίπλα μου. Ο Σαμπάνης είναι τεχνικός σύμβουλος και ο Λεωνίδης προπονητής στην Εθνική ομάδα».

Έχετε πει ότι η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σας ήταν η αποθέωση του κόσμου στους Αγώνες της Αθήνας και όχι κάποιο από τα ολυμπιακά σας μετάλλια. Λειτουργούσατε πάντα βάσει συναισθήματος;

«Πάντα. Πολλές φορές έφαγα τα μούτρα μου, αλλά κατά κύριο λόγο με βοήθησε. Έπαιξε και το ρόλο του στο να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το χαρακτήρα σου, αλλά και με το περιβάλλον σου. Όταν είσαι σε μία ομάδα στην οποία οι 8 από τους 10 είναι Ολυμπιονίκες, οι ισορροπίες είναι συγκεκριμένες. Είσαι καλός ανάμεσα σε καλούς. Είχα την τύχη να είμαι σε αυτή την ομάδα, την είδα να κάνει πολλά πράγματα. Δύσκολα θα ξαναβρεθούν οι συνθήκες και η μαγιά αυτής της ομάδας».

Έπαιξε ρόλο στη συμπεριφορά σας το γεγονός ότι από το 1995 είστε πατέρας;

«Φυσικά. Είχα πάντα ενοχές, που περνούσα τόσο χρόνο μακριά από την οικογένειά μου, αλλά παράλληλα είμαι ευτυχής, γιατί το 2004 η μεγάλη μου κόρη η Ελένη ήταν 9, ο Βίκτωρας γύρω στα 7 και η Μαρία πιο μικρή και με είδαν στην τελευταία μου εμφάνιση στο βάθρο. Ανέβηκαν μάλιστα μαζί μου. Και στην ορκωμοσία στο Πανεπιστήμιο ήταν πάλι εκεί και με κοιτούσαν με απίστευτο καμάρι και περηφάνεια. Τώρα έχουμε και το… λουκουμάκι της παρέας, τον Νικολάκη, που είναι 21 μηνών και δεν έχω χάσει ούτε στιγμή του».

Νιώσατε ποτέ ανέμελος στη ζωή σας, είπατε κάποια στιγμή «Αυτό θα το κάνω μόνο για μένα, για τον εαυτό μου»;
«Όχι. Από τη στιγμή που έλειπα από την οικογένειά μου, ήμουν αποφασισμένος να κάνω τα πάντα όπως έπρεπε. Δινόμουν ολοκληρωτικά σε αυτό το σκοπό, για τον οποίο θυσίαζα χρόνο με την οικογένειά μου και αυτό τελικά ήταν μου έδινε τόσο μεγάλο κίνητρο».

Διαβάστε ακόμα...

Σαν να μην πέρασε μια μέρα

Ιακώβου: "Ο Πύρρος ήταν δουλευταράς"

Δυνατός σαν λιοντάρι

 • Αθλητικά νέα
 • Ειδήσεις
Ντούσαν Ίβκοβιτς: Σοφός για λάθος λόγο...
Ντούσαν Ίβκοβιτς: Σοφός για λάθος λόγο...
LIVE CHAT: Οι αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας
LIVE CHAT: Οι αγώνες της 2ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας
Χέρι-χέρι Μπενζεμά και Ρεάλ Μαδρίτης!
Χέρι-χέρι Μπενζεμά και Ρεάλ Μαδρίτης!
Κυπριτζόγλου: «Γίνεται κάτι καλό στη Νίκη Αμαρουσίου»
Κυπριτζόγλου: «Γίνεται κάτι καλό στη Νίκη Αμαρουσίου»
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Είδηση - «βόμβα»: Αλλάζουν τα όρια ταχύτητας στις Εθνικές Οδούς!
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Νέες σοκαριστικές λεπτομέρειες: Οι οδηγίες του GPS προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη;
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Σεισμός Μεξικό: Δεκάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι σε φλεγόμενα κτήρια (pics+vid)
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Ανείπωτη τραγωδία: Νεκροί τρεις νέοι σε τροχαίο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πύρρος, 20 χρόνια μετά (video)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.


 • Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
 • ERC 2017 - Magazine
  15:30Barum Czech Rally Zin.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Ούνικς Καζάν
  15:35Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Τένις: 2017 ATP World Tour Masters 1000
  15:45Σινσινάτι. Στιγμιότυπα.
 • COSMOTE SPORT Highlights HD
  16:00Απολαύστε τα καλύτερα στιγμιότυπα κάθε αγωνιστικής, νέα και ειδήσεις από τις σπουδαιότερες αθλητικές διοργανώσεις του πλανήτη, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά και live σκορ, 24 ώρες το 24ωρο.
 • Τένις: Κάιλ Έντμουντ - Νταμίρ Τζουμχούρ
  16:402017 ATP World Tour 250. Winston-Salem. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Ποδόσφαιρο: Μπολόνια - Ίντερ
  17:00Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Μάνος Σπανόπουλος.
 • Εκπομπή Grand Prix 2017
  17:10Η εκπομπή για όλες τις εξελίξεις στα πρωταθλήματα μηχανοκίνητου αθλητισμού που φιλοξενεί η COSMΟΤΕ TV (F1, MotoGP, WRC, FIA WORLD RALLYCROSS, Formula E).
 • Dusan Ivkovic: The High Flyer
  17:40Ντοκιμαντέρ.
 • Στιγμιότυπα
  18:00Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Ποδόσφαιρο: Παναχαϊκή - Αναγέννηση Καρδίτσας (Ζ)
  18:15Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Pre Game Show (Ζ)
  18:30Το Pre Game Show μας βάζει στον αγωνιστικό χώρο, πλάι στους πρωταγωνιστές και μας αποκαλύπτει καρέ-καρέ τα σχέδια των προπονητών λίγο πριν από τη μάχη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τους Dusan Ivkovic Stars. Παρουσίαση: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  18:35Αμβούργο. Ημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Formula 1 2017
  18:55Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στη πίστα του Marina Bay Street, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Μπενεβέντο - Ρόμα (Ζ)
  19:00Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Κολονία - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (Ζ)
  19:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιώργος Μπιτσικώκος.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Dusan Ivkovic Stars (Ζ)
  20:00Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Στιγμιότυπα
  20:15Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός - ΑΕΛ (Ζ)
  20:30Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  21:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Υδάτινα Σπορ: 2017 Icarus Action E9
  21:25Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Ντόρτμουντ (Ζ)
  21:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Ποδόσφαιρο: Γιουβέντους - Φιορεντίνα (Ζ)
  21:45Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Post Game Show (Ζ)
  22:00Μετά από κάθε αγώνα, η εκπομπή Post Game σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε ο,τι αφορά στην αναμέτρηση που μόλις ολοκληρώθηκε. Παρουσίαση: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Ποδόσφαιρο: ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός
  22:30Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Dusan Ivkovic Stars
  23:00Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • COSMOTE SPORT 7HD
  23:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  23:45Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
 • COSMOTE SPORT 8HD
  00:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ο Κόσμος του Αγγλικού Πρωταθλήματος 2017-18
  00:306η αγωνιστική. Κατά τη διάρκεια της σεζόν, η εκπομπή παρουσιάζει όλες τις τελευταίες τροποποιήσεις των ποδοσφαιρικών ομάδων καθώς και συνεντεύξεις με παίκτες και προπονητές. Δείτε επίσης, ρεπορτάζ και ανασκοπήσεις σε πρώην και νυν αθλητές από όλο τον κόσμο.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017
  00:35Σέρρες. 5ος αγώνας.
 • Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός - ΑΕΛ
  01:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Ούνικς Καζάν
  01:20Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Premier League Specials
  01:30Ο Garry Neville μιλά στον Phil Neville. Στιγμιότυπα.
 • ERC 2017 - Magazine
  01:45Barum Czech Rally Zlin.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Γκάραμπαγκ
  02:00UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 1η μέρα αγώνων. 3ος όμιλος. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Formula E 2016-17
  02:15Νέα Υόρκη. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Topspin
  02:25Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Ποδόσφαιρο: Αμβούργο - Ντόρτμουντ
  03:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Μπάσκετ: Νταρουσάφακα - Φενέρμπαχτσε
  03:35TBF Τουρκικό Πρωτάθλημα 2016-17. Ημιτελικοί. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Χάντμπολ: Ράιν Νέκαρ - Μπαρτσελόνα
  03:55EHF Champions League Ανδρών 2017-18. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Σέλτικ - Παρί Σεν Ζερμέν
  04:00UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 1η μέρα αγώνων. 2ος όμιλος. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Formula E 2016-17
  04:05Νέα Υόρκη. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Πλατανιάς - Απόλλων Σμύρνης
  05:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  05:30Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  06:00Chicagoland Tales of the Turtles 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Ποδόσφαιρο: Ατρόμητος Αθηνών - Κασσιόπη
  07:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  08:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης
  08:15Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2016 - 2017. Ημιτελικοί. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • Beach Volley: FIVB World Tour 2017
  08:45Ανασκόπηση τελικών. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: ΑΕΚ - Λαμία
  09:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • RBAR World Championship 2017
  09:10Λάουζιτζρινγκ, Γερμανία. Δοκιμαστικά. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Χάντμπολ: Ράιν Νέκαρ - Μπαρτσελόνα
  09:45EHF Champions League Ανδρών 2017-18. Φάση ομίλων. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Ποδόσφαιρο: Ρίο Άβε - Πόρτο
  10:00Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  10:10Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Dusan Ivkovic Stars
  10:40Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • RBAR World Championship 2017
  10:50Λάουζιτζρινγκ, Γερμανία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Παναθηναϊκός - ΑΕΛ
  11:00Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Σωτήρης Κωσταβάρας.
 • Sports Classics: The Outdoor Sports Show 2017 E9
  11:25Αθλητική εκπομπή.
 • Τένις: Κάιλ Έντμουντ - Νταμίρ Τζουμχούρ
  11:552017 ATP World Tour 250. Winston-Salem. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Σεβίλη
  12:00UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 1η μέρα αγώνων. 5ος όμιλος. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  12:35Στιγμιότυπα.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017
  13:00Σέρρες. 5ος αγώνας.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - ΤΣΣΚΑ Μόσχας
  13:05Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Bundesliga 2017-18 - Στιγμιότυπα E4
  13:30Αφιέρωμα.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2017-18
  13:501ος γύρος. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μάιντς - Χόφενχαϊμ
  14:00Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • WRC 2017
  14:10SS12 Romerstrasse, Γερμανία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Beach Volley: FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017
  14:20Τελικοί, Αμβούργο. Τρίτη θέση γυναικών. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  15:00Στιγμιότυπα.
 • Beach Volley: FIVB Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2017
  15:10Τελικοί, Αμβούργο. Τελικός γυναικών. Περιγραφή: Αριάνα Παπαγιάννη.
 • WRC 2017
  15:15SS21 St. Wendeler Land 2 Power Stage, Γερμανία. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Άρης
  15:30Stoiximan.gr Basket League 2016 - 2017. Τελικοί 3ης θέσης. 3ος αγώνας. Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  16:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Τένις: Ρομπέρτο Μπαουτίστα-Αγκούτ - Γιαν Λέναρντ Στρουφ
  16:352017 ATP World Tour 250. Winston-Salem. 2ος ημιτελικός. Περιγραφή: Γιάννης Κυφωνίδης.
 • WRC 2017
  16:50Γερμανία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: ΑΕΚ - Ούνικς Καζάν
  17:35Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  17:50Chicagoland Tales of the Turtles 400. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Τένις: 2017 ATP World Tour 500
  18:00Citi Open. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Καλλιθέα - Απόλλων Λάρισας (Ζ)
  18:15Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Άλκης Τσαβδαράς.
 • Υδάτινα Σπορ: Kite Masters 2017 E2
  19:00Ακολουθήστε τα καλύτερα event και τους καλύτερους αθλητές στο kiteboarding, από τα πιο όμορφα σημεία του βόρειου και νότιου ημισφαιρίου!
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μπασκόνια
  19:30Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2016 - 2017. Ημιτελικοί. 4ος αγώνας. Περιγραφή: Θανάσης Ασπρούλιας.
 • Bundesliga 2017-18 - Στιγμιότυπα
  20:005η αγωνιστική.
 • Στιγμιότυπα
  20:15Παρακολουθήστε τις καλύτερες φάσεις από τον κόσμο των σπορ.
 • Ποδόσφαιρο: Παναιγιάλειος - Άρης (Ζ)
  20:30Κύπελλο Ελλάδας 2017-2018. 2η φάση. 1η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Ποδόσφαιρο: Λίβερπουλ - Μπέρνλι
  21:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • RBAR World Championship 2017
  21:05Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Ολυμπιακός - Dusan Ivkovic Stars
  21:30Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Ρήγας Δάρδαλης.
 • Formula 1 2017
  21:35Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στη πίστα του Marina Bay Street, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Θέλτα - Χετάφε (Ζ)
  22:00Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Πέτρος Δριτσάκος.
 • Πυγμαχία: Κανέλο Άλβαρες - Γκενάντι Γκολόβ
  22:30Special Event 2017. Στο T-Mobile Arena του Λας Βέγκας, ο Γκενάντι Γκολόβκιν, ο 'φόβος και τρόμος' της πυγμαχίας έρχεται αντιμέτωπος με τον Κανέλο Άλβαρεζ, το 'Golden Boy' αυτής της γενιάς, σε έναν αγώνα πυγμαχίας που περιμένουν όλοι! Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Τσέλσι - Άρσεναλ
  23:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 5η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  23:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μπάσκετ: Παναθηναϊκός Superfoods - Ούνικς Καζάν
  23:35Διεθνής Φιλικός Αγώνας 2017.Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  23:50Αμβούργο. Τελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης